icon

Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?

sareenah
29. máj 2011

Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?

jabadaba
2. jún 2011

@sareenah ano stava sa mi to, a hlavne sa mi to stavalo, ked som bola tehotna. Byvalo mi priserne zle, unava do toho, nevyspatie, stereotyp z uz prebiehajucej niekolkorocnej materskej, proste sa zlialo viacero faktorov a ja som obcas uletela aj pre blbost. Nervy nasponovane a uz stacilo len do nich cinknut a bum! Skus skutocne zaangazovat aj manzela. Ked pride z prace, nech sa naje a pekne prevezme stafetu okolo maleho. Ty si zarelaxuj, chod si lahnut ci len tak si vyloz nohy. A muzovi prospeje prepnut na iny druh cinnosti. Nemozes to tahat cele len Ty. On nie je tehotny, Ty ano. A to je sakra ina zataz ako drepet v praci a byt unaveny z nej. Mna muz striedal co to slo, inak by ma asi uz vykotilo. Najma preto, ze starsie dieta nechodi do skolky, mala som ho cele dni doma a venovat sa mu popri vareni ci upratovani a popri zapaseni s nevolnostami, to skutocne bolo nad mojej sily. Takze muz ked to slo, bral maleho von, ci sa sli hrat do izby, ja som sa snazila oddychovat. Takze si pohovor s muzom, aj pre vase dalsie dietatko je dolezite, aby si bola v pohode a dohodnite sa ako Ta zastupi v domacnosti a kedy. Jo a chcela by som skutocne osobne poznat toho idiota co prisiel s pojmom DOVOLENKA. Tak strasne rada by som ho nakopala do vajec. Som si totiz na beton ista, ze to bol chlap. Zenu toto nenapadne. Tak sa drz, snaz sa co najmenej rozculovat, neni to dobre ani pre teba, ani pre deticky. Este som si sem tam ja slahla magnezium na take zvolnenie ked uz toho na mna bolo skutocne prilis.

lenko
2. jún 2011

@michele11
malá sama zistí, čo je pre ňu dobré a čo nie. A aj to s kým bude chcieť byť ona a s kým nie. 😉 Sama si bude vyberať. Tak aj náš, raz chce byť s babkou či s dedkom, raz nie, a po hodinke sa pýta domov, lebo sa u nich nudí, zvyčajne s ním chodíme aj my, vydrží dlhšie. Sám je u nich zriedkavo, veľmi málo. Moji rodičia sú od nás 100km.

matutka
2. jún 2011

baby, sa normálne teším, že je takáto téma, lebo ja už tiež neviem, čo so sebou 😒, môj krik si odnáša najmä starší, lebo asi od neho veľa očakávam, najhoršie obdobie však bolo, keď sa malá narodila, to som sa musela točiť okolo nej a Adamko tiež vyžadoval moju pozornosť, na to začal chodiť do škôlky, takže zasa pre neho niečo nové a uvedomujem si, že som od 3 ročného človiečika čakala, že sa bude správať už zodpovednejšie 😕 , no moja veľká chyba!!! Teraz je to už oveľa lepšie, aj keď malá začala s obdobím vzdoru akosi skoro, už pol roka úspešne vzdoruje 😀 a syn má zasa obdobie ignorovania 😨, začíname hneď ráno, keď máme ísť do škôlky, sme hore takmer 3/4 hodinu a on sa začne umývať, jesť a obliekať posledných 10 min. pred odchodom, tak máme fofry a ja ziapem ☹, jasné, že ma to potom mrzí, tak volám mužovi, čo som zasa vyviedla 😒, našťastie mám aspoň s domácnosťou menej starostí, keďže mi manžel pomáha ako sa dá a deti sa už sem tam aj spolu zahrajú, ale veselo máme stále 🙂 🙂

bonaquaba
2. jún 2011

@sareenah no skvele ako ste sa dohodli s manzelom pri vychove, ze ked jeden zakaze tak druhy nedovoli, deti aspon maju autoritu a vedia, ze neuspeju ani u jedneho z rodicov, my sme sa tiez tak dohodli, ale akosi nam to nefunguje, lebo ked jeden zakaze, tak druhy zase dovoli a potom sa hadame a aj deti potom maju z nas mis mas a nevedia co si o tom mysliet, ale idem nad tym pouvazovat a riadne sa s mm porozpravam, lebo naozaj,my si to stale hovorime o tom zakazovani ale nefunguje to, pocuvaj vy ste taky ukazkovy par 🙂 , vam vsetko funguje to je skvele, maly je stasstny, ze ma takych rodicov a hlavne mas na neho cas tak mu vsetko vysvetlujes, co je perfektne, no skvela mamina je z teba 😉 😉 ale u nas dnes Nelka nerevala cely den 🙂 🙂 🙂 🙂 hura a to preto lebo,mala mi yaspala okol druhej tak som utekala po deti do skolky a potom sme boli chvilu doma a to Nelka potrebuje prist hned zo skolky domov a chvilu byt vo svojom prostredi, presne ako my dospeli, tiey ked prideme z prace tak si potrebujemechvilu oddychnut a hlavne prezliect s a a umyt, a potom sme sli von tak bola ona ok, bo sama sa pytala ze uz chce ist von, lebo vzdy bravam aj Lucku po nich do skolky ked idem, a potom som s nimmi vzdy von a Nelka je nesvoja, tak to idem skusit touto druhou cestou, nech si doma trochu oddychne dostane sa do toho svojho a sups ho von, a co ake ste dnes mali pocko bo v telke hlasia ze krasne slnecno a unas cely den pod mrakom a doobeda aj prsalo, tak zatial sa maj krasne a s malym si to uzivaj joj to su krasne casy

bonaquaba
2. jún 2011

@matutka no vitaj v klube, to pozname aj my,mne sa mala Nelka narodila, ked Andrej mal dva roky a to este sme sa v tom obdobi stahovali a manzel odisiel do zahranicia za pracou, ked sa Nelka narodila, no ja mala vtedynervy, lebo maly nexel byvat v novom byte, tak len plakal a ja som musela este zariadovat byt a o mlau sa staratz to bolo asi najhorsie obdobie v mojom zivote,a uz nikdy by som to nechcela zazit a aj s mm sme sa vtedy vela hadali.lebo toho bolo vela na mna tak som myslela ze ho poslem kade lahsie, ale som rada, ze je to za mnou a uz aj Andrejko si zvykol na nove prostreide aj na vsetko uffff 😝 😝 😝 ,a ak ti mozem poradit tak co sa tyka obliekania Andrejovi sm vzdy nechala vecer pripravene veci na stolicke a on akosi sam automaticky sa naucil obliekat, ked to tam videl a tak som ho ja nemusela obliekat a to bolo pre mna tpotom jedoduchsie a tak isto Nelka ked mala dva roky tiez sa uz sama obliekala, lebo som jej davaala tiez veci na stolicku a kurat som jej vzdy upravila vsetko ako treba, lae teraz ma tri roky a ja juej vobec nemusimpomahat pri obliekani, aj ked nikeedy zacne brucat, ze jej to nejde tak jej chcem pomoct a ona nňechce bo je tvrdohlava, ale neva, neboj ked bude dcerka trochu starsia tak to ocenis akoe je to skvele, ze sa spolu zahrajua ty si budes moct daco porobit, no jasne skvelych manzelov, ktori pomoyzu vzdy potrebujeme, ich treba vyslat s detickami na krasnu pechadzku dvojhodinovu s detickami, a ja ked ho poslem von tak do pol hodky je doma 😀 😀 :-, tak si ani nestihnem nohy vylozit n a stol, lae som rada, ze mam svojho muzicka bo je skvely

silvia31
2. jún 2011

@jaruska6 tak teda si opísala totálne môjho malého!! 😀 presne aj vek aj všetky jeho obľúbené činnosti doma, najhoršie to je, keď príde kamoška aj s malým a ten môj je hrrrr brrrr ničoho sa nebojí a je akčný, no a jej malý sa ho až bojí a to je o pár dní starší od môjho.... 😒 ja mám pocit, že bude hyperaktívny.. lebo živé dieťa to je naňho slabý pojem 😝

baby ale som sa nasmiala pri čítaní - odpusťte, ja viem, že do smiechu vám v tých situáciách nie je (ved ani mne) len keď si čítam, čo ma ešte čaká tak o pár mesiacov, tak sa smejem, že asi si idem hľadať robotu 😀

a to s tým nakopaním do gúl 😀 😀 😀 jj, to musel byť chlap!!! a myslím, že nás bude viac, čo by mu dali jednu aj dve do vajec 😀 😀

bonaquaba
2. jún 2011

@silvia31 no ja tiez vravim, ze kedy bude zo mna normalna mama a nie uvrieskana, hystericka a nervozna mat, ale jednoducho vychovavat deti je asi ta najtazsia uloha v zivote rodicov, pretoze chcem z nich vychovat dobrych, sebavedomych a cestnych ludi, ale je to tazke, ked sme na vsetko same a cely den s detmi doma a vecer ked pride mm domov unaveny tak akurat caka usmiatu, oddychnutu zenicku/kedze je to dovolenka 😒 😒 😒 😒) a vybornu veceru a dieta uz ulozene v posteli , tak jednoducho nemozeme ficat na plny plyn non stop, tak jasne ze nervy rupnu kazdemu, ale ja sa uz snazim nevrieskat po nich aj ked to tazke a nervy mam na male vzdy aby som ich nielen zvriesakala ale aj ztrieskala, takze vitaj v klube a pevne nervy pri tvojom malom a kolko ma teraz?

matutka
2. jún 2011

@bonaquaba môj malý škôlkar má tiež veci prichystané, časy keď som mu pomáhala sú už za nami (to by mi pani učiteľky dali, keby som ho ešte obliekala 😀 ), ale jemu sa neuveritelne nechce, na môj normálny tón v hlase absolútne nereaguje, až keď zvýšim hlas 😠 , Emmka bude šikovnejšia, baba nie 😀, už teraz sa začína vyzliekať a skúša si obúvať sandálky a ona sa dokonca púšťa aj do upratovania, keď poviem, aby si upratali v detskej, tak má také chvíľky, že uloží, to, čo vybrala, tak dúfam, že keď ona ešte podrastie, tak staršieho bude cepovať 😵

silvia31
2. jún 2011

@bonaquaba no malý teraz oslávil 14.mesiacov 😉 hahaa tak asi od pôrodu už nie som tou usmiatou a oddýchnutou ženičkou 😔 ani neviem, či som dakedy bola... asi keď som mala 17 rokov a žiadne starosti, len chodiť do školy 😅

bonaquaba
2. jún 2011

@matutka presne ako pises dievcata su sikovnejsie a Andrej tiey je taky lenivsi, ale pri tom obliekani ked sa mu nechcelo oblikat,t ak som vyhlasila sutaz medzi nim a Nelkou, ze kto bude prvy a odvtedy ani jeden ani druhy nema s tym problem a hlavne ja, tak rano si daju preteky kto bude prvy aj ked Nelke je to jedno ona povie ze bude posledna a oblieka sa pomaly, mne to nevadi lebo sa nemame kde ponahlat a Andrej sa rychlo oblieka a ja stastna, Nelke vzdy poviem nie Nelka nebudes posledna, lebo ja este nie som oblecena, tak ja budem posledna, nechcem aby ju to neznechutilo a s tym upratovanim je to u nas rovnako NElka hned uprace ked sa dohra jej to ani nemusim vraviet a Andrej ten je taky akcny., ze jeho ziadna cinnost dlho nebavi a upratovanie uz vobec nie akurat tak vysavanie, lebo to je nejaka masina co zbiera nieco a vrci 😀 😀 😀

bonaquaba
2. jún 2011

@silvia31 tak teraz je to obdobie ucenia sa hlavne lietania a chodenia za nim, lebo musis byt stale v strehu pri nom aby nieco nevyviedol, joj tak pevne nervy pri nom a este ak je zivy tak to potom budes potrebovat aj nejaky energizer, co ta bude drzat na nohach non stop 😀 😀 😀 😀 , tak teda pevne nervy
no jasne ja tiez teraz tak spominam na zlate casy mladi, ked clovek nemal ziadne starosti iba rozmyslat o tom kde sa pojde zabavit 🙂

silvia31
2. jún 2011

@bonaquaba no on sa veľmi rýchlo učí, čo ma naštve a vytočí a keď kričím a hovorím mu no!no! tak sa mi ešte aj vysmeje do ksichtu vrrrrrrr 😠 😀 potvorka malinká... ale tak obdivujem ťa, že 3 detičky máš, ja som asi skončila pri tomto mojom jednom huncútovi 😀 aby som si neuhnala nejaký kolaps 😵

nikuska4
3. jún 2011

@silvia31 neboj,maly podrastie,bude troška samostatnejši a ty zatužiš po dalšom 😉 to si len teraz mysliš,lebo si z neho vyčerpana,ale ono to prejde....

michele11
3. jún 2011

@akika722 A co sa stalo, ze ste boli v nemocke?? Hadam nic velmi vazne. Povedzme si pravdu, ani Bystrica nie je ziadne terno, mozno je to vacsie mesto, ale nemas poriadne kam ist, jedine akcie, co sa robia, su v shopping centre a mne sa nechce zavriet tam malu na tolko hodin.

michele11
3. jún 2011

@lenko my mame svokrovcov tiez asi 100 km, ale sme tam relativne casto, teraz nie je vela casu, ale priatel tam chodi rad, tak aj ja nesomrem a odnesiem im malu, ma starych rodicov rada. I ked vyvstava pomaly jeden problem, ale nechcem ho riesit, kym to nebude aktualne. S mojou mamou byvame a mala ju ma velmi rada, mama je s nou chvilu, hra sa s nou cely cas, co je u nej, ale ked ma drobec zly den a nechce byt u nej, tak si to odnesiem ja, lebo vraj malej nieco tlacim do hlavy 😠

akika722
3. jún 2011

@michele11 nooo..ešte neviem či je to take važne,mám cystu v hlave..presne pred 5rokmi-začiatok juna som mala rakovinu a teraz /zase začiatok juna toto/
možno to bude v pohode..uvidim bud.tyždeň čo a ako..ale tak radšej nech je mne a nech su deti ok 😉

evinkal
3. jún 2011

No ja mám 7.ročného chlapca a kričím na neho dosť často a keď sa stane že malá jačí celý deň,tak nervy určite prasknú...No niekedy je toho na mňa fakt veľa a ešte keď nemá kto s nimi pomocť☹

michele11
3. jún 2011

@evinkal vitaj, tu si na spravnom mieste 😉 .

evinkal
3. jún 2011

@michele11 No tak to určite🙂Ja som v poslednom čase riadny nervák☹

michele11
3. jún 2011

@akika722 och moja, tak to mi je luto. Ja s tym nemam vobec skusenost, neviem, ale hadam sa tu najde niekto, kto ti bude vediet povedat, co to obnasa... neviem, ci sa to lieci operaciou alebo ta budu len pozorovat, ale v kazdom pripade dufam, ze to bude v poriadku!!! Ked uz si raz nieco take zvladla, tak sa ti to iste podari aj teraz, ked uz mas take dva uzasne dovody to zvladnut!

michele11
3. jún 2011

@evinkal ale neboj, to je normalne, dve deti, cely den na tebe, to sa podpise na kazdom. Ja mam len jedno a tiez mi obcas rupnu nervy.

janka256
3. jún 2011

@bonaquaba ahoj mam to doma presne to iste predtym sme byvali s rodicmi tak mi nasi pomahali s detmi ale teraz ked uz sme vo vlestnom sa to nejako na mna vsetko sype 3 male deti este k tomu zahrada no fakt niekedy na infarkt ☹ ale je mi velmi luto ze kricim po detoch hocikedy pre nic za nic... 😒

lenko
3. jún 2011

@michele11
a kto si to myslí? Manžel alebo mama? Také reči ale netreba riešiť, ináč prídeš o nervy a rozhádaš sa s každým. Darmo povieš, že to nie je pravda, každý si bude obhajovať svoju "pravdu".

evinkal
3. jún 2011

@michele11 no veď áno,len som myslela,že keď je chlapec starší bude bezproblémový☹

janka256
3. jún 2011

@akika722 mala som kamaratku co mala toto a jej to operovali lenze jej povedali ze sa jej urobila pri porode pri tlaceni tak ja neviem ci je to to iste 😒

michele11
3. jún 2011

@lenko mysli si to moja mama, v podstate mame stale nejaky problem, ci uz kvoli malej alebo inym veciam, ale odkedy je dcerka na svete, hadky sa vystupnovali ☹ . My sa hadame uz par rokov a nikam to nevedie, cize mam bohatu prax ☹ .

michele11
3. jún 2011

@evinkal tak to asi baby, co maju uz vacsie deticky, vyvedu z omylu 😀 . Ide asi len o to, ze bude mat casom ine poziadavky ako doteraz, resp. bude ta vytacat niecim inym, ale lepsie to asi nebude, ved vies, ti chlapi... 😀

lenko
3. jún 2011

@michele11
tak niekedy je lepšie sa zdržať. Nech si malá užije starú mamu, kým má o to záujem. A keď nebude už mať, tak budeš vedieť, že to je len na chybe tvoja mama.

evinkal
3. jún 2011

@michele11 tak to áno.Koľkokrát si povie:chlapi sú už od malička chlapmi..všetko ošomrú a zdujú sa za každú blbosť... 😠

bonaquaba
3. jún 2011

@janka256 jedine co je vyhoda, ked byvas uz sama s detmi tak je to ze mas sukromie a uz ti nikto nefrfle, ale bolo to na nezaplatenie, ked nam babky pomohli ze?a este ked mas zahradu a treba kolo nej robit a kolo domu tak to je tiez nic moc, ale neboj bude uz len lepsie, ja akurat byt poooupratujem poperiem, ale robim to vtedy ked su v skolke, aby som sa im mohla venovat poobede a nemusela tu dret este kolko bytu
mne je to tiez tolkkokrat luto, ked na nich kricim, lae jednoducho ked to nejde po dobrom tak potom aj nahukat treba, a tvoj Lukasko a Katka sa biju ci su taki pohodovi, moji dvaja starsi su stale v sebe a Nelka ma este take obdobie vzdoru a len reve a ja uz saliem z toho, aj dnes rano sa zobudila tak mrucala no este ze isla do skoly bo by ma tu uz vystrelo nacisto, a tvoji starsi drobci chodia do skolky ci ne?tak teda pevne nervy pri detickach