Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?
Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@zuzkat1 jaaaj..no moja mi velmi pomože ak potrebujem...aj deti postraži/byva cez 50km od nas/ ale tak žiadna autorita potom ked sa vrati krpec domov 🙄
@janka256 ale tak..radšej ech su chudy ako keby mali trpieť nadvahou v detsko vek.a take deti stretavam a je mi ich fakt luto ☹
moj nikdy nepovie nie na cestoviny 😀 to by jedol každy deň..aaaa samozrejme čokoladky,zmrzlinky,.. 😵
@lenko úplná paráda, môj je menší, ale už sa podobné sklony začínajú pejavovať.Bože mňa normálne ide od jedu poraziť, ja si predýchavam, dakedy si normálne od jedu a od toho ako už nevládzem aj musím poplakať.A čím ďalej tým viac ma svrbí ruka, až mám niekedy strach, že sa neovládnem. 😝 Aj dnes máme ťažký deň za sebou, ťažká noc predo mnou.tak som rada, že nás je tu toľko, lebo to moje náročné, ale napriem všetkému milované dieťa,ma už zas volá k sebe.
@akika722 no ja moju o nic ani neziadam, ona ma svoje dve vnucata este od dcery a ked su u nich (casto tam su aj s matkou, ale myslim ked tam ma deti iba) tak o tom este tyzden rozprava aka je ona z toho unavena... proste jej by som malu nezverila ani keby co bolo, aj k dr ked som potrebovala ist tak mala sla so mnou...a to nemam auto (manzel ma,ale ked je v robote tak ma nemoze rozvazat stala, obcas sa da,a le vacsinou chodim MHD) moja mama je uplne ina, tam ked sme tak navari,napecie a ja max. pomozem s niecim aj to vacsinou nechce... dokonca svokra byva asi 20minut peso od nas a mama 50km a prve mesiace mama nosila navarene vzdy na 4-5 dni do mrazaku - lebo mala prve tri mesiace komplet preplakala nemohla som ju ani polozit... takze som vobec nic doma nestihala porobit... a svokru myslis ze napadlo ze nieco navari?? mama z 50tich km mohla nosit a celu sobotu stat pri sporaku a 3druhy jedla varit a svokrusa max. zavolala ze ako sa mame... je sice pravda ze by som to nejedla lebo podla mna ta zena nevie varit - ale ani sa o to nepokusila... no ale to je tusim uz ina tema🙂 no pojdem ja uz pomaly aj off, blizi sa cas prveho zobudenia sa... este s ami budi na kojenie🙂
@zuzkat1 moje deti su prve vnučata z oboch stran...ale jasné,my ženy stale budeme uprednostnovať matky pred svokrami 😀 😀 😀 /len to ža aj my raz budeme svokry 😖 / moja mama sa tiež opyta či mu može dať sladkosť,či papal..nerobi nič čo ja nechcem...ale to..to je už ina tema asi 😅 😀
dnes som s Paťkom piekla krtkovu tortu 😖 torta sa pečie a on šiel spať...tak dufam že zaspi rychlo nech pokračujem a nech urobim krem bez neho 😅
joj baby nie som sama v tom uuuf ...a to mam krasne,zdrave sikovne dieta ale teda vie riadne navymyslat a ziarlit...a este mama obdobie do toho drahy na sluzobke a mam uz toho dost veru a pokricim si je mi to luto sice zatial nie sme na tom nejak zle ze by som za vsetko hucala obcas mi jednoducho rupne nerf a kricim 😅 co sa tyka mamy a svokry jedna horsia nez druha ... esteze byvame sami ..obcas nejaky ten vikendik zvladneme o tyzden mame svadbu a u svokry budeme trcat od utorka do pondelka to este len bude ... 🙄
@26andy dufam ze ti neprekaza ze som ten tvoj text prekopirovala a spravila som tu na konikovi z toho clanok 😅
@sareenah ja mam sice len svoje jedno vlastne,niesom ani tehotna ale staram sa o svokra co je ochrnuty a popri tom mam denne este 2-3 deti co strazim asi tak na 5-8hodin denne.na deti potrebujem vidiet co robia ked som pri svokrovi a tak sup vsetky hracky do obyvacky a sup vsetky papere dokumenty,tlaciaren (deckam na vykresy)tiez do obyvacky.ak sa niekomu nepaci nech to skusi sa starat o deti,choreho svokra a este aj upratovat hracky.ciastocne to vyriesil TROFA system od ikea kde hracky len vecer nahadzes a zasunies do regala ale aj tak je toho niekedy dost.nic si stoho nerob uzivaj si babetko v brusku a trosku zapriahni aj manzela do prace alebo ho vyzen cez vikend s dietatom na par hodin von (moj chodi v nedelu asi tak na 2-3)a to mam cas len sama pre seba.
😀 😀 ako "donutiť" dieťa upratať si hračky 😀 vytiahnuť vysavač a povedať : 🙄 upraceš si to alebo to povysavam? 🙄
jaaaaj upratoval jak fredka 😀 😀 😀
@akika722 u nas to vobec nezabera 😒
@katecameron tvoj je starši,ma viac rozumu,moj mal len nedavno 3r 😀
@akika722 aj ja som uz nad tym uvazovala ze to bude tym vekom ze su starsí
@katecameron tak ja to ešte využivam že zabera 😀
@akika722 treba treba lebo potom dopadnes ako ja ked im poviem upratat izbu tak mi povedia ze oni ten bordel neurobili ze nech si sama upracem ked mi to vadí 😠
@katecameron 😀 😀 😀 sam sa urobil 😀 😀 😀
@sareenah někde jsem jednou četla, že podle domácnosti poznáš jak máš spokojené dítě a nakolik se mu věnuješ, tzn. že když máš doma bordel máš spokojené dítě a věnuješ mu všechen čas a opačně.. 🙂
já mám doma imrvere binec, prostě se nemůžu douklízet a co občas sklidím jen tak na oko a je..A když to někomu vadí, no co tak to uklidte.. 😀 a dětský pokoj tam jsem momentálně rezignovala, všude hračky a co je to herna? je tak kde mají být hračky? a jestli jsou na svém místě?zatím nemáme nábytek takže vlastně jsou na svém místě kdekoli v detském pokoji 😎 a večer vždy přenesu hračky z celého bytu do pokojíčku, uklidím kuchyň, uklidím oblečení co se válí všude a hned je líp...sednu k pc nebo tv 😉 co se týká křičení já na malou taky zakřičím, a četla jsem tu někde větu se kterou se já úplně ztotožnuju, že raději na ni 5x zakřičím než abych ji dala 1x po zadku..má 2roky a stejně z toho ještě moc nemá..ale úplně tě chápu, sice nejsem tehu ale taky mám někdy nervy a připadám si jak služka ☹ držím nám všem pěsti at to zvládnem, my sme silné ženy my to dokážeme, to někteří chlapi vůbec neumí ocenit o čem to vlastně všechno je!
@inffinity tak to je aj moja spokojna🙂 ja tiez pri nej nestiham upratovat🙂 a najlepsie je ze ona ked su hracky na mieste tak proste spokojna nie je ani ked sa s nimi zrovna nechce hrat😀 proste ulozim lego tak ona dojde a zas ho vysype, a potom ide dalej ...uz je spokojna lego vysypane tak moze ist k auticku 😀 ale tak ma len 16 mesiacov este asi celkom nechape vyznam poriadku🙂
@zuzkat1 já jsem jednou chtěla že ji zkusím naučit uklízet tak že si dohrajeme s něčím a než si půjdeme hrát s dalším aby to uklidila, ale pak jsem o tom mluvila s tatkou a ten mi řekl, že to nemám dělat. Ona totiž dostane nápad a musí ho jít hned uskutečnit a když já ji zastavím a zdržím úklidem ona to zapomene a nebo ztratí zájem o to co chtěla. Takže pro podporu kreativity a nápadů zastávám názor at si má v pokojíčku binec jaký chce 😉 možná je to i tím že si pamatuju já jako malá jsem musela uklízet a musela jsem mít v pokojíčku vše jak chtěla mamka (ne že bych měla zlou mamku ale v tomto to bylo tak 😝 ) no a malé já chci dovolit co bude chtít ona dokonce i jak bude starší nechám ji "kecat" do výběru nábytku a at si to v pokojíku udělá jak chce 🙂 a jinak s tím legem jako bys popsala co se děje u nás ráno v pokojíčku když náhodou večer uklidím hračky = nemá to smysl 😀 😀 😎
@inffinity tak moja mama je tiez super - starostliva a ma nas vsetkych rada..ale poriadok to je jej🙂 ona je chora ked k nam ma dojst ze je tu bordel a ked sme u nej tak predychava🙂 ja som tiez musela mat vsetko na mieste..hned ako som sa dohrala tak vsetko na miesto🙂 tiez nejak neriesim tie roztahane hracky cez den, proste prekrocim 😀 vecer to ako tak dam dokopy ale rano je hned zas vsetko vonku... ked ma niekto dojst tak urobim aky taky poriadok a snazim sa malu drzat dalej od hraciek🙂 ale ked niekto dojde necakane tak proste smola 😅
So svojim tvrdohlavým, nespolupracujúcim, neposlušným dieťaťom trávim veľmi veľa času, mám sviatok ak menej ako 8 h /bez prestávky/. Stane sa, že podvečer to už vo mne kumuluje a keď sa dieťa správa bezohľadne, tak zvýšim hlas, lebo neznášam bezohľadných ľudí a jednoducho nechcem aby mi z dieťaťa vyrástol taký človek. Podvečer sa vracia s práce MM a on samozrejme mi pripomenie, že to nesmiem takto zvyšovať hlas pri dieťati. /To ešte akože nejačím, len prízvukujem zvýšeným tónom hlasu ako pri nahluchlých ľuďoch. Po zadku nedávam, len chytím za ruku a otočím k sebe./ Strávi s neposlušným, tvrdohlavým dieťaťom 1 hodinu a už zvyšuje hlas. Všimnite si ten rozdiel. Ja zvýšim hlas po 11 h s neposlušným dieťaťom /bez prestávky/, on už po 1 h. Potom ideme niekam a všetci chvália aké máme dobré dieťa. /Ale koľko roboty je za tým, to nevie nikto./
@bonaquaba Ahoj 🙂) tak ako s Nelkou? Skusala si aj dalsie dni, ze po skolke hned domov? Ja som bola teraz par dni prec, najprv sme boli u zubarky cela rodina, tak si v piatok tato zobral dovolenku a sli sme na vylet...vies, zubarku mame v Blave a to tam dobru hodinku trva, tak sme si spravili vylet a potom sme sli pozriet ku mne do roboty, aby nezabudli ako vyzeram 🙂 a v sobotu siel tato po nabytok do maleho izby, tak som mu maleho pribalila do auta, takze mali vylet a tato spominal, ze si spievali celou cestou, takze ja mam teraz pocit, ze som zrelaxovana 🙂 A dik ze komplimenty, ze sme dobry par, no vies, Branko, manzel on proste je fakt vyborny chlap, taky spravodlivy a poctivy a kludny 🙂 a to mi velmi vyhovuje, raz som mala takeho priatela, ktory sa stale iba hneval a oduval a fucal a hneval a dookola sa urazal...no hroza...Brano prisiel ako vykupenie 🙂 a ja zas rada kodkodakam, a Brano pocuva...aspon sa tak tvari 😀 tak sa tak nejako doplname...ozaj no a Ty si z Tvrdosina? Brano je z Trstenej 🙂 svet je maly co 🙂 takze co Ti pravdupovediac nezavidim je ta zima...viem, podla svokry, ktora fakt casto pise, ze tam je riadna zima a prsi...a tak...ja som tu na juhu...z Trstenej na Ostrove 🙂 super nazov dediny, co 😀 hlavne, ked raz v Tvrdosine v nejakej poistovni, este ked tam mal Branko trvale bydlisko, tak do ulice pisali: Na Ostrove a cudovali sa, ze taku ulicu tam nepoznaju 😀 No a tu je zas teplo...ale niekedy v lete az tak, ze sa clovek nema kam schovat...akurat svokra minule rok vychytila tie najhorucenjsie dni...a kedze ona na Orave chodi v tielku, tak uz si nemala co vyzliect...tak tak
Ok, tak snad tie place Nelku prejdu...predsa...ked su deti dobre, tak by sme ich zjedli...aj na ranajky aj na obed 🙂 Matko bol dnes zlaty, prisli sme zo skolky, natreli sme sa 30-tkou a supli do bazenika na dvore...na pol hodku...a taky bol spokojny, spliechal o dusu, smial sa...no ani naznak nejakych nervov...a toto ja potrebujem...hned mi je lepsie, ked nekricim...ani sa nerozculujem...
OK, tak napis co a ako, ako sa mas a tak 🙂 papa zatial Lucia
@inffinity Ahoj 🙂 ano, presne ja takto k domacnosti pristupujem, ze cim vacsi bordel, tym stastnejsie dieta 🙂 a veru...aj dnes je teplo, vonku mame bazenik a v kuchyni neporiadok...sice sa snazim nieco upratovat, ale kym maly spi, nechcem suchotat, buchotat a tak si radsej odpociniem tu na nete...slovom ked sa zobudi, pojdeme sa kupat...a co...bordel spracem aj vecer....uz si z toho tazku hlavu nerobim...ale v duchu sa modlim, aby sem nezavitala nejaka navsteva...neohlasena 🙂 to by som za tu pol minutu, co by presli od branicky k dveram bud dostala infarkt, alebo by som upratovala nadzvukovou rychlostou 😎 a k tej tvojej vete, ze radsej 5krat nakricat ako raz capnut po zadku...vies co...ja capnem po zadku...ale to obdobie ako odchadza...lebo teraz jednak ako zacal chodit maly na pol dna do skolky, tak vymysla ovela menej...asi sa tam celkom vyhra...a ked naschval neposlucha, tak iba poviem, aby si stiahol gate...a vtedy okamzite posluchne...a pritom ked som mu capla na zadok to nikdy som necapla silne..proste ja som za capnutie, aj manzel...a po tych obcasnych capkach to vyzera tak, ze to ma svoj ucinok...no mozno ma budes odsudzovat...ale kazdy nech si robi podla svojho vedomia a svedomia 🙂 SLovom, ked som pisala prvy prispevok v depke s nervami, tak som netusila, ze sa ozve tolko bab...a uprimne, mna to normalne posilnilo, ked citam, ze v tom nie som sama...ze je vela zien, co proste sa citia byt pomaly sluzkou a nervy maju na dranc...proste sme v tom spolu a toto obdobie prejde...a zas budeme mat svoju slobodu 🙂
@sareenah ahojky neboj neodsuzuju nikoho kdo dá malému výchovnou po zadku, jen momentálně je moje stanovisko takové, protože si myslím že malá z toho ještě nemá rozum že co to vlastně je, bude mít teprve dva roky.. myslím , ale že i u nás přestane za chvíli fungovat výchovné zvyšování hlasu a začne úřadovat ruka na zadku 😉 samozřejmě se nebavíme o kdoví jakém bytí, že jo kdo bych chtěl bít ty sluníčka co tak milujeme 😎 už huláká z postýlky "mami budila vstávat na zem" zase sem kuknu pa pa
@inffinity 😀 😀 moj maly zas zvykne kricat...mamaaa, Mako tal, Mako tal 😀 on sa tak sa vola...ze Mako...(Matko) Som rada, ze mas takyto nazor, ohladom capky na zadok, lebo uz som sa st retla s tym, ze ma znama totalne odsudila, ze ako to, ze v dnesnej modernej dobe, sa este dieta bije...a ze je to totalne zlyhanie rodicov...a ze uz by aj tu mali prijat zakon, ze sa deti nesmu bit...no proste...odvtedy si radsej davam pozor, ked spominam, ze dam malemu vychovnu na zadok, hoci mne vychovne na zadok tiez neublizili...a podla mna, dieta sa ma naucit kde ma hranice...a zas ked dieta vidi, ze ho lubime, ked mu to prejavujem xkrat denne...tak podla mna je to v poriadku 🙂
Ahojte.tak nasa poslednej dobre zacala vrieskat ,ako besna na vsetko.
ja uz ked si snov neviem dat rady dam jej po zadku a hned poslucha.
len sa este nevie naucit povedat cikat do nocnika...ale este je asi nato mala.
teraz najnovie zacla jedlo vypluvat...

@akika722 sak moj nic nechce jest ked ho zavolam jest tak ide furt s revom ze preco musi ale sladke by jedol furt aj som to vravela dr. vraj ho mam nechat ked bude hladny tak sa naje sice aj ja som bola furt chuducka a teraz treba zhadzovat hihi 🙂 ja som mala napr. 13 rokov a 30 kg sak to daktore deti v skolke uz tolko vazia 😀