Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha
pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom
Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)
tesim sa na vase postrehy
@zuzkaanicka Jooj, to vysivanie bolo moc pracne!Zvolila som zlatu farbu na textil - v navode zabudli napisat, ze drzi aj na kachlickach, koberci, podlahe, kuchynskej linke a novo prezlecenych perinach. 😔 😀
baby utekam, snazim sa popri tom poprezliekat postele, oprat pradlo, povysavat, umyt kupelne a hadam aj dlazku stihnem. ked nie zajtra sa dokonci
Dievcata 🙂 vyborne sa bavim .... 🙂 inak ja tiez nezehlim, mozem aj ja nejaku funcijku? Taku malicku, hlavne aby saneocakavala nijaka praca 🙂
Tak mile moje lenivky!
Tymto zahajujem nasu trojjedinu poradu. (prvu, jedinu a poslednu)
Jedinym bodom programu je oznamenie hesla nasej komunity.
Heslo nasej komunity od dnes az na veky vekov bude: Robota nie k*k*t, postoji.
Mily moj aparat, (sekretarka, 1. asistentky, 2. asistentka) oznamujem vam, ze spisanie stanov, zapsnice a podobynch capovin sa nekona, nakolko na ich spracovanie si uplatnujeme vyhradu svedomia.
Tymto nasu gremialnu trojjedinu poradu koncim a prajem krasny zvysok zivota straveny sladkym nicnerobenim. 😉 😀
@dana_l necitala som vsetko, ale priznam sa, ze som leniva. mojou zalubou nie je behat kazdy den s vysavacom, prachovkou ci mopom. takze hoci cas bol, tak napriek tomu sa z moje podlahy jest nedalo 😝 radsej som si sadla, vylozila nohy a citala casopis, knihu, ci pozrela film 😉
teraz som zacala chodit do prace - na 60%... akurat, ze som pre deti nedostala miesto v druzine. to vam je len stres. to je mi uplne jedno, ze doma mi pada spina na hlavu, ked musim vyriesit to, ze sa mi nema kto postarat o deti cez obed... plus, ked pridem z prace, letim s jednym na trening, do hudobky, na cvicenie... to je vyzva. zladit dve deti, kazde na inom miestem bez starych rodicov za rohom ci par km od domu... vyglancovany byt je proti tomu "lahodka, ktora sa da zvladnut s prstom v zadku" 😉
@maca_p nie, NESMIES!!! Vsak aj drzanie bimbasa je robota a to je proti nasim zakladnym principom.
Ohladom funkcie pre teba pre kazdu dalsiu z nasej komunity: Som sa uplne demokraticky sama s sebou dohodla a rozhodla, ze kazdy bude leniviet na takej funkcii aku si vymysli. Myslenie vlastnou hlavou nie je povazovane za porusenie princípov komunity... 😉 😅
Mam dospievajuce dievcata,nenavidim spinu a bordel a pracujem cca 3-4 h.denne, takze by to s poriadkom u nas uz nemal byt problem....ale je.Zo skoly chodia po 15.hod., preto je aj na pracu aj na dom dost casu, o 15 hodine je vsetko pekne upratane, ciste, na svojom mieste, ale to sa rychlo zmeni...tasky v jednom kute, topanky v druhom, flase s vodou v tretom.....rychlo obedovat, potom sa rychlo prezliect, lebo treba ist na kruzky....ucebnice, pisanky, knihy...vsetko je vsade, mobil v ruke, ignoracia...teraz som zaviedla, ze mobil az ked bude po kruzkoch, ulohy+ucenie dokoncene, upratane a taska nachystana na dalsi den...ale je to boj.
Najvacsi poriadok bol doma po 3 dni minuly tyzden, ked mala najmladsia vyvrtnuty clenok a presuvala sa len na zachod a potom hore do izby spat, my ostatni sme jej robili poskokov ale vsetko bolo krasne upratane, lebo nemala sancu za sebou zanechavat stopy v podobe pohadzaneho oblecenia, topanok, poharov, kniziek a vsetkeho mozneho. Naproti tomu ma dcera v skole vynikajuce vysledky, predsednicka triedy a clenka skolskej rady, velmi oblubena u spoluziakov aj ucitelov, zodpovedna, znamky ma na 10 (ojedinele klesne na 9-9,5),ma aj rozsireny ucebny plan kvoli vysokemu IQ. Ale co sa tyka poriadku alebo skor bordelu, ak by nebolo jej sestry co jej pomaha ten poriadok udrzat, tak by ju to raz zavalilo, uz som sa parkrat vyhrozila, ze poslem fotky jej izby spoluziakom, toto najviac zabera a potom je par dni klud a poriaok. Ale nesmiem polavit, kazdy deñ musim kontrolovat a usmerñovt, takze zienky, verte tomu, ze nie je pravidlo, ze sa to vekom zlepsi, asi az ked sa odstahuju....
Tak ja budem senior garbage manager 🙂
@zita19 to preboha dufam ze nie, moj chlap je strasne poriadkumilovny,vsetko po sebe upratuje, ci uz spinave pradlo, kuchynu alebo umyvadlo v kupelni....teraz sme si dali do spodnej kupelne namontovat zastenu a pekne som ho naucila v ramci sprchovania ako ju ma pekne poumyvat...a pochopil na prvykrat 😀
Pohlad trochu z druheho konca - mam znamu, ta ma furt vyluxovany byt- ALE zrusila detom hracky (lebo kto to ma upratovat), zrusila nabytok na minimum (vsak sada na to prach) a voilà byt vyzera ako z katalogu 😔 🤐
Moja mladsia za 10 minut dnes poobede stihla napchat 18 vatovych tyciek do tuby zubnej pasty, vysypat cukor na parkety a malovat abstraktne vytvory, pomalovat perom svoje brucho a gauc, rozlupat supoliatka, rozhodit taniero granatoveho jablka na nas perzsky koberec(a pekne tam tie jadierka aj povtlacavala) a zahrat s kuchynkou a to som si bola len spravit kavu!!! No jo... 😎 zijem rodinou a pre rodinu, ale kvoli katalogovemu luxovaniu sa trapit nebudem .. 😎 😀 😀

Ja sa snazim mat upratane, ale ... mam sice iba dve deti, iba jednu pracu (iba jedneho manzela), napriek tomu nie som ochotna spojite upratovat ... lebo vzdy by sa nieco naslo, co nie je tip-top ... nech mi nikto nehovori, ze ma stale dokonaly poriadok-pridem na kontrolu a nieco najdem 😝 😀 ... zaklad je neposrat sa, lebo na posrateho aj hajzel spadne 😝 ... sice je to trochu vulgarne, ale pravdive 😉