icon

Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha

dana_l
9. nov 2014

pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom

Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)

tesim sa na vase postrehy

bubelko
9. nov 2014

motto na dobru noc: vojnu s prachom este nikto nikdy nevyhral 😉 a ja nemienim byt prva, ktora toto heslo vyvrati 😝 vsetkych prachovkam, vysavacom a mopom zdar 🙂

dzejn80
9. nov 2014

@dana_l zas niekoho zaucat ???? 🙂)

babaker
9. nov 2014

@vevesh Dostavame sa tu k novemu teminus technicus - miera vyblystanosti. 😀
Inak, to aby vsetky tie dokonale stihacky zacali aj zarabat tazke love, predsa len dochodok pri predcasnej slepote nie je nic moc. 😝

cenculinka
9. nov 2014

@vevesh suseda ma rovnako stareho syna ako ja...sediac u nej na kave som rozmyslala,preco ma ona taky piriadok v obyvacje a u bas furt jak po vybuchu...zanet mi.na to.vravi:jani ale ja nemam.nabytok,hracky nahadzem za gauc a je upratane 😀 kokos fakt,mne to dovtefy nenapadlo ze zanet nema v obyvke ani stolik,iba velky gauc a telku na stene-ziaden.prach,sosky,vazy,vypisy z uctu,svietniky ani nic podobne,len hracky za gaucom...za 3 minuty utrie dlazku a je poriadok...TOTO JE CESTA!!! 😀

zita19
9. nov 2014

@babaker to musíme najst aj meno pre taku slepotu. Sneznu slepotu poznam. Slepotu zo zvarania tiez. Toto bude tazky oriesok 😝

tenerifka
9. nov 2014

@zita19 Nevymyslam si, nemam preco, fakt....moj chlap je ozajstny chlap, ale je poriadkumilovny.....ked boli deti male babetka, tak boli domace prace+varenie excluzivne na nom, + chodit do roboty samozrejme, ja som kojila alebo flaskovala a prebalovala a chodila na prechadzky a oddychovala......ono ja som sa ho nepytala ci to chce robit, ja som mu to oznamila, ze ja robim to a to a on to a to.....

dana_l
autor
9. nov 2014

@zita19 no aj moj je nauceny - ci z domu neviem - ale poupratuje si po sebe oblecenie - pohadze do kosa na sinave pradlo. a aj sprchu vystierkuje aby neostal vodny kamen. 😉
ale zubnu kefku neumyje poriadne 😅

zuzkaanicka
9. nov 2014

@vevesh Ty mas sikovnu dceru 😅 ... skoro ako keby si o mojej pisala 😅 ... ja poznam aj take maminky, ktore detom nedovolia plastelinu, vodove, temperove farby a podobne tvorivost rozvijajuce veci, lebo vsak z toho je bordel 😖 ... to je tiez cesta k poriadku 😝 ... ja som nou nesla 🙂

vevesh
9. nov 2014

@babaker no ale ts ts- aky dochodok? Vsak existuje ochrana bezpecnosti pri praci... Nasadit brile s UV filtrom a hollywoodsky usmev "na tri palce " a hor sa do "celozivotneho diela " alias boj proti prachu v hlavnej ulohe.... 😎

vevesh
9. nov 2014

@zuzkaanicka ja tiez nie - i ked niektore veci mame iba pod dohladom (akrylove farby, lepidla - mala rada este sem tam ochutnava..) a nakresy na stene berem uz zo stojickym pokojom... 😎

cenculinka
9. nov 2014

Jeziiiiis a teraz kukam z gauca a co nevidim...sa mi zdalo cudne,ze felix tak rychlo zjedol to jablko nakrajane na kocky...sa ho.pytam,ciho spapal a on stastny mi.otrca misku ze ajo (ano) a jablko napchate pod skrinkou...joooooj a ja som uz zamkla vsrtky cistiace a dezinfekcne prostriedky na 100zamkov aby ich nezjedol nahodou a odomykat sa mi dnes uz nechce 😉 myslite ze ak ho len pozbieram a vydezinfikujem podlahu az rano,budu tam dovtedy muchy a mozme z toho aj ochoriet? 😀 boze ja som taka stastna ze nie som v tomto.na svete sama

henikav
9. nov 2014

Neda sa to celkom porovnavat, lebo kazdy ma ine starosti, takisto, niektora si povie ze ma upratane a navsteva si pomysli ze prach a bordel, je to tiez uhol pohladu.Niekto ma byt 50 stvorcov; iny dom 300 stvorcov a k tomu velku zahradu, pripadne zvierata, jedna mamicka je doma, ina pracuje, niekto ma dobre, poslusne a kludne babatko, iny male nervozne, co stale place a vyzaduje pozornost....Ale myslim si ze prioritou by mali byt vzdy deti pred prachovkou v takej spravnej rovnovahe 😉

babaker
9. nov 2014

@vevesh To potom aj cele domace osadenstvo musi povinne nosit slnecne okuliare. (vlastne aj pes, macka, kanarik aj rybicky v akvariu....) 😀

vevesh
9. nov 2014

@babaker no problema - vsak treba solidarne mysliet aj na podnikavych spoluobcanov- aspon zarobia na obchodoch s imidzovymi doplnkami pre domacich milacikov 😎

moniatkoo
9. nov 2014

@henikav uplne skvele vystihnute moje slova..

sissmiss
9. nov 2014

aka super tema 😀 Kedby som mala iba jedno dieta, take ako mam druhe tak brnkacka, o nom som rok ani nevedela ze ho mam. Uz viem, a to vedomie jeho pritomnosti nevladzem vzdy regulovat 😀 Ak nie sme doma tak nema kto rozhadzat, jasne, ale jest domacu stravu je zdravsie takze sa u nas vari, takze nejaky cas doma travime... Ked mi poobede a vecer spi tak sa ucim, takze nie ani lenivost, skor nedostatok casu mi brani denne umyvat dlazky. A popravde aj moja unava, casto nevladzem. A v neposlednom rade aj pocit marnosti z tych cinnosti, citim sa ako sizyfos a po miliontom vytlaceni balvana hore a zase marnej snahe si cinnosti racionalizujem, nerobim do nemoty upratovanie lega aby bolo dokladne upratane priebezne, ked viem ze behom minuty to s pasiou mlady da do povodneho stavu- on ma svoju predstavu kde ma byt obsah legovej krabice umiestneny, je to podlaha. Ak by som chcela aby to bolo inde, pekne, reprezentativne, tak by sa bud nezahral 🙄 alebo by som sa zblaznila. Takze upracem vecer a rano zaciname odznova. Niekde som citala notmalne www stranku ako upratovat a myslela som ze som nasla ameriku s australiou spolu. Ze som proste vely zivot nieco nevedela a konecne pochopim tajomstvo a budem vysmiata... Jedna z rad bola, kazdu miestnost upratujte 5minut. Aha, Za5min som sa nedostala nikam, ale neva, su tam aj dalsie rady... jeden den vysavajte, nezaberie vam to viac ako 15 minut na byt. Prosim??? Mozno tie byty co su v ikei, ako zariadit 25m2, ale ja za 15 min nepovysavam ani obyvacku (asi aj preto ze ma viac nez ten ikeovy byt). Tak som zistila ze to nepojde. Teda, ide to, ak sa nevenujem malemu (rozpravka to spravi), ak nerobim okrem upratovania a varenia nic ine (skola papa, konicky papa, alebo casom zdravie papa). Ale co ked mna to neuspokojuje? Udrziavam to tu ako tak, su lepsie aj horsie dni, pred casom som nedokazala upratovat, ja lemra liinaa, bolo mi zle tri mesiace. Ale su aj lepsie, niekedy dokonca cele tyzdne. Ale robim ako mi vyhovuje, necitim sa byt preto ani lepsia ani horsia. Ani si nemyslim ze ta co nema upratane je leniva, aj ked moze byt. Zaroven ta co upratane ma nemyslim ze je to na ukor casu a dietatom, aj ked moze byt.

nasta55
9. nov 2014

Baby bavi vas to, co kto kedy stiha? 🙂

janka258
9. nov 2014

Jeej zase jedna super konikovska tema o dokonalosti, to uz davno nebolo.Az sa normalne zamyslam preco je tolka rozvodovost a tolko tem s manzelskymi problemami,ked tu na konovi su vsetko super emancipovane zeny,co stihaju deti,karieru,domacnost,sex ma pomaly kazda druha po celotelovej masazi,doma muza vzdy ochotne hrajuceho sa s detmi co taktiez popri robote stiha upratat a navarit...a to som precitala len prve dve stranky diskusie. Taketo porovnavacky mam najradsej.A teraz k teme,nie som leniva ale doma nemam tip top,pretoze moja domacnost ma byt pre nas domovom a nie sterilnym oddelenim a komu sa nepaci,nech k nam jednoducho nechodi.Aj teraz si radsej lezim a unavujem oci na konovi,aby som skor zaspala ako by som si mala umyt riad po veceri.A co vsak mi do rana neujde.A kazdemu kto si o mne mysli,ze popri robote,starostlivosti o dieta a o nemaly pocet hospodarskych zvierat som leniva upratat,tak nech ma pekne povedane ma rad.Po prekonanej mononukleoze,z kt.som si odniesla okrem bolesti klbov aj chronicky unavovy syndrom som niekedy rada,ze sa mi chce dychat a vtedy je to ci mam vypulirovanu domacnost pre mna najmenej dolezite a cudujem sa vobec,ze sa niekto v takejto oblasti dokaze porovnavat a skatulkovat v style ja mam 2deti a stiham to a ta nie a ma jedno dieta.Ja som tiez stihala vsetko a teraz ked ma chyti unava nedokazem beznu vec,kt.mi inokedy zaberie pol hodiny spravit za cely den.

vevesh
9. nov 2014

@cenculinka no pre nas asi minimalizmus nie je to prave... - my sme s mm tazki tradicionalisti- totizto mame v obyvaku veelku kniznicu =superlapac prachu...a okrem koberca, gauca,hraciek, telky, jednej palmy a kooopca knih tiez nic v obyvaku nemame... 😎

janka258
9. nov 2014

@maca_p ani ja nezehlim a po tom,ako bola u nas suseda a bez okolkov prehlasila,ze zehlia len tie co nemaju co robit sa za to ani nehanbim 😀.Zehlim len kosele a hrudiarky na vyrobu syra,na to si 1000% potrpim,ale inak robim tak,ze si pekne rovno zavesim a potom hned skladam do skrine a ak je nieco viac pokrcene tak dam na spodok kominceka 🙂

monika15
10. nov 2014

jaaaaaaaaaaaaaj dakujem boziku ze sme v kanade a nie na sk hehehehe =)))))))))))))

domacnost a poriadok su troska menej prioritou heheheh

neni o nic krajsie ako po dlhom dni v robote clovek pride domov a sa vyblazni s dietatom az kym nepojde spat...
praca, uratovanie, vsetka domacnost pocka, ale dieta to nie... vyrastie, odide, ozeni a sme done.....

😀 😀 😀 😀 😀

horana
10. nov 2014

Ad uvodny prispevok: moja mama bola takato, poriadok vzdy bol, musel byt, pritom pocit studeneho odchovu tiez a badatelny. Ona sama to tak nevnimala ani v najmensom, bola presvedcena ze dava na vsetkych frontoch maximum. Podla toho mame aj dnes vzajomny vztah...Plus casom, samozrejme to sa prejavi az po rokoch, nie v stadiu ked je dieta male, bola jedna ustvana strhana zenska.
Ja som sa zariadila uplne inak, resp. presne naopak, vsak po skusenosti, takze najprv vele vela deti, spolocny cas vramci rodiny, aj sa porobi, ale nie dokonalo. Pre mna to poriadok je, moju mamu by z toho slak trafil. Niekedy je program casovo narocnejsi a to je vtedy regulerny bordel. Cas si nechavam aj na oddych, neviem ci lenovist, len viem ake je dolezite aj relaxovat, nielen sa strhat, mam zivych prikladov dost okolo seba, ako to koncieva.
Ja som spokojna. A to je hlavne. Clovek by mal byt spokojny. Nevyhovaram sa v najmensom, nakolko ziadny pocit hanby tam nie je. Ked su spokojne aj tie dokonale upratovacky, preco o tom potrebuju pisat v zmysle vztajhovat sa oproti inym? Vsetko v zivote je otazkou priorit.

pixma321
10. nov 2014

@cenculinka ty si to uplne vystihla....ono si stači davat v prvom rade veci na miesto....čiže zoberiem si vec, pouzijem ju a vratim na povodne miesto a tak so všetkym....čo sa tyka nabytku...my mame tiež minimum...jeden stolik pod TV (na nom len TV) a stolik konferenčny a na nom tiež nič...tieto dva kusy nabytku trva utriet čistou handrou asi tak do 1 minuty...aj to som vela povedala.... v detskej robime reviziu raz do tyždna..... a ako si pisala...žiadne sošky, dečky nič.... akurat prach utierame z počitača...to je cele....Da sa mat aj pri detoch poriadok relativny (ja mam 2) a aj sa im venovat.....

mon29
10. nov 2014

mala som susedku ...zacali sme sa kamaratit.. bola som u nej u nej poriadok ako v muzeu🙂) az som sa bala sadnut ..potom bola ona u mna... a potom sa už nezdravila. A viete pre čo? lebo podla nej som bordelárka ..podla jej kriterii určite.. no hold, som mama..mam doma dieta, mam aj neporiadok.. no podla mna je to skor poriadok 🙂) otrokom bytu by som nikdy nebola.. ma služiť mne a nie ja bytu.. a este Vám pridam pikosku.. odisla k mame ked zacali s príkrmami, aby drobec nezaspinil byt:D konečna

marissenka
10. nov 2014

Bordel je pojem relativny 😀

chovancova27
10. nov 2014

Ono veľa závisí od dieťaťa... ak máš dieťa, ako ja, že do 3 rokov je 20x za noc hore, ver či never, ked ho dáš spať na obedný spánok, väčšinou pri ňom zaspíš skôr ako ono samé... a po 2 hodinách ťa samé budí... takže mne bol nejaký extra-poriadok ukradnutý veeeeľmi dlhú dobu... ked nechceš skolabovať, musíš sa danej situácii prispôsobiť... vysávam raz za týžden v sobotu alebo v nedelu, zem umývam raz za mesiac, ašťastie máme podlahu na ktorej nieje nič vidno🙂 a všetci sú šťastí a spokojní 😀 ale sú aj mamičky ktoré sa na materskej nudia, ako moja švagriná, čo číta knižky lebo o malom ani nevie taký je dobručký... 😀 také isto majú vyupratované, navarené, napečené... 😝 Možno ja takého niečo zažijem pri druhom🙂

siska53
10. nov 2014

@dana_l tak to mas super! Ja mam takeho zachvatara.
Vecne nieco niekam polozi,neodprace si,zbieram trenky,ponozky a vselico po byte,vecne hladame jeho veci,lebo nevie,kde su a nakoniec sa on rozculi,ze je bordel a zacne upratovat (obcas jeho stol,ktoreho sa takmer nedotykam,no minule mi zasiahol do mojek kuchynskej linky!).
On ma take zachvatove upratovanie.

Aj ja mam rada poriadok,no pri 2ci 3? Detoch to u nas nevidim realne.
Ale zas..obcas vylozi a nalozi umyvacku a povymiena ziarovky.
Ostatne zatial beriem tak ze som doma,tak to spravim,ale nepretrhnem sa,ved deti su prvoradejsie.
Ked nastupim..uz sa budu musiet zapojot vsetci.

siska53
10. nov 2014

Inak dobre sa baviim! 🙂))
Keby ste videli vcera nasu kuchynu! Piekla som s malym kakaovy kysnuty kolac,maly chxel pomahat. Okrem toho,ze mne sa podarilo vysypat muku na dlazku a linku,tak mamemu sa zas podarilo totalne zaspinit obrus od tej kakaovej kasicky a nutely,co sla na kolac.
Ale pomohol pozametat,umyvacka umyt a obrus sa prave perie v pracke. Dlazku som umyla,az ked zaspali,lebo lepance neznasam.
Hlavne,ze sme sa spolocne zabavili.syn mal radost,ze sa zucastnil a aj si kolacik ochutnal.

cenculinka
10. nov 2014

A v konecnom dosledku je rozdiel medzi bordelom a spinou...toho sa ja drzim...a spinu doma nema urcite nikto z nas...trocha prachu este nikomu neublizilo (alergici maju zas nedostatky inde) ani zabudnuta pavucina v chodbe za radiatorom...a vsetko ostatne je relativne,presne tak ako pisu baby...moj oco pedant jak svina,pred sviatkami kazdy rok sme drhli 22 trojkridlovych okien v siedmych izbach...ale po rokoch sa rozisiel.s priatelkou co cele dni vsetko drhla a keby ste to tam videli dnes...som minule uz ja vzala vysavac a vysavala co som sa na to nemohla pozerat...a to byva s mojou sestrou o ktorej vzdy bolo zname ze ma vo vsetkom poriadok,"to nue ako ty",ale ma noveho leniveho frajera,tak si tam vsetci traja ziju v bordeli a zrazu im to.nevadi 😀 haha a konecne je janinka ta,co ma cisto 😀 zalezi s cim sa to.porovnava 😀

siska53
10. nov 2014

@mon29 boze! A mamin byt uz zaspinit mohol?
Inak svagrina mala okolo miesta,kde papala mala,kachlicky. Tak to len utrela..
Nas kutik na jedenie vyzera ako vzorka jedalneho listka..niektore veci nesli dole,alebo sla dole omietka..no malovat budeme asi tak najskor o 2roky. Predsa..musia nadobusnut zrucnost. V ibyvacke zzs mame zopar vytvorov malych umelcov..

A do prachu sa pekne kresli,nie?
Len keby ma netrapila alergia na prach(naozajstna).