icon

Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha

dana_l
9. nov 2014

pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom

Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)

tesim sa na vase postrehy

zita19
10. nov 2014

no, mile moje lenivky, na to ze ste lenive, dost ste toho popisali... Predpokladam, ze mnohe z vas v nahlom pominuti zmyslov stihli zas debordelizovat domacnosti. A niektore vzacne vynimky aj niekolkokrat za den... Takto sa lenivky neprejavuju!!! 😉 Zaujali ma pripady putiek domácich, ktore ani nedopustia vyskyt nejakého bordelu. Tomu hovorim systemove riesenie...
Ja hlasim, ze som po prichode z roboty dopchala umyvacku, napchala pracku. Este povesiam, mozno vyramujem umyvacku. Na dnesok myslim staci. Vsak aj zajtra je den... Takze, hor sa docitat co je na MK nove. 😀

nice202
10. nov 2014

@katfan no povedz ty 😀

petusko
10. nov 2014

bohovská téma toto 😎 ja som raz kdesi čítala: "Dom sa stáva domovom, keď môžeš napísať prstom na nábytok Milujem ťa" (prípadne iný odkaz vystihujúci situáciu v domácnosti 😀 )
No a toto si vždy pripomínam keď tak sadnem v obývačke a vidím prach, že ešte by to nebolo ono, ešte chvíľu počkám...

vavrenka
10. nov 2014

@babaker pomoooooc, som is precitala tvoju vyzvu na sutaz 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
heheheheheheheehhe, snad sa neikto zapoji

dana_l
autor
10. nov 2014

@timca55 jemu asi tie "kominky" neisli tak dobre ako tebe 😉

dana_l
autor
10. nov 2014

@katarina644 sice som vytvorila temu ale to som len skopirovala nazor jednej mamicky, nedalo mi to poznat vase nazory. ja uz mam styri deti, ja uz som vycvicena 😀 😀 😀

timca55
10. nov 2014

@dana_l tak to jemu urcite nie , alebo je to tym je on vydava rozkazy v robote , a ja zase ich musim plnit 😝 on tym padom moze mat svoj bordel, ja nie

dana_l
autor
10. nov 2014

@timca55 ved v dome je generalom zena 😉

timca55
10. nov 2014

tak to aj som :D len nikto ma neposlucha

babaker
10. nov 2014

@dana_l Pri zakladani temy si zrejme ani netusila aku lavinu pohody a oddychu spustis. 😉
Nemusi sa v kazdej teme horlivo diskutovat, ze z kurnika az perie lieta.

Vitazku zatial nemame, zlate trenky teda ponosi moj chlap v ramci domacich prac, aspon v nich bude naozaj zlaty. 😀

dana_l
autor
10. nov 2014

@babaker a ty chces taku "second hand" hlavnu cenu odovzdat 😀 😀 😀
aj ja sa tesim ze sa to tu neurobilo ako bojisko ale skor ako pohodove citanie.
nikto nevravi ze mame doma 10 cm spiny a podobne. ale proste berieme zivot ako pride. ze upratovanie nie je prvoradou cinnostou v ramci rodiny a hlavne deti

petusko
10. nov 2014

ja som už napr. imúnna aj voči tomu, že moje deti vždy a všade prezentujú ocka ako toho, ktorý doma varí, upratuje, nakupuje,... Najprv ma to aj štvalo, ale šak čo, teraz len myknem plecom, usmejem sa a podotknem, že som sa proste dobre vydala 🙂

katarina644
10. nov 2014

@dana_l jaj tak prepac... ale kazda preziva to iste🙂 ja som nevyspata sest rokov🙂

petusko
10. nov 2014

mmch, @dana_l veľmi sa podobáš na sestru Janku 😉

dana_l
autor
10. nov 2014

@petusko no ako ta rozpravka - danka a janka 😉 mozno moje dvojca

quaxi
10. nov 2014

Ja ako drzitelka cestneho ocenenia "bobrik humusak" sa vobec nevyhovaram na deti. Neporiadok mam preto, ze mi nevadi. Ci ho spravia deti, navsteva, chlap, alebo ja sama, je mi uplne jedno, nikomu to nepotrebujem zdovodnovat. Mala by som kopu casu na upratovanie, naozaj som na materskej netrpela nedostatkom casu, ale preco minat energiu na nieco tak nepodstatne, ked navyse vysledok vydrzi tak kratko? Matersku som vyuzila, aby som si dokonale natrenovala vyhybanie sa domacim pracam, a teraz po nastupe do prace to velmi ocenujem. Ziadne soky, ze odrazu nestiham upratovat - mame pohodu a stiham vsetko rovnako, ako ked som bola cele dni doma. Nemam sa pred kym hanbit - ludi z okolia som uz nainfikovala mojim pristupom, a ked aj nie, poznaju nas a maju nas radi aj s neporiadkom. A takych, co by nas za neporiadok ohovorili, si domov nevolam :P A u druhych ludi vnimam neporiadok rovnako - je to ukazka ich priorit, ak niekto nema poriadok na prvom mieste, nie je to ziadna chyba charakteru.

dana_l
autor
10. nov 2014

@quaxi dufam ze infikovane osoby preniesli tvoju/svoju "chorobu" aj na dalsie osoby 😀 😀

vavrenka
10. nov 2014

@quaxi zlaticko, tesims a, ze sem sa stretli v tejto krasnej teme 😀 😀 , ja raz pridem omrknut tvvoju domacnost 😀
ja doma bordel mam, ale stve am to aj mm,lebo sme obaja poriadkumilovni, len ho nevieme udrzat. v podstate upratujem preibezne, stale (ak nie som na koni, pravda 😀, alebo neuspava, neutieram zadky, nevarim nekrmim, necitam knizky, nehram sa s kockami, neobliekam, neprezliekma, netisim, nevireiskam atd.. pozname vsetky ), ale nejako mi to nevychadza a mrzi ma to. jedine snad, ked ideme vecer spat, tak to ide. takze najcastejsie mame upratane v noci a rano to postupne ale o tom rychlejsie mizne..stale dufam, ze je to dvomi malymi detickami, stale si hovorim, ze ked vyrastu, bude to lepsie.. vidim to u sestry, ma tri, akoze bordel na totalku/socialku, deti stastne, mu spokjno-mierne frflajuci a teraz jak su vacsie- tak ma inak upratane, tak snad sa to raz podari aj mne. a je suepr, ak nieka mamicka stiha s laskou svoje dietatko/deticky all inclusive -vratane prebdenych noci a ma energiu aj pekne uprata. tak take maju moj obdiv a mozem len tisko zavidiet.. 😉

tinka323
9. dec 2014

@tenerifka a to sa ti ako podarilo a ja chceem, ja mam 3 deti, z toho dve male, praca na znizeny uvazok a vysvetlut muzovi, ze obaja pracujeme, obaja si mame podelit domace prace vydrzi max 1 den.hmmmmmm, ma to nebavi.ale neviem uz ako vysvetlit

digysa
9. dec 2014

Baby, ja som uz 15 rokov nedrhla zachody a kupelne. Robil to vzdy moj muz ( zevraj ja to neviem poriadne vycistit) a ked konecne odstartovala jeho kariera a on chudacik nemal cas, tak sme si zaobstarali upratovacku.... A aj tak si nemyslim, ze som leniva...
Tolko veci, co ja musim denne stihnut, rodinu blizko nemam, za kazde "odlozenie deti" si musim zaplatit opatrovatelku.... Podla mna velmi zalezi na zivotnom style.

@tenerifka moj muz je podobny. Ma rad cisto a v ziadnom pripade nie je bordelar.

tenerifka
9. dec 2014

@tinka323 To asi v tom chlapovi musi byt zakodovane, moj zil dlho sam nez sme sa spoznali a naucil sa to asi preto lebo ine mu nezostavalo, nikto mu nerobil full servis, svokra mala 4 synov a sluzku im urcite nerobila, kazdy musel prilozit ruku k dielu, velakrat ich nechavala s muzom cele dni a ona chodila pracovat (bola to uplne ina doba, iny styl zivota ako pozname my). Mozno vdaka tomu mam v tomto smere "vystarano" , takisto moj chlap vela pracuje a doma je malo.

@digysa Verim ti, ak by moj mal naznaky bordelarstva, viem, ako by som to zmenila, skratka by som to nezniesla

janulka84
9. dec 2014

ja som asi leniva, upratovanie ma obcas bavi, ale nie kazdy den, upratujem tak ,ze kazdy den nieco a ked sa mi chce tak aj nieco navyse.. ale 4 roky na materskej uz chcem robit aj nieco zmysluplnejsie...takze ked sa da robim nieco ine a to ma aj bavi a na to nie som leniva.. takze nemyslim, ze vyhovorka ze sa nestiha je vyhovorka, stihat sa da, ale ked mate robit x-krat za den/tyzden danu vec tak sa mi jednoducho nechce, hlavne ked nevidim efekt..

ewisam
9. dec 2014

@dana_l no ja by som tak rada videla dotycnu u nas doma... ked sa starsi chce jasit vyhradne so mnou a mladsi nedrichme pomaly cely den a musim za nim pobehovat ako prepelica, aby sa odkialsi nestrepal. Ked ma niekto deti, co mu prespia pol dna prosim, nech ma vsetko vykominkovane a v zastupe podla abecedy.. Ja som obcas rada, ze sa stiham najest. A filozoficke uvahy dotycnu hned prejdu, ked bude mat doma deti viac...

digysa
9. dec 2014

@tenerifka Aj moj muz dost pracuje a doma je menej, ale on zbiera spinky po dome a mame taky maly rucny vysavac a s nim chodil po dome ( to mi uz liezlo na nervy) a uz som mu to zakazala...

A to si predstav, ze oni mali doma upratovacku a opatrovatelku, co byvala s nimi v dome. On bol z bohatej rodiny, kde mama moc neupratovala- skor sa starala o deti ( mala ich 4-och) a veru on rozmaznany bordelar teda vobec nie je. TO klise o bohatych detoch sa niekedy ludom vymyka z reality.

dana_l
autor
9. dec 2014

@ewisam ona sa chce vynajst - starsie dieta chce strcit do skolky a mat doma len to mladsie 😅
no ved uvidime ze ked sa jej plany nevydaria ako bude stihat 😀

dana_l
autor
9. dec 2014

@digysa aj ja by som chcela mat upratovacku a opatrovatelku a nechodit do prace a len sa o deti starat 😉

ewisam
10. dec 2014

@dana_l ale sak aj ja som si myslela, starsi chodi do skolky, mladsi cele dni prespi ako babo a jeho brat, ked bol maly 😀 Teraz mi spi tak pol hodinky,vtedy som rada, ze hodim aspon polievku do hrnca a ficime dalej bezne aj 5-6h, takze nech sniva dalej 😉

dana_l
autor
10. dec 2014

@ewisam kazdy sa uci na svojich chybach. tak nechame aj ju zistit na vlastnej kozi ako to je naozaj. 😉

dana_l
autor
10. dec 2014

ale dufam ze nase "lenive" mamicky neboli dostatocne lenive a predsa len bud napiekli alebo vyzdobili dom na vianocne obdobie 🙂

siska53
11. dec 2014

@dana_l to este len bude..z5prac.dni starsie len 1den v skolke,po domtoroch a inych uradoch,takze u mna to hrozi asi az buduci tyzden..lebo prave sa neuspesne pokusam.o spanok aspon mladsej...vrrr.ale cast kuchyne mam upratanej a uz len posledna zaclona. A posledna izba na okna. No to cakam na skolku maleho. Le o by mi bol za patami.a to nechcem,predsa,okna... Cez vikend muz robieva doma,takze skor sa cely cas hram s detmi varim po nociach a aj ja chcem ist s nimi na prechadzku...dufam,ze tento vikend to uz bude konecne inak.