Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha
pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom
Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)
tesim sa na vase postrehy
Lenze dievcata,vrchol vsetkeho bol,ked mi v servise prezuvali teraz gumy na aute a kamos vravi muzovi,ze by sa mal viac starat o moje auto lebo je v nom trochu spina a ze muzove je vzdy take vyluxovane a ze aj to.moje by potrebovalo obcas prebehnut vysavacom 😀 tak bacha,odteraz k domovym dveram.pristavim auto a kazdu sobotu "pod jednym" budem aj faro vysavat 😀
@zuzkaanicka ups., unikla foto z nasej domacnosti 😀 😀
@zita19 ja by som chcela byt tajomnicka alebo hovorkyna lenivych, ja som aj tak najlenivejsia zo vsetkych, nikto na mna nema 😵 😵
napr. dnes som este NIIIC neurobila... teda klamem, vybavila som jeden telefonat... bolo to strasne tazke zdvihnut telefon a poslat cloveka na druhej strane do prdelocky...
@cenculinka U nas je to s autami podobne, totizto decka sa vacsinou vozia v mojom aute a ked ideme na plaz, tak samozrejme zasa na mojom aute, takze sa v nom najdu papieriky od keksikov, bananove supky, prazdne flase od vody a k tomu poriadna davka piesku z miestnej plaze-aj na kobercoch, aj na sedankach, ale to sa naozaj neda udrzat v poriadku, musela by som ho vysavat kazdy den.......
baby, ja som istu dobu bola pekny psychopat do upratovania... po prvom porode mi chvilu trvalo, kym som pochopila, ze spary v kupelnovej dlazbe nebudem uz drhnut 2x do tyzdna a celu kupelku umyvat kazdy den... 😀 mala som tiez pomylenu predstavu o tom, ako mozem byt dokonala aj s dietatom... dnes mam dvoch naozaj zivych chalanov, 2,5 roka a 15 mesiacov. momentalne som uz 3. tyzden tak hnila, ze sama seba desim! 😀 😀 😀 prave mi povyberali komplet vsetky sufliky na linke, na zemi je vsade nieco pohadzane, a je mi to prave jedno. ja mavam bezne take stavy, ze mi bud uplne sibe a upratujem jak sialena, som nervozna z kazdej omrvinky a len vrestim za bordel a potom mam nejake dva tri dni take, ze som hnilacka. nechce sa mi. napriklad zajtra verim, ze budem zapinat pracku o osmej rano 😀 najviac ma vie nasrat moj muz, ktory mal v praci zly den, alebo ho nastve mamicka a dojde sem s takou naladou, ze nic ine nepocuvam, len jaky je tu bordel. lebo vidi nejake hracky po zemi. ale ze som vyprala 3 pracky, pradlo zavesila, predchadzajuce zvesila a poskladala, ulozila do preplnenych skrin, ktorych obsah na mna najprv vypadne a ja mam nervovy zachvat z jeho nepotrebnych handier z roku 1992, ze som 2x vysavala, zametala, umyvala podlahu, 3x umyla riady, navarila kazdemu zvlast obed, utierala prach (kde sa do certa kazdy den berie??!), bola som na nakupe spojenom s prechadzkou s dvoma neposednymi a casto hluchymi detmi, hned rano som musela po krasavcovi umyt wcko a vanu, nespocetne velakrat som ulozila hracky po detoch, prebalovala, bezala so starsim na zachod, pripadne utierala nehodu, v ktorej sa uz stihol vycapkat mladsi, zakazovala som, prikazovala som, vychovavala som, robila som policajta, uspavaca, krmica, obliekaca, prezliekaca, rozculovala som sa, dvihala telefonaty od jeho mamy, otca, dokonca som stihla upratat neupratatelne zakutia skrine, botnika, skrinky na vsetok jeho bordel, naradie a odkladacky typu sem srobik, tam srobik, sem papierik tam stuplik... 🙄 a vo chvili ked on, kral, otvori dvere nasho maleho bytu, v ktorom aj maly bordel spravi atmosferu humusu najvyssieho rangu, su hracky na zemi a on sa vyjadri, jak nic nerobim, mam sto chuti zavret dvere zvonka, odist na mesiac a nechat ho v tom chaose, ktory kazdy den musim zvladat ja. moj tlak sa za 2 roky zvysil zo 105 na 130. cim to asi bude?? preto v tyzdni potrebujem mat nejaky ten den, dva, kedy mam cely bordel na salame, lebo viem ze dalsi den ficim od siedmej rana ako raketa a o 11 mam urobenu taku kopu povinnosti, ze on to nestihne za dva dni... a on mi neveri! nedavno mi vzal mladsieho syna na 1,5 hodiny von. starsi ostal so mnou doma. ja som si upratala, dokonca dala v obyvke na stol obrus, lebo ho nemal kto stiahnut, maly kukal pinocchia, a ja som za pol hodinu nevedela co robit. uzivala som si to, ze sedim, a nic nemusim, lebo syn bol tichucko, nic nechcel a pozeral rozpravku..., este ze zanedlho prisla moja mama! uz som sa nudila 😀 😀 😀 ked toto dopisem, mozem ist upratat tu spust, co tu narobili moji satani a aspon mali radost ze som im to dovolila... dnes ma to netankuje 😉
@dana_l moj je vojak, resp. odsluzil si 2rocnu povinnu slubu, potom este nieco a v rodine mali generalov a tak. on je vojak srdcom a dusou. ked sme spolu zacinali, kym som sa po zobudeni isla osprchovat, borec upratal postele, pyzamko som sa mala ulozene, chystal ranajky ... 😕 som nechapala a som sa tesila ze waaaau! mat vojaka je fasa! aj teraz ma rad poriadok, ale nanestastie ho mama nenaucila oblecenie skladat, u nich sa len vesia, alebo prelozi na polovicu 🙄 takze ked pride z prace, nasa predsien vyzera asi takto: klucka od vchodovych dveri obsadena taskou a dvojo klucami na snurke, dvere od kupelky bundou, dvere od satnikovej skrine rifle a tricko, taburetka igelitka, na botniku ciapka, kluce od auta, doklady, penazenka a postupne tam pridava nachystane krabicky od obedov jeho mamicky, flase od mineralky, krabice z dzusa (pekne separuje 🙂 ) a este sa dokazem potknut v tom malom priestore o jeho 4 pary topanok 😠 ale inak si dovoli podotknut, ze preco som neumyla sporak, na ktorom mam este horuce hrnce 🙄
baby, som sa smiala v lete. mala som tu neter a synovca na navsteve. ked sa balili naspat neter vravela ze nevie najst kluce od zamkov na kufre. prehladali sme cely den a nebolo ich. posledny den, nez sme isli na letisko im vravim - povysavajte nech tu nie je taky bordel. synovec povysaval a potom sme isli na letisko. no a na druhy den bol znova bordel na zemi tak som vysavala - ale ja zase vsetko poposuvam, zodvihnem koberec (deti tam radi schovavaju puzzle a knizky a aj omrvinky sa pritrafia) - takze zodvihnem gauc a koberec a tam sedi ta mala penazenka s klucmi co hladali. tak som potom vravela detom, ze keby lepsie upratali tak by ich aj nasli este pred odchodom. 😀 😀 😀
@dana_l ale tak zas by som mu krivdila, keby poviem ze nic nerobi. on ked ma naladu, tak pomoze, ide nakupit, vezme smeti, navari a dobre, vcera vysaval, umyva okna vyhradne on (zas tolko ich doma v tom malom byte nemame 😉 ) som mu vdacna, ze vikend si delime: jeden den maka on, druhy ja. myslim ze obaja toho mame dost, a potom ked sa pohadame, ideme sa predbiehat, kto to ma pocas dna narocnejsie... boze, ale chalani teraz spia a ze by som umyla riady a podlahu??? nieeeeeeeeeeeee 😀 ved este budu obedovat... 😝
jaaaj, baby, jedno, dve, tri deti. vsetko je narocne. ale poviem vam, dvojicky to pretromfnu 😀
utekam budit deti a rychle do prace
poviem vam. v praci (domov dochodcov) mi vravela jedna co tam byva, ze ked mala deti male (dve deti) tak vela popri nich upratovala a deti sedeli a pozerali telku aby nezavadzali. teraz ked sa spatne na to pozera tak si vravi ze mohla menej upratovat a viacej sa im venovat. hold cas nevrati.
joj, vsetky uz mate deti, lenze ja nestiham, a to este deti nemame - iba psa 😀 nevysavam kazdy den, mozno tak raz do tyzdna, ked je tam kopa chlpov, riady sme umyli po dvoch dnoch, vsade su psie hracky, granulu som si nasla v kabelke 😀
moj drahy si vecer iba hodi veci v spalni na zem, takze nas stvornohy milacik si na nich spravi pelech - okrem ponoziek, s tymi zalezie pod postel a hra sa - vacsinou to potom dopadne tak, ze z dobrych ponoziek su golfove, ozizlane ponozky 😀
ale ja ich aj tak zboznujem, a radsej ideme von. zily mi to netrha, akurat ked ma prist navsteva, tak stresujem, ze by sa hodilo upratat.
beriete ma do klubu? 🙂
A ja som tiež leniva - ked mala cez obed spi, radšej si sadnem a vypijem kávu, popozeram co nové na nete. Upratovať budem ked budú deti väčšie 😉
ja dam tuto diskusiu asi precitat mojmu muzovi, ked mi bude nadavat, ze mame doma bordel a ze som leniva... vysavam a utieram prach kazdy den (to mame dom, tri poschodia hore po cca. 80m2 a jedno poschodie dole 😀 )... nerobi mi to problem, ani nemam pocit, ze by mi to zaberalo vela casu, to len on ma stale pocit, ze je u nas bordel a nic nerobim... 😅
co mi vadi a zabera vela casu je varenie a nakupovanie potravin
ja ked som mala deti male , mam ich po roku..tak som mala navarene, upratane, napecene , ozehlene..ako zacali lozit, chodit behat a vytahovat , mam bordel stale a vobec ma to neirituje..nieje tu priamo spina, iba neporiadok..ak to nieje zo zdravotneho hladiska nevyhovujuce prostredie je mi to tak jedno..upracem raz za 3-4 dni do cista, ked sa rozhadzu hracky, spracem , a umyvam zem ...
@dana_l ahoj, mam doma jedno dieta, druhe v skole a pravdu povediac v poslednej dobe nestiham a unavena som ako kon a vecer si sadam po celom dni. uvidis, ked budes mat dve deti, tak neporiadok vsade a hlavne, ked jedno je v skole a druhe doma. z vlastnej skusenosti. som sa vzdy mamickam smiala, ze ako nestihaju, proste sa to nestiha a ja uz nevladzem furt upratovat a podobne. to je stale ten isty kolobeh sveta.
@tilly mas moj obdiv, ze to kazdy den vysavas, my mame podobny dom a teda ak by som mala kazdy den vysavat, tak ho predam 😝 😀
@zuzkaanicka viesco nejak mi to nevadi, predtym sme mali trochen mensi dom a hlavne tak inak rozlozeny, ze sa to lepsie vysavalo, ale strasne debilne dlazby, na tom bolo vsetko vidiet, to ma nebavilo, teraz mame vsade blede dlazby a to sa dobre vysava a fakt mi to nezabera vela casu... a nabytok mame tiez vsade bledy, na tom nie je vidiet vobec nic
ale co okrem varenia neznasam je lestenie zabradlia, ja mudra som si vymyslela kombinaciu nerez/sklo a na tom je vidiet vsetko
@tilly ani mne to zase az tak vela nezabera, ked zacnem hore, tak za hodku som na prizemi, ale kazdy den by sa mi nechcelo-uz aj preto, ze v podstate aj o dve hodky by sa mohlo znovu-ak teda nahodou nie som sama doma ... takze ja si tuto zabavku doprajem 3 krat do tyzdna ... celkom ma to uspokoji 😀 castejsie nemusim 😀

@cenculinka presne to aj ja vravím, že mám doma rozložený sušiak na prádlo a sem tam nezmytú podlahu a neumytý riad okamžite po dojedení posledného sústa ešte neznamená, že mám bordel. Ja tomu hovorím prevádzkový poriadok a aj keď sa mi veľmi páči,keď mám vyluxované, nejako mi to nejde udržať nonstop,lebo dom nám slúži na bývanie a nie ako múzeum pre návštevy. Muž mi minule povedal,že sa ide presťahovať do miestnosti, kde robím syry, že tam sa aj zo zeme môže najesť, že je to tam ako u nás dakedy,ale zas čo, zabijem sa keď nevládzem 😀