Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha
pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom
Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)
tesim sa na vase postrehy
@siska53 ani nehovor, deti uz od zaciatku decembra pytaju stromcek. a nejako nestiham tak som ho dostala do domu (v krabici, mame umely) ale to bolo vsetko. vcera som prisla z prace a muz ho vybral a poskladal. ze deti sa taaaak tesia a ja sa nemam k nicomu. takze vcera ho ozdobili a aspon nieco mozem vyciarknut z mojej listiny.
aj ine vianocne ozdoby som nasla ked som otvorila bedne s vianocnymi gulami. len dufam ze deti sa nebudu chciet s tym hrat lebo je to keramika 😅
na okna kaslem, je Zima na to. musia pockat do jari.
Zeny, stratila som sa v teme, co je vlastne pointa??? Ci to je vlastne jedno a okamzite mam upadnut do depresie??
Niektor e zeny su proste dokonale 🙂 stihaju byt skvele matky, manzelky, milenky, kucharky, gazdine. Doma stale upratane (vidote sa v dlazkach, okna vyglancovane, utretu prach, nikde ani omrvinka....). Fakt ni je z tiho na smiech. Mam 3 deti, rocne dvojicky a dvojrocnu starsiu. Takze mam ich non stop doma, upratujem niekedy aj tri dni, lebo za jeden den sa to stihnut neda. Vzdy je porobene to najdolezitejsie (navarene, deti vyencene, spokojne, povysavane, kedze dvojky stvornozkuju), ale nerobim si hlavu uz z bordelu, ano vadi mi ale keby som mala behat iba s handrou, vysavacoma. Mopom, tak to robim 24 hodin denne nemozem sa vnovar muzovi ani detom, takze radsej prekusnem bordel a venujem sa mojim zlatickam. Tie potrebuju viac mojej pritomnosti ako riad, ktory pocka kym pride manzel domov 🙂 takze ja som ta z lenivych zienky a vobec sa za to nehambim.
@dana_l no veru by som tej mamicke z tvojho uvodneho prispevku zazelala,aby ti starsie bolo len zdrave a nenosilo domov vseliake skolkarske specialitky,ktorymi ponuka celu rodinu (minimalne mladsieho surodenca). Lebo potom sa zaradi medzi nas,podla nej lenive. U nas sa nic nezmenilo lebo starsi kazdu chvilu daco donesie,tak kazde 2-3tyzdne je doma a medzitym liecim seba,malu alebo draheho. A kedze je od min.tyzdna okrem 1dna opat doma,tak sa zda,ze predvianocne upratovanie bude velmi,velmi skromne..a musim dufat,ze od januara to so zdravim bude u nas vsetkych lepsie.
@xevulax podla nej si leniva,no podla mna sinsi len zvolila priority (a tie spravnejsie podla mna ).,ja tiez nejak nechcem,aby si ma pamatali len s metlou v ruke zuriacou nad omrvinkou na zemi.
pekna tema...je to velmi individualne. moj dvojrocny syn nie je typ co by robil neporiadok. praveze je velmi poriadkumilovny, ma rad ked su veci na svojom mieste, hracky nerozhadzuje, nikdy to nerobil, ked sa s niecim dohra, rad to po sebe uprata. Ale aj tak nemam poriadok kedze je pre mna million veci ktore su dolezitejsie nez stale upratane.
@siska53
@dana_l ano baby, som leniva 🙂)) pravdupovediac bordel nenavidim, ale co clovek urobi? U nas ked sa upratuje, tak dtarsia chodi za mnou a rozhadzuje ( rozhadzana postel, hracky po zemi, povylieva vodu z pohara-uci sa pit sama z pohara, padne jej lyzicka s pudingom, popripade dvojky jej strhnu obed na zem... Nohla by som menovat), kazda viacdeyna mama a k tomu s minimalnym vekovym odstupom chape....nie je vsetko len o vyglancovanom byte, takze ja urobim fakt to najnutnejsie, a venujem sa detom (aj to mam minimum castu, uz len vatene mi zaberie cele doobeda- ale som leniva tak varim na dva dni🙂))) a baby ked nevarim, vykaslem sa aj na riad, vylozim nohy a vumim do telky ked deti spia. V ramci zachovania psychickeho zdravia sa treba obcas na vsetko vy..... A mysliet iba iba na seba 🙂
nič proti aktívnym ženám.... ale niekedy si poviem, veď aj Ježiško sa narodil v maštaľi.....
Podla mna je to otazka priorit. Syn bude mat tri roky a dcera bude mat jeden rok. Nemam dokonale upratane, aj ked upratujem priebezne stale. Mam navarene, o deti je postarane a viac casu osobne radsej venujem detom nez upratovaniu. Deti odrastu a potom mozem upratovat do zblaznenia. Podla mna matka, ktora ma stale perfektne upratane nemoze venovat dietatu tolko casu ako napr. "leniva" matka ako ja. Moj syn uz pozna niektore pismena, vie pocitat do 5 a to myslim aj scitovat a odcitovat, rozumie po anglicky a uz zacina po anglicky aj rozpravat. Vie ovladat vela programov na pocitaci, atd....atd....je velmi pohybovo nadany, krasne rozprava a vie si vyjadrit svoj nazor.....dcera bude mat jeden rok a pouziva na komunikaciu asi 30 vyrazov. Nemam genialne deti, ale som na ne velmi hrda a osobne som presvedcena o tom, ze keby som sa im tolko nevenovala tak by nenapredovali tak rychlo. Takze pre mna su moje deti a cas s nimi dolezitejsi nez vyupratpvany byt. Je pravda, ze niekedy mi vadi, ze ked upracem vydrzi to iba chvilu. Ale ako som uz povedala, budem sa ohladom poriadku realizovat ked deti odrastu. Tym nechcem povedat, ze zijeme v spine. 🙂
Moja matka mala vzdy vsetko. Vyupratovane, navarene, ozehlene, no nespominam si na jediny raz co sa so mnou hrala. Fakt nikdy
Je velky rozdiel mat doma neporiadok lebo su hracky, veci na zehlenie a ine vsade a mat doma neporiadok a spinu....Podla mna "leniva" matka je v tom druhom pripade. U nas mozu deti jest na zemi, sadnut si na zachod, ale neprejdete cez izbu bez toho, aby ste na nieco nestupili 😉
A ja som velmi rada, ze to tak je, lebo u nas ZIJU moje 3 krasne deti 😉)
@mummy01 predstav si,ze zobrali.Termin mam vo februari a dcera nastupuje po sviatkoch do skolky...
@dana_l bavis sa? Si predstav,ze po dnesnej navsteve som dala dceru do vane a spat...ja som vsetko zpratala z obyvacky,dala do poriadku kuchynu a potom si uzila relax pri svieckach vo vani.Teraz sedim v cistej obyvacke pri stromceku.Nic viac uz ti k tomu nemozem napisat.Len vidim,ze sa stale potrebujes uistovat,ze nie si sama,co nestiha
@monickapd neries a nezapajaj sa do ich debaty.Je to zbytocne.Aj tak si budu stale hovorit,ze to tak urcite nie je a klames... Stale sa tu ohana tym,ze mam urcite pomoc od inych...nemam!!! Dceru davam k rodicom len v nutnom pripade,ked som bola v praci,alebo u lekara...a aj tak mam upratane.Uz som jej viackrat vysvetlovala,ze ked pravidelne urobim nieco,tak sa neporiadok nenakopi...No tak ta vitam v mojom klube nenavidenych mamiciek,ktore nejakym zazrakom stihaju a maju aj cisty dom aj stastne deti 🙂 🙂 🙂
@katarinka289 😕 😕 😕 absolutne nechapem tvoj prispevok. ale ak sa bavis tak je dobre.
jaaaaj, pozeram ze to si ty ta mamicka s tym mudrym prispevkom zo zaciatku. ja som si nepamatala tvoj nick ale ked si sa chcela prihlasit tak super. vitaj v teme a pripoj sa s prispevkami ked budes mat viac ako dve deti.
v tej dobe ako si ty teraz som bola ukazkova mamicka, ako pises ty - dieta umyte, dom upratany, aj ja "vycistena".
ale ako sa vravi, komu niet rady, tomu niet pomoci.
uzivaj si este tych par tyzdnov kym nebudes mat dve deticky. ale aj to bude pre teba lavou zadnou - mala bude doma a starsiu strcis do skolky. 😀
@dana_l ja nie som z tych co hned smiruju v profile,kto ma kolko deti.V prispevku,kde sa toto rozoberalo,si na mna hned zacala utocit.Mohla si sa slusne ozvat a opisat tvoju situaciu.4deti ma dnes malokto...
@katarinka289 ja som nikde nenapisala kto dal ten prispevok. ja som sa len pytala na nazory inych zien. nie zien ktore maju jedno dieta doma a ked sa im narodi druhe dieta tak to prve supnu kdesi aby im doma "nezavadzalo". lebo akosi nevies pochopit, to co mi tu vypisujes som uz davno zazila - upratany dom, uvarene, deti a hracky "upratane". ja ti neberiem to tvoje - JA VSETKO STIHAM S JEDNYM DIETATOM. ja len vravim ze nemozes sa porovnavat s niekym kto ma doma uplne inu situaciu a hlavne dvojnasobny pocet deti doma. a popri tom este pracuje a deti nestrka do skolky ale ich ma doma
a sa tesim ze si prisla do temy. mozno si necitala vsetky prispevky ale len jeden. mozno by neuskodilo precitat si nazory aj ostatnych prispievateliek
teraz pises, ja som sa mala ozvat ze kolko mam deti. a ty si sa ma pytala kolko ich mam? ja som napisala som matkou viacerych deti. ale ty si aj tak pisala presne to co teraz pises, ze ty vsetko stihas a ja som ta co sa len vyhovara.
@dana_l ...a zasa tie tvoje ustipacne a urazajuce poznamky.Nestrcim ju do skolky.Bude mat tri roky a je rada medzi detmi,je vidno,ze len ja jej na hranie nestacim.Na deti je zvyknuta,kedze ma vela bratrancov a sesternic...no kedze ti su tiez v skolke,uz o inom nerozprava,len ako ona uz pojde tiez do skolky a ja pre nu s babatkom poobede pridem
@dana_l takze velke odhalenie! Uz len zapriat vybornu imunitu celej rodinke,lebo tie skolarske specialitky teda nie su nic moc, plus k tomu spave babatko ktore navyse vydrzi sa samo hrat aspon hodinu-dve denne. (lebo vysavat s dietatom v nosici nie je nic moc. A uz vie o tom svoje aj moja kamoska (ale.ta sa nechvali a neohovara tie ostatne ze ona ma upratane a vsetko a ja tolko nestiham),lebo ked je jej maly skolkar kazde 2tyzdne doma a nakazi aj jej male babo,tak teda nic moc. A uz nestiha a je vypluta. A to teda aj ta mladsia zas vydrzi hore Sa sama bavit aj hodinu ci dve,ked maly nie je doma ani nevie,ze ju ma(ked je zdrava).
A to pri malom mala.pohodicku-prosto on spal aj 3-4hodiny. Ja som oslavovala ked spal 1 ci nebodaj 2hodiny. A inak potreboval.pozornost, ved mal na to aj pravo.
@katarinka289 vies, tak nemozes napisat - dam starsiu dceru do skolky, budem doma len s babatkom a tak budem vsetko stihat.
ak by si nemala starsiu dceru v skolke, verim ze by si stihala tiez, ale urcite by si nebola az tak na tom "dobre" ako ked ju mas v skolke

Ahojte, aká skvelá téma 🙂 pripájam sa k vám ako lenivá matka 3 chalanov 😀 Práce v domácnosti a okolo detí dosť, len mne sa nie vždy chce, deka je na gauči nonstop prehodena, podušky tiež kade-tade, každú chvíľu je jedno z deti pod nimi (všetci 3 sú chorí), všade máme hračky a ja ešte nemám umyté riady od obeda. ..ale, nenahanam sa, veď oni ma počkajú 😀 treba si aj povegetit, keď krpci spia 😵 A nielen vtedy 😀