Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha
pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom
Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)
tesim sa na vase postrehy
@katarinka289 ja ti prajem aby si nikdy nebola v situacii ktorej sa teraz vysmievas - mne a inym matkam ktore proste nestihnu vsetko - aj domacnost, aj deti aj pracu
@katarinka289 ale ja som spokojna, viem ze nestiham a ze sa to nevyriesi kym deti nevyrastu. ale ty asi nie si spokojna ked si sa tak prihlasila tuna 😉
@katarinka289 ako som uz pisala,zelam ti pohodove,samo sa hrajuce a dlho spiace babatko s perfektnou imunitou a bez kolik a tu skvelu imunitu zelam aj tvojej starsej dcerke.
A nie som leniva. Len ked mam dieta v horucke,tak mi je prednejsie byt pri nom ako riesit vysavanie bytu. To si ma pockalo,ked sa dcerke ulavilo.
Ked nepoznas okolnosti a podmienky ziadnej z nas,nesud. Su aj pokojne deti,o ktorych nevies,ze ich mas a su deti,ktore musis stale sledovat a robit im program inak sa zblaznis. Ja mam nastastie stred. A ver mi,som v jednom kole ked su obe doma. A to bolo do 4,5r. Ale nemenila by som. Su to moje zlaticka,ktore aj rady pomahaju,ale sa aj rady hraju-so mnou. A ja si to cenim,lebo viem,ze o par rokov to uz tak nebude.
P. S .v sterilnom byte sa ja osobne necitm dobre. Tam sa pre mna nezije.
A mat doma len jedno dobre spiace dieta,je lahoda. Vtedy aj ja vsetko krasne stiham. Aj si umyt okna aj poprat zaclony..atd.,atd.
@dana_l Mila Danka...na tvoju ubohu uroven sa neznizim.Nepotrebujem sledovat chuderky,co si liecia komplexi na MK.Nahodou som tuto temu prave teraz zbadala na hlavnej stranke.Len by som chcela vediet,co ta vedie k tomu,stale sa do mna navazat.Nikdy som ta nicim neurazila,hovorim kazdy mame svoj zivot.Zi a nechaj zit...
@katarinka289 komplexy sa pisu s "y".
A ona chcela len pocut nazory a skusenosti ostatnych..
P. S. Mne takmer nevzali do skolky ani 4,5r. Vela deti-malo skolok.
Dobru noc.
@katarinka289 toto ta presne vystihuje
tato tema bola uplne anonymna. nikto sa tu nemusel nikde prihlasovat a vraviet ze je urazany
@siska53 svoju dceru som plne dojcila do pol roka.Potom este nadalej do roka a pil.Cely rok a pol sa budila na dojcenie 3-4x v noci.O dobre spiacom dietati,nemoze byt v nasom pripade rec.A to sa tiez nestazujem.Bolo to super na postavu 🙂 A na to iste som pripravena aj pri druhom.Nikoho nesudim,len som milej Danke pisala v inej teme,ze aj moja sestra ma tri deti aj kamoska ma tri deti(z toho dvojcata,rozdiel len dva roky) maju doma tiez cisto.... Tiez nemam stale viste okna a hracky po celom dome,no hovorim,ze ked ich odpracem kazdy vecer a upratujem priebezne,tak sa neporiadok nenakopi...dcera chora byva raz do roka,imunitu ma dobru,tak dufam,ze sa to nepokazi
ale ved som vravela ze to iste som robila aj ja pri jednom-dvoch detoch. a stale som pre niekoho "leniva" 😀 😀 😀
este som zabudla spomenut ze som dojcila dvojicky do dvoch rokov. ale to sa uz za zasluhy neuznava. 😀
@dana_l stale potrebujes niekoho ponizovat,aby si sa citila dobre.Ja nie som urazena.Taketo pipiny na MK ma nerozhadzu.Len ta upozornujem,ze ustipacne a urazlive pripomienky mas ty.Len sa smejem :D Sa necudujem,ze nestihas,ked vo volnom case riesis zivoty cudzich na MK
@katarinka289 odpoviem takto
veru, pochvalu tu nedostanem 😀 ved som leniva a nestiham 😀 ale stiham riesit inych zivoty 😉
ale musim teraz dat prestavku, treba mi ulozit styri deti do postele 😉
A ja sa priznam bez mucenia, ze som leniva….. A teraz co? Pojdem do basy ?? 😀
Aj ja som lenivá a nemávam domácnosť tip top, no a čo, zabijem sa? Radšej idem do lesa s mužom alebo čítam alebo sa hrám s deckami než by som celý deň behala s mopom a vysávačom ... žijem na to, aby som mala niekoho a niečo rada, nie na to, aby som stále upratovala a potom si poklepávala po pleci, aká som úžasná- hoci koniec koncov ked to niekomu robí radosť, je to absolutne OK, každá máme iné zdroje radosti 🙂 🙂 🙂 Pozývam k nám len ľudí, ktorých mám rada, s ktorými sa dobre cítim a o ktorých viem, že ma nebudú hodnotiť podľa poriadku.
.
A ešte čosi, mám priateľov, ktorí tiež rozhodne nie sú žiadnym vzorom poriadkumilovnosti, no a napriek tomu je ich dom otvorený pre desiatky priateľov nielen ich, ale aj ich detí, pomaly každý víkend u nich prespávajú nejakí priatelia zďaleka alebo spolužiaci niektorého z ich detí, ked sa niekto cíti zle zájde k nim a toľko sa u nich nasmeje, porozpráva, naučí, vydiskutuje, že vždy odíde v skvelej nálade, pre mňa sú oni ľuďmi s veľkým L ktorým by som sa chcela aspon trochu podobať... a to, či majú upratané alebo nie mi je totálne a absolútne fuk 🙂
@katarinka289 myslim,ze takto to ma vacsina z nas. A kedze sa nepestuju prepadove navstevy,tak kazda stihne ako-tak upratat a dokonca i napiect,ak nahodou z nejakych dovodov nestiha
A ja som nakoniec vianocne upratovanie stihla ked muz siel na Stedry den s malym prec a dosli skoro o 3,5h.,povysavala som,moja chorobka medzitym zaspala (este predtym sme si citali),takze som stihla aj viac,ako som chcela a aj si asi 20min.citat casopis.
Ale vacdina to ma tak,ze jednu vec uprace a dalsia sa objavi. M e sa casto stava,ze vsetko operiem,tesim sa,ze len zopar kuskov,kde cakam na dalsie kusy,lebo nebudem prat 1-2ks bielizne a vecer pozeram,odkial ten moj nakopil a odkial vzal tolku bielizen,ze na dalsi den pustam pracku opat.
A mozno je to uhol pohladu. Keby s akontrolovali domacnosti,tak by sa zistilo,ze ty aj my ostatne sme na tom rovnako,co sa tyka poriadku a cistoty.
P. S. Ani moji nejak nebyvali chori. Maximalne nadcha(maju vacsiu nosnu mandlu,tak preto),inak nic. Niz a zo skolky nam prinies zapal stredneho ucha -na striedacku,najskor on,o tyzden dcera,neskor zas tak silnu nadchu so zelenymi soplami,co este v zivote nemal nie a nie sa toho zbavit,takze opat atb a horucky 4dni,co dovtedy tak 1den a dcerka tyzden na to zapal priedusiek..apatia,teploty,nasledne atb z nich hnacky napriek probiotikam,nastastie,zda sa,ze dalsie probiotika zabrali. Aj toto prinasa skolka. A co som pocula v okoli kamosky-mamicky,tak to maju rovnake.. Tym ze nam ho vlani nevzali,nam aspon zabezpecili,ze dcerka si prezije choroby az teraz a nemusela sa trapot ako babo.
Fakt drzim paste,nech ste vynimka.
Láka ma to sa zapojiť 😉 teším sa, že som konečne medzi svojimi Asi som tiež "bordelárka" Ked mám pár minút tak radšej relaxujem ako luxujem. Musím sa však hned priznať že mám deti len dvea už je to u nas oooveľa lepšie ako pred 1-2 rokmi. Deti mám nespave a na baterky. K mladšej kedže má už4 roky teraz už vstávam len zo 3-4 krát za noc ( no občas viac) takže už pohoda. Viem napr. porovnávať aký je to obrovský rozdiel ked staršia spávala tak max 45 min. cez deň a od cca roka a pol nič a ked teraz mladša potiahne aj 2 hodinky - normálka si vegetím (teda cez víkend ked nie som práve v práci 😉 ) Tiež mi veľi pomohol ten o rok viac doma. Ale zase začínam už citít na sebe každý jeden rok ... Tak bordelárkam zdar 😀 😀 😀
Ani ja nemam vyluxovabe a nejdem sa zblaznit. Svokor a moja rodina ano. Ti zakazuju detom aj heacky brat nech nieje bordel 😀 mam 5 r. Brata ten ked sem pridu nic nerobi iba odklada hracky a hovori majkovi nech poupratuje lebo tu uz nepride alebo nech si zoberie len jednu hracku lebo sa na neho pohneva co vam poviem ,,šiši" rodina posadnuta poriadkom. Srale si iba potukam po cele a poviem nech si take reci necha doma a nech sa v klude hraje ze moj maros nebude kricat ze su hracky rozgadzane
ked clovek skor vstane, vsetko si stihne
u nas ked je upratane, je to pokyn na kreativitu 🙂 deti stale nieco vyrabaju, hraju sa, to je dobre
a to nase najmensie zi uzivame 🙂 pampusika patmesacneho
raz za dva tyzdne si davam vysurovat byt, kym si idem nakupit a na prechadzku s kocikom a kazdy den upratujem aj tak, ale je to tak super, jednoduchsie ovela pre mna ..no a kolobeh s pradlom, varenim, hranimsa, ucenim sa....a furt je tu plno rehotu a ruchu
Niekto zije pre poriadok a niekto pre zazitky s detmi.mam rada cisto to ano.ale kazde dieta je ine.niektore dokazu narobit riadny bordel okolo seba.mozno ty mas dobre dieta a mozno si prilus upata na poriadok.ja budem mat radsej bordel a vychutnam si chvile s dietatom.to,ze ma niekto bordel,neznamena,ze je lenivy.len ma iny zmysel zivota ako okrikovat deti za kazdu smietku a behat dennodenne s prachovkou.

@dana_l nepotrebujem si nic citat.Kazdy mame svoj zivot a zijeme si ho po svojom.Nepotrebujem sa s nikym porovnavat.Tak ti zelam este prijemnu zabavu.Tymto si ma presvedcila,ze so sebou nie si velmi spokojna...a odchadzam z temy.Vsetkym vam zelam este krasne a pokojne sviatky ;)