Ľutovali ste niekedy, že máte iba jedno dieťa?
Ahojte,idem si k Vám po radu.Dlhšie ma trápi jedna vec s ktorou sa neviem stotožniť.
Máme jedno 4 ročné dieťa.Uz 2 roky sa snažíme o druhé.
Prvé sa podarilo po dlhej dobe,musela som uživať lieky.
Takže s otehotnením bol problém.Mali sme aj slabší spermiogram.Ja som ok.
Obaja máme 39 rokov čiže najmladší nie sme takže preto aj to váhanie,či máme ešte niečo plánovať.Moj dr.mi odporúča ivf,kvoli veku a celkovo,že načo čakať.
Ja osobne sa bojim a neviem sa s tym stotožniť.Aj dr mi potom povedal,že ak sa na to necítim,že nech sa teda zmierime s jedným.
Ale ja sa neviem😪stále myslím,ako by to bolo super mať ešte jedno....trápi ma to a nad iným ani nepremýšlam.Muž to necháva na mne ale naposledy sa vyjadril,že to ivf,že má obavy.
Keď sa narodilo prvé tak sme sa odcudzili a aj stále hádali teraz je to už ok.
Čoho sa najviac bojím je,že budem za pár rokov ĺutovať,že sme to neskúsili,že sme nemali odvahu a podobne.Prežili ste niečo také?
Zmierili sa s jedným?
Ďakujem všetkým za úprimné rady.
Moj dr
@chuandavid to mi je luto,mate nejake vysetrenia urobene,preco sa to stalo?
@nela6 ano jasne , sme stastni za to jedno🙏.
nie je nic lepsie ako dat dietatu surodenca, ja lutujem ze sme ho nemali skor .. aj ked vek. rozdiel nie je extra velky len 4roky medzi nimi.. ale urcite ano dat surodenca pokial sa da
Nie vôbec, po potrate som už nebola na vyšetrenie
toto si musim odpovedat sama za seba ... vek na druhe dieta mas ok 🙂 ... hlavne je premenit lutost na vdacnost ... byt vdacna za to co mas, ze sa vam podarilo mat aspon to jedno dieta a tesit sa z neho ... dieta je dar, tvoj ucitel ktory ta posuva dalej ... ak chces dalsie, uzivaj si zivot tes sa z neho, dakuj, oslavuj ... tak si pritiahnes aj dietatko dalsie ... smutkom obavou a lutostou to skor oddialis ... lutost je velmi negativna emocia ...
Ahoj, nečítala som príspevky, len Tvoj úvodný. Mám jedného syna, rodila som vo veku 36 rokov. Nikdy som neoľutovala, že nemám druhé. Ak mi niečo bolo ľúto, tak to, že som nemala dieťa v mladšom veku. Druhé sme nechceli, neplánovali a nikomu nechýba.
@h2 Ahoj,dakujem za nazor,dobre ze si s tym vyrovnana.Tiez mam prve v neskorsom veku.Nemozem povedat,ze mi mojmu dietatu chybal surodenec,ani si ho nepyta.
To je cele len vo mne.Ze ked nebude,ze to budem lutovat,ze som vsetko pre to neurobila.
Tak sme vyskusali tento mesiac ovitrelle,ale bez uspechu.a muz reakcia 0bodov,asi ho to netrapi...neviem ci mam dalej Car riesit😒
Mne sa jeden človek priznal. Ze lutuje druhe dieta. A to uz su tie deti dospele a vedu usporiadany zivot. Uprimne ma to docela zaskočilo.
@nene1133 cize muzovi to je jedno asi?Vies co moj to berie vlazne tiez,bude bude,nebude aj tak ok.Mozno lepsie ako keby mali na nas tlacit😒 ked to nejde.
@90909 tak to ked su dospele je fakt zvlastne,ak su vydarene s rodinami....ludia su rozni.
Ja som tu raz citala o jednej mamicke ze lutuje druhe lebo sa narodilo postihnute😪.
Kedysi som citala jednu peknu myšlienku "niekto sa rozhodne pre jedno dieťa, aby mohlo mať všetko. My sme prijali tri deti, aby mali vsetko."
Každý nech má tolko deti na kolko sa citi, osobná vec dvoch rozumných ludi. Poznam rodinu s 10timi detmi a klobuk dolu pred ich vychovou a spoločenským zaradenim. Ani jedno netaha za kratsi koniec. Naopak, poznám v okoli rodiny s jednym potomkom a výchova nic moc. Blba partia, v skole zle vysledky, ziadne extra smerovanie.
Takže pokiaľ si rodic uvedomuje výchovné priority pri jednom dietati, je predpoklad, ze si ich bude uvedomovat aj pri dvoch, troch, styroch... Pokial sa na dieta a jeho výchovu neciti, nech to radsej zvazi.
Autorka: 39 je najvyssi vek, takže isla by som do toho teraz alebo uz nikdy.
Ako babatku by sa potesil,ale inak to vobec neriesi.Nezaujima sa o liecbu v Care,sam netlaci,ze podme sa dat vysetrit a ani nebol teraz smutny,ze sa to s ovitrelle nepodarilo.Mna to dost mrzi,lebo kazdy mesiac,ked dostanem ms,tak mam z toho depresiu.On ziadna reakcia,asi ako jedinacik je spokojny s 1 dietatom😔
ved uz teraz spekulujes nad tym ze ci to nebudes lutovat keby si bola s tymto ok neriesis...chod to toho...jedna moja kolegyna otehotnela v 44 druha v 42 maju zdrave deti...
Relativne dlho som chcela len 1.Bola som na nu velmi upata.Potom prisla tuzba po 2.dietati a nevedela som pochopit ako sme predtym mohli bez neho zit.Uz viem co znamena podstata vety "uz sme uplna rodina".Posledny dokonaly dielik naseho rodinneho puzzle.Btw hovno som vedela co je o mat malo casu kym som mala len jedno dieta 😂😂
Mám jedného syna a viac detí som nikdy nechcela ani nechcem. Už ma skoro 12nast je samostatný a nemám z neho pocit že by bol nejak ukrateny že nemá súrodenca. Ma kopu bratrancov a kamarátov 😉
Dakujem vsetkym za odpovede🙂 a rady.Zo vsetkeho,co tu odznelo mam pocit,aspon ja,ze je to tak ako ma byt.Snazenie sme nezavrhli a nechavame volny priebeh.Musim povedat,ze po tychto prispevkoch som sa uplne ukludnila😍.A so m momentalne stastna s jednym a bohu vdacna.
V okoli maju vsetci viac deti,preto je dobre poradit sa tu ake je to neskor s tym jednym.Dakujem dievcata💕
Je to normálne vieš, že buď teraz, alebo nikdy.Mam jedno a som spokojná aj, keď boli úvahy o druhom.Ale už som začala spekulovat vek, všetky katastrofálne scenáre, zase roky nespat, con ked...Dieta vôbec nechcelo súrodenca, muž ako tak a ja na pochybách.som vďačná aj za to jedno, ale dlho mi trvalo prijať, že je to dobré tak ako je.
To su aj moje slova, VSETKO JE TAK AKO MA BYT 😉 ja mam vo svojom okoli 3 pary, ktore sa uz dlhe roky snazia o dieta a nebolo im dopriate.co by dali za to, mat aspon to jedno. preto budme vdacne za to, co mame 😉
Dcéra ma 23 rokov a nikdy som sa nad tým ani len nezamyslala. Vedela som, že druhé nechcem hneď od začiatku a môj pocit sa nikdy nezmenil.
Takze nie neľutujem a neľutovala som doteraz ...
@luccija super,presne o to mi islo,zistit ze aj napriek tomu ze nebude,ze to bude v poriadku.Dakujem🙂
Dievcata,napadlo ma ozivit temu🙂nejaka zmena u niektorej?Popripade ci sa zadarilo?My zvazujeme jedno iui.
Sa mi nedarí dostať jedno von, už 38tt+ a žiadne príznaky, že chce na svet 😆... Ty nemáš vôbec co stresovať, ak bude jedno dobre, ak sa podarí ďalšie dobre, že 🙂 za to moja švagriná by aj s malým chceli ďalšie, ale je na pochybách pri správaní svojho muža, to mi príde horšie... Už sa to tak naťahuje asi 3r...
@nela6 tak super,gratulujem k dalsiemu😍.No a co je muz zac ked take spravanie?Ono vekom clovek straca viacej nervy,uz nema taku trpezlivost.

@ivanka0603 viem aké to je z vlastnej skúsenosti, prvý krát sa to podarilo máme skoro 5rocneho chlapca a 2krat po sebe potrat 😥, ale chceme ešte ráz skusit