Ľutovali ste niekedy, že máte iba jedno dieťa?
Ahojte,idem si k Vám po radu.Dlhšie ma trápi jedna vec s ktorou sa neviem stotožniť.
Máme jedno 4 ročné dieťa.Uz 2 roky sa snažíme o druhé.
Prvé sa podarilo po dlhej dobe,musela som uživať lieky.
Takže s otehotnením bol problém.Mali sme aj slabší spermiogram.Ja som ok.
Obaja máme 39 rokov čiže najmladší nie sme takže preto aj to váhanie,či máme ešte niečo plánovať.Moj dr.mi odporúča ivf,kvoli veku a celkovo,že načo čakať.
Ja osobne sa bojim a neviem sa s tym stotožniť.Aj dr mi potom povedal,že ak sa na to necítim,že nech sa teda zmierime s jedným.
Ale ja sa neviem😪stále myslím,ako by to bolo super mať ešte jedno....trápi ma to a nad iným ani nepremýšlam.Muž to necháva na mne ale naposledy sa vyjadril,že to ivf,že má obavy.
Keď sa narodilo prvé tak sme sa odcudzili a aj stále hádali teraz je to už ok.
Čoho sa najviac bojím je,že budem za pár rokov ĺutovať,že sme to neskúsili,že sme nemali odvahu a podobne.Prežili ste niečo také?
Zmierili sa s jedným?
Ďakujem všetkým za úprimné rady.
Moj dr
Ked bola dcera mensia, tak som chcela druhe... mozno hormony, mozno rozum. Odkedy zacala chodit do skoly, uplne ma presla chut na druhe. Vobec nelutujem, ze mam iba jednu, uz je velka. Ona je tiez spokojny jedinacik, nam to takto vyhovuje.
@matkahelka ste asi na tom ako my🙂ale zase ak ste zdravi,drzim palce.Rozmyslam tiez iui ci neskusit.Kolko mas rokov?
Nie, prva sa podarila na 3.mesiac...Teraz sme rok doma zavreti, skoro nikde nechodime a podla mna psychicky nie som uz na tom najlepsie☹ Po narodeni dcery sme sa tiez dost hadali, bolo to dost zle obdobie a nad druhym som nerozmyslala...Teraz sa nam nedari a neviem ci sa s tym zmierit alebo skusat dalej. Hlavne ma to snazenie ani nebavi, ked to vzdy skonci sklamanim,ze nie som tehotna...
Bola som uz aj minuly mesiac v Care na 1.konzultacii...zatial nas len cakaju vysetrenia...
Ja mam len jednu dcéru, bude mat 4 roky. A hoci som bez partnera, chcela by som ešte pre nu súrodenca. Ona sama "skromne" chce 3 bracekov 😂 Snáď sa najde ten pravý tatko(ktory bude lubit aj dieta, ktoré nie je biologicky jeho) ešte
muz je ok, ja neovulujem, cize ja vobec nie som ok. 41 budem mat za mesiac, muz uz mal 41
@matkahelka aha,nejaky clostyl alebo nieco na povzbudenie ste skusili?
@nene1133 a chcete skusit ivf?Ked s prvym nebol problem tak super.Ono tato situacia nikomu nepridava.Zistila som,ze vela ludi v mojom okoli berie antidepresiva😔.Tato situacia plodeniu vobec neprispieva.
@78787878 super🤩
Mám dve deti, a tak trošku ľutujem,že nie je aj tretie.
Mam jedno s pomocou CAR,som chora vaznejsia dg na pluca.som vdacna za malu, ze to so mnou 8 mes vydrzala bez komplikacii, a ked ma vsade tlacila dychalo sami total zle zrejme si povedala ze maminka musi dychat normalne idem vonku😍, vzdy som chcela dve, a stale ma to definitivne neopustilo, ale uz to berem tak ze ak by som sa mala po porode davat 2 roky doporiadku zas (kapacita pluc mi vtedy po porode klesla zo 60 na 26%)starat o dietatko malinke a dcerku fyzicky by to uz s plucami asi nedala. Mam 37, tuzba je silna velmi ale uz aj realne rozmyslam ze byt tu na 1000% pre dcerku co najdlhsie( ma 4) a raz jej budem muset vysvetlit ze preco nema surodencov.nebyt vazne chora nevaham ani chvilu nad dalsim. Aj keby mala cca 40.
@lucmirka124 dakujem za nazor,musis byt silna zena👍👍👍.Ved toto,ze aby sa mne nieco nestalo a potom co s tym jednym doma.Cim je clovek starsi tym viac sa boji.
Ja som zdravotne ok,teda zatial,ale aj tak sa obavam.
@mirro super a uz nemoze byt tretie?
preco mas ty a preco tvoj drahy obavy z ivf?
@juliet86 vies co neviem,necitim sa na to,aj kvoli veku a muz tiez to odmieta.
Áno ľutoval som to preto som sa v 40 dala na druhé... Problém otehotnieť neúspešne ivf kopa liekov doktorov vyšetrení.... Nakoniec keď som povedala A DOST!! tak to vyšlo ani neviem ako 😀 tak držím palce aby to vyšlo aj tebe.
@kulumulu123 gratulujem,ved presne toho sa obavam.Ale u teba super❤.A prirodzene nakoniec?
@sense ahoj,to ma mrzi,treba verit,ak ste v poriadku nic nie je stratene🙂.Ale je to vzdy luto ked sa nedari.
mám kamarátku,dieťa sa podarilo po 8mom IVF,dobre čítaš,po ôsmom.....dnes sú sťastná rodina,vedia si vážiť jeden druhého,,lebo si prešli ťažkým odbobím....
ešte k tým,že jedno dieťa a dosť...vec každého,len tí jednodetní rodičia ani to jedno dieťa nemá s čím porovnávať,viac detí či súrodencov nezažilo,tak je dobre tak ako je....možno by sa bolo treba opýtať tých viacdetných...či ľutujú to ďalšie dieťa,dalšieho súrodenca,či by do toho šli zas.....či by to jedno nebolo aj stačilo....
@janinah ano to je pravda,ale to nikto alebo malokto povie,ze lutuje dalsie dieta.A ti co maju viac len vravia ze super ze sa pohraju🙂ale aj pobiju.
vsetko. aj clostyl, aj letrozol. na obe pichnuty pregnyl. a nic. sialene mi to rozhadzalo cyklus a nic.
no vravis ze neviem. ze kvoli veku. muz to 9dmieta. vyjasnite si ze preco konkretne. pozri si ivf statistiky napr reprofit brno pre tvoju vekovu kategoriu. tak bud sa pevne rozhodnite ze chceme druhe dieta prirodzene a nie inak a vedzte ze 95percentna sanca ze nevyjde alebo si nastudujte podrobne o ivf a povedzte nie kvoli tomuto alebo ano ale takto (mativnu cyklus klasicky cyklus soft cyklus) mozno po vstuonych vusetreniach zistia ze muz nema spermie ty vsjicka ci ovulku co vam samozrejme prajem opak ale aspon viete ze ok uz to nepojde a nebudes sklamana kazdy mesiac. za bezplatnu konzultaciu nic nedas a das potom na pocit informacie zalozenych na skusenosti a faktoch. nie ze budes mat 45 s vycitat si ze si vtedy nevyuzila vedu co si mala k dispo. ivf nie su zazraky. stane sa co sa ma stat.
@juliet86
Ahoj
Uplne beriem tvoj nazor👍bud clovek chce alebo nechce.A robi vsetko preto.Kym som neotehotnela tak som uz riesila u dr ivf a ze ideme skusit kedze sa nedarilo.Keby som vtedy neotehotnela ideme na ivf 100%.
Mala som zistene soft ivf,nativ vsetko.....
Potom som to neriesila a zase az teraz.
ALE uz je to ine,ked sa raz podarilo prirodzene.Viem,ze mame malu sancu,ale nemozne to neni.Preto zistujem,ci niekto je na tom podobne.Ci vo vyssom veku sa pustaju do ivf,ci su zmiereni s jednym dietatom.Ked vedia ze nie su uplne zdravotne ok.Vlastne ako to riesia.
a preco vtedy to bolo ok a sli ste do toho a teraz nie?
Ja neviem ci skusime ivf,zatial nemame vysetrenia...ale z muza mam taky pocit,ze jemu to 2.dieta ani nechyba-sam je jedinacik a nasa dcera nas tak vytazuje,ze sme z nej totalne vystaveni.nechodi este do skolky a kvoli korone sme len doma a bez rodiny,ktora by mohla pomoct...takze mne je to take divne,ze len ja aby som riesila ten Car...a teraz mam taku psychicku nepohodu,ze nic nevidim optimisticky...
@nene1133 ako keby som o sebe citala🙂aj moj je tak na tom.
@juliet86 lebo som otehotnela prirodzene.
Ahoj no tam su len 2 moznosto bud pojdete do IVF a nebudes riesit veci okolo.Alebo budes vdacna Bohu ze ta pozehnal jednym zdravim dietatkom.
je to len a len na vás, je fakt uplne jedno, ako to. riešil niekto iný... ked ti napisem, ze ako som nechcela jedno dieťa, potom sme mali, a ako som ho drzala v porodnici som si povedala ešte 2, a aj dotiahla do takého stavu 🙂 tak ako ti to pomôže?
pre mňa je to najkrajší pocit keď ich vidím spolu, ako sa hraju,, existujú, su šťastní... ked plánujem veci do budúcnosti a su tam oni s nami...
a zas na druhej strane, nepovažujem za koniec sveta ak vyjde jedno, alebo aj žiadne, mate jedno... mozno ked pôjdeš cestou, ze ak sa podarí bude ak nie, nie, to bude u vás práve to vase správne, ak si nie si ista...

my mame 11 rocnu dceru. druhe sme nechceli hned, chceli sme vacsi vekovy rozdiel. po 5 rokoch som otehotnela, bolo to mimomaternicove. a odvtedy, uz 6 rokov a nedari sa. ja som uplne v pohode s jednym dietatom (tiez som jedinacik), manzel sa nevie zmierit s tym, ze by sme viac deti uz nemali. ja trebars vek neriesim, dnes su 40rocne prvorodicky takmer bezne. moj manzel IVF radikalne odmieta z presvedcenia, IUI nas caka o mesiac.