icon

Ľutujete rozhodnutie mať alebo nemať deti?

7. apr 2025

Ženy, ktoré ste nechceli mať dieťa a máte deti, ľutujete to? Myslím ak ste boli viac pracovne založené napríklad a necítili ste to v živote tak, že by ste po dieťati túžili.... Alebo ľutujete vekom, že ste sa rozhodli nemať dieťa?

Strana
z3
luccija
9. apr 2025

@libusak to, že to je ťažké je pravda veď nikto netrvrdi, že vychovať dieťa x rokov sa o neho starat je ľahké😉je to tá najťažšia, najzodpovednejšia práca a predsa to ľudí napĺňa.
Autorka je to tvoje rozhodnutie nikto nechodí v tvojich botach možno to príde neskôr a potom si povieš, že načo si čakala a možno nie.Niekedy je to rozhodnutie ťažké nie každý to cíti a rozhodne sa racionálne.Teraz svoj voľný čas venuješ práci, lebo to dieťa nemáš veď to je logické.Zmenili by sa ti priority.

lion777
9. apr 2025

Divná otázka, inak by som to ani nechcela, keď už sem prišiel, dala by som zanho život. Áno je tam zodpovednosť, ale aj silné puto.

alesto
9. apr 2025

Keď odídeš z práce, pochopíš, že si nahraditeľná a svet ide ďalej. To môže byť pre teba najhorší pocit. Ale keď odídeš deťom z dohľadu, pokojne len na wc, zistíš, že pre nich si nenahraditeľná a si pre nich celý svet.

lucylaw
9. apr 2025

Chcela som,mám,milujem ho nadovšetko,život by som za neho položila,ale keby som sa mala rozhodnúť znovu,tak ostanem bezdetná..

modrykolibrik
9. apr 2025

Nechcela som ale našla som muža svojho života a už veľmi chcem ale či bude netuším. Ja dúfam,že ano

klaridka
9. apr 2025

Deti sú zmysel života? Naozaj chce niekto dieťa len na to, aby mal "zmysel života" ?? Nepočúvaj rady svojho okolia, ktoré má zrejme veľmi plytký život.... život je o inom, nie o tom, že matka po narodení dieťaťa nevidí nič iné a ak by mohla, tak by zaň aj dýchala.... to je len opičia láska a s tou ozajstnou to nemá nič spoločné....

bobkovci5
9. apr 2025

Chcela som mám neľutujem určite je to najkrajšie čo môžem mať nechcela som vo vysokom veku detí ..ale život mi to zmenilo úplne vo všetkom.

katrin21
9. apr 2025

Ja som tak mala krstnu bezdetnu. Velmi nestastna bola z toho na stare kolena, uz po 50tke-60tke

katrin21
9. apr 2025

@klaridka ja napr.nedycham za deti a mam svoje sny atd. A aj tak su deti naplnenim v urcitom smere. To sa nevylucuje vobec. Chcietdeti nemusi predsa znamenat,ze tvoj zivot skoncil... stale mas svoje tuzby, sny a vsetko

klaridka
9. apr 2025

@katrin21 presne tak to vnímam aj ja… ale nejak nemám rada to klišé, že deti sú zmyslom života…

lion777
9. apr 2025

@klaridka a máš deti?

kamilieri
9. apr 2025

@martinmmartin
Veľká múdrosť naozaj 😀..a vieš, že poznám veľa ludi, ktorí majú úplne všetko...a kariéru aj peniaze...a to dieťa im chýba a veľmi...život nie je čiernobiely... Asi podľa seba súdim všetkých...žijeme nie len pre seba, staráme sa nielen o seba...ak áno treba sa odsťahovať do jaskyne

lion777
9. apr 2025

Aha teraz som čitala, aj viac tvojich prispevkov. Bola som na vedúcej pozicii, mnoho rokov a mnoho sme cestovali. No a potom cca v tvojom veku prišlo dieťa.. no odvtedy sa tolko stalo, že už mi ostalo len to dieta. Tvoja kariéra nie je nič, peniaze nemajú cenu, ani majetok. Jedine, čo má cenu je láska, spoločné spomienky, vzťahy. Ludia co nezažili kvalitný vztah, ž ktoreho vzišli aj deti, o vela prišli. Prvé roky su o hubu, tiež nie som nejaký extra maminkovsky praktická, ale dieta rastie a ked ho budeš viesť k samostatnosti, neskôr to nebude už také naročné o starostlivost, aj ked puberta s tebou zatoči, takže bude to skor psychickeho charakteru, ako čo vyriešit. Si ovplyvnena dobou, podla mna. Mat deti, čo najneskôr a potom už sa aj nepodari.

autor
9. apr 2025

@deninka233 zaujímavý pohľad, to by ma teda nenapadlo, ja ako zatiaľ bezdetná som práveže myslela, že tie ďalšie sféry žiaľ idú dole vodou na úkor rodiny, že potom človek už nemá kariérne ambície, lebo čas, nie taká flexibilita a pod., že skôr upadne a bude možno okolnosťami ,,donuteny,, nájsť si len také rutinne zamestnanie, aby stihal rodinu a tak....

klaridka
9. apr 2025

@lion777 Áno, mám… ale nemáme ich s manželom preto, že by sme hľadali zmysel do svojho života.. doplnili určitú časť nášho “puzzle”

lion777
9. apr 2025

@klaridka takto som to mala aj ja. Prvý a dôležitý vzťah je muž a žena a až potom otec a matka. Dieta neni na tom prvom stupni, ale vzťah a až potom dieta. Ale to čo cítim k nemu vo vnútri, k tomu dietatu, je tiež dôlezité, o tom som hovorila vlastne vyššie. Preto ma zaujímalo , či máš deti, lebo niektorí nemajú a len kopírujú reči od niekoho, ale nevedia o čom hovoria ( majú ilúzie).

angela85
9. apr 2025

Mám dve deti, vždy som chcela,možno aj viac,keby boli na to podmienky a som šťastná že ich mám,i keď pri dcére,po ťažkom pôrode syna,som mala pochybnosti,ktoré sa ťahali skoro celú materskú,asi aj hormóny,ale teraz ju neskutočne milujem. A práveže oni sú mojím hnacím motorom,mám pocit že bez nich by som nedosiahla to čo som dosiahla s nimi, i keď niekedy mi chýba trochu viac voľnosti.

klaridka
9. apr 2025

@lion777 Máme 4 deti.. jasné, že by za nich človek obetoval svoj život, veď sú naše, ale nestaviame ich na piedestál, chápeš… 🙂

greywolf
10. apr 2025

Som prekvapeny ze vela zien napisalo ze v minulosti nechcelo mat deti, ved to je to najkrajsie co vie zena muzovi dat, rodinu. Z pohladu biologie zaklad nasho prezitia. V dnesnej dobe vsak mozes vidiet ludi ze v prvom rade myslia na seba, v druhom tiez a v posledom tiez. Ja ja ja. 😀 co si pamatam tak od mala sa dievcata vzdy hrali na rodinu. ☺️ tuzba tam prirodzene je ale potom pride ten ,,progresivny,, pohlad na zivot. 🤮 / nakoniec mozes to citat aj tu u takmer vsetkych mamiciek co akoze nechceli mat deti ze nakoniec to bolo to najlepsie co sa im mohlo stat. ☺️ t

alazala
10. apr 2025

Ja mám dve deti s väčším časovým rozdielom, moju kariéru to neovplyvnilo vôbec nijak , mám skvelú prácu v ktorej sa realizujem a myslím že som v nej celkom úspešná. Chcela som deti lebo naozaj sú zmyslom života, ale vôbec neznamená , že sa len deťom obetovať, ale naopak vychovat deti , ktoré môžu urobiť tento svet lepším. Mám aj s deťmi na seba dosť času , aj cestovanie aj kariéru. Deti majú rôznych otcov , nebolo to ľahké , ale neľutujem vôbec nič

Strana
z3