icon

Mali by ste znovu deti?

7. sep 2025

Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede

evcagabi
7. sep 2025

Ja by som nic nemenila. Mala je najuzasnejsia bytost, aku som kedy stretla ❤️

anonym_f2baef
7. sep 2025

@anonym_autor mala by som jedno iba, nešla by som do druhého tehotenstva, hlavne kvôli tomu, že máme dvojičky. Buď by som brala len dvojičky, alebo len toho jedného prvého. Spolu su za 30 deti 😕

henka123123
7. sep 2025

Keby vratim cas tak nechcem uz deti

anonym_6879f7
7. sep 2025

Mam jedno malé ako slobodná mama a neľutujem ale chcela by som zažiť ten pocit úplnej rodiny a mať aj viac deti ale uz som ,,stará,, takže to nezazijem

enusamt
7. sep 2025

Mala. No uz by som skorej chcela, nie v 29 a 32

kvetkaxxx
7. sep 2025
@thirstymonk

Nie, keby som sa mohol znova rozhodnúť, nechcel by som deti. Čo samozrejme neznamená, že deti nemilujem 🙂

@thirstymonk preco by si uz deti nechcel? Ani by so sa neoženil ?

zobaka
7. sep 2025
@thirstymonk

Nie, keby som sa mohol znova rozhodnúť, nechcel by som deti. Čo samozrejme neznamená, že deti nemilujem 🙂

@thirstymonk 😅 asi su tri na teba vela

anonym_c2463f
7. sep 2025

Mám jedno. Ak by bolo to prvé zdravé, mala by som dve. Žiaľ nie je. Ak by sa dala vopred zistiť jeho diagnóza, tak by som nemala ani toto jedno. Žiaľ zistiť sa to dopredu nedá. Tak je na svete človek, ktorý musí trpieť. Kto má zdravé dieťa absolútne nevie, aký je to dar. Absolútne.

minutka
7. sep 2025

Ano mala. Mame 1 a ak by sa dal vratit cas, viac by som robila preto aby sme mali 2

tetapetra
7. sep 2025

Mojím snom bolo mať 3. Mám jedno a som za to vďačná

lucylaw
7. sep 2025

Milujem svojho syna,život by som za neho položila,ale keby som sa mala znovu rozhodnúť,tak deti určite nemám.

janababana
7. sep 2025

@anonym_autor lutujem, ze som nezacala plodit deti skor. Kludne by som brala este dve dalsie

tatianamaria
7. sep 2025

O chvíľu budem rodiť šieste dieťa. Nemenila by som. Vždy som chcela veľkú rodinu a som rada, že sa mi to splnilo.

anonym_e5c97e
7. sep 2025

@anonym_autor áno mala
Prvú dcéru som mala veľmi mladá,narodila sa 4 mesiace pred mojou 18 -kou, druhá dcérka prišla po takmer 14 rokoch
Neľutujem že som sa stala mamou v tak mladom veku,keď moje rovesníčky mali iné,, starosti,,ja som riesila bábätko.Mám úžasného muža (áno ,stále ten istý..obe dcérky majú rovnakého otca)pomoc od rodiny nemáme nejakú,na všetko sme v podstate sami,s malou som sama keď je muž v práci..vždy som chcela minimálne dve deti ,no staršia mala nejaké problémy tak aj kôli tomu sme to odkladali, báli sa ..preto ten veľký vekový rozdiel,jedine to by som asi zmenila,mala druhú dcérku už oveľa skôr ,aby spolu vyrastali..No ak Boh dá,chceli by sme ešte jedno ... uvidíme 🤷

lija22
7. sep 2025

mam tri a keby som si mohla vybrat volim jedno. Zivot by bol jednoduchsi.
U jedneho z mojich deti sa v detstve raritne rozvinula schizofrenia a uz vieme, ze je to dedicne a ja trpnem aby ostatne dcery ked budu mat deti sa to neprejavilo aj u nich. to je sialena znicujuca diagnoza a neprezijem to ak by dcery mali takyto pokazeny zivot

minutka
7. sep 2025
@lucylaw

Milujem svojho syna,život by som za neho položila,ale keby som sa mala znovu rozhodnúť,tak deti určite nemám.

@lucylaw nemusis samozrejme odpovedat. Ale preco to takto vnimas?

anonym_b0b8fd
7. sep 2025
@lija22

mam tri a keby som si mohla vybrat volim jedno. Zivot by bol jednoduchsi.
U jedneho z mojich deti sa v detstve raritne rozvinula schizofrenia a uz vieme, ze je to dedicne a ja trpnem aby ostatne dcery ked budu mat deti sa to neprejavilo aj u nich. to je sialena znicujuca diagnoza a neprezijem to ak by dcery mali takyto pokazeny zivot

@lija22 toto su presne tie veci ... je rozdiel mat zdrave dieťa a mat dieťa s akoukoľvek diagnózou.
Moje dieťa má taktiež veľmi raritnu diagnozu.
Ta bolesť je nepopisatelna. Ovplyvňuje aj jej správanie. Takže ja môžem povedať, ze väčšinu času je to pre mňa trápenie.......
Trápenie a strach

lucylaw
7. sep 2025
@minutka

@lucylaw nemusis samozrejme odpovedat. Ale preco to takto vnimas?

@minutka Vieš čo mám za sebou 2 potraty,tretie tehotenstvo vysoko rizikové,celé som ho prelezala,posledné 3 týždne v nemocnici,napriek tomu som porodila predčasne,o 7 týždňov skôr,deň po pôrode malý skoro zomrel,museli ho oživovať,týždeň bol v umelom spánku,dokopy mesiac v nemocnici..Našťastie fyzicky je zdravý,aj keď ako maličký škúlil,v dvoch rokoch ho operovali,potom nosil 8 rokov okuliare..Jeho otec nás opustil keď mal malý 2,5 roka,takže odvtedy som na neho sama..A aj keď som teda spomínala,že fyzicky je zdravý,sú tam nejaké problémy,napríklad má veľké problémy s pamäťou,problémy v škole - dysgrafia, dyskalkúlia,škola je pre nás doslova a do písmena peklo a ja sa úprimne bojím,čo a či vôbec sa mu vôbec podarí vyštudovať,či to dotiahne aspoň k maturite..Nehovoriac o tom,že pre mňa rodičovstvo predstavuje nekončiaci strach o to dieťa,či bude zdravé,či sa mu niečo nestane,každú jeho chorobu veľmi zle znášam,stále ho pozorujem,analyzujem,proste bojím sa o neho..Naozaj ho nadovšetko milujem,ale je to všetko pre mňa extrémne náročné a ak by som sa mohla znovu rozhodnúť,už do toho proste nejdem..

anonym_351cb3
7. sep 2025

Nie uz by som nechcela ziadne dieta, ani moj terajsi muz, ten nema ziadne deti, nikdy nechcel a bavi ho zivot bez deti

lija22
7. sep 2025
@anonym_b0b8fd

@lija22 toto su presne tie veci ... je rozdiel mat zdrave dieťa a mat dieťa s akoukoľvek diagnózou.
Moje dieťa má taktiež veľmi raritnu diagnozu.
Ta bolesť je nepopisatelna. Ovplyvňuje aj jej správanie. Takže ja môžem povedať, ze väčšinu času je to pre mňa trápenie.......
Trápenie a strach

@anonym_b0b8fd velmi ti rozumiem. Musime prezit najlepsie ako sa da ( aj ked so zatatymi zubami). Ake by to bolo krasne a lahke so zdravymi detmi ze

anonym_3ab64d
7. sep 2025

@anonym_autor mala by som ich viac. Deti sú to, čo nič iné v živote nenahradí. Ani peniaze ani kariéra.

maryetta
7. sep 2025

Neviem co by keby.
Sice je to narocne. Ale je to krásne 😍
Mame 4 deti ako sme vzdy chceli/tuzili/planovali....
mne najhorsie-resp najtazsie bolo s prvym. Resp s jednym.

mizoko
Autor odpoveď zmazal
simulienka2207
7. sep 2025

Ano

dahra
7. sep 2025

@anonym_autor - áno, presne toľko, koľko mám. Možno dokonca o jedno-dve viac, keby som bola mladšia 🙂

123nikolaa123
7. sep 2025

@anonym_autor ani na sekundu som nikdy nezaváhala, prekonala som tehotenskú depresiu aj poporodnu psychózu, prekonávam rozchod s jej tatinom, klasicky neposlucha ale nikdy som ani len na sekundu nepremýšlala že to bola chyba, lebo skratka cítim že ona je moje životne šťastie, prajem si aby sme mali navždy krásny vzťah, snáď sa to naplní…

anonym_9bf942
7. sep 2025

Mám jednu dcéru, vychovala som ju sama, bolo to neskutočne náročné, že si veľa z toho obdobia ani nepamatám.
Kedže som nemala vzorec matky, bolo veľa chýb a pokusov, puberta bola sci-fi, to sa nedá ani opísať.
Naštastie sme to prežili bez újmy a teraz úprimne napíšem, že je to najlepšie čo sa mi v živote stalo, veľa ma naučila a stále učí a nie je deň, kedy sa neobjímeme a nepovieme si, že sa ľúbime.
Preto všetkým mamičkám držim všetky palce, aj keď je to náročné, aby to cítili neskor rovnako.

scila
7. sep 2025

@anonym_autor dnes bol celkom fajn deň, takže píšem, že by som nemenila a znova mala všetky tri.
Ale sú dni, kedy sa na mňa valí problém za problémom, som fyzicky aj psychicky na dne a do toho sa začnú deti hádať a veru vtedy si hovorím, že som si vybrala nesprávnu životnú cestu...

anonym_01cf59
7. sep 2025

Svoje deti milujem najviac na svete. Ak by som vsak este pred otehornenim vedela, co skutocne rodicovstvo obnasa, deti by som nechcela

minutka
8. sep 2025
@lucylaw

@minutka Vieš čo mám za sebou 2 potraty,tretie tehotenstvo vysoko rizikové,celé som ho prelezala,posledné 3 týždne v nemocnici,napriek tomu som porodila predčasne,o 7 týždňov skôr,deň po pôrode malý skoro zomrel,museli ho oživovať,týždeň bol v umelom spánku,dokopy mesiac v nemocnici..Našťastie fyzicky je zdravý,aj keď ako maličký škúlil,v dvoch rokoch ho operovali,potom nosil 8 rokov okuliare..Jeho otec nás opustil keď mal malý 2,5 roka,takže odvtedy som na neho sama..A aj keď som teda spomínala,že fyzicky je zdravý,sú tam nejaké problémy,napríklad má veľké problémy s pamäťou,problémy v škole - dysgrafia, dyskalkúlia,škola je pre nás doslova a do písmena peklo a ja sa úprimne bojím,čo a či vôbec sa mu vôbec podarí vyštudovať,či to dotiahne aspoň k maturite..Nehovoriac o tom,že pre mňa rodičovstvo predstavuje nekončiaci strach o to dieťa,či bude zdravé,či sa mu niečo nestane,každú jeho chorobu veľmi zle znášam,stále ho pozorujem,analyzujem,proste bojím sa o neho..Naozaj ho nadovšetko milujem,ale je to všetko pre mňa extrémne náročné a ak by som sa mohla znovu rozhodnúť,už do toho proste nejdem..

@lucylaw to ma mrzi. Mas to naozaj narocne. Ale niekedy az neskor (mozno v starobe) pochopime vela veci a ukaze sa, ze to bola spravna cesta. A bez pozitivne i to, ze uz nikdy nebudes kracat sama 🧡