icon

Mali by ste znovu deti?

7. sep 2025

Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede

milanemila
8. sep 2025

@anonym_autor ano urcite by sme mali znovu deti…absolutne pragmaticky zhodnotene mozno iba jedno a nie viac, ale to jedno urcite…

mimikarol
8. sep 2025

Jediné čo by som menila, a aj som to chcela ale nedalo sa v tom období, by bolo že by som mala dcéru skôr. Nebola som stará, mala som 29 keď sa narodila. S mužom sme vtedy boli už 6 rokov spolu.
Som spokojná, mám ju, jedno dieťa mi stačí. Dobre to je ako to je

orini
8. sep 2025

@anonym_autor ja ano, nelutujem

beronsche
8. sep 2025

@anonym_autor
Mali by ste deti? Áno
Mali by ste ich toľko, koľko máte? Áno
Urobili by ste niečo inak? Áno (nič zásadné,.akurat poučena z vlastných chýb, by som sa vyvarovala niektorých mojich zlyhaní)

anonym_14f496
8. sep 2025

@anonym_autor ano, mala. Tri ako aj mam. Ale vybrala by som im ineho otca a sebe muza.

beronsche
8. sep 2025
@anonym_97bd78

Aj keď ich vychováme rovnako, každé je iné. Ako dospelé veľakrát zraňujú. Vtedy si matka v duchu povie čokoľvek. 😢

@anonym_97bd78 k tej rovnakej vychove, nuž ono nikdy súrodenci nemajú rovnaku štartovaciu čiaru, nie je to možné, keďže pri každom je dynamika rodiny iná.. takže ani rodičovský prístup nie je totožný.

barju
8. sep 2025

@anonym_autor zatiaľ máme jedno, ale chcela by som dve. Uvidíme či sa podarí. Rozhodnutie mať deti by som nikdy nemenila, ale prvé by som chcela o 10 rokov skôr nie v 35, ale len za takých okolností ako nastali pri tomto. Mať super manžela, super prácu, byt bez hypotéky, rezervu na účte a vedomosti a skúsenosti mňa ako 35 ročnej.

galadriel90
8. sep 2025

Nie. Stačí jedno. Je to mega náročné

anonym_246465
8. sep 2025

Nie nemala, všetko malo byť ok-dieta, nakoniec je dieťa ztp, ja som z toho na nervy,lebo neviem čo a ako bude s ním v budúcnosti.vsetko pekne sa môže obrátiť na katastrofu.

anonym_9fec56
8. sep 2025

Mám 2 deti na ZŠ,keby som mala ešte raz sa rozhodnúť tak kľudne by som brala aj 3-4 deti.No už mám 38 pre mňa veľa rokov.Ale život bez detí by bol pre mňa prázdny a nudný.
Na druhej strane mám kamarátky čo hovoria keby si mohli ešte raz sa rozhodnúť tak by nechceli žiadne deti.

brendaa
8. sep 2025

@anonym_autor ako so svojím mužom? 🤣🤣🤣Ja som vždy deti chcela - syna, mám dvoch🌞

anonym_f5e6f8
8. sep 2025

Ano, mala by som opat deti. Mam dve. Ale ano, sem tam mi napadne, ze ake by to bolo ostat len pri jednom. Rozdiel mame 7 rokov… aj ked rozumiem dnesnej generacii 25-30, ze sa mnohi rozhodli deti nemat…

anonym_35c19f
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ženy inak chcem sa vám poďakovať v akom duchu sa to tu nesie a že na seba vzájomne neutocite za iné názory♥️ presne to som chcela aby sa každý mohol slobodne úprimne vyjadriť k tomu. Aj ja vám napíšem svoj pohľad.

@anonym_autor no hlavne, ze tu tie zeny spovedas a ty neprispejes nicim... Ty lutujes, ze si ich mala?

tilly
9. sep 2025

Včera mi jeden pán povedal, že deti sú veľký test za to, že sme mali sex 🤣🤣.
Takže asi tak.

anonym_d15250
9. sep 2025

@anonym_autor mám 2 deti a nemenila by som. Ale vybrala by som si iného partnera😢

tiezjedna
9. sep 2025

Nie, nemala by som deti. Ale nie kvôli rodičovstvu, povinnostiam atď., ale kvôli tomu, že mi vadí ten neustále driemajúci strach tam niekde vzadu... 😂 je to bezpodmienečná láska, je krásna, ale zároveň viem, že keby sa niektorému niečo stalo, tak sa zošaliem. Príde mi to strašne obmedzujúce... človek už nikdy nekope iba sám za seba.

tilly
9. sep 2025
@tiezjedna

Nie, nemala by som deti. Ale nie kvôli rodičovstvu, povinnostiam atď., ale kvôli tomu, že mi vadí ten neustále driemajúci strach tam niekde vzadu... 😂 je to bezpodmienečná láska, je krásna, ale zároveň viem, že keby sa niektorému niečo stalo, tak sa zošaliem. Príde mi to strašne obmedzujúce... človek už nikdy nekope iba sám za seba.

@tiezjedna presne. Ten strach, tie obavy. To ma zabíja

anonym_381672
9. sep 2025
@anonym_2f4763

@anonym_autor mam 4 deti..este sa raz rozhodnut mala by som 1 dieta, ale tak ako som aj mala prve v 25 rokoch, nie neskor. Ale, ked si mam vybrat ci bezdetna ci 4 deti, vyberam si 4 deti.

@anonym_2f4763 veru ja som na tom uplne rovnako….. tiez mam 4 a casto si hovorim ci mi nestscilo 1

anonym_6a4b21
9. sep 2025

Ano mala. Ale skoda ze sa mi ich nepodarilo mat v skorsom veku

sono2
9. sep 2025

Samozrejme. A taktiež ani skôr ani neskôr.
Momentálne máme úplne všetko, čo potrebujeme.

thirstymonk
9. sep 2025
@zobaka

@thirstymonk 😅 asi su tri na teba vela

@zobaka Už aj z dvoch som šiel zdechnuť

thirstymonk
9. sep 2025
@kvetkaxxx

@thirstymonk preco by si uz deti nechcel? Ani by so sa neoženil ?

@kvetkaxxx Oženiť by som sa oženil... som si to s tými deťmi predstavoval úplne inak, čo ti poviem...

kvetkaxxx
10. sep 2025
@thirstymonk

@kvetkaxxx Oženiť by som sa oženil... som si to s tými deťmi predstavoval úplne inak, čo ti poviem...

@thirstymonk a jak ako konkretne? Ja som si nepredstavovala nic, a asi aj dobre, lebo iny zahul 😆

thirstymonk
10. sep 2025
@kvetkaxxx

@thirstymonk a jak ako konkretne? Ja som si nepredstavovala nic, a asi aj dobre, lebo iny zahul 😆

@kvetkaxxx No jak konkretne... že sa deti pokojne hraju v izbe s legom, alebo s inými hračkami, pomáhajú si a dáš im maximálne dačo pod zub... A ono sa to treba o to starať, furt ti to vrieska poza uši, okupuje tvoju posteľ, nemôžeš sa isť ani vychcať bez toho, aby ti tri razy dakto otvoril dvere atď atď... :D

zobaka
10. sep 2025
@thirstymonk

@zobaka Už aj z dvoch som šiel zdechnuť

@thirstymonk 🤣 neboj oni vyrastu

tilly
10. sep 2025
@thirstymonk

@kvetkaxxx No jak konkretne... že sa deti pokojne hraju v izbe s legom, alebo s inými hračkami, pomáhajú si a dáš im maximálne dačo pod zub... A ono sa to treba o to starať, furt ti to vrieska poza uši, okupuje tvoju posteľ, nemôžeš sa isť ani vychcať bez toho, aby ti tri razy dakto otvoril dvere atď atď... :D

@thirstymonk prosím ťa, toto sú krásne spomienky a časy... niesť decko ožraté na mol, tehotné v 16, zbité, alebo riešiť reparáty a podobné srandy v puberte, to je zahul. Malé deti, Malé starosti, veľké deti, veľké starosti... 100% platí

elenkaba
10. sep 2025
@tilly

@thirstymonk prosím ťa, toto sú krásne spomienky a časy... niesť decko ožraté na mol, tehotné v 16, zbité, alebo riešiť reparáty a podobné srandy v puberte, to je zahul. Malé deti, Malé starosti, veľké deti, veľké starosti... 100% platí

@tilly tak ale aj zalezi, ake mas dieta, ja som nikdy na mol ozrata nebola, ani tehotna v 16, ani reparaty, skola mi sla vyborne, a moja mama bola s nami celkom spokojna...ale ano, povacsine plati, velke deti, velke starosti

tilly
10. sep 2025
@elenkaba

@tilly tak ale aj zalezi, ake mas dieta, ja som nikdy na mol ozrata nebola, ani tehotna v 16, ani reparaty, skola mi sla vyborne, a moja mama bola s nami celkom spokojna...ale ano, povacsine plati, velke deti, velke starosti

@elenkaba hej, aj ja mám dobré deti, ja som bola dieťa za odmenu po mojej sestre, s ktorou si rodičia užili 🤣🤣
Ale všeobecne, puberta je na to, aby sme tie deti ľahšie vyhodili z domu neskôr 🙊

darina90
10. sep 2025

Neľutujem jedinú minútu aj ked som sa prvý krát stala mamou v 19 rokoch.
A už mám 3 a ešte by som veru ďalšie privítala 🥰

anonym_690e0f
10. sep 2025

V poslednej dobe ma toto viac krát napadlo, že by som deti už asi nemala, resp. len jedno (mám dve). Ale nič to nemení na tom, že ich obidvoch milujem a dala by som za nich život.