icon

Mali by ste znovu deti?

7. sep 2025

Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede

moonlight1210
10. sep 2025

Ano, mala. Len by som rada, keby mi ostala vedomost, co to obnasa, nech si niektore veci viac s nimi vychutnam.

anonym_51e26e
10. sep 2025

@anonym_autor ano mala
Mam jedno a pocet by som nemenila, nesiem si so sebou traumy z tehotenstva a porodu

anonym_47d7f3
10. sep 2025

Mám dve dievčatká. A keby som mohla prežiť život ešte raz, začnem skôr a chcela by som určite 3. Deti su úžasné, aj keď to je veľmi náročné a "starosť" na celý život.

zuzu2636
10. sep 2025

@anonym_autor áno mala by som deti. Momentálne máme s manželom tri deti a snažíme si o stvrte

iv1rozali
10. sep 2025

Deti by som určite chcela ,ale s iným partnerom. Nikdy k nim v noci nevstal.Všetko je na mne aj teraz a to už idú na vysokú. Mám dvojičky a rodila som v 35ke.Určite by som volila skorší vek ...tak 29.

annia99
10. sep 2025

@anonym_autor chceeeeem veľmi... Ale už dlho nemám partnera... Budem mať 40... Mám 2 deti, ale vždy som chcela mať veľkú rodinu. Sama sa starám o dvojičky skoro 10 rokov. Často rozmýšľam nad adopciou alebo niečo vymyslieť... Ešte chcem veľmi dieťa... kľudne aj dvojičky. Viem sa postarať aj sama. Len otec mi chyba :D no...

stanojano
10. sep 2025

samozrejme, že by som bol rad keby sme mali opäť deti.. bez debaty..nie iba kvôli nám ale aj kvôli nim...

janka0702
10. sep 2025

@anonym_autor urcite by som deti mala ako aj mam ale urcite by som dala vekový rozdiel aspoň 4 rokou medzi každým vždy som chcela 2 3 deti dnea mam 3 alw úplne zle vekové rozdiely

sihe
10. sep 2025

@anonym_autor ja som sa po 12 rokoch rozhodla mat este jedno… o 7 tyzdnov rodim 🙂

semtexka1
10. sep 2025

Áno, ja si to s mojimi dievčatami užívam, rada by som aj viac detí ako 2, ale už mám 42 rokov. Strach je vyčerpávajúci, ale nemenila by som.

jabuducanevesta
10. sep 2025

@anonym_autor mala a nie jedináčika...

anonym_9afa8c
10. sep 2025

Mala by som deti, ale vzhľadom na politickú a spoločenskú situáciu, jedno, maximálne dve. Určite nie tri, ako máme teraz.

anonym_d96d4b
10. sep 2025

Svoje deti milujem viac ako svoj život, ale keby sa mám rozhodnúť znova, mala by som max dve. Mám 3 a všetky sme chceli, ale realita ma prefackala.

len_nig
10. sep 2025

Tisíc krát áno 🙏🙏

karmen118
10. sep 2025

Áno mala, a rada aj viac - mám dve - pôvodne sme plánovali tri, o prvé som prišla na úplnom začiatku tehotenstva - ani mi to do karty gynekológ nezapísal - takže vlastne mali byť tri, len nevydalo 😔. Ak by boli na to vhodné podmienky a podarilo sa mi skôr otehotnieť, tak kľudne by som mala aj 4 deti, ale to by bol môj max, viac ako 4 určite nie - poznám svoje limity 😅

anonym_91b2ef
10. sep 2025

@anonym_autor Ano mali. 🙂🥰

kikush68
10. sep 2025

@anonym_autor lutujem len ze som nezacala skor a ze ich nemam viac 🙂 ale este nie som najstarsia tak hadam sa aj tri, styri podaria 🙂

silvike
10. sep 2025

@anonym_autor Ano, samozrejme, urcite. Napriek tomu ake je to narocne je to v podstate to najkrajsie co som od zivota dostala. A kludne aj o 1ks viac by som brala ( mam 3)

anonym_db929a
10. sep 2025

@anonym_autor ja veru nie..

janmarka16
10. sep 2025

Mám 4 deti.Druhý syn, dnes dospelý má ťažkú formu autizmu.Zničil život kompletne celej rodine, nám rozbil vzťah a súrodencov poznačil na celý život tak, že sú všetci presvedčení,že oni žiadne deti pre istotu mať nechcú.Keby,že môžem vrátiť čas, a vedela by som o tomto,tak v živote žiadne deti mať nechcem.Je mi to veľmi ľúto.

lienkavax
10. sep 2025
@veklipo

Kľudne aj verejne: samozrejme.
Všetky problémy - zdravotné, partnerské, ekonomické sú nepodstatné, keď vidíš vedľa seba človiečika, ktorý vyrastá v osobnosť a ktorý ťa naučí láske, o ktorej si netušila, že si jej schopná.

@veklipo 👌🥰 presne tak...

sticker
luccija
10. sep 2025

Áno, jedna z mála veci, ktoré som nikdy neolutovala je, že som chcela dieťa.Zostala by som znova pri jednom.Ak by som mala čarovnú guľu, že bude ďalšie zdravé a tehotenstvo bezproblémové čo bol jedným z dôvodov prečo nie dve, tak by som chcela ďalšie, ale s veľkým vekovým odstupom

dismonika
10. sep 2025

@anonym_autor áno... mám 3 deti za 3 roky a ak by som do toho mala ísť opäť... išla by som, len s jedným rozdielom: aby som vedela ovplyvniť, nech sa mi narodia zdravé (2 mladšie sú s dg.)

gabrielkaa
10. sep 2025

Chcela som 2 a mám jedno 🙂. Keby sim mohla tak ešte jedno by sim chcela. Byt mamou ma napĺňa. Výchova mi nerobí problém, keďže pre mna je hlavne tá “cesta” (výchova) dôležitá , nie len samotný cieľ ….to ako spolu “rastieme” , ako ju učím (a aj ona mna) , ako s ňou trávim čas… nikdy to nebola pre mna povinnosť, aspoň som to tak necítila. Preto to pre mna nebolo “bremeno/starosť” , ktoré sa niekedy osamostatní

anonym_1f86f5
10. sep 2025

Ja nie

ikuska27
10. sep 2025

Ja mám tri deti ....všetky s 10-ročným rozdielom....ani jedno nebolo plánované...no neviem si predstaviť život čo len bez jedného z nich...takže ja som rada, za to ako to je a nemenila by som 😍

anonym_436902
10. sep 2025

Nie,nemala by som deti. Pretože to nie je len o starostlivosti o ne,ale najmä o výchove,o príprave na život a o večnom strachu o život aj môj aj ich. Nikdy by som si nevedela predstaviť,že bude reálne vojna ,že nastane pandémia, že sa bude diať toto čo sa deje.
Nechce rozpútať vášne,proste ja to tak teraz vnímam. Mám jedno dospelé dieťa a jedno autistické,ktoré bude večne na mňa odkázané. Obidvom sa nežije ľahko,a ja už som vyčerpaná. Krásne chvíle zatieňuje denno-denný stres,neistota,obavy.
Takže keby som mohla vrátiť čas,nemám deti. Mala by som zodpovednosť len sama za seba a ľahšie by sa mi rozhodovalo napr. o cestovaní,zamestnaní,sťahovaní aj o životnom partnerovi.
Takto nie je šanca niečo meniť.

ikuska27
10. sep 2025
@janmarka16

Mám 4 deti.Druhý syn, dnes dospelý má ťažkú formu autizmu.Zničil život kompletne celej rodine, nám rozbil vzťah a súrodencov poznačil na celý život tak, že sú všetci presvedčení,že oni žiadne deti pre istotu mať nechcú.Keby,že môžem vrátiť čas, a vedela by som o tomto,tak v živote žiadne deti mať nechcem.Je mi to veľmi ľúto.

@janmarka16 jooj...toto mi je veľmi ľúto...😔

anonym_746a46
Autor odpoveď zmazal
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená