icon

Mali by ste znovu deti?

7. sep 2025

Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede

anonym_af225b
10. sep 2025

@anonym_autor urcite ano, mam 2 deti ale mala by som ich skor, lebo vek neoklames.m ala som ich po 35

anonym_5bdb6c
10. sep 2025
anonym_5bdb6c
10. sep 2025
autor
10. sep 2025
@anonym_5bdb6c

@anonym_5bdb6c nechcem byť zlá ale už prosím to tu prestaň zahlcovať tými memečkami🤣

anonym_5bdb6c
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5bdb6c nechcem byť zlá ale už prosím to tu prestaň zahlcovať tými memečkami🤣

@anonym_autor oki 😉 niekedy sa mi zda, ze obrazok vyjadruje lepsie to, co mam na srdci ...

anonym_045d28
10. sep 2025

Mam dve deti 11 a 9 rokov. Uz su samostatne, mame pri nich pohodicku, su to uz nase partacky. Skratka uz sme vi faze na ktoru mnohy rodicia cakaju. No a my sme si pobedali, ze chceme este jedno a mame babatko 🫠 takze tolko k tejto teme. Nie len teoreticky ci by som chcele deti opat, ale my sme to aj zrealizovali. Jedno lutujem/ ze sme tretie nemali skor, toto uz bude taky jedinacik co je mne ako jedinacikovi strasne luto.

lsz
10. sep 2025

Určite áno

rado318
10. sep 2025

Pokojnú polnoc prajam všetkým tu , nemôžem byť tehulka 🫠 , ale to hádam nevadí , poskladam sem hádam súvislú vetu, alebo možno aj tri 🙂. Dietky 2mám svoje veľmy rád, a chcel by som ich aj o dve viac, no zmenil by som čas aspoň na 10 rokov skôr, a bývalú pani, lebo nechcela viac už dietok mať. Aaa eštr by som to tak spontánne ich prial , bo pani veľmy mudra bola, a keď neboli plodné dni , nemohli sme sa len tak ,z lásky pomilovať.

lenka_vi1
11. sep 2025

@anonym_autor ano ale priznávam že bez detí je to oveľa jednoduchšie takže chápem tých ktorí sa rozhodnú deti nemať. Je to veľká obeta a strach o ne na celý život.

anonym_0bb7e4
11. sep 2025

Mam 2 deti. Zmenila by som vyber partnera a pocet deti na 4 😏

thirstymonk
11. sep 2025
@tilly

@thirstymonk prosím ťa, toto sú krásne spomienky a časy... niesť decko ožraté na mol, tehotné v 16, zbité, alebo riešiť reparáty a podobné srandy v puberte, to je zahul. Malé deti, Malé starosti, veľké deti, veľké starosti... 100% platí

@tilly Tak to si si tie deti asi blbo vychovala... Ja som ožratý na mol v 16 vždy prišiel domov sám! A doma ani nikto nezistil, že mám 10 promile. Vychcal som sa a šiel rýchlo spať :D A tehotný som ešte nebol veru.

tilly
11. sep 2025
@thirstymonk

@tilly Tak to si si tie deti asi blbo vychovala... Ja som ožratý na mol v 16 vždy prišiel domov sám! A doma ani nikto nezistil, že mám 10 promile. Vychcal som sa a šiel rýchlo spať :D A tehotný som ešte nebol veru.

@thirstymonk ja mám dobré deti 😅. Sú s nimi starosti, to má každý, ale tieto veci som neriešila, ale v okolí, kamoši riešili všelijaké šmakociny. S tým treba rátať. A výchovou to nie je. Na výchovu sa v puberte zabúda a ide celá bokom.

patriciah1
11. sep 2025

@anonym_autor ja mám zatiaľ jedno dieťa, je pre mňa obrovským požehnaním. Úplne som sa v tom našla a teším sa na každý deň, ktorý môžem s ním stráviť. 😊 Chcela by som ešte aspoň jedno stihnúť. Mám 31. 😏

hederamonstera
11. sep 2025
@anonym_0bb7e4

Mam 2 deti. Zmenila by som vyber partnera a pocet deti na 4 😏

@anonym_0bb7e4 citim to uplne rovnako

mnamko
11. sep 2025
@anonym_dade08

Ano, ale druhé krátko po prvom a nie v 40, lebo pubertu a problémy s ňou spojené nedávam s nadhľadom ako mladšie ročníky

@anonym_dade08 a ja zas v pohode dcéra má 14 ja 55,

daniela595
11. sep 2025

@anonym_autor mam 2 deti, ak by zdravotne sa dalo, co sa neda, mam aj 3

anonym_a63612
11. sep 2025

Ja uz nie veru.. syn starsi sa mi narodil s VVCh.. velmi mu to ovplyvnuje zivot.. uz mi aj par krat povedal ze sa radsej nemal narodit 😞
V pripade ze mam dieta ktore nema zdravotny problem.. je bezproblemove.. dobre.. s ktorym nie su enormne problemy .. tak potom kludne aj niekolko..

vilma7
11. sep 2025

Áno, určite by som mala.
Určite by som mala rada aj 2.
Určite by som mala aj s malým rozostupom, 2.5 roka
A rada by som ich Určite mala oveľa skor ako po 40.tke.

evkatk
11. sep 2025

Dieťa je to najúžasnejšie, čím môže človek obohatiť svet. Prirodzené problémy počas ich rastu, od chorôb počnúc, celkom zahladia radosti z nich, z ich prvého úsmevu, objatia, úspechov, z ďalších potomkov, z vnúčat. Zažívať ich lásku a prejav úcty pohladí srdce staršiemu človeku. Veľmi mi je ľúto starých osamotených ľudí, ktorí to nepoznajú. V podstate si to uvedomia v starobe, keď už blízki a priatelia sa pominú a zostanú úplne sami, lebo aj príbuzní už majú svoje rozvetvené rodiny.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_a6d012
11. sep 2025

Nie, už asi nie. Ale skôr len kvôli tomu, že nevieme čo nás čaká, aká bude budúcnosť v tejto krajine. Preto ma niekedy napadne, ako som mohla priviesť deti do tohto sveta, ako som im to mohla urobiť....

katka13katka
11. sep 2025

Ked som uvidela dve ciarky, uprimne sa mi zrutil svet. Nevedela som si to predstavit. A teraz? Brala by som aj dalsie. Je to najkrajsi pocit, najkrajsie chvile v mojom zivote.

evkatk
11. sep 2025

Nechápem, ako môžu deti vykašľať sa na rodičov v starobe. Ja som denne s nimi a vnúčatami a je to úžasné.

evkatk
12. sep 2025

Iba také deti môžu svojich rodičov zanedbávať a vykašľať sa na nich, ktoré mali veľmi trpké detstvo, zažívali kruté peklo doma s rodičmi a teraz rodičov zatracujú. Tam, kde boli rodinné podmienky fantastické a ako deti sme všetci mali krásne detstvo a mladosť, nemohli sme nemyslieť na rodičov a nepomáhať im podľa potreby. Úžasné vzťahy a pomoc nás prebiehali celé generácie a teraz aj moje deti robia to, čo videli u nás rodičov i u starých rodičov. Také správanie sa k rodičom ako opisuje malinkajozka je primitívne až zvieracie.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
scorpionflower1
13. sep 2025

@anonym_autor ano, no mam jedno a staci mi. Je mi celkom casto smutno aj za bezdetnym zivotom. Za tou lahkostou bytia. No dcera ma osobnostne posunula k lepsiemu, vela vo mne zmenila, som pokojnesia a vyrovnanejsia. Na druhej strane sa o seba aj o nu viac bojim, mam viac strachu v sebe.

dory11
19. sep 2025

Nemám to problém napísať verejné .
Áno znovu a zas aj napriek tomu aké je rodičovstvo náročné by som mala dieťa/deti zatiel mám jedno chcem druhé .
Nikdy by som to nezmenila bolo to jedno z najlepšich rozhodnuti v mojom živote .a som šťastná že som sa tak rozhodla a keby mám znovu možnosť moja voľba by bola stále tá istá toto je jedna z veci ktoré nikdy v mojom živote nebudem považovať za nesprávne rozhodnutie lebo to bolo to správne .
Potom sú veci o ktorých pochybujem a keby mám možnosť neurobím ich. Ale svojho dieťa ani túžby ho mať by som sa nevzdala aj za cenu že by som si zase musela všetko v mojom živote prežiť moje dieťa je teraz môj život neva cesta nový stred vesmíru

anonym_598428
20. sep 2025
@anonym_246465

Nie nemala, všetko malo byť ok-dieta, nakoniec je dieťa ztp, ja som z toho na nervy,lebo neviem čo a ako bude s ním v budúcnosti.vsetko pekne sa môže obrátiť na katastrofu.

@anonym_246465 aj nase dieta bolo zdravé a uz nie je. Ale tak snad mas partnera o ktoreho sa mozes opriet a viete si byt oporou.

rado318
20. sep 2025
@tilly

Včera mi jeden pán povedal, že deti sú veľký test za to, že sme mali sex 🤣🤣.
Takže asi tak.

@tilly tak on bol asi pre svoju mamu hotovým peklom , čí ? 🤪

anonym_4f01aa
20. sep 2025

Ahoj, uprimne neviem, ci by som sa vedome rozhodla trufnnut si mat deti s dg, takze v tomto som rada,ze sa to prejavilo az neskor a ze sme nevedeli do coho ideme. Su lepsie dni i narocnejsie. Vela som sa vdaka nim naucila, posunula a milujem ich, no neviem, ci to staci...