icon

Mali ste vždy jasno v tom, koľko detičiek chcete?

nikolka232
3. dec 2025

Ahojte.
Ja som v tom mala jasno vždy. Chcela som dve deti. To sa mi plní. Jedno mame doma, druhé je na ceste. S manželom sme sa o tom veľa krát rozprávali a zhodli sme sa, že 2 sú akurát a že sa budeme cítiť kompletne. Lenže z jeho strany dohoda opadla, lebo budeme mat doma babinec.
Ja chápem jeho túžbu mat syna, ale nikto mu to negarantuje, že sa to na 3.krat podari a ja už ďalšie dieta nechcem. Toto druhé tehotenstvo sa cítim naozaj fyzicky, aj psychicky zle. Nonstop sme riešili niekoho ku dcére, lebo som mala problémy, musel ju bravat do firmy, striedali sa babky. Musel ma zastupovať vo všetkých činnostiach doma.. A on ma stále ružové okuliare. Potrebujem sa dať aj fyzicky dokopy. To bol jeden z argumentov, ktorý som mu dala. Jeho odpoved bola, že sa dám dokopy (operácie..) a môžme ísť na to.
Otázka na Vás, či ste si to časom rozmysleli alebo ste jednoducho trvali na svojom, že 2 a dosť?
Chcela som, aby on išiel na zákrok (po narodeni druhej), pretože ja som rozhodnutá, že ďalšie dieta nie, ale on odmietol. Nechcela som do seba pchať po pôrode tabletky, ani nič hormonalne, keďže ma opúšťa fyzické zdravie, ale keďže viem, aký ma postoj voči ďalšiemu dieťaťu, musím sa čo najviac ochrániť sama..
Myslite si, že ho to ešte prejde ? Nevyčíta mi to, ale veľa krát mi už povedal, že mne budú doma baby pomáhať a s firmou, ktorú buduje, mu baby nepomôžu.

Strana
z2
anonym_76922d
Včera o 07:55

Ja som v opačnej situácií, mužovi sa po dvoch chlapcoch už veľmi do tretieho nechce, aj keď nie je úplne proti, no ale ja mám niekde ešte túžbu po dcére... Takže by som bola pokrytec, keby poviem, že trochu tvojho muža nechápem... Áno, tretie nemusí byť syn a už vôbec nemusí chcieť byť v jeho firme, sú to len také tie naše nerealistické očakávania... Ja by som zatiaľ permanentnu antikoncepciu neriešila a možno si stanovila nejaký vekový deadline, že kedy to môžeme spolu prehodnotiť. Zase, ešte druhé nie je ani narodené, ešte sa veľa môže zmeniť aj v jeho názore, keď budete mať plné ruky práce s dvomi...

anonym_e26a0a
Včera o 08:00
@anonym_76922d

Ja som v opačnej situácií, mužovi sa po dvoch chlapcoch už veľmi do tretieho nechce, aj keď nie je úplne proti, no ale ja mám niekde ešte túžbu po dcére... Takže by som bola pokrytec, keby poviem, že trochu tvojho muža nechápem... Áno, tretie nemusí byť syn a už vôbec nemusí chcieť byť v jeho firme, sú to len také tie naše nerealistické očakávania... Ja by som zatiaľ permanentnu antikoncepciu neriešila a možno si stanovila nejaký vekový deadline, že kedy to môžeme spolu prehodnotiť. Zase, ešte druhé nie je ani narodené, ešte sa veľa môže zmeniť aj v jeho názore, keď budete mať plné ruky práce s dvomi...

@anonym_76922d Neviem, nepoznam ich, ale podla tych jeho reci by som si tipla, ze starostlivost o deti nie je jeho silna stranka.

0silvia0
Včera o 08:02
@letfenixa

Moja babka mala 4 sestry, s veľkými vekovými rozdielmi, lebo pradedo stále dúfal v syna, ktorý s ním bude v dielni robiť.
Ja úprimne ľutujem všetkých, ktorí 'musia' pokračovať v rodinnej firme, akoby nemohli mať vlastné ambície.
Otrasné argumenty predkladá tvoj muž. A to, že nedbá na tvoje zdravie, je vrchol vrcholov. Toto nie je o nejakej dohode. Treba racionálne premýšľať a prispôsobiť sa situácii.

@letfenixa moja mama je zo šiestich sestrier, ani jeden syn. Kedysi si z takých chlapov aj prdel robili, že nevedia urobiť syna, strašné...

anonym_76922d
Včera o 08:05
@anonym_e26a0a

@anonym_76922d Neviem, nepoznam ich, ale podla tych jeho reci by som si tipla, ze starostlivost o deti nie je jeho silna stranka.

@anonym_e26a0a Tak autorka napisala že v tomto tehotenstve ju musel vela doma zastupovať, aj dcéru do práce bravat, tak verím, že sa aj zapája...

zuzana76
Včera o 08:06

Kedysi este na strednej som chcela dve (bud dve dievcata alebo dvoch chlapcov) , s manzelom sme temu deti velmi nepreberali, ja viem, ze zvlastne, ale ak by sme boli bezdetni, neriesili by sme to. Dlho sme aj deti nemali v manzelstve. Potom prisiel prvy syn, druhy syn a ja by som bola byvala chcela este aj tretie, ale muz uz nechcel, respektovala som.

anonym_63312f
Včera o 08:09

Je to mozne, ze ta 2he tehu tak zmorilo? Niektori chlapi su tak posadnuti synom, ze su schopni si ho spravit inde😅znamy uspel az do patice, 4 baby pred synackom a to je mudr. Skus sa dat dokopy a porodit mu dceru🤣

anonym_6107d4
Včera o 08:14

@nikolka232 ano, kedysi som chcela 3-5 deti ( v detstve 😁), potom 2-3 deti. S muzom sme sa zhodli na dvoch a hoc som ja tuzila po tretom, respektovala som jeho postoj k tomu. Ale keby nahodou vzniklo, viem, ze by ma neposielal na potrat. Nejak by sme dali aj to tretie 🙂. Lenze my mame parik, tak ako som ja aj chcela.

maryetta
Včera o 08:16

Ano. Vzdy sme chceli 3-4. Aj sa nam podarilo. To ze mame aj dcery aj synov berieme ako "bonus".

anonym_e26a0a
Včera o 08:24
@0silvia0

@letfenixa moja mama je zo šiestich sestrier, ani jeden syn. Kedysi si z takých chlapov aj prdel robili, že nevedia urobiť syna, strašné...

@0silvia0 Podla mna to bolo skor "nevie mu dat syna".

0silvia0
Včera o 08:27
@anonym_e26a0a

@0silvia0 Podla mna to bolo skor "nevie mu dat syna".

@anonym_e26a0a my sme boli tiež tri sestry a pamätám si na nejaké mdd socíkovské akcie, že aj z môjho otca si kolegovia robili srandičky kvôli trom dcéram. Trapné fakt.
Ako to bolo u dedka fakt neviem posúsiť, či to bolo nevie urobiť syna alebo nevie mu dať syna.
Ale tie srandičky smerované k môjmu otcovi neboli príjemné ani mne ako jeho dcére.

anonym_0efce7
Včera o 08:28

Chceli sme dve a nakoniec sme zistili, že by sme chceli ešte jedno. Tak ho aj máme. Ale keby mi chlap povedal, že má doma babinec a preto chce tretie, a aby mu syn pomohol budovať firmu 😳 tak by som s ním rozhodne tretie nemala. On si je vedomý toho, že to môže byť aj dievča? Že to môžu byť aj dievčatá dvojičky??? A potom čo? A, že keď to bude syn tak bude mať vlastné predstavy a sny a nemusí riešiť to, čo si pre neho vysníval jeho otec??

anonym_e26a0a
Včera o 08:40
@0silvia0

@anonym_e26a0a my sme boli tiež tri sestry a pamätám si na nejaké mdd socíkovské akcie, že aj z môjho otca si kolegovia robili srandičky kvôli trom dcéram. Trapné fakt.
Ako to bolo u dedka fakt neviem posúsiť, či to bolo nevie urobiť syna alebo nevie mu dať syna.
Ale tie srandičky smerované k môjmu otcovi neboli príjemné ani mne ako jeho dcére.

@0silvia0 Jj, to je to taky sedlacky "humor"...ale ukazuje to, ako ludia zmyslaju. Ze dievcata su stale akoby menej...a podla niektorych prispevkov tu na MK sa mi nezda, ze by sme sa niekam posunuli. Zial. Neviem, ako to bolo v nedavnej minulosti, ale v stredoveku to brali ako chybu zeny.

nikolka232
autor
Včera o 08:50

Ďakujem baby za vaše názory.

Nemyslím si, že môj manžel neprihliada na môj zdravotný stav. Práveže prihliadal až moc. Len sa k tomu postupom času staval tak, ako ja celé roky, že mám čas to riešiť 🙂 bola som s prepáčením hlúpa, že som si to zanedbala. Najprv sa nedalo, lebo práca, potom tehotenstvo, potom som nemohla odísť od tak malej dcéry, potom firma, potom som sa rozhodla, že to už konečne budem riešiť a bum druhé :D čiže toto bola čisto moja hlúposť. Nie jeho vina. Ak ste dobre čítali, sám povedal, že nech sa samozrejme dám dokopy 🙂... všetko sú to také banality, ktoré mi v konečnom dôsledku začali spôsobovať vplyvom tohto všetkého veľa problémov.

Ja som rozhodnutá, že ďalšie dieťa nechcem. Necítim sa. Viem, že sa druhé ešte nenarodilo. Ale ak by sa nedajbože niečo stalo, som rozhodnutá, že pre mňa to končí tu, kde som. Nechcem, nevládzem. Sú aj iné veci na dokazovanie v živote, ako plodenie syna :D..

Zapája sa stále. Snaží sa. Chápe, že aká je situácia. Aj ja chápem jeho, má toho veľa.

K tej firme, jeho otec a manželovi bratia sú v tom istom odvetví, aj manželov dedko. Čiže chápem jeho frustráciu z toho, že on už nemá koho viesť k jeho životnej vášni. Na druhej strane neviem si predstaviť, aby jedna z našich dcér bola CEO a už vôbec nie tým štýlom, že nemáme to komu nechať, tak ju k tomu veďme. Nech si vyberie, čím chce byť, dôležité je, aby ona našla svoje vnútorné šťastie a pokoj.. naša dcéra vie o tom oveľa viac v praxi ako ja :D :D nakoľko ja vidím len čísla a papiere.

A k tomu, či to bude skúšať aj inde.. Netuším. Ale sám veľmi dobre vie, že on má troch bratov, jeho otec má dvoch bratov, tí všetci majú len synov :D čiže šanca, že bude syn je fakt mizivá. A keď bude chcieť mať ďalšiu babu s inou ženou, tak len pochopí, koľko veľa tie baby stoja :D :D :D

zuzana76
Včera o 09:09
@anonym_e26a0a

@0silvia0 Jj, to je to taky sedlacky "humor"...ale ukazuje to, ako ludia zmyslaju. Ze dievcata su stale akoby menej...a podla niektorych prispevkov tu na MK sa mi nezda, ze by sme sa niekam posunuli. Zial. Neviem, ako to bolo v nedavnej minulosti, ale v stredoveku to brali ako chybu zeny.

@anonym_e26a0a to mas tak aj so zenami, kolko zien zalozilo temy, ze chcu len dievcatka. Ono je to asi aj prirodzene, ze otec chce syna a zena dceru. Take naplnenie svojej tuzby mat niekoho ako si ty. Samozrejme netreba to prehanat, ak to zivot zariadi inak a take vyplakavanie zien, ze aj druhe babo, co cakaju je chlapec a ako sa netesia, to je tiez smutne. Treba vediet prijat to, co nam osud nadelil. A to prijatie je o vyzreni.

marci9
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2