Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa
Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem
odpovedz si sama... obaja máte veľké deti... dnes a ľudia rozchádzaju a schádzajú. ak chceš sama pred 50 meniť plienky, tak choď do toho
Aký mám názor? Že by som sa rozhodovala podľa svojho pocitu a vôbec, ale že vôbec by ma nezaujímal názor žien na koňovi.
@tomci112 musíš ty vedieť v akom stave je tvoje telo a koľko máš energie. Či to zvládneš po fyzickej a psychickej stránke. Osobne by som pred 70 nechcela ísť dieťaťu na stužkovú ale tak to je len a len vaše rozhodnutie.
@tomci112 ahoj ja som nemala 45 ale ako 40 ročná som otehotnela....starší synovia majú 15 a 11....štupľa všetci ľúbime...tešíme sa z neho...ale poviem ti večer padám do postele ako kameň...citim sa ako 100 ročná niekedy...musíš sama vedieť či to zvládneš psychicky ale aj fyzicky 👍🙂
@tomci112 to musis vediet ty, ci chces ist do toho. Ja osobne v tvojom veku ani za milion. Deti uz mas, mne osobne by sa nechcelo vo veku, ked mam deti vypiplane, samostatne, mozem si uzivat vylety, koncerty, kimo, divadlo bez obmedzeni, zacinat zase s plienkami, prikrmami, uspavanim a chvilu pred 50. sa vracat do prace, pripadne hladat inu a po 50. pisat ulohy. A sama dobre vies, ze vekom stupa riziko vrodenych ochoreni u deti, takze ja by som v tom mala jasno hned. Ale ty sa rozhoduj podla seba.
No a co chces ty?
ja napíšem za seba, určite nie v 45, dieťa som mala ako 35ročná a už to bolo (pre mňa) neskoro, keby sa to dalo zmeniť mala by som deti oveľa skôr, žiaľ zo zdr. dôvodov to nešlo... telo je už staré, opotrebované nech si kto chce čo chce hovorí
@tomci112 tu na MK vseobecne prevlada nazor, ze sa rodi len do 35. ja ked citam tu otrepanu frazu o stuzkovej, praska mi vred na zaludku... dnes 40 rocne vopchaju do vrecka o 10 rokov mladsie aj vyzorovo, aj energiou. urcite by som sa nepytala na nazor nejakych cudzich ludi/zien. rozhodla by som sa na zaklade vlastnych pocitov. ak si financne zabezpecena, smelo do toho. v mojom okoli je aktualne velky trend pri dvoch velkych detoch urobit si tretie.
Ja píšem iba čisto za seba , ja by som do toho nešla. Po 45 si chcem život viac užívať a nie sa starať o malé deti a všetko im prispôsobovať. Plus by som sa aj bála , či dieťa bude zdravé, keďže už obaja máte vyšší vek čo sa týka otehotnenia.
každého vec...ja osobne by som už po 40tke dieťa nechcela.. život sa dá užiť už aj bez malých detí
@matkahelka tu vôbec nejde o stužkovú, ber to ako metaforu, že dieťa bude ešte stále nezaopatrené, možno bude chcieť ísť ďalej študovať a rodičia už pomaly sedemdesiatnici... áno v 40 vládzeš, ale si si istá, že budeš aj v 60-65-70?
tak ako pisali dievcata - je to cisto na tebe. Ty si musis zvazit to, ci chces ist do tehotenstva, porodu a vsetkych tych babatkovskych patalii znova. Nie len partner, ze chce. Moze chciet ale odnosis, porodis a odkojis ti to babo sama. Muz sa moze citit mlady ale nezabudaj, ze hlavne v prvych rokoch je hlavne takmer vsetko na zene. Ja osobne (a to vravim za seba) by som do toho uz nesla (a to mam len 40). Moje telo si zazilo 2 porody, 2 kojenia, 2 deti prekonavajuce obdobie vzdoru, 2 deti na prisposobenia sa ich rezimu. Dakujem Bohu, ze su sikovne, krasne a zdrave ale zaroven dakujem Bohu, ze uz su v takom veku, kedy nemusim hadat co im je - ze uz sa s nimi da o vselicom porozpravam, vselikde ist (bez obedneho spanku) a tak. Pre mna su uz super partaci a nemenila by som to za tie bezsenne noci pri babatku. Treba pocitat s tym ako aj budes vladat pri tom dalsom. Nie teraz - ale o 10-15 rokov. Lebo aj vtedy to bude stale nezaopatrene dieta v skole, ktore ta bude potrebovat. Podla mna telo zeny uz po urcitom veku ma odpocivat. Nie znova rodit. (ano moj nazor)
@lucka_ke budem rodit pred 40 a nemam vestecku gulu. mam vsak kamosku, ktora rodila ako 25 rocna zdrava zena a od 33 je na vozicku. clovek nikdy nevie, co sa moze stat. ja som optimista. finanacne sme tazko za vodou, cize neriesim, ci v 50, ci 60 budem mat z coho dieta zivit, lebo viem, ze budem.
@matkahelka ale.tu nejde o tvoju osobnú skúsenosť napríklad s kamarátkou, ale o všeobecný fakt, že človek jednoducho starne a menej vládze. O tom sa predsa polemizovať nedá.
@zuzka1117 halooo, napisala som svoj nazor ako ktokolvek iny. a stojim si za nim. mam kolegyne po 40, aj 50-rocnu, co sa za nimi otacaju o 10 rokov mladsi, lebo vyzeraju a citia sa skvelo. a mame v praci brigadnicky VŠ a su to matrony, co su vecne unavene a vyzeraju o 10 rokov starsie.
Mne by sa uz do toho nechcelo ist 🙂
@matkahelka držím palce, pre mňa to bolo náročné
@tomci112 Je uplne jedno, ake nazory sa sem popisu. Dolezity je Tvoj a partnerov zdravotny stav a to, ci vy dvaja ste schopni prijat dieta, vsetko ostatne je irelevantne. Ja som rodila druhe dieta v 38 rokoch, uz na to sa pozerali niektori ludia divne, ale fyzicky som na tom bola dobre a vsetko som zvladala aspon tak dobre ako pri prvom dietati. To, ze niektore v 30-tke nevladzu vybehnut do schodov, to moze a nemusi byt Tvoj pripad.
@tomci112 aj keď je to tvoja vec,ja hovorím nie.Uz len kvôli tomu dieťaťu,babkou by si mu mohla byť.O chvíľu máte vnúčatá...no načo...ach áno je to pekné ale realita hmmm
@matkahelka ale.ty hovoríš iba o osobnej skúsenosti a zovšeobecňujes ju.jednoducho faktom ostáva, že s pribúdajúcim vekom pribúdajú aj ochorenia. To že ty sa cítiš fajn rodiť pred 40 je síce super, ale žena v tomto veku je už považovaná za geriatricku rodičku.
@dskjhfdlkdjhl myslím že 38 a 45 je v tomto prípade obrovský rozdiel...ešte 38 -40 ok ale potom už ....
@sickynickyobsadene ale ja som jej neodporucala, ze ma rodit, ja som pisala, ze pre niektorych je aj 38 vela a ze sa ma rozhodnut na zaklade podstatnych veci a nie na zaklade prispevkov na MK.
@zuzka1117 nebudem s tebou polemizovat. tu na koni su baby, 30-32 rocne, co maju jedno dieta 6-7 rocne a v podobnych diskusiach pisu, ako oni si nevedia predstavit rodit ani po 30, lebo uz teraz su strasne unavene. preto som pisala, ze rady/nazory ohladom tohoto by som tu urcite nezbierala. kazdy ma ine telo, iny pramen energie, atd. su 70-rocne, co vylezu na rysy a su 30 rocne, co nedaju ani popradske pleso. a tvoj nazor o 40 rocnych geriatrickych rodickach je trapny... radila by som ti navstivit ktorekolvek repro centrum, pulila by si oci, ze je tam vacsina 20-rocnych
Podla mna to je uz dost vysoky vek na dieta,obzvlast ak uz mas odrastene deti a teda ta netlaci take to zenske mat vlastne babatko.Ale zalezi od toho ako to citis ty,ci to zvladnes fyzicky,psychicky aj financne.BTW dieta by som mala s manzelom,nie s priatelom.Ak chce dieta nech si ta vezme nie?
@matkahelka ale to nie je môj názor , ale názor lekárov. Ja som si ten termín nevymyslela, zbytočne sa rozculujes. A dovolím si pochybovat že v Repro centrách sú väčšinou 20tnicky. Tie v dnešnej dobe ešte moc o deťoch nerozmýšľajú. Vek prvorodiciek sa dosť posúva.
mám 43 a chystáme sa v najbližšom čase na ivf, z dôvodu nepodareného spermiogramu u
partnera ( vek 38)....a necítim sa stará, ani neviem aká 😂
a určite by som toto rozhodnutie nekonzultovala s dámami na MK.

@tomci112 Ze je to cisto vasa vec, ako sa vy dohodnete, tak bude. Druha vec je co na to tvoje telo, ci este ovulujes, mas menstruaciu, akej kvality su vajicka a teda ci by si este vedela otehotnit a babo donosit.