icon

Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa

tomci112
28. jún 2021

Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem

littlebubble
30. jún 2021

Nerozumiem jedinej veci.Prečo túžite každá po bábätku vyslovene po bábätku?Veď to zlaté bábätko nebude vždy malé.Vy si niektoré uvedomujete, že to bábätko raz bude mať 20/30 a vy tu už možno ani nebudete? Nie každá je tak finančne zabezpečená, že by dokázala zaplatiť štúdium.Vnúčatá možno ani neuvidíte, možno si ani nebudete s deťmi rozumieť lebo vy ste žili v socializme a nová generácia už ani nevie, že čo je to behať po vonku a nemať telefón.

Už ja dnešnej generácií 20- veľmi nerozumiem.

Ja by som nechcela mať v 20tke rodičov dôchodcov.Samozrejme aj môj muž sa k tej 40tke blíži, deti nemáme, ale je to trochu iné keď je jeden starší a druhý mladší.Po jeho 40tke by sme už ani jeden dieťa nechceli, hlavne kvôli tomu, že ani jeden z nás by nechcel mať rodičov v puberte na dôchodku.

Treba myslieť vždy aspoň 15r dopredu.

Napísala som len svoj názor 🙂
Pokiaľ niekto dieťa chce aj vo vyššom veku tak je to samozrejme každého osobná vec.Ja som rada, že tým dieťaťom nie som.Každý nech sa rozhodne sám.

V 45 by som už chcela mať čas aj pre seba a pre svoje záľuby.Kedy ak nie v najlepších rokoch.Pre niekoho je život etapa.Mladosť, deti, užívanie si života a niekomu dáva zmysel obetovať život deťom od mladosti až po starobu.

Každý nech sa rozhodne tak aby bol v živote šťastný 🙂

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2021

@littlebubble A potrebujes tomu rozumiet? Ja som napr. tiez zila v socializme, dcera bude mat 19, o socializme pocula len na dejepise, resp. videla nejake filmy, citala knihy a nejako nemame ziaden komunikacny problem, da sa povedat, ze mame mimoriadne dobry vztah. A poznam take pripady, ze vekovy rozdiel medzi matkou a dcerou je 20 rokov a absolutne si nerozumeju.
Treba to brat tak, ze kazdy clovek je inak "naprogramovany" a nie je nutne chapat zmyslanie druhych, dolezite je, aby sme aspon to svoje pochopili, lebo casto niektori ani sami sebe nerozumeju😉

littlebubble
30. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl Ani nie len ma tak zaujíma zo zvedavosti, že prečo ženy vždy rozmýšľajú len po to bábätkovské obdobie, ale asi je to tak naschvál biologicky dané.

Ako tak som myslela, že decká 90 rokov ešte zažili tú dobu ktorá nebola až tak moderná a jednoduchšie pochopia život rodičov a ich mladosť.Čo by som vyzdvihla je možno výchova.Predsa len starší rodič má inú výchovu než dnešné mladšie mamičky ovplyvnené tabuľkou a internetom.Mne sa osobne tá dnešná výchova ,,prejav svoju osobnosť na plno bez hraníc,, až tak nepáči.

Áno samozrejme 🙂 ani dieťa vekovo bližšie si nemusí rozumieť s rodičmi, s tým súhlasím.Ja posudzujem len podľa svokrovcov, že ich niektoré názory, alebo problémy sú už naozaj zastaralé a neviem si predstaviť, že by to boli moji rodičia aj keď ako svokrovci sú super.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2021

@littlebubble a preco si myslis, ze tie zeny myslia iba na to babatko a nepremyslaju do buducnosti? Ty vies, ze to isto tak je? Lebo ja by som si take nieco nedovolila tvrdit, do hlavy im nevidis.
To, ze Tvoji svokrovci maju zastarale nazory, to este neznamena, ze vsetci su taki. Neviem, kolko maju rokov, moja svokra ma cerstvych 80 a ziadne zastarale nazory nema.

matkahelka
30. jún 2021

@littlebubble to si ako prisla na tuto mudrost, ze zeny rozmyslaju len po babatkovske obdobie? 😃 co ta k takejto duchaplnosti viedlo? ze nemyslia v 45 na dochodok a na smrt? 😃
mna mali rodicia ako cerstvo 22-rocni a sirotou som od vysokej skoly, nedozili sa ani mojej promocie ani mojej svadby.
moji svokrovci su po 70 a maju nazory modernejsie ako nie jedna 40 rocna tu na koni. moja babka zomrela ako 82 rocna a bavila som sa s nou o frajerovi, o sexe, o comkolvek. vek s nazormi pramalo suvisi...

0silvia0
30. jún 2021

@littlebubble ja si myslim, ze to premyslanie je preto take, ze tym babatkom to vsetko zacina. Ty si vies predstavit, ze zatuzis po dietati a nebudes si predstavovat babo v kociku, ale si hned predstavis mutujuceho adolescenta s akne a mastnymi vlasmi pozerajuceho na mobile nahotinky? Asi nie, vsak?

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2021

@matkahelka v 45-tke mas nacvicovat skok do truhly, nie kocikovanie😝

vevesh
30. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl 🤣smutne je, ze poznam vela ludi, ktori v tomto obdobi fakt hudru, ze su uz stari a uz truhly pripravuju🥴🥴🥴

natalianatalka
30. jún 2021

poznám osobne jeden pár..môjho bývalého brat sa v 23 rokoch zamiloval do ženy od nich z dediny,pani už mala po 40tke..vydatá, mala dve dcery v pubertálnom veku...rozviedla sa,dali sa dokopy a mladý s ňou chcel dieťa. V Tom čase mohla mať tak cca 43 rokov.zadarilo sa im a narodil sa im chlapček. Sú stále spolu ale poviem ti keď ich stretnem tá pani už má pred 50 a vyzerá ako jeho stará mama. Strhana zničená vyčerpaná,malý bol vraj dosť náročné dieťa a aj sa to na nej dosť podpísalo. No ďakujem neprosím také starosti s malým deckom pred 50..žiadny chlap by ma nikdy nenahovoril na dieťa v 45 rokoch podľa mňa je to už moc

littlebubble
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl Nemaju zastarale nazory na vsetko, ale do urcitych veci uz nevidia kedze neziju uz pracovnym zivotom a vela veci mali v zivote inak.
Tak som to myslela.

Ja som sa len pytala 🙂 kedze casto pocuvam len ,,chcem babatko,, a nie dieta ako take.Len tutuli mutuli male ruzovucke.A ked sa opytam na nejaky dovod tak ten dovod je aby si mali koho mojkat, starat sa.No o stareho capa sa uz asi starat nebudu.Narazala som hlavne na starsie zeny kedze v dospelosti dietata budu mat dochodkovy vek.Darmo, ze tu teraz nejaka 45 rocna s rocnym dietatom napise ,,zvladam to,, nech sa ozvu v tej 60tke ako to zvladaju s pubertiakom.

Nemyslim si, ze 45 rocna zena si ma hladat truhlu to vobec nie len pripocitat si +15 rokov a pouvazovat trochu, ze vnucata si asi neuvidi ked kazda bude rodit pred 50tkou.

Je to len uvaha.Nikoho nesudim a nemam ani navod na to kedy mat deti, alebo nemat takze sa netreba rozculovat 🙂.Som si vedoma toho, ze niekomu to moze vyhovovat len ma zaujimalo, ze ci sa zeny vo vyssom veku pozeraju aj dopredu.Mojim rodicom to nejak nedoslo preto sa pytam.

Mne by prislo uz divne keby sa mi teraz narodil surodenec a ja uz mozem mat vlastne dieta.Mne pride prirodzene prenechat rodenie dceram.Je to len moj nazor takze si ho neberte k srdcu.

littlebubble
1. júl 2021

@0silvia0 Uprimne si ma teraz rozosmiala 😂😂😂 👍.

Tak ja si to presne takto dopredu predstavujem a preto po tom ani netuzim nejak.Beriem to ako prirodzenu vec v zivote, ze raz mozno pride dieta.
Mne chyba ta zakladna biologicka tuzba.U mna prevlada racio a uvedomujem si, ze dieta raz vyrastie tak ani neviem, ze ci po nom vobec budem niekedy tuzit kedze pre mna to je len obdobie ktore pominie a dieta vyleti z hniezda.
Neviem co je to tuzit po detoch.Ja viem len co je postarat sa s laskou ak pride.

Neviem si predstavit chciet dieta v 45 rokoch.Chcem si uzit aj chvile s muzom v normalnom veku.

Mne pride prirodzene byt mlady a blbnut, potom sa stat rodicom a potom blbnut aj s detmi a nakoniec si uzit aj ten cas s muzom kym clovek nie je stary a nie prebalovat deti vo veku ked si mozeme este uzit jeden druheho.

Ale je to kazdeho osobna vec a to co chcem ja by nemuselo robit stastnu inu zenu.Niekto ten cas spolocne obetuje detom cely zivot.

Hlavne nech chcu dieta obaja aj vo vyssom veku a nie len jeden.

vevesh
1. júl 2021

@littlebubble ti, ktorym sa "nesmyklo" v takomto veku s tym rataju- aspon v mojom okoli (myslim tym, ze sa vnucat nedoziju)- ale v 99% nejde o prve, zvacsa ani o druhe dieta a teda je tam dost velky odstup, ze ak by sa aj nieco stalo, su tam vlastni surodneci a surodenci rodicov, ktori by sa o deti postarali. U nas sa deti v puberte napriklad surodenca dozaduju a teda ak by som rodila, budem po 40tke, mozno neskor. Ja s tym problem nemam, kedze ja osobne mam napriklad 3 rocne rozdiely, tak som od tej zataze "oddychnuta". Ja si napriklad neviem predstavit zacat prvym dietaom tesne pred/po 40tke a rodit v tomto veku kazdym rokom (mam blizku znamu, ktora nasla partnera neskoro a takto riesili ich idealny pocet deti,ktori je teraz pri 4 kusoch a este asi neskoncili🙈🙉🙊...). Ja neviem, ci by som dala takuto situaciu s tymto vekom...😀😀

littlebubble
1. júl 2021

@vevesh Ja by som sa tiež postarala o súrodenca, ale je to trošku sebecké takto nerozmýšľať dopredu.Vlastné by som mať nemohla potom.Keď mi bolo oznámené raz (nepodarené) tehotenstvo tak ešte predtým som sa rozrevala, že to ostane na mne, že mamina to už nedá.Telo samé dalo najavo, že už stačilo.Ja som bola vtedy v šoku, že v takom veku, že prečo.Veľa emócií naraz.Keby boli mladší tak okey.
Príde mi to veľmi sebecké takéto zmýšľanie ak človek vie, že už má svoj vek a ajtak má deti tak sa nemôže predsa spoliehať, že starší odložia svoj život a nebudú mať vlastné deti.Aj keď každý normálny človek by sa o súrodencov postaral.

Ja som už súrodenca nechcela (len rovesníka som chcela 😂), kedže som bola skoro dospelá a sestra je mladšia o 7 rokov takže som v tom význam nevidela, že na čo by to už mne bolo treba, ale zbehlo to rýchlo a z najmladšieho je už školák a máme super vzťah aj keď to už nie je taká súrodenecká klasika.Skôr som tá staršia veľká sestra.

Ja by som tiež čakala a čakala, ale nechcem byť sebecká.Chcem byť aktívna a chcem dieťaťu v dospelosti aj pomôcť a nie aby v 30tke riešilo moje boľavé kĺby.

Ja viem o jednej ktorá rodila prvé sa mi zdá v 45, ale po xy umelých a od 25ťky sa snažili.
Ja som nastavená tak, že len do určitého veku.Ak to nepôjde tak to nechám tak.

Dôležité je aby dieťa chceli obaja a nie, že ,,muž chce,,.Ak si žena myslí, že ju bude baviť písať DÚ s dieťaťom v 55ťke a chodiť s ním kade tade tak nech.Je zvláštne sa to pýtať na MK pretože ľudia sú rôzni.Jedna je fit aj v 50tke a druhá už v 35ťke vyzerá na 50.Ja už teraz viem, že by sa mi nechcelo v 40tke vstávať k dieťaťu, ale len preto, že som lenivá a vtedy si už chcem užiť aj svoj čas kým budem ešte mladá a nie mať dospelé dieťa až na dôchodku.

Ja si chcem užiť aj svoje záľuby, ale pre niekoho tá záľuba môžu byť deti takže takej žene nebude vadiť, že musí prebaľovať plienky.Ja sa na to skôr pozerám z pohľadu dieťaťa.Nechcela by som sa narodiť 45 ročnej žene, ale to je môj pohľad.Niekomu to môže byť jedno.

🙂 Hlavne nech sa autorka rozhodne podľa seba a nie podľa partnera

retatka
1. júl 2021

@littlebubble Veľmi rozumne píšeš .

0silvia0
1. júl 2021

@littlebubble tak rozosmiat ta bol moj zamer😁... Ono kazdy pise zo svojho pohladu a zo svojich skusenosti. Zeny, ktore mali deti okolo 20-30ky napisu, ze by nemali energiu uz na male deti. Zeny, ktore mali deti po 40ke, napisu, ze ich deti omladili.
Ono kazdy ma odzite to svoje, tak nevie napisat ten druhy uhol pohladu, lebo to jednoducho nezazili

vevesh
1. júl 2021

@littlebubble vidis, ja som starsia zo surodencov a osud to zariadil tak, ze sa o surodenca budem musiet postarat (kedze je ztp), mozno aj o rodicov, ak sa pridruzia urcite choroby. Ja by som napriklad privitala este jedneho surodenca, aj o dost mladsieho. Celkovo takto dopredu rozmyslat je o nicom- mozes prezit do 100ky, alebo uz aj zajtra tu nemusis byt - preto je to naozaj o nastaveni paru. Ak chcu obaja v 45ke, preco nie....a ak nechcu, aj to je ich pravo, kedze nikto iny sa o to dieta starat nebude...

littlebubble
1. júl 2021

@0silvia0 Mne mamina povedala, že najlepšie bolo v 30tke.

Mala deti v 23,30,39.

Ale už sa vyjadrila, že druhýkrát by do toho nešla v takom veku.Neľutuje, ale od 23 rokov vychováva deti a už by tiež chcela žiť svoj život.

No podarilo sa 😂😂😂 keď som si predstavila ,,túžim po dieťati,, takého 15 ročného koňa 😂😂😂.

0silvia0
1. júl 2021

@littlebubble ano, aj moja mama hovorila, ze najlepsie si materstvo uzila v 30ke, ale ona mala nas, prve deti ako 21 a 23 rocna. Ja som mala deti ako 27 a 30 rocna. Chcela som aj v istom obdobi tretie, ale teraz som rada, ze som sa na tretie nedala...

littlebubble
2. júl 2021

@vevesh Áno 🙂.Len oni sa budú o to dieťa starať.
Nejde ani tak o dožitie, choroba postihne aj mladého, ale staroba je staroba.Babka sa tiež nedožila ani 50tky, ale rodila v 19stich.Je menšia pravdepodobnosť, že mladý človek bude chorý.Aspoň sa dožila maminej dospelosti a aj mňa na chvíľu.

Staršiemu človeku sa už veľmi nechce behať okolo detí, venovať sa im, ale je to samozrejme individuálne.Ja som to len videla v okolí aj v škôlke napríklad.Dievčatko som ako dieťa presviedčala, že sa pomýlila a prišla po ňu babka a nie mamka.Tá žena vyzerala ako dnešné dôchodkyne.Vtedy mi to nedochádzalo kedže som mala mladú mamu.
Otčima sa pýtali, že či je jeho syn vnúčik.Kedže má synov po 30tke.

Deti potrebujú, lietať, behať, hrať sa a nie každému sa v 50tke chce, potom sa tie deti nudia pred telkou a nemajú zážitky.Takže treba poznať hlavne samého seba a neriadiť sa tým ,,že či už som stará,,.Ak sa mi nechce a chcem len sedieť doma tak na dieťa je už neskoro.Ak som aktívna tak si dieťa vek rodičov nebude uvedomovať.

Videla som tehotnú ženu s manželom.Manžel upravený, vyzeral tak na 35 no manželke by som tipla minimálne 45.Vráskavá, oblečená ako babka.Taká teta.

Človek musí byť fakt fit aj vo vyššom veku aby stíhal za dieťaťom a aby sa dieťaťa nikto nepýtal to je babka s dedkom?

Ja počúvam výhovorky od 35/39 ročných ľudí, že sú starí na to aby sa udržiavali🤦.Tak jasné, že ich tak potom vníma aj okolie.

Ak je človek vo forme tak nech má deti aj po 40tke, ale vo forme sa musí udržať aj po 60tke keď bude mať doma pubertiaka a je samozrejme ľahšie vyzerať mladšie v 40tke než sa o to snažiť na dôchodku.Deti sú všímavé a keď sú rodičia lenivci a bolí ich to a hento tak pre to dieťa to nie je nič moc také detstvo.Žiadna z nás sa nemôže porovnávať.Ja mám v okolí zanedbané rovesníčky a už hundrú čo všetko ich bolí.

Taký domased by deti mať nemal ani v 30tke.Dieťa je energické a preto by aj rodič mal zvážiť, že či bude stíhať a nezostarne o 15 rokov lebo to nezvláda.Niekto zvláda aj 5 detí aj seba a niekto ani jedno a plače v 30tke, že už má svoj vek 😂😂.

Treba sa riadiť podľa seba.Ja si neviem predstaviť mať v 60tke 15 ročné dieťa takže na mňa je už vek 45 dosť.Hlavne kvôli budúcnosti.

stanulienkat
2. júl 2021

Nesla by som do toho. Po prve, je to vysoky vek,aj ked ta tu budu presviedcat,ze do 60 v pohode rodit. Po druhe, je to stale LEN priatel. A ani neuvadzas,kolko ste spolu. Nie,nesla by som do toho. Su to len romantivcke predstavy.

kvetinka75
2. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl že skok do truhly 😅, dobré, pobavilo, ale obrazne povedané ,,máš pravdu,,

kvetinka75
2. júl 2021

@matkahelka veď to, že kopa žien nerieši čo bude, či budú mať z čoho tie deti živiť a potom to v mnohých prípadoch tak aj vyzerá

m226
2. sep 2021

@tomci112 ahoj môj má 46r a ja mám z predchádzajúceho vzťahu dve kočky 7r,10r jeho ex mu tvrdila že je neplodny a teraz spolu máme 2mes chlapčeka je taký šťastný nezáleží na veku ak to chcete obaja nečakajte veľa šťastia

number19
2. sep 2021

@m226 Dobre gratulujem ale kolko mas ty rokov?

m226
2. sep 2021
leuchtturm
2. sep 2021

Tiahne mi na 40tku, do truhly sa nechystam, ale decka by som si uz v buducnosti ziadne nerobila. Neviem, aka vitálna budem v dochodcovskom veku, ale nechcem, aby moje deti v obdobi, ked budu maturovat alebo promovat, riesili napr. moju zacinajucu demenciu a podobne veci.

number19
2. sep 2021

@m226 Som sa pytala len preto, lebo autorka ma 45...pokial otehotnie neviem, pokial porodi...

m226
3. sep 2021

@number19 ja som sa tiež bála keď som to zistila predsa nemám 20-25r bála som sa komplikácií a či dieťa bude zdravé ale všetko dopadlo dobre a tešíme sa neľutujem že ho mám som rada

number19
3. sep 2021

@m226 Inac v profile mas vek 34 🙂

kvetinka75
3. sep 2021

@leuchtturm podobne. Ja si už teraz užívam tú slobodu, že môžem ísť hocikedy do kina, na kávu, zacvičiť si, na výlet. Dcéra si už sama aj uvarí aj poupratuje. Nemusím sa toľko naháňať. Môžem sa venovať aj svojim záujmov, ktoré som roky odsúvala. V 45-ke som začala študovať. Za mňa je naj vek do 30-ky. Ale nie vždy to samozrejme víde ale po 45-ke je to príliš veľa.