Mám 6 mesačné bábätko a nemám na nič čas
Ahojte ženy,
Ako si manazujete svoj čas? Mám malé bábätko 6 mesačne. A mám pocit ,že nič nestíham... Keď nespí, stále sa mu venujem,hráme sa,je na rukách,inak plače.. keď zaspí riešim rýchlo varenie a nejaké ad hoc nutné veci ,ale keďže má krátke spánky, napr len30 min, často toho veľa nestihnem. Som z toho už aj smutná,lebo mám pocit že zanedbávam aj seba. Dnes som jedla obed až o 16. Večer už nemám energiu niečo riešiť,.. cvičenie,samovzdelavanie..proste si ľahnem pred tv lebo je to také vypnutie pre mňa . Ani neviem či existuje nejaká rada..
@silviazlat napr na prechádzke vonku v kočíku spí aj dve hodiny. Ale doma nie. Lebo keď je ticho vždy ju niečo vyruši.
Sumenie? Iny spankovy rezim? Nosic? 2x za den vonku do kociara.
To ze sa mu venuješ je krásne, ale celý deň sa venovať 6 mesačnemu dieťaťu? Fúú až neuveriteľné... Keď stále place, treba zistiť príčinu, tu nejde iba o pozornosť... Ja mam 2 deti a neviem si predstaviť si cez deň nenajst čas sama na seba. Kde je otec dieťaťa? Nemáš niekoho kto by ti ho po strážil? Ja toto neviem nikdy pochopiť aj kamoška ma 1 dieťa a ze nemá čas na seba.. Nemá čas variť, nemá čas upratovať lebo jej dieťa plače tak jej upratuje a vari mama.. To ja nechápem.. Ja mam deti dve domácnosť ozaj tip top lebo na tom si dám záležať, deti učím od mala aby si spratali hračky takže nemusím po nich upratovať..
Takže treba riešiť v prvom rade preco dieťa plače, prečo spi iba 30 minút? A to ako 3p minút z celého dňa? V noci ako spi? Aký má denný režim? Treba od mala spraviť režim aby si na to deti zvykli.. Rozdeliť jedlo tak, aby bolo sýte nie hladné, dôležitý je spánok počas dňa takému maličkemu.. Kľudne napíš súkromnú správu môžem ti poradiť 🙂
Ja som to riešila sumom. Mám ešte iné deti, ktore.musia v dome fungovať. Budil sa na každé buchnutie dverí a zvyšný hlas. Bolo to len samé okrikovanie. Takto, keď spi, môžem vysvat aj mixér. Aj rozhlas vonku a pohoda
To som mala aj ja, ale čím bolo staršie, tým to bolo lepšie, okolo tých 6 m to bolo ešte hrozné. Bolo treba nastaviť pravidelný režim aby som vedela kedy spalo. No a tiež som sa snažila robiť všetko keď spalo, ale to bola chyba. Skús si ho položiť pri seba a tak si porobiť, cez obed mu pichni chrumku a najedz sa. Pošli niekoho na 3 hod von. Keď už malo rok som si porobila všetko keď bolo hore a keď spalo už som si robila svoje a hlavne oddychovala.
tiež som tak fungovala, tie spánky sa predĺžili okolo roka, postupne bude lepšie. Vyderžaj Pioneer🙂
@silviazlat moji chalani spavali 30minut do takeho 9m a nikdy som neriesila. Ked uz davali len dva alebo jeden spanok tak sa to upravilo. Proste je to uplne normal spanok.
Naco sa mu venujes stale ked je hore. Jed je ok nechaj ho niekde na podlozke nechskuma pokusa sa pretacat,ci plazit atd. Netreba mu za kazdu cenu robit program. Ked place je nespokojne tak chapem vezmem na ruky ponosim dam na ine miesto ine hracky atd,
Ale ked je babo najedene prebalene netreba prehanat. Aj ked rozumiem pri prvom som tiez bola taka ze zamrncal a uz som pri nom bola.
Ja som napr s pol rocnym povysavala na rukach,pripadne nalozila umyvacku,pustila pracku atd. Niesu to narocne veci ze to nezvladnes. Alebo nosic.
počkať...
@silviazlat riesit 30 minutove spanky so spankovou poradkynou u 6 mesacneho dietata? :D ale no, ved takto spi kazde druhe dieta v takom veku.
ak ti spí vonku dve hodiny, choď s ňou von, keď sa dobe vyspí, bude kľudnejšia aj počas bdenia. A nemusíš ju mať stále na rukách, aj keď si pomrnčí, ale treba aby na teba videla. A voľný čas získaš tak, že zapriahneš otca maličkej.
@danieladeley tiez spadame do kategorie 30minutovych spankou a nikdy by ma nenapadlo, ze je epankovq poradkyňa 😅
Aj ja som bola v 6 mesiacoch maleho este neupratana. Nemal ziadny rezim a ja si ani nemyslim, ze sa da rezim dietatu nejako vnutit. Ja som ho od nejakych 2m davala spat v rovnaku hodinu, pomaly aj minutu, ale tym to koncilo. Rano sa budil hocikedy medzi 7 a 9, dalsie spanky boli tiez take nahodne, hore vydrzal rozne dlho, spal tiez rozne dlho, pocet spankov bol 3-5. Ked mal 8-9 mesiacov, tak sa ten rezim konecne sam zacal rysovat a zacalo to byt lepsie, uz som si aj vedela nieco naplanovat, rozmysliet, co kedy spravim. Bude lepsie aj u vas.
Aspon daco, moj nespal.vobec, len ked tak.na.mne alebo vonku v kociku :D lepsie to prislo po roku
Neboj, coskoro sa posadi, postavi a bude ludrit po byte sam a ty budes mat viac casu. Prvych 6 mesiacov je narocnych - obzvlast ako mas narocnejsie miminko. Daj tomu este par tyzdnov cas, urcite sa to zlepsi. Na cvicenie a samovzdelavanie ma maloktora mamicka energiu ked ma doma tak male dieta. To by fakt musel byt extremne dobre, spave a spokojne dieta. Takych vela nepoznam 😀 Maly povyrastie, zacnes cvicit, licit sa a samovzdelavanie pojde jedna radost. Pisem z vlastnej skusenosti.
@silviazlat pri tvojom napade so spankovou poradkynou ma napadlo, ci mas dieta 😅
@silviazlat sa môžem opýtať aké máš ty skúsenosti s deťmi?
Ja mam dve a áno staršia mala takéto spanie
Nič som neriešila, proste je taká. Ako ju nedojčim, prespala noci a spí absolútne každú noc. Druhá spala od bábätka perfektne od štyroch hodín po 2 roky vždy okolo 3 hodín
Nič iné som nerobila ako u staršej.
proste sú deti a deti ako aj dospelý.
@kittykat22 presne
Niekto si povie že som asi blbá ale ja som malú naučila na televízor áno na TELEVÍZOR! Pozerá si rozprávky celý deň ja mám čas upratať najesť sa dať samu seba dokopy mala má 7 🌜 keď si porobim čo mám až vtedy ju beriem hrajem sa s ňou ale ona už chce aj tak pozerať hahah 😄 lebo doteraz som fungovala presne ako vy a to sa nedá proste veď aj my sme len ľudia nejsme stroje aj keď sme matky
@krempla100 v tomto veku by dieťa televizor nemalo pozerať, lebo u neho budujes pasivitu a zabijas kreativitu(sú na to vyskumy). Skôr by malo mat hraciu deku a hracky, ktoré v ňom vzbudzujú záujem a motivuju ho k pohybu. Tiež už 3,5 ročnej zapnem, aby som mala kúsok kľudu, čiže rozumiem tomu, ale pri takto malých detoch je to nevhodne. Ja som dceru priputavala do jedálenskej stolicky a dala jej niečo chrumat(nesolene ryzove chlebiky a pod), to jedine zaberalo, aby som sa vedela namalovat, najesť sa.
Autorka - každým dnom začne stvornozkovat a sedieť, vtedy tato strašná etapa zvykne skončiť a dieťa sa aj same zabaví. Už si blizko😊
@tramtada31 😂😂😂😂😂presne som toto čakala okej moje dieťa moja starosť
@krempla100 blbosť, syn keď bol malý tiež pozerával telku... Ináč sa s ním nedalo ako u teba.
A teraz? Jediný z triedy nenosí okuliare, od 6rokov nekuka nič ani rozprávky, fakt ze málokedy pozrie telku, ak tak správy. Ma 10rokov, telku v izbe ani nemá zbytočná vec... Neboj nič nezabijas žiadnu pasivitu.... Syn hra futbal, chodí na klavír, maká na záhrade 😆 atď.... Telka ho absolútne nezaujíma a to tiež bolo rečí... co som sa napocuvala
No nepotesim ta. Ja mam 2 rocneho a skoro vobec sa to nezmenilo. Su deti, ktore spokojne same sedia ako 5 penazi a len sa pozeraju po okoli, a potom su deti, ktore potrebuju spolocnost.
Tiez mame dieta ktoremu sa treba non stop venovat ked je hore. Spievat, rozpravat, hrat sa, Inac zacne plakat. Keds om potrebovala nieco urobit, tak som ho nechavala v tom veku na podlozke pod hrazdickou. Ked zacal plakat obratila som na brusko, ked zacal plakat, zase na chrbatik a inu hracku do ruky, potom zase do sedacky, alebo hojdacky kde sa mohol pozerat po okoli, takto som si aspon ranajky urobila a zaroven to u neho trenuje samostatnost.
Zlepsilo sa to ked zacal chodit a zacala som robit veci s nim. Varit, najest sa, upratovat, dat si kavu... to vsetko trva 3x tak dlho ale da sa to.
Vecer zase pomaha muz a ja mam cas pre seba.
Tie pol hodinove spanky by som sa snazila predlzit. Dieta potrebuje oba spanky (REM a hlboky spanok) a oni sa striedaju tak po 20-30 minutach. Pocas tejto zmeny dojde k ciastocnemu zobudeniu, ale vela deti zase zaspi. Tvoj to zatial nevie. Ano v tom veku ich kazdy suchot zobudi... zlepsi sa to casom. Biely sum by mohol pomoct lebo prehlusi hluk z okolia. Ja som syna zobrala do lona a sedela som s nim v kresle ak sa zobudil po pol hodine. Vtedy zase zaspal a spal aj 2 hodiny. Inac bol nervozny a unaveny ked mal kratke denne spanky.
@mima1 to nemalo byt asi pre mna ale pre autorku - ten tvoj komentár
@silviazlat ta prva cast ano. Ostatne autorke.
Pisala si ze to hlavne treba riesit tie spanky. Ale spanky su uplne normalne
@mima1 som v kontakte s vela mamičkami, ktoré mali takéto spánky u detičiek a nezlepšilo sa to. Preto som v dobrom autorke poradila spánkové poradenstvo (nie ja som neni poradkyňa). Sama mam syna ktorý velmi zle spinká a chcela som len dobre. No ženy sa mi tu už postarali o “krajší” deň
Synovi tiež keď bol menší spal iba v kočíku okolo tých 4 mesiacov. Vtedy bolo leto, nechodila som s nim aj 2 hodiny aby spal. Ak si ho uz naucuila na ruky skus nosič. ( budeš mať cez deň voľné ruky) Moj v pohode vydržal v postielke alebo na hracej deke. Po zobudeni mal presný čas koľko vydržal ( 1 hodinu).potom zasa spat. Po hodine a pol chytil už plač z nervov, az kým sa celkom neunavil a tak nezaspal. Čiže cely deň som mala rozkuskovaný.
@silviazlat preco o krajsi den. Proste to dieta rastie,meni sa a rovnako sa menia spanky. Postupne prechadzaju na dva ci jeden spanok a tie sa predlzuju. Ale v 6mesiacoch asi nikto nemoze chciet aby dieta prespalo cely den ako novorodenec. Ale moj nazor
Hlavne dieťa neuc, že stále mu niekto bude robiť saska a nosiť ho na rukách, lebo to je cesta do pekla.Musi sa vedieť zahrať, zabaviť, pozorovať aj samé.Nehovor mi, že nemáš 10 min naobedovať sa v kľude.Cvicenie a samovzdelávanie chápem tiež som často večer zaspala rovno s dieťaťom.
Spánky má krátke čo uz narobis
Zaobstaraj si nosic,alebo lehatko. To si das vedla seba a varis. Dieta ta vidi,prebavi sa hrazdickou,alebo co tam uz je. Jemu staci byt s tebou,nepotrebuje,aby si mu venovala 100% pozornost.
Keď som mala jedno dieťa, mala som presne tvoje pocity, pri dvoch som polovicu vecí neriešila, polovicu si inak zariadila a mala som pocit, že mám viac času, ako keď som mala jedno … s troma ani nehovorím. Moje deti také malé doma nikdy spať nevedeli, ja čo som sa nachodila s kočíkom, každý deň 2-4 hodiny, ako kedy. Keď bolo decko vyspaté, bolo kľudné a nepotrebovalo furt spoločnosť, dokázalo sa aj samé prebaviť. Lámalo sa to potom okolo roka cca, tam aj keď zaspali v kočíku, odparkovala som ich von na balkón a spali, resp. rovno uspávala na balkóne a ja som si potom doma porobila dačo. Navarila som si tak na dva dni vždy, alebo večer občas … Prvý rok mojich detí bol vždy najťažší a časom sa to upratalo. Pokiaľ ide o cvičenie a tak, ja som od 9mesiacov chodila cvičiť. Proste som vydržala nejaký čas a keď už jedli príkrmy, tak som ich nechala mužovi a šla si svoje robiť.

Hoavne rieš tie 30 minútové spánky s nejakou spankovou poradkyňou. Nie je to v poriadku…