Mám dve malé deti, pracujem a som unavená
Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana
Ja by som brala hneď takýto režim. Vyšetriť KO, štítnu žľazu.
@pribinak mam, chodim pravidelne aj na krvny obraz, som anematicka, ale zelezo neberiem. Presne, ze mam pocit, ze nemam byt z coho taka odpalena
@zuzanockamt u teba to je ako? Nerypem. Mam kolegyne a tie teda davaju omnoho viac ako ja
Prečo neberies železo ?
@pribinak zapeka
Sú aj iné formy železa. Zájdi do zdravej výživy a vypýtaj si chelat železa. Tiež som bola takto unavená.
Však dávaj len každý 2. deň. Tabletky robili zle aj môjmu synovi, teraz som mu kúpila taký sirup a to je ok
Tak ber zelezo, mozno mas nedostatok, chod na krv...btw, ak si anemicka moze to byt z toho...alebo mozno nejaky virus, moze to byt aj gynekologicka zalezitost, alebo aj psychicka... Ak unava trva dlho, treba to riesit
@mamazuk a z toho nezapeka?
Ešte skôr, ako si napísala, že si anemická, mi napadlo, či máš dostatok železa. V Tvojom prípade určite železo ber! Rozdiel uvidíš takmer okamžite. Ak zapeká, kúp si psyllium a pi veľa vody.
@pribinak aky sirup?
@h2 vodu pijem cely den, robim IT homeoffice, cize hydratujem, stale mam pohar vody
@h2 no idem mrknut lekarnicku. Ja som aj biela ako stena z toho
Ja som bola v lete na preventívke, zistili mi nedostatok železa. Nemala som ale pocit, že som unavená. Aspoň nie nejako zvlášť. Ale ako som začala brať to železo, bola zo mňa úplná "motorová myš".
Neviem o tom. Ale sú aj v lekárni prípravky z ktorých nezapeka, stačí sa len spýtať. Pre mňa je ten chelat super, je to lepšie stráviteľné a je to prírodné z cvikle. Aspoň ten čo som brala ja. https://zelenyobchodik.sk/produkt/zelezo-s-vita... je to 90 tabliet
To železo je problém. Začni ho brať a budeš sa cítiť ako znovuzrodená a plná energie. Mám ten istý problém a viem posúdiť ako sa cítim keď doplním železo.
Autorka: Pracovné dni sú u mňa hektické - ráno 3:30/4:00 budíček, o 6:00 odchádzam z domu spolu s mladším dieťaťom (2 r.), zanesiem ho k svokre, idem do práce, cestou z práce po dieťa, nákup, keď treba, okolo 15-tej sme už zvyčajne doma. Klasika domáce práce, čo treba robiť, príprava večere, učenie sa so starším, hranie s mladším, moja príprava do práce (1-1,5 hod). Spávať chodím okolo 22:00-23:00.
Tiež mám nižšie hodnoty železa, ale teraz ho neberiem. Manžel je pracovne mimo počas týždňa, takže je to náročné.
@h2 ja ani nechcem byt motorova mys, len nechcem odpadavat od unavy. A to do slova a do pismena
Skús ten sirup, syn si veľmi pochvaľuje. Mne ho tu na MK tiež poradili.
To železo Ti dodá energiu. Ver mi.
bez železa to nedáš lepšie,ber melasu,je to zázrak
@janinah Akým spôsobom najlepšie užívať melasu, lebo chuť nič moc 🤷
@janinah aky je rozdiel medzi tymi preparatmi, no supla som do seba maltofer teraz, to som brala cez tehotenstvo, lebo to bol maly ohrozeny na zivote skrz moju anemiu, mala som uplne nizke hodnoty.
A otecko deti sa ako podiela na domacnosti a starostlivosti o deti? Mne to pride, ze mas toho dost…
kup si narodan z justu,nezapeka a doplna dobre zelezo,mozno si tak osychicky unavena,stereotyp,podla mna toho ms dost,hlavne tie deti do skolky,zo skolky,podla mna tiez si aj porevu,nie?Nemyslim ze to mas az take jwdnoduche.
@mamazuk idem zachvilku do tej lekarne

Štítnu žľazu máš ok? Lebo nič extra navyše oproti iným mamičkám nevidím