Mám dve malé deti, pracujem a som unavená
Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana
@ariesi no to ja strasne obdivujem ked od roka ze dieta nespi este v noci. Ja teraz sa budim
Rano stale nevyspata hoci mensi ma 2,5r ale skoro kazdu noc sa budi. Bud cikat, alebo prikryt. Alebo vykrikuje nieco zo sna, niekedy aj starsi v noci sa zobudi a pride, proste ked som 3x v noci hore ten spanok je na nic. A moji obaja boli taki, ze mali obdobie trvajuce pol roka ze boli v noci 2h hore. To bolo nejak medzi 1-2.rokom. Na maslu.
Teraz aspon starsi vacsinou uz sa rano sam oblecie a casto aj mensiemu pomoze, vyberie mu oblecko. Par krat ho uz aj obliekal. ale ked mal tie 2r, on bol taky ze kazde rano pri obliekani prereval. Tento mensi je oproti nemu uplne bezproblemove dieta.
Skus si dat cely den len pre seba, alebo vikend. Deti nechaj muzovi alebo babky by helfli? Ja som bola teraz 3 dni bez mojich a velmi to pomaha psychicky. Dali sme si s kamaratkami bezky na Strbskom plese, prechadzku, obed v restike… pokecali… clovek pride na ine myslienky. No a prisla som v nedelu vecer a deti opistane zavesene na mne, pytam sa muza, ci aj jemu pistali? A ze nie. Dokonca sa sami poobliekali v sobotu rano na hokejovy trening a prisli tam o polhodinu skor! Ked s nimi idem ja, je to komplikovanejsie a deti sa radi nechaju servisovat od mamy, robia naprieky a zdrzuju. Skus ich navykat na samoobsluhu, hm lahko sa mi to pise, moji sa obsluhovat nechaju doteraz 🤭 hlavne ten 7.5 rocny. No nic, v lete uz musi ist do tabora🤷🏼♀️
@janifer vies co, ja uz tak v pravom zmysle oddychovat uplne neviem. Deti byvaju aj s babkami a to sa nam podari sem tam vypadnut s muzom osamote. Ale skor je problem ze ked nie su doma tak bud upratujem, alebo triedim veci, stale je co robit. Je to jeden bekonciaci kolotoc.

@alexandrahaspi poznám, išla som do práce od roka u oboch a bolo to strašné. Našťastie boli až do 3 rokov doma s babkou, ale ja v noci dojčiť, ráno vstávať, v robote fungovať. Celé to obdobie mám zahmlené. A mladší reval v škôlke ešte aj na začiatku prípravky každé jedno ráno celé roky. A pritom sám hovoril, že je v triede vedúci. 🙂 A o staršom to by bolo na knihu. Náročné dieťa je iný level.
Každá matka robí čo sa dá, každé dieťa je iné. Najhoršie, keď ťa nemá kto vystriedať a ideš ci vládzes ci nie, deň za dňom.