Mám dve malé deti, pracujem a som unavená
Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana
Ahoj, zaujal ma tento príspevok lebo pred nejakým obdobím som mala podobné problémy, hoc s jedným dieťaťom ale mala som pocit, že neprežijem fyzicky deň od vyčerpania. Taktiež som to potom riešila bežnými kontrolami, kde mi vždy zistili anemiu. Samozrejme predpis železa a všetko malo byt vyriešené. Nič sa nezlepsovalo aj napriek tomu, že mi manžel dával priestor na oddych, braval dcéru často von, vyhrať sa atď atď. Napokon som to riešila radikalnejsie na imunologii ci nemám nejaký zápal v tele, lebo som mala pridružené už aj iné zdravotné problémy. Zistili mi po XY vyšetreniach že mám intoleranciu na lepok, laktózu a histamin. Totálne mi to doriadilo telo, žiadne živiny a minerály, z toho plynúca anémia a mnoho iného.
Nechcem tým povedať, že môžeš mať to isté čo ja. Iba toľko, že ak ti je naozaj zle a nič nezaberá, nenechaj to tak a neuspokoj sa s týmto odberom krvi.
@duratlicka vybrali si sami a vyslovene sa na ne nevedia dočkať. Od pondelka sa pýtajú, kedy konečne bude piatok. A utorok je blízko domu, staršiemu aj terapeuticky je to vhodné, aby sa takto od reagoval. Maju čas aj sa bláznit a hrať, ja nemám čas na seba.
@ariesi ja mam 5,5 a 7,5 rocnych synov, dokonca ten mensi chodi az na 2 kruzky, pondelok a sobota hokej, v utorok a poatok tanecna. A od pondelka mi kazdy den place, kedy uz bude hokej??? A to mam az do soboty. Chlapci potrebuju pohyb, si skvela mama, ze im doprajes kruzky ( aj hudobne nastroje). Nasi si aj tak najdu cas jeden na druheho, lego, pes, dvor… ale ten hokej miluju.. teda ucia sa korculovat zatial. A ano, potom zjedia vsetko aj 21:30 na pridavok 😅
Asi si nevieš zadelit sily chces všetko aj cvičiť, pracovať, venovať sa deťom...podľa mňa malo jes, keď iba 2x denne.Mozes mať nízky tlak...ja mám zase anemiu a som ako vechet do slova a písmena.Minuly tyzden som spala aj 12,23 hodin doobeda v pohode poobede zase únava a večer pri TV som zaspavala.Unavi aj koncentrácia na prácu, odpovedanie deťom, celkovo aktivity s deťmi.A, ešte, keď si anemicka ten šport Ta úplne dorazí.
Vtedy trpí celé telo.Zelezo treba brať s b vitamínmi.a céčkom a ideál aj s kyselinou listovou.
Teraz už nevládzem taky režim ako píšeš, ale pár rokov nazad som bola tiež akčná až príliš.Si možno taký ľahšie unavitelny typ veď každý máme inú kondíciu, temperament...určite ber železo
@vanilka83 Beriem Maca kapsuly a taky komplex vola sa to Adrenalux. Plus aj koren zo zihlavy beriem na striedacku. Macu len rano lebo ta ma didat energiu. Tych adaptogenov je velmi vela aj ashwaghanda, zensen rozne huby atd. Ale ja beriem tieto 3 veci. A beriem viac kapsul nez sa udava a kojim. Nic sa nemoze stat. 🙂👍
Plus daj si zobrat krv na celkovy skrining. Vit a mineraly, stitna, kortizol. Tak zistis najlepsie
Brala by som taký režim ako máš ty :D Ja vstávam ráno o pol 6 ej, aby som stihla prichystať deti do školy, pripraviť im jesť a desiatu. Plus aj sebe niečo na raňajky, prichystať na desiatu aj olovrant. Utekám von so psom, a keď sa vrátim, rýchlo sa chystať do práce a narýchlo upracem. V robote som od pol 9 ej do 17 ej. Potom prídem domov, rýchlo šupnem kávu do seba, skontrolujem deti či sú naučené, a utekám cvičiť. Po cvičení sprcha, a už zasa večera, vyskúšam deti, plus varím pre seba na ďalší deň na obed, keďže som vegánka, a u nás nemáme vegánsku reštiku, takže si musím variť pravidelne do roboty. A takto večer ľahnem K.O. do postele. :/
prečítala som si tvoj denný režim, prešla som si v hlave svoj a priznám sa, že som sa trochu začala cítiť ako superžena 😀 ale len na sekundu, lebo ťa dokážem celkom pochopiť. určite skús to železo, sú rôzne formy a je to mega potrebné. mne spôsoboval obrovskú únavu problém so štítnou - ona funguje perfektne podľa krvných výsledkov, ale po xy behačkách po obvoďákoch som sa dostala na endokrinológiu, kde mi urobili sono. mala som na nej množstvo uzlov, ktoré sa postupom času začali zhlukovať do vecí, ktoré museli aj s polkou štítnej von a našťastie to nebolo nič horšie. akonáhle mi nasadili lieky, cítila som sa ako nový človek. únava absolútne vymizla. takže za únavou môže byť čokoľvek, čo treba riešiť. pretože nezdravá únava extrémne ovplyvňuje kvalitu života.
@a_adamcova prepac ale mne nepride tvoj rezim lahsi ako ma autorka,podobny skor.
@lasoli tiez mam pocit, ze sa tu porovnava neporovnatelne. Mam 2och skolkarov, nie skolakov, z toho jeden je pod 3roky... nevedia sa sami vychystat do skolky... su mali.. ine mat 7rocneho si myslim
@a_adamcova kolko maju deti rokov?
@luccija ja bez cvicenia neexistujem. Inak som po menzese a je to viditelne a citelne lepsie...
@oblecko_pre_deti ahoj na imunologii som bola, nic zvlastne nezistili
@ariesi mas uplne iny vek deti, ja mam skolkarov... vela veci este nedokazu sami. Jeden je jaslickar
@zuzumajko hematologiu mam za sebou
tiez si myslim,ja mam 3malwdeti 5 a 3r dvojicky,je to s nimi take presne to chystanie do auta v zime,x veci ziadne nepomoze poriadne a to zatial som na materksej ale tiez si myslim ze tato rutina,to vozenie do do skolky,skolky ,vyzdvihnutie na kruzky a potom este domacnost je take namahave,sa tak cudujem troska ake zeny pracovite su tu.Ja inak mam stale anemiu,doteraz neliecenu,akurat teraz som nala mesiac mlaltofer ale na mne sa to neprejavuje unavou vobec tiez si denne zabeham.Cize ta unava moze byt zo zeleza ale nemusi,urcite by som ale brala to zelezo ,mojim babam som davala Narosan a oekne sa im dvihlo zelezo,len je to drahe,50€flasa asi pol litra len.
@lasoli no presne, kym ich navleciem do pancusiek, oblecenua, kym im dam najest, a este pri tom revu, ze obliekat sa nechcu a kym ich nalozim do auta a zapasem, som spotena. V jednej skolke oboch vybrat, jedneho odovzdat, druheho zas nalozit a sup do druhej skolky. Taka dobra hodinka a nervy v kybli uz o 8.10 🙂
Ani, toto velmi dobre poznám. Starší skrz autizmu mal brutálne problémy s obliekaním, aj hodinu strhával všetko zo seba, takže keď som konečne prišla do roboty, mala som pocit, že mám za sebou šichtu v bani. Obslužné činnosti sa zlepšia.a príde niečo iné 🙂
@ariesi ano, ucenie, pisanie ciarok a pismenok. Uz sa "tesim". Ja som maleho konecne naucila robit velku potrebu na zachod. Je uz rok a nieco odplienkovany ale toto som si fakt posledny tyzden odtocila s obrovskym revom. Vlastne u nas sa reve za vsetko stale.
Rev vyčerpáva psychicky a s tým ide aj vyčerpanie fyzické. Som s nimi sama 6 rokov a môžem povedať, že celodenný výlet kde musím aj šoférovať, aj zbalit veci... ma tak nikdy nevycerpal, ako keď sme doma a raz jeden raz druhý jačí, pripadne sú v sebe. To, že čokoľvek po nich chceš, tak sprievodným javom je ich zvukový prejav, je strašné. Neviem, či to bolo horšie, keď boli menší alebo teraz.
Možno by pomohlo keby Ti ich vedel manžel ráno zobrať aspoň niektoré dni v týždni, nech máš spokojný štart do dňa. Samozrejme, nech ich aj oblečie.
@ariesi a revu aj take starsie deti? Taky 8rocny? Ano, aj ja mam na nich taku strategiu, ze radsej zobrat mimo domu, tam unavit a potom si ich uz o 5 prebera muz
@ariesi moj ma 5,5r a reve stale. Niekedy je viac urevany ako 2,5r. Niekedy hned rano ked sa mu nieco znepaci.
Ked mal 2r zacal chodit do skolky a ja do prace, rano o 6 budicek a 6:45 z domu, o 7:30 som uz sedela v praci a do 16:00. V skolke kazdy den scena, lahol si na zem a musela som ho do auta doslova tahat.o 17 sme prichadzali domov, ja som bola ko. Nejake cvicenie nehrozilo. Muz mal toho v praci vela cize vacsinou to bolo na mne. Teraz by ma ani par volov neprinutil ist robit skor. Vtedy som po 3mesiacoch otehotnela a to som bola tak unavena ze o tej 17 som normalne doma odpadla od unavy. zalezi aj od dietata, mna moj starsi vycerpava aj teraz 3x viac ako mladsi. To zas pochopia len ti co maju “narocne” deti.
presne to revanie,z kazdu blbost a tak sa ti ani necudujem ze si ko.proste mas toho dost,nech si pisu ,co chcu,Ja vzdy som vravela ,ze v robote som si viacej odychla ako na materskej,tam spon kava v klude mohla byt cez oredtavku.ale doma na materskej ani to.A ty este aj deti male aj robis.Takze mas to dost.
Môj má neprimerane reakcie skrz autizmu.. Myslí mu to viac než super, ale nie je schopný zvládať frustráciu a to sú ešte len ródea. U zdravého dieťaťa tie plače postupne odznejú. Už keď Ti pôjdu do školy, už tie rána budú lepšie. Poháňať ich treba stále, ale pokiaľ ma starší k dispozícii re svoje obľúbené 2 kúsky oblečenia, tak je to ôk.

@ariesi Keby mám dve deti a som na ne sama, prve co zrusim, su vsetky kruzky. Nepotrebuju ich, nebudu v zivote o nic stastnejsi, o nic mudrejsi, ani o nic sikovnejsi za to, ze na ne chodia. Pritom jedine, co chcu dvaja chlapci v tomto veku sa po skole konecne spolu zahrat.