icon

Mám ísť do práce alebo zostať doma s dcérkou?

ivakat248
10. dec 2024

Ahojte,dcera ma 2roky a 4mesiace. Je to moja druha dcera. Sme na seba dost naviazane. Ja som ta matka,co si to doma doslova uziva Ja som s av materstve prostr nasla Venujem sa dceram. Su mudre a sikovne. Viac deti asi uz nebudeme mat,lebo ja mam od lekarov zakaz..... Lenze manzel uz na mna tlaci,aby som riesila pracu. Byvame na vychodnom sr. Tu je dost problem najst pracu.....v odvetvi,ktore som vystudovala sa vyskytne fakt len maloco. Dnes sa ale okrajovo naskytla prilezitost,co by bola ako pre mna. Tak ma manzel ukecal,nech tam poslem zivotopis. A ja som poslala. a oni ihned volali a asi by mi to aj dali...... Len ja sa na to este necítim. Popri materskej mam nejake brigadky (tie s amojej oblasti tykaju....),cize do rozpoctu prispievam nieco. Ale naozaj si neviem predstavit, ze dam malu uz do skolky. ak by ju teda vzali..... alebo k svokrovcom,ktori by ju rozmazlili masaker....nechcela by som,aby bola 9hodin u nich....tam je to sama sladkost a pod.... ja idem len k lekárovi na 2hodky a uz mi mala chyba....
no ale mi vrta v hlave, co ak to teraz nevezmem a potom o pol roka si budem bit hlavu o stenu, ze som to nevzala. abudem potom nezamestnana.....
co by ste robili? viem,ze radit tzko,ale chcem pocut nestranny nazor....

Strana
z2
ivakat248
autor
11. dec 2024

@vilma7 ja ako keby polovicny uvazok uz mam. pracujem dohodovo pre nejaku firmu 3hodiny denne. ked dieta spi.....

iv007
11. dec 2024

Tiez by som zobrala tu pracu, manzel to uz asi dlho taha financne a buduci rok pojde vsetko hore co sa tyka cien, cize ocenite 2 prijmy. Taka ponuka sa neodmieta, s detmi budes predsa stale kazdy den a ked ochoreju pojdes na platenu OCR..Navyse rodicovsky ti stale bude chodit (do 3 rokov dietatka), tak si prilepsite aj s tymto.

salamistka
11. dec 2024

Sama cítiš, ako by to bolo najlepšie, riadila by som sa srdcom...pridávam sa na stranu tých, ktori by ostali doma, toto je najzraniteľnejší vek, kedy dieťa potrebuje byť s mamou, ktoré sa už nikdy nezopakuje, za mňa osobne žiadna práca nie je taká dôležitá, aby sa uprednostnila pred dieťaťom.. ja som to spravila, aj keď sme nutne nepotrebovali peniaze, len som sa bála, že na mňa v práci nepočkajú a veru nebolo to najlepšie rozhodnutie, dieťa v škôlke plakalo a ja vynervovaná v robote.

lujza123
11. dec 2024

@ivakat248 manžela nechceš poslať na materskú? Tým pádom by dieťa bolo stále doma s rodičom a ty by si mohla skúsiť pracu …
Ja to zas beriem tak ze robit niečo co ta bavi je veľmi dôležité. Do konca rodicaku mas pol roka, no pracovať budeš dlhšie. Ak sa práca v tvojom odbore vyskytuje len raz za cas a vyzerá to ze by ta vzali prečo to neskúsiť ? Ved už mas druhé dieťa doma si už roky .
Ale je to samozrejme na tebe, rob ako cítiš

ivakat248
autor
11. dec 2024

@lujza123 je to len velmi okrajovo praveze toho,co by ma bavilo. Lebo je to praca s papiermi ale v oblasti,ktorej sa rozumiem. ja preferujem pracu s ludmi ...

podbel2512
11. dec 2024

@ivakat248 prosim ta aku pracu robis z domu? Nemas tip ako sa k takej praci dostat?

Strana
z2