icon

Mám manžela/partnera a 2 krásne deti

15. jan 2023

Casto tu citam tuto vetu. 2 krasne deti, akoze ake su to krasne deti? Zdrave deti? Pekne deti? Ak ma niekto skarede deti napise skarede deti? Asi nie, naco je potrebne pisat 2 krasne deti?
Ved tie deti su krasne len pre rodicov, pre ostatnych su to len obycajne deti.
Tie, ktore mi idu pisat, ze nemam co robit a asi mam nudny zivot a riesim kraviny, prosim sa zdrzat komentara, nebudete predsa stracat svoj drahocenny cas komentovanim niecoho, co vas nezaujima, vsak?

A pre tie, ktore sa rady zamyslaju, ako vnimate toto slovne spojenie?

Strana
z2
kayyaa
Autor odpoveď zmazal
lindous
15. jan 2023

Vnímam to ako frázu, ktorá je často používaná, to slovko tam pre mnohých ide automaticky, možno tam nie je úplne potrebné, ale je to o zvyku a je na tom nič zlé... beriem to skôr ako také zdôraznenie, že tie deti robia danej mamine mamine radosť... ale samozrejme, že to neznamená, že ak to tam niekto nenapíše, tak má "škaredé" deti alebo mu nerobia radosť, nie je na ne hrdý, len inak postaví vetu...

autor
15. jan 2023

@sisaka no mam to asi tak ako ty. Len som si o tom dovolila zalozit diskusiu. Ale neviem o tom, ze by mi to vadilo alebo trhalo zily, len mi to udrie do oci.

viestta
15. jan 2023

Pre kazdu matku je jej dieta najkrajsie na celom okoli a ked este je aj zdrave, tak je stastna a spokojna. Ked taz budes mat dieta ty, tak bude najkrajsie ake si kedy videla a ked bude zdrave, tak budes stastna prestastna.
A po pravde skarede dieta som este nevidela. Ty ano?

svetlonos
15. jan 2023

Ahoj,
poznala som matku, ktora pred svojou velmi vnimavou 2,5 rocnou dcerou povedala, ze ako babo aj hmed po porode bola skareda este aj s vyrazkami. O prvej hovorila ako peknej. Starsia po otcovi, mladsia po nej, verne kópie.
Zena nikdy nechcela deti ani chlapa aj to tak dopadlo. Starala sa, penazi od muza viac nez dost. Po 6 rokoch vyhorela/ fakt jej preplo.
Ta nikdy nepovedala mam dve krasne deti…
Pre vacsinu mam su ich deti krasne, krasne ciste bytosti. Aj ked to prezenies a nie si vzdy idealna mama (vyhresis, zakricis) vzdy pridu a lubia ta rovnako. Vidis im ti lasku v ociach. To je ta krasa o ktorej sa hovori. Ta mama je stastna a tymito slovami to vyjadri.
Pre teba/ cudzich je to proste len dieta, pre rodica ten najvzacnejsi a najkrajsi poklad.

gertrudaosem
15. jan 2023

Mám podobný názor ako ty...

sisaka
15. jan 2023

@viestta si ešte nevidela škaredé dieťa? Vážne? Krásnych detí je asi toľko ako krásnych dospelých.
Väčšina detí je škaredých alebo prinajlepšom priemer, akurát mám dosť taktu, že to nerozprávam ich rodičom, či nepíšem to tu pod fotky, ale to ešte neznamená, že som slepá.
Prebehni si tu stenu, minimálne tretina deti je vyslovene škaredých.

autor
15. jan 2023

@viestta deti mam a skarede deti som videla. Nebudem tu pokrytecky perlit kvetnate reci o mamickach a najkrajsich detickach. Deti nosili fotky z triedy a boli tam deti niektore pekne, niektore priemerne, niektore povedzme ze nie velmi pekne, nenapisem ze skarede. Ale to je jedno, nemusi byt kazda ludska bytost vyslovene fyzicky krasna, na tom nezalezi kto ako vyzera. Ide o to aky je kto clovek. Pre mna to nie je pridana hodnota ked je niekto fyzicky krasny. Pre teba ano? 😉

stanulienkat
15. jan 2023

@viestta vacsinou s tebou suhlasim, dnes nie.😄 Veru je tu skaredych deti pozehnane, aj ked tu zeny ohkaju ake su krasne a rozkosne. Dokonca aj dospele zeny si tu pisu ake su kocky, ale teda ze ani naaaahodou.

thoughtfulweirdo
15. jan 2023

Napríklad moje deti sú objektívne krásne v porovnaní s mnohými inými 😜 majú súmerné tváre, nosy ako gombičky, jamky na lícach, no radosť na ne pozerať 🤗 som aj patrične hrdá, že som ich takto "vypestovala" 🤣
No ale teda ak myslíš otázku vážne, tak je to proste zaužívané slovné spojenie označujúce, že sú deti šikovné, zdravé, dobre živené, skrátka je s nimi úplne všetko v poriadku.

marca12
15. jan 2023

Pre mna je to slovne spojenie,je ze to hrda mama svojich deti,deti su na piedestaly a je to take podciarknutie toho,ze maju deti.

zooeynka
15. jan 2023

Asi nevies o tom ake dolezite su o i. myslienky produkovane okolo dietata, je velmi dolezite ako matka v pozitivnom svetle vnima svoje deti, prenasa tento postoj na svoje deti a pokial ich vnima ako vsedne, nudne, tuctove, priemerne, nie krasne tak s takym postojom ku sebe samemu tie deti vyrastu. Matka je v rodine za bohynu a jej postoj je klucovy.

jana_eyre_2
15. jan 2023

Podľa mňa to slovne spojenie znamená že pre každého sú jeho vlastné deti najkrajšie zo všetkých, tak asi o nich nebude písať že má škaredé deti..

avšak nedá mi to a naozaj sa podivujem nad tým čo všetko ľudí dokáže štvať a riešia.. môj drahocenný čas miniem všade tam kde uznam za vhodné a tu mi to naozaj nedá... Niekedy by ľudom bodlo vypnúť internet a začať riešiť svoje veci.. viem, hrozna utopia..

autor
15. jan 2023

@jana_eyre_2 🤭🤭toto je fakt najvptipnejsie, ked niekto kto sedi na internete radi druhemu vypnut internet a teba je tu tiez celkom casto vidiet a riesis vselico. Ale ved dobre🥴

jana_eyre_2
15. jan 2023

Veru vtipné to je, lebo ja nevravím že na nete nie som 😏 ale pekne, že ma tak vnímaš.. na druhej strane ani nemám potrebu riesit slovné spojenia iných matiek a nezakladam o tom diskusie kde riešim prečo to používajú.. ale veď dobre, snáď prezijes že som sa nad tým pozastavila, každý má iné záujmy.. niekto je tu lebo chce diskutovať o zaujímavých veciach a niekoho štve čo hrde mamy napíšu o svojich deťoch.. 🤷

autor
15. jan 2023

@jana_eyre_2 este raz, mna to nestve, moja otazka znela, ako ine zeny vnimaju toto slovne spojenie. Som sa dozvedela, co som chcela. Nakolko to nepouzivam a ani nikto v mojom okoli tak som bola zvedava. Pre mna je toto zaujimava tema, pre niekoho zajtrajsi outfit do skolky.

autor
15. jan 2023

@zooeynka ano, to je pravda, pozitivne vnimanie deti je dolezite, ale toto je jedno slovo z tisic inych dolezitych slov. Ale v tomto s tebou suhlasim

autor
15. jan 2023

@miadi co som si priznala? Nechcem sklznut do dotahovaciek s tebou, ale nevkladaj mi manipulativne do ust nieco, co som nepovedala, dik.

autor
15. jan 2023

Ale zhrniem to, podla reakcii toto slovne spojenie nie je o fyzickej krase, skor o hrdosti na svoje deti, na to, ze tie deti mam, ze su vydarene a zdrave. Neviem do akeho veku deti sa to pouziva.
Teraz si predstavujem papulnatych teenagerov, alebo chalana, co 2x prepadol, alebo stredoskolacku, ktora otehotnela v 16tich. V tychto pripadoch a v tychto momentoch asi rodicia hrdi nie su. Ale zivot vselico prinesie a vsetko sa casom utrasie.
Peknu nedelu zelam tym, ktori sa zapojili.

ku_uk
15. jan 2023

Slovo krásny nemusí byt len na opísanie zovňajšku…. Niekto môže mat aj krásnu dušu atd. Proste sa to tak dlhé roky hovorí a nehľadám za tým žiadne skryté nadcenovanie výzoru

zorkahorka
15. jan 2023

A na co to potrebuješ riesit?

Strana
z2