icon

Mám pocit, že sa doma dusím

lady511
23. júl 2014

Ahojte všetky mamičky ktorým to už doma lezie krkom,,potrebujem sa trošku rozpísať a hladať utechu vo Vás ktoré to tiež prežívate,,som doma len vpodstate 2r a 8m,,,viem že niektoré maminy su ovela dlhšie a s viacerými detičkami,,ale ja mam pocit že som doma večne,,striedaju sa u mna pocity,,že je to vpohode ved sa staram o malu princeznu s pocitom že každý den je rovnaký ( aj ked sa vela venujem malej,,chodíme na výlety,prechádzky),,asi mi už velmi chýba kolektív,,práca kde budu ludia somnou spokojný,,kde sa vykecám s babami,,proste ja som velmi spoločenská..a komunikatívna...určite to poznáte chcem byt užitočná nielen ako matka a partnerka ale aj ako žena ktorá chce niečo dosiahnut,,,viem že všetko ma počká,,nič mi neutečie,,chcela by so, vediet ako vy riešite takuto "krízu",,šibnete dietatko babke/mame a idete žurovat?...alebo s partnerom na večeru alebo predlžený výkend?....ako to riešite vy ktoré máte maminky daleko?...ktoré ste v okoli uplne same bez svojej najbližšej rodiny?.....dufam že vo Vás nájdem inšpiráciu 😉

Strana
z2
lalinko2010
24. júl 2014

@lady511 to je škoda, u nás sú 3 škôlky a berú aj takéto deti, ak nemajú tri roky, ak má hygienické návyky. v triede synovej je dievčatko, malo dva roky v januári, plienku občas a chodí do škôlky. ale to záleží aj od postuju učiteliek a riaditeľky.

lady511
autor
24. júl 2014

@alana1 toho sa nebojím a čo maju povedat také čo su doma 6rokov?

sorciera24
24. júl 2014

@lady511 ved tak som ymslela na par hodin a ty na par hodin pracovat alebo vypadnut....ono niekedy by stacila aspon nejaka aktivita (ak muz pomoze)...napr. poobede chodit na nejaky cudzi jazyk, nieco si dovzdelavat, prip. sport....zumba, aerobic, plavat...to je ejdno co...aspon niekam medzi ludi....

lady511
autor
24. júl 2014

@lalinko2010 a kde bývate?...no ano poznámaj ja také mesta že beru od 2 rokov,, a mne riaditelka hned zamietla..ked počula že mala nebude mat 3 roky v septembri ,,aj ked už všetky hygienické návyky má,, 😒

lady511
autor
24. júl 2014

@sorciera24 šport nemožem koli ochoreniu,,,jedine plávanie,,a muž chodí neskoro domov,,takže naozaj asi len vydržat

lalinko2010
24. júl 2014

@lady511 my bývame pri Leviciach, v malom meste. takže škôlok neni veľa. ale u nás berú.
preto som písala že to záleží od riaditeľky.

lady511
autor
24. júl 2014

@lalinko2010 noo my sme mala dedinka,,ale mam pocit že riaditelka zobrala do školky aj deti ktoré niesu z dediny,,

lalinko2010
24. júl 2014

@lady511 tak máte jednu škôlku. hold brala deti ktoré majú 3 roky. tvoju zobrala keď dovŕši tri roky?

lady511
autor
24. júl 2014

@lalinko2010 no mna sa ani nepýtala či ma hygienické návyky ,,hned proste ked počula že nema 3 roky tak nechcela nič počut,,ako velmi nepríjemná pani ani ma nepustila k slovu

lalinko2010
24. júl 2014

@lady511 klasika. taká robí s deťmi, čo spravíš, na výber nemáš, ale hádam učiteľky budú ok.

lady511
autor
24. júl 2014

@lalinko2010 ako robí tam jedna pani učitelka s ktorou som v kontakte ..velmi príjemná,,ale to je tak všetko

lady511
autor
24. júl 2014

Dakujem Vám všetkým za odpovede,,vela z Vás ma vie pochopiť..chcela by soms a opýtat čo má z Vás niektorá skusenosti so sukromnou školkou,,myslím s adaptačným pobytom tak na 3h?

sorciera24
24. júl 2014

@lady511 moj ziaden adaptacny ppbyt neabsolvoval....ja som sa an to pytala viacerych uciteliek (aj sama som)....ale je to dvojity sok pre dieta, enchavat ho najprv na doobedie a po par tyzdnoch...sok a zrazu ma aj spat....lepsie je vraj enchat na cely den hned....tak, ael ako komu vyhovuje...moj bol od zaciatku anc ely den a to mal 2 roky....zvykol si okamzite a neplakal vobec..... (zalezi aj od pristupu skolky a uciteliek...)

lady511
autor
24. júl 2014

@sorciera24 ja som to nemyslela tak,,ja som myslela na adaptačný do sukromnej,,na 3h alebo na 6h,,víde to lacnejšie ,,ako celí mesiac,,nemusela by tam spat,,

kolinia
24. júl 2014

@lady511 ahoj, mame rovnako stare baby 😉 a moja chodi do sukromnej 2-3x do tyzdna, najprv chodila len doobeda a teraz uz na cely den, chodi od 2 rokov, ja som hladala aj robotu, no nic, kedze som po vs isla hned na matersku, nebol to plan, stalo sa, je fajn, ze tam chodi, lebo sme odrezani od mesta, byvame aj tak dost mimo dediny a deti tu nie su ziadne, nic tu nie je pre nu, takze som rada, ze je tam, paci sa jej a ma zmenu, ja si aspon porobim alebo oddychnem, ale aj tak je to o nicom, moc by som chcela pracu, ale nie taku, kde zarobim 300€, no po rodicaku musim ist, aj keby budem zarabat malo, ja by som nezniesla ostat doma na dalsej materskej... :-/ snad neskor, teraz uz nie. Som z toho dost na prasky, lebo aj ked je mala prec, ja som zavreta v dome, nepotrebujem nejak extra oddychovat, predsa malá je uz velka a vie sa zahrat, no ta spolocnos vecer raz za cas chyba ako sol, tiez som bola a som spolocenska, no kamosky su vsetky bezdetne a odstahovane, takze uz aj to stretavanie je snad raz za niekolko mesiacov... Dakedy premyslam, ci sa mi podari zaradit este do spolocnosti a pracovneho kolektivu 😉 takze si myslim, ze je nas tu takych dost....

lady511
autor
24. júl 2014

@kolinia ako velmi ti rozumiem,,,presne to je ako o nás,,,bývame v dedine kde bývam približne 3 roky ale zatial žiadne kamošky,,,všetky som nechala v rodnom meste,,ako u mna tioež nehrozí dalšia materská,,to určite nie,,aspon v najbližších 3 rokoch,,,a kde bývate?..kolko ta výde teda sukromka plus strava?..

mawka
24. júl 2014

joj zase sa tu dramatizuje ako si dieta neuvidis do dochodku inak ako vecer a podobne. vobec sa tym nestresuj, deti potrebuju aj detsky kolektiv a jednoducho chcu byt niekedy aj vo svojom svete, nie aby im mama stala pri zadku 24 hodin denne. byt matkou je krasne, ale 24 hodin nonstop dietatom je vycerpavajuce. a nie je nic zle na tom, ked pojdes do prace a dieta do skolky a k opatrovatlelke. radsej bud spokojna a pociti to aj dieta alebo budes nespokojna a dieta bude trpiet viac nez v skolke, tomu ver.

ichbinich
24. júl 2014

@lady511:
Tie pocity poznam. Pri synovi som sa nutila chodit na prechadzky, ja nenavidim zimu a nenavidim bezcielne prechadzanie sa. Zvycajne som sla ochadzkou aspon do obchodu, aby som mala "ciel". Alebo som sla rovno do centra mesta, aj ked mam vsetky obchody hned za rohom, ale aspon to uz bola zmena.
Casto som to riesila aj tak, ze som sla do roboty na obed. Manzel a ja pracujeme v tej istej firme, tak sme sa spolu naobedovali, ja som vypadla z domu, stretla som kolegov... Aspon takto.
Niekedy sme sli do kina, ze syn bol u svokrovcov, a s manzelom sme sli do kina. Na skorsie predstavenie, aby sme dali my doma syna spat a mali este spolu aj vecer.
Vonku na ihrisku som denne, zvycajne je s kym pokecat, ale na 99% je to o detoch...
Aj pri synovi aj teraz pri dcere pracujem z domu, ale mam casto z toho stresy, ked nestiham. Takze niekedy to nepridava na nalade. Vyhoda je, ze ostavam v kontakte a nezabudam slovnik...

culia1
24. júl 2014

ja zijem v zahranici a tu je bezne, ze dieta chdi len bud na par hodin v dni do skolky, alebo len vo vybrané dni

Strana
z2