icon

Máme dvojičky a túžim po ďalšom dieťatku

28. okt 2022

Muz zarába nad 1000€ ,mame ale hypotéku a ja som rd(mam ten menší) a mame dvojičky 2r.

Veľmi túžim este po jednom , poslednom dieťati,ale uvedomujem si aka je situácia.. ale zas na druhu stranu,nic nám nechýba,mame sa dobre. Lenže vidim ako ide vsetko hore a co sa deje vo svete. Zas na druhú stranu myslím na to ze teraz su deti male a nepotrebuju toľko .. ked vyrastú budem uz aj ja v práci a bude ďalší príjem. Chcela by som mat toto jedno este teraz, nie o rok dva.. aby som mohla ist potom co najskôr do práce.

Myslíte si ze je to dobrý nápad? Srdce mi po ďalšom veľmi piští..ale muž sa toho bojí,nechce,vraj kvôli tomu aka je doba,ze je všetko drahé a nezvládli by sme to, že mám dať pokoj.

Len zeny vedia ake to je ked je v srdci túžba.. ja si uvedomujem realitu a súhlasím s mužom. Bolo by to asi náročné na financie.. ako sa zbaviť tej túžby?
Nebaví ma to denne myslieť na to..

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
medea2003
28. okt 2022

Ja som mala v 36 rokoch svoje prvé dvojičky. Viem, že mnohé ženy teraz majú deti aj v štyridsiatke, ale je to v tomto veku skutočne záhul. A neviem si ich predstavit ešte o pár rokov neskôr. Ja by som v tvojom veku, ak túžiš po treťom do toho išla. A potom sa vrátila do práce a tak, ako bude čas plynúť. To sa hovorí, že teraz počkať a potom o pár rokov, ale o pár rokov by sa vám už asi ani do toho ísť nechcelo. Za mňa pohovor o tom s mužom a ak sa nalomí, tak do toho choďte. Tri deti teraz je taký štandard, aj keď ti tu mnohí hovoria, že to je moc. V mojom okolí majú takmer všetci po tri deti a nie sú to žiadni megapodnikatelia, aby na to potrebovali nejaký nadštandard.

zmrzlinka2021
28. okt 2022

@sella38
Ja chapem tvojho muza ale v konecnom dosledku mal krasne destvo, milujucu rodinu. A to nie je samozrejmost.
Tiez by som chcela mat dom pod slavinom a vselico ine - no nemam to, ale som stastna, lebo mam spustu dobrych veci a milujuceho muza.

77katarina
28. okt 2022

@janage 👍

queen_mary
28. okt 2022

@janage presne. Ja mam teda jedno, ale keby nemam svokru a moj muz nema taku pracu, ze ma uplne flexi pracovny cas a ja nemam sefku kamosku, tak by som nemohla robit. Prvy rok v jaslach bol chory kazdy druhy tyzden, druhy rok je uz lepsi, ale tak raz do mesiaca je tyzden doma. A to nehovorim o tom, ze skolka je len do pol 5. Ked si vezmem potom skolu, rozvoz na kruzky v podstate pocas beznej pracovnej doby, a vynasobim si to vsetko tromi 🤯

vlucifuk
28. okt 2022

Ja som mala práve v 37 rokoch dvojčatá...Keby som mala o rok, dva menej, veľmi by som nad tretím uvažovala, lebo aj napriek tomu alebo práve preto, že ja mám len brata, myslím si, že traja súrodenci je ideálny počet pre ich "surodeneckú budúcnosť". Ale možno to vidím veľmi ružovo...Ja by som počkala a uvidíte, ako to budete cítiť o rok, dva...

77katarina
28. okt 2022

@queen_mary Konečne to niekto napísal tak ako to je v skutočnosti bez príkras 👍

zuzks5
28. okt 2022

tiez si myslim, ze mas cas🙂 uzi si tie dve, co mas doma, venuj sa im naplno. ak by prislo dalsie dietatko, dvojickam by si sa tak venovat nevedela, potrebuju ta velmi. len pekne pockajte, ak budete chciet aj o par rokov, prosim, smelo do toho🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
lucinka5051
28. okt 2022

@ahhola by si sa cudovala ...zeny v dnesnej dobe vyzeraju aj vo vyssom veku velmi dobre 🙂 mna mala mamka tiez v 40tke ..a mozem ti zarucit ze na mojej stuzkovej vyzerala skvelo...smutny povysenecky pohlad mas ;) poznam zeny ktore maju 40 rokov (18 rocne dieta) a vyzera horsie ako tie 55 rocne lebo sa o seba nestaraju..vzdy je to individualne. Radsej mat dieta v 40tke a zabezpecene v stabilnom vztahu 🙂

oli18
28. okt 2022

Nik nespomenul vzdelanie tych deti. Stredne a vysoke skoly. Pomoct so startom do zivota.

nevenka
28. okt 2022

Ja som mala deti v 30, 32 a potom v 37 a cakam stvrte, mam 39.
Stara sa necitim. Len k tomuto veku poznamka...

seli970
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
28. okt 2022

@lucinka5051 uplne suhlasim. Radsej dieta neskor do stabilneho zabezpeceneho domova. Radsej by som sa narodila tak, ako nejakej pani, ktora nikdy nepracovala a byva v podnajme. (To je potom len priklad 😀 aby sa tu do mna neobul niekto).

nevenka
28. okt 2022

@sella38 no a my sme len 2 sestry, ale byvali sme na dedine, Panu Bohu za chrbtom, na zakladku sme chodievali autobusom uz, v nasej dedine bola len jednotriedka pre deti 1-3.rocnik. Potom uz ina dedina. A stredna do mesta. Nestihali sme ziadne kruzky, ocino robil vo vedlajsej dedine, mamina v meste a chodila autobusom. Ak by me chceli kruzky, treningy, tak chodit domov vecer o 19. A to nasi nechceli.
A potom muzov bratranec, aj zacal chodit na hokej, ale ukoncili to, hoci tiez boli len 2 deti, to bolo len o tom, kto ma kolko penazi. A aj ked na tu dobu oni nemali malk, rozhode najviac z celej ich sirokej rodiby, tak to nedavali. A s hokejom bol koniec. Nuz, je to rozne. Ci je tych deti 5, ci 2.

jaond19
28. okt 2022

Chcela by si jedno, co ak sa postastia opat dve,alebo rovno tri.... riad sa teraz rozumom a pockaj par rokov alebo aspon na cas, kym neodpracujes tolko, aby ti vysla materská, tehotenské a potom vyssi rodicak. Deti nech sa adaptujú na skolku a prejdu prvym kolotocom chorob (potom uz to byva zvycajne lepsie). Mat tri (a viac) detí je uz riadna zalezitost... po vsetkych strankach. Neuponahlaj sa. Tiez mam tretie dieta po niekolkych rokoch, starsi maju 11 a coskoro 7 a super aj pomozu, postrazia chvilu, zabavia...

h2
28. okt 2022

@ahhola Tak zjavne poznáš autorkinho manžela lepšie, než ona sama, keď si si tým taká istá. (Že dnes nechce, zajtra možno a pozajtra áno.)

sella38
Autor odpoveď zmazal
janage
28. okt 2022

Mne sa veľmi "páči" ten postoj životný, keby som myslela tak negatívne ako niektoré....
Treba troška rozlišovať medzi pocitmi a realitou. To dom, byt, auto tiež nemáte poistené lebo nebudete myslieť negatívne? Na dovolenku v zahraničí či na hory tiež bez poistky?
Reálne je rozdiel a veľký uživiť 2 a 3, 4, 5 detí.
Autorka nepíše aké majú zabezpečenie a rezervy.

janage
28. okt 2022

Kľudne aj 10, 12 deti aj jedno za druhým, ale nech sú podmienky na to a z dlhodobého hľadiska. Lebo dieťa je už na furt.

marca12
28. okt 2022

Zeny vedia,ake to je,pises. No maloktora zena si uvedomuje,aka je to obrovska zataz na psychiku muza,dokazat uzivit rodinu. Na tebe je starostlivost,ale na nom je financna tazoba a to je podla mna ovela tazsie zvladnut. Ja by som nebola sebecka a brala do uvahy aj jeho nazor. Dve deti su naozaj dost na tuto preludnenu planetu.

babalenka
28. okt 2022

Ja by som šla teraz do dieťaťa.Ale s tým ,že ak máš niekoho v rodine keď to menšie podrastie ,že by ti ho postrážil na par hodín tak by som riešila dáku brigádu kým staršie deti budú v škôlke.Budes mať rodičak plus dáke peniaze z brigády a keď bude ešte staršie tak sa vrátis úplne do práce.Vsaj nemusís byť do troch rokov doma.Ak máš možnosť byť na polovičnom úväzku kým pôjde do škôlky.Aspon ja by som to tak riešila.A ak si zručná že pecies napríklad tak keď budeš mať čas tak si privyrobis aj tým

ivangeline
28. okt 2022

A preco nie? Male dieta malo potrebuje, plus mas veci po detoch a potom pojdes do prace uz aj ty. Ak by bolo velmi zle, tak pred 3r dietata. 🙂

jaskolka
28. okt 2022

Muž má pravdu. Jednoducho jedna vec je riadiť sa srdcom a túžbou, ako to máš ty, a úplne dačo iné pridať.tam rozum.
Lebo bohužiaľ je to tak, že teraz už nie je doba, ako bola pred 100 rokmi, keď sa išlo "joj, veď kde sa najedia 5,najedia sa aj 6"a rodičia mali koec deti. Lenže bolo úplne bežné že tie deti chodili do školy v oblečení po 5 starších súrodencoch, v topánkach starých ako Európa, alebo bosé, jedli celý týždeň kapustu a zemiaky.
Teraz keby pošlem dieťa do školy bosé a v pozasivanom, tak zavolajú sociálku.
Čiže doba sa zmenila, skutočne o počte detí v prvom rade musí rozhodovať rozum a schopnosť uživiť rodinu.

77katarina
28. okt 2022

@jaskolka 👍

simona92101
28. okt 2022

@zmrzlinka2021 poznam jednu rodinu,kde je laska,ucta, viera, no 5 deti a zial aj financii po menej.deti su krasne zdrave ale kazde nosi napr.okuliare,a tie su v dnesnej dobe dost drahe,a ked vidim ako nosia oblepene ramy okuliarov lebo trebalo opravit auto a na nove okuliare niet momentalne penazi...alebo kazdy mesiac ich riesia v skolke a skole ked treba zaplatit za 5 deti skolne ci stravu a jednoducho neplatia lebo kazdy mesiac cosi 😏 ja osobne by som do tolkych deti nesla aj ked s financiami problem nemame,ale ako pisali vyssie,cokolvek sa moze stat a jeden clovek ma potom problem utiahnut celu domacnost..

trinneo
28. okt 2022

Ja som rodila v tesne po 31tich prve dieta, druhe sa dlhšie nedarilo(2x MA) a teraz mam 35 a cakam druhe a uz aj to tehotenstvo je pre mna zahul(to je na margo veku... telo a vek neoklames, nech si mnohe nahovarame a vidime u inych cokolvek). Do toho dieta v škôlke, co znamena, ze ju mam furt doma, lebo choroby
....pride druhé dieta a potom tie choroby schyta urcite aj ono(som realistka) a ja si kazdym dnom gratulujem, ze pracujem sama na seba a mam skvelych rodicov, svokrovcov a manzela, s ktorymi tie choroby vykryvame. Ak chcete dieta, chodte do toho co najskor, ak sa nezhodnete, tak sa zmierit s tym ako to je a po nastupe deti do skolky uvidis ako Vam bude,ci ta túžba ostane aj s logistickymi problemami alebo ta to potom odradí a zmieris sa s tým,ze uz do dalsieho nepojdete...Stale nie si na tom uplne najhorsie, takze este mas cas a uvidis akontobu Vas dopadne o rok a ako na tom budete...

liljana
28. okt 2022

Ty si chces vydupat dieta, lebo mas tuzbu v hlave a muz ti rovno hovori, ze s 1000 eur platom vas uz nevladze zivit. Teraz dalsie dieta, dalsia materska. Tak ho posli do zahranicia na tyzdnovky, majte styri deti a zite osobitne.