icon

Máme dvojičky a túžim po ďalšom dieťatku

28. okt 2022

Muz zarába nad 1000€ ,mame ale hypotéku a ja som rd(mam ten menší) a mame dvojičky 2r.

Veľmi túžim este po jednom , poslednom dieťati,ale uvedomujem si aka je situácia.. ale zas na druhu stranu,nic nám nechýba,mame sa dobre. Lenže vidim ako ide vsetko hore a co sa deje vo svete. Zas na druhú stranu myslím na to ze teraz su deti male a nepotrebuju toľko .. ked vyrastú budem uz aj ja v práci a bude ďalší príjem. Chcela by som mat toto jedno este teraz, nie o rok dva.. aby som mohla ist potom co najskôr do práce.

Myslíte si ze je to dobrý nápad? Srdce mi po ďalšom veľmi piští..ale muž sa toho bojí,nechce,vraj kvôli tomu aka je doba,ze je všetko drahé a nezvládli by sme to, že mám dať pokoj.

Len zeny vedia ake to je ked je v srdci túžba.. ja si uvedomujem realitu a súhlasím s mužom. Bolo by to asi náročné na financie.. ako sa zbaviť tej túžby?
Nebaví ma to denne myslieť na to..

liljana
28. okt 2022

Nie vzdy clovek dostane v zivote, co si zmysli. Mate dve pekne a zdrave deti ...

autor
Autor odpoveď zmazal
liljana
28. okt 2022

Lebo su tu pripady, ze zena si vydupala 3-4 deti, lebo po nich tuzila, prisiel rozvod. Potom si vyratala vyzivne od neho na tie 3-4 deti 1000 eur mesacne a divi sa, preco ich asi nedostane. Ved ak on zarobi okolo 1000 eur a vsetko da na vyzivne, by mu nic nezostalo na zivot.
Dajte si minmalne aspon pauzu medzi dalsim dietatom. Uvidis, ako budes zvladat pracu a dve deti. Ak je ta tuzba silna, pocka 4-5 rokov.

ropucha6
28. okt 2022

Precitaj si zopar tem za posledne asi tri dni tu na MK, ako sa zeny vypytuju, ako vyzit. Plus ak je muz proti, ci by si uzivila sama tri deti. Pre mna by to bola odpoved. Jasne, emocie hraju rolu, tomu ja rozumiem, ale na take rozhodnutie naozaj musite obaja byt s tym okey. Navyse, kludne moze za par rokov svoj nazor zmenit, este si mlada (a aj ty).

zmrzlinka2021
28. okt 2022

@simona92101
Urcite moze nastat vselico, ale je to vzdy o tom, aky standard ocakavas. A realne moze sa stat, ze mas "idealne" dve deti, manzel super zaraba a zrazu zomrie a ty ostanes na vsetko, obrvosky prepad smerom dole.
Urciteje dobre,ked clovek nemusi riesit peniaze, ale ak je clovek ochotny zit napr. bez dovoleniek, bez drahych konickov atd... ide to.

bluka2
28. okt 2022

Ja ťa chápem z viacerých dôvodov: poznám ten pocit teraz alebo nikdy a keď som ho mala, som bola presne v tvojom veku. Nie že by to bolo veľa rokov, ale život začínal byť čím ďalej tým jednoduchší a ja by som sa toho komfortu potom už nechcela vzdať, ale ďalšie dieťa som chcela 😄
Čo sa týka financií si tiež hovorím, že keď ja sama zvládnem 2 a tak dvaja dospelí by teda mohli zvládnuť 4 a 3 už musia byť úplná pohodička. Tak ho dáko motivuj 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
28. okt 2022

A keby ste sa dohodli, že si urobíš nejaký ten kurz (napr v it) navyše, počas tehotenstva a po 6mes materskej nastúpi na homeoffice? 🙂
Bolo by to win-win.
Aj peniaze aj tvoja túžba splnená.

autor
Autor odpoveď zmazal
queen_mary
28. okt 2022

A s tou pracou ako to mas? Mas sa kde zamestnat, kde ti budu tolerovat, ze kazdy treti tyzden (prinajlepsom) budes doma s jednym z deti? Lebo ked odovzdas 3 rodne listy s tak maoymi detmi, a pocas 3 mesiacov v skusobnej dobe nieco vynechas alebo budes skor odchadzas, tak ta podla mna vyhodia.

bluka2
28. okt 2022

Áno a ako perfektne mi to vyšlo 🙂 2 týždne pred koronou mal rok, čo som chcela mala nastúpiť do práce a teda sa to nikdy nestalo, lebo krajina, kde som mala pracovať úplne uzavrela hranice...a teda rok materskej darček 😄 ja som veľký fanúšik ženskej intuície, samozrejme nemôže to prepadnúť do absurdných rozhodnuti - a mať tretie dieťa mi nepripadá nič nenormálne. Ani racionálne, lebo neskôr bude tvoj príjem. Jedine, čo je problém - a veľký - je že to tvoj manžel vidí inak

autor
Autor odpoveď zmazal
queen_mary
28. okt 2022

Ked myslis. Take easy to nie je. Vacsina tych zien sa mala do akej prace vratit a uz maju zmluvy na dobu neurcitu. Zalezi aj, kde byvas, co vies, kde sa vies zamestnat, atd. Cize nepocitaj dopredu, ze aj ty budes mat prijem, lebo to tak nemusi byt.

ayanamirei
28. okt 2022

ty musis mat strasne dobre tie dvojcata, ze mas cas rozmyslat nad 3tim 🙈😅 a navyse muz ti zaraba mizerne (sorry, ja zarobim viac a to si myslim,ze to je nic moc), si neviem predstavit z toho zivit 3 deti, hypo a vsetko. Ved to realne ani nemoze vyjst 🤷🏼‍♀️

queen_mary
28. okt 2022

@ayanamirei no presne. Ale zasa zalezi aj, kde ziju. Ak je to nejaky spissky hrhov tak ta hypoteka nebude velka a ten plat by bol podla mna aj nadpriemerny na tu oblast.

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
28. okt 2022

@queen_mary netreba mať TPP stačí hocijakú skill alebo kvalifikáciu, príjemné úprimne vystupovanie a už predbehla väčšinu iných kandidátov... Ale každý sudime asi z vlastnej skúsenosti. Ja som kariérne "napriek" deťom iba postupovala

sella38
Autor odpoveď zmazal
ayanamirei
28. okt 2022

@queen_mary ale aj v hornej dolnej si brali tak hypo minimalne 50-70K , plus tie potraviny a oblecenie & spol. stoja na celom SK rovnako 🤷🏼‍♀️ benzin, nejaky vylet, kruzky.... ja neviem, proste nejaky reality check 0 bodov v tomto pripade

bluka2
28. okt 2022

@sella38 ale do školy je ešte 7 rokov od toho dieťaťa nad ktorým rozmýšľa. Za ten čas sa schopný človek vypracuje na inú platovu kategóriu

autor
Autor odpoveď zmazal
queen_mary
28. okt 2022

@bluka2 tpp je podla mna mega stabilita takto pre zeny. Ale ano, zalezi, je tam vela faktorov. Ale neviem co autorka robila doteraz, a kedze bola nezamestnana, tak nepredpokladam, ze by bola nejako extra kvalifikovana (no offense 😅)

A teda predpokladam, ze na pohovor volaju uz ludi so skusenostami. 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
queen_mary
28. okt 2022

Nie som zatrpknuta, neboj🙂 ja mam super job aj super sefku, robim PR. Co by si chcela robit ty? Ci je ti to jedno? A co si robila predtym? Lebo od toho zalezi, ci budes schopna si nejaku pracu najst.

tahomi
28. okt 2022

Priemerne 1000ka plat, ty bez naroku na matersku/tehotenske, minimalne 3 deti, hypoteka, vysoka inflacia. Neznie to dobre. Neviem, kde zijes, ze priemerne 1000 eurovy plat beries ako “zijeme si dobre”, mne to pride v dnesnej dobe pri pocte clenov rodiny na hrane, nie to este dalsie 1-2 deti.

Chod do prace, nieco nasetrite, pockajte kym sa stabilizuje situacia, potom kludne dalsie. Pocuvaj svojho muza, neustvi ho, ved vsetka materialna zodpovednost za dalsich 3(4-5) clenov rodiny je na nom.

Optimistky urcite napisu, ze kde sa vychovaju 2, vychovaju sa aj dalsie. Ale tak co naklady uz len pre skolaka, stredoskolaka, kruzky, lyziarske, nedajboze VS? Porozmyslaj.

bluka2
28. okt 2022

@tahomi písala nie priemerne, ale že pod 1000€ nejde

autor
Autor odpoveď zmazal
ropucha6
28. okt 2022

Ono autorka, ze to jednej vyjde, neznamena, ze aj tebe. Osobne poznam viac rodin s 3mi detmi (ale vsetko extra nadpriemerne zarabajuci) a u dvoch sa objavili zdravotne problemy u najmensich, cize robota padla na dlhsi cas. Aj s takymi scenarmi treba ratat. Osobne si myslim, ze zhoda musi byt u partnerov, nie na MK (aj ked mne by ani to nestacilo) 🙂

sella38
Autor odpoveď zmazal