Máme dvojičky a túžim po ďalšom dieťatku
Muz zarába nad 1000€ ,mame ale hypotéku a ja som rd(mam ten menší) a mame dvojičky 2r.
Veľmi túžim este po jednom , poslednom dieťati,ale uvedomujem si aka je situácia.. ale zas na druhu stranu,nic nám nechýba,mame sa dobre. Lenže vidim ako ide vsetko hore a co sa deje vo svete. Zas na druhú stranu myslím na to ze teraz su deti male a nepotrebuju toľko .. ked vyrastú budem uz aj ja v práci a bude ďalší príjem. Chcela by som mat toto jedno este teraz, nie o rok dva.. aby som mohla ist potom co najskôr do práce.
Myslíte si ze je to dobrý nápad? Srdce mi po ďalšom veľmi piští..ale muž sa toho bojí,nechce,vraj kvôli tomu aka je doba,ze je všetko drahé a nezvládli by sme to, že mám dať pokoj.
Len zeny vedia ake to je ked je v srdci túžba.. ja si uvedomujem realitu a súhlasím s mužom. Bolo by to asi náročné na financie.. ako sa zbaviť tej túžby?
Nebaví ma to denne myslieť na to..
@sella38 ten najvacsi problem s nami nevyriesi.. 😅
Vsak ak ste zabezpeceni na tolko ze viete vyzit z toho co zarobi manzel, usetrit ak by prisla Pn, choroba (nedajboze babatko s deficitom co vidim okolo coraz castejsie-nechcem ale strasit), vyssie vydavky, atd..tak je to uz len na manzelovom rozhodnuti...ja by som to bremeno a zodpovednost za celu rodinu na manzelovi dlhodobo nenechavala 🙂 aby ti to raz nevycital ....viem co je to tuzba po babatku ale aj to mat zazemie financne v dnesnej dobe lebo cim dalej tym viac vidim okolo seba ludi co si robia deticky ze to zvladnu a zrazu bum uz zrazu ziju od vyplaty k vyplate...inak robila som HR dost dlho pre viacere firmy a aspon z mojej skusenosti zamestnavatelia nadseni neboli z mamiciek mladsich deti lebo ked uz len robis zacvik prve tyzdne a mamicka ti kvoli detom parkrat vypadne je to vsetko financne narocnejsie aj pre nich...kamosky mali zjavne stastie alebo nejaky jednoduchsie odvetvie..hadam aj ty budes mat stastie..drzim palce
ale na hodnotenie platu ta predsa nemusim poznat 🙈 hodnotim len cifru na zaklade realnych mesacnych nakladov pri 3 detoch (a teda ja ich mam, takze viem). Je to proste total malo na zabezpecenie kvalitnej stravy, vhodneho osatenia/obutia, rozvoja deti, poistky, investicie do buducnosti a odlozenia na pripad nudze.
To neratam vylety, dovolenky, restiku, nieco navyse...Pri 3 detoch musis ratat aj napr s tym ,ze kam das sedacku v aute? Mala by si len male deti, vajce nevopchas medzi 2sedacky, pojde dopredu a ty dozadu? Kupite nove 7miestne ? Odkial na to vezmete z toho platu.
Autorka: ja ta na jednej strane obdivujem, mas dvojicky, neviem v akom vlastne veku, ale uvazujes nad tretim a to cim skor. Pravda je, ze cim budu pri sebe blizsie, tak ich mozes vozit jednym vrzom do skolky a pod, ale na druhej strane si realne neviem predstavit fungovanie prave v zaciatkoch skolky napriklad.
Mam len jedno dieta, 3/4 roka som s nou robila z home officu, co prvy rok v skolke tahala snuru 3 max 5 dni v skolke, 2-3 tyzdne doma. Bolo to o nervy a viem, ze najblizsiu chorobu pojdem na ocr, lebo uz mame aj restrikcie, co sa tyka home officov a realita bola taka, ze o deviatej ked zaspala sla som si dorobit veci do prace, alebo som si privstala o stvrtej aby som porobila kym sa mala zobudi, robila som to hlavne kvoli kolegom, lebo dlhodobo mam podstav par ludi a ked som si predstavila, ze by museli robit este moje tak som to lepila ako sa dalo, ale bolo to naozaj lepenie a nic nebolo robene plnohodnotne.
V kazdom pripade drzim palce a toto je len moja osobna skusenost a mozno to mam ja zle zorganizovane.
Je to dobrý nápad. Po dvojičkách ti zostane kopa oblečenia. Čo vám bráni? Ak ste plodní a zdraví, na čo to odkladať? Už len všetko správne načasovať. 🙂
@loliki z oblečenia sa najedia a aj zaplatia hypotéku 👏
Ako za mňa, ja viem aké to je keď po dieťati túžiš. Ale zvládnete to aj keď sa dieťa narodí vážne choré? Čo ak muž zostane dlhodobo PN?
@ahhola k tvojmu stupídnemu komentáru je škoda sa vyjadrovať. Muž autorky tvrdí že to finančne nezvládnu, tak sa normálne pýtam ako budú fungovať v nepredvídateľnej situácii. Neviem čím som konkrétne teba vytočila ale pokiaľ viem nereagovala som v komentári na teba, tak sa láskavo ukľudni a tituly si nechaj pre seba.
Pravdepodobne tvojmu chlapovi začala blikať kontrolka, že ďalšie roky bude živiť už štyri hladné krky😝
Ja síce nemám dvojičky, ale mám 5 detí krátko po sebe a chcela by som šieste. Nechcela by som veľké vekové rozdiely. Manžel tiež zarába ako Tvoj. Zvládame to. Nič im nechýba. Chodia aj na krúžky, do ZUŠ, absolvujú jazdeckú školu. Syn nosí okuliare, dcérka bude mať strojček. Všetko čo potrebujú majú. Tiež mi nemá kto pomôcť. Moja mama mi nikdy nebola strážiť deti a svokra uprednostňuje iné vnúčatá a tiež sa radšej venuje psom. Ale ja Ťa k tomu povzbudzujem. Ak máš túžbu určite to zvládnete. Ja by som do toho šla. Moja kamarátka ma 8 detí. Jej manžel tiež nezarobí moc. Ona akurát teraz začala pracovať. Deti chodia najkrajšie vyobliekane, majú hypotéku a zvládajú to.
Nejdem hodnotiť, či máte alebo nemáte mať ďalšie dieťa, nie je to moja starosť. Ja by som sa spýtala muža, za akých podmienok si vie tretie dieťa predstaviť (aký spoločný príjem, zabezpečenie, za aký čas, atď atď) a hľadala, či je tam niekde zhoda, ktorú viete dosiahnuť. Trebárs, čo viete spraviť pre to, aby ste mali príjem, pri ktorom by sa manžel cítil bezpečne. A ak zhodu nenájdete, jedine nájsť si okrem detí niečo, čo plne zaujme tvoju pozornosť, dobrovoľníctvo, kariéra, zaujímavé nové hobby a podobne.
Preco zvozia, ved je skvele, ked to funguje. Len bohuzial nemusi to na kazdeho, tak je fajn poznat oba tabory, aj tak sa rozhodnete napokon len vy dvaja.
@ruzovakrava Ty si si vybrala nick sama, alebo Ti ju niekto vymyslel? Oblečením autorka ušetrí. A ak vieš čítať, tak manžel zarába. A nemaľuj čerta na stenu. Aj tebe sa môže narodiť choré dieťa a nemusíš mať predtým ani dvojičky. Strach je zlý radca. Z teba ide až príliš veľa negativizmu. Ty možno nemáš odvahu, ale iní ju ešte majú.
@loliki ďalšia taká. Na tom oblečení teda strašne ušetrí, to ti poviem. Neviem prečo píšeš o negativizme a o maľovaní čerta na stenu - toto boli úplne racionálne otázky pretože stať sa môže všeličo. Samozrejme že to nikomu neprajem, ani autorke. Ale dieťa je zodpovednosť a nemalo by sa k tomu pristupovať v štýle "nejako bolo, nejako bude" ani "kde sa najedia štyria, najedia sa aj piati" ako sa tu veľakrát môžeme dočítať.
@ruzovakrava Ale autorka je svojprávna a rozhodne sa sama. A možno manžela povýšia a bude mať ešte viac peňazí. Po dvojičkách zostane toľko oblečenia, že dokáže ušetriť. Ale keďže nemáš dvojičky, nemôžeš tušiť, tak sa k tomu nevyjadruj.
@loliki autorka sa pýtala na názor, tak odpovedáme. Ja sa môžem vyjadriť rovnako ako aj ty, zakazovať môžeš vieš komu 🤣 samozrejme že rozhodnutie je na nich dvoch, asi nie na ženách z koňa. A keď nemám dvojičky tak neviem o čom točím a neviem o čom je život hej? 😁😁
@ruzovakrava Správne.