Mamičky jedináčikov
Ahojte mamicky jedinacikov. Chcem sa spytat. Nelutujete s odstupom casu, ze ste sa rozhodli mat len jedno dieta a pri tom jednom to aj zostalo?
@alexandrahaspi a co znamena byt upätý na dieťa?
@chillibubble ked zena vie, ze nechce mat deti a je o tom presvedcena, je to jej vec, ako sa rozhodnut mat jedno alebo 5deti. Ale tvrdit, ze ked mam 2deti a nedokazem sa im dostatocne venovat, alebo je to chudak lebo sa musi delit, ci nedostane vsetko co si zmysli je proste moc trufale
@veronikastrickova ja tu viac citam odsudzujuce komentare viacdetnych zien voci tym, co sa rozhodli mat len jedno dieta ako naopak(hlavne v zmysle ako je surodenec pre to dieta to najlepsie, ako si budu oporou...). otazka ze ci to lutujeme a odpovede zien co maju 2 a viac deti, ze surodenec je to najlepsie. a neakceptacia argumentov, preco sa tie ktore zeny rozhodli mat len jedno dieta.
@chillibubble mne sa tu osobne nepaci ako tu jedna napisala aky chudaci su deti co maju surodencov, lebo ona mala zle detstvo. Ja som dlho po porode bola v tom, ze chcem jedno, aj ked som chcela od mala 3deti. Moj nazor na druhe dieta zmenilo to, ked mi povedali, ze je minimalna sanca mat druhe dieta a bola som povazovana po vysledkoch za neplodnu. Vzdy v diskusiach su prehnane nazory. Ako treba akceptovat, ze sa niekto rozhodne mat 5deti, tak aj to, ze chce niekto 1, ale nazyvat deti chudakmi v oboch pripadoch je mimo.
@chillibubble Drogova Nvotova už ozaj je ten najlepší príklad hodnôt, čo sa týka žien ktoré nechcú mať viac detí ( alebo deti vôbec nie)lebo sa chcú venovať kariére či nechcú si pokaziť postavu tak je to určite moderný trend ale nie je to prirodzene normálne. Žena hľadí na seba nie na dieťa. A inak aj zlý súrodenec je lepšie ako žiadny.
@isabella15 Zlý súrodenec je lepší, než žiadny? Vážne?
@isabella15 k celemu tvojmu prispevku len tolkoto

@isabella15 à v com je prosím ta zlý súrodenec ako žiadny?
Mna odvezu 😄😄😄😄😄😄 nahodne som nakukla zas do temy a pozeram ze tu hlupost kvitne vo velkom 🤣🤣🤣
Mne bolo dopriate jedno dieťatko,vždy som chcela 3 ale už viac ich asi nebude. ...
@mariankahr pridávam sa do klubu. Mieša sa to vo mne stále, ale asi zostaneme len pri jednom. Syna ľúbim neskutočne, ale taký vyslovene materinský domáci typ nie som, že by som sa dokázala realizovat, sú ženy, ktoré to zvládnu aj pri šiestich ďetoch, to sú superženy u mňa, to ja nie som, navyše rodina z oboch strán ďaleko, ja na úplné miminá nie som, syn už má 3 roky, je to parťák do nepohody a prejst si tým všetkým odznova, ďakujem, neprosím.
@6mia6 moja, dieta sa nikdy nestane "parchantom" ako di to zdvorilo nazvala preto, ze sa mu vela venujes ako rodic, ale preto, ze rodic je parchant a dieta to od neho odkuka alebo sa ten rodic venuje dietatu vela ale hlupym sposobom, napr. mu nenastavi hranice spravania. Ale rozhodne nie preto, ze mu venuje vela casu.
@sfet ahoj, ako si na tom? Stale mas len jedno? Ja mam teraz rovnake pocity ako ty, ked si to pisala. Mam dceru, ma 6 rokov, od jej narodenia je to fakt zahul. Ona bola velmi narocne babo. Casom sme zistili, ze je intelektovo nadana, ale ako to uz byva, rodicia takychto deti vedia, ze tieto decka su niekedy az extremne narocne na obsluhu, lebo maju velmi svojske povahy. Teraz je uz z nej skvela slecna, mame z nej radost, je nesmierne sikovna, ale stale musime nieco okolo nej riesit.
Ona je velmi chorlave dieta, kludne vie byt chora aj 10× do roka, stale mame kvoli tomu komplikacie. Mame problemy s OCR, babky su daleko, ja som s nou bola doma skoro 4 roky, a este aj cez covid a nonstop sama, ten piaty rok bola stale chora, takze som s nou bola stale aj tak doma, az tento 6. uz bol o nieco lepsi. Vobec nemam cas na pracu, a na seba, tak ako by som chcela. Muz chodi do kanclu na 10 hodin denne. Ja mam este aj velmi neprijemne zdravotne problemy, ktore uz mam raz operovane a tehotenstvo a porod by ich este zhorsilo a na 99 % by som musela absolvovat dalsiu velmi bolestivu a neprijemnu operaciu.
A k tomu muz ma uz takmer 45 rokov, jemu sa chce do toho este menej ako mne. Poznam ho - keby som naliehala, tak by do toho isiel, lebo chce, aby som bola stastna, ale on by zas musel odsunut vsetko, co ma rad - ma konicky, tak ako aj ja, ktore by nemal cas realizovat a aj keby to nepovedal, nebol by stastny. My nemame moc vztah k malym detom, ked uz su vacsie, tak super, mame synovcov, ktori maju 8+. Ale mensie deti moc nie. Myslela som, ze sa to zmeni, ked budeme mat vlastne, ale nie, nezmenilo sa to. Sme radi, ze mala je uz vacsia.
Napriek tomu ma hryzie svedomie, kvoli nej, aj ked ona surodenca nepyta. My sa jej velmi vela venujeme, je aj co najviac medzi detmi. Teraz mam take obdobie, lebo uz dostavam otazky typu, ci ju chceme nechat samu a pod.
Ja moc jedinacikov nepoznam. V jej triede je len jeden okrem nej.
Asi ostane sama. Lebo ked si predstavim, ze mam znova absolvovat tu MD...to nedam. Ja som kvoli tej izolovanosti od okolia musela zacat chodit na psychoterapiu, ktoru som nedokoncila, lebo som nebola schopna chodit k psychologicke pravidelne a nacas, lebo moj muz nestihal chodit z kanclu na cas 🙄
Ahoj, veru stále máme len jedno. Ale u nás je iný problém. Manžel by stále chcel ešte jedno. Pretože už to máme potvrdené, syn je autista. Nie nejaký ťažký autista, chodil aj do špeciálnej školky, kde povedali, že je ho tam škoda,protože inak je šikovný. Len má také autistické prejavy, má aj ADHD a málo rozpráva, má slabú slovnú zásobu a nemá potrebu rozprávať. Inak pohybovo nadaný, chodím s ním na pochody, výlety, plávat, bol aj u mora, do sauny, skúša lyžovať.
Tak manžel by chcel risknút ešte jedno a mat zdravé. Bojím sa, že bude autista aj druhé,možno dačo horšie a čo potom? Ja budem doživotne doma? Tiež som nemala ľahký koniec tehotenstva, zase by mňa čakal cisársky rez, rekonvalescencia, obmedzenia a materská dovolenka? Brr!! Aj ked ja som to mala umocnené tým, že bol lock down, teraz by hádam nič také nebolo, ale vyložene som to prežívala kvoli synovi a bola šťastná, ked som šla do práce.
Tiež by som nemala pomoc. Pri prvom mi pomáhali rodičia, aj ked bývajú daleko, ale obaja už sú v Domove seniorov, rapídne zhoršenie zdravotného stavu, čiže to odpadá, nikoho tu tak nemám, takže zase zavretá doma. Jedno dieta kojenec, potom strach, ci bude zdravé a druhý autista.
A som trochu sebecká, čo mi manžel vyčíta, jasné, pretože on nic z toho neabsolvuje, on si to dieta len spraví. Možno keby rodil on, inak by hovoril. Máme to so synom pekne zorganizované, chodíme si kade tade....aj ked občas si poviem, co keby to druhé bolo zdravé a mala by som štandartné dieta, protože mat jedno autistu, to je hrozne demotivujúce. A niekedy nepomože ani zdravé dieta a niekedy tam vnesie živú vodu a svieži vietor a je taký ,,ťahač" staršieho. Stále sa v tom motám a neviem neviem. Plusy aj mínusy sú vyrovnané. Poznám rodiny, kde je autista jeden a ostatné deti zdravé, ale aj také, kde sú autisti všetci.
@scorpionflower1 hodilo mi upozornenie k tejto téme, kde som pred 3r písala a u mňa rozhodnutie mať druhé dieťa bolo najlepšie 👌 Druhý bude mať 1,5r a starostlivosťou sa už zvedie pri staršom. Starší bude mať 6 a on je zas taký ADHD a chorý každý druhý týždeň 😃 A práveže mu veľmi prospelo mať súrodenca, jednak nemusí byť nikto OČR, lebo som doma s mladším a pri ňom sa naučil, že sa netočí všetko okolo neho a niekedy proste musí počkať alebo pomôcť si sám, aj trošku brať ohľad na iných. Okrem toho sa už normálne spolu zabavia, aj keď majú taký veľký rozdiel 😁 Prekvapujúco u nás nebola žiadna žiarlivosť ani od jedného dieťaťa (zatiaľ). Pri prvom som sa tiež cítila izolovane, pri druhom som začala chodiť behať a to mi nenormálne pomohlo na psychiku, tiež nemáme žiadnu pomoc od rodiny, ale vždy sa s manželom nejak prestriedame, aby mal každý čas na svoje koníčky. Ale zas milujem bábätká a batoľatá, nič mi nedá viac radosti do života, no viac ako 2 staršie deti ani omylom 😂

dnes som citala clanok s nvotovou, ktora nechce mat deti vobec. a mam pocit ze tak ako ludia neprijimaju fakt, ze niekto nechce mat deti a myslia si, ze to raz olutuje, tak neprijimaju ani fakt, ze je nam dobre s jedinacikmi a olutujeme, ze sme nemali dalsie.