Manžel chce druhé dieťa, ale ja nie
Ahojte,
manzel nalieha s druhym babatkom ale ja sa na to velmi necitim. Chcela som len jedno dieta. Chyba mi praca, kolegyne, ludia. Mam 32, syn bude mat 2 roky.
Nelutovali ste druhe dieta, ked ste sa na to necitili?
Je vyhoda/nevyhoda byt jedinacik? Nechyba vasmu dietatku, ktore je jedinacik spolocnik, kamarat?
Mojho syna lubim, uzivala som si matersku, kojenie, mojkanie, jeho pokroky. Len ma nelaka opat pribrat vela kil, rodit a potom chudnut. Byt dalsie 2-3roky doma.
Neviem, co robit. Mozno by som sa dala nahovorit neskor na babo, len manzel sa boji, ze to nemusi hned vyjst. A mam podla neho uz vyssi vek. 😌 dakujem
@30katrusa40 Tak to asi zavisi od cloveka. Ja prve v 26 a druhe v 37 a teraz to zvladam ovela lepsie. Mam viac trpezlivosti a starsi syn uz aj pomoze. Manzel si to tiez uziva tentoraz ovela viac.
@egonsk to je zas take čiernobiele videnie ze az. Sprostosť na entu.
Tiez si myslim, ze to nie je vekom. Skor o babatku. Moje bolo narocne a dalo by mi zabrat aj keby som mala 20😀
@egonsk tak toto je vrchol egoizmu. Aby som si robila dieťa aby mi mal kto na hrob nosiť kvety a spomínať? Tvl, normálne mne sa niekdy rozum zastavuje nad tvojimi komentármi 😅
@dominikamacakova tak obcas sa mi zadari a aspon potrenujem tlak a prsty vasnivych prispievateliek 😄😁
Jedno dieťa je pre strach dve sú pre radost
Ja som bola jadinacik a teda ked som lus podrastla na 8r cca velmi som trpila ze nemam nikoho doma len babku ci mamu, z ihriska sli vzdy po dvoch, troch surodenci domov a ja sama, fuj zly pocit moc
Riešila som to minulý rok, mať či nemať, absolútne som sa na to necítila, pretože prvá dcéra mala 2 roky a neskutocne náročné dieta, odmietanie všetkého, odmietanie mňa ako matky, odmietanie jedla, všetko boj, neobsedela ani sekundu, plače od rána do večera, v noci to isté, dva roky som nespala (teraz má 3 a stále neprespi noc) z tehotenstva a pôrodu trauma, priala som si len už znovu pracovať ako ty ale bola u nás situácia že "teraz alebo nikdy". Povedala som si nakoniec že ok, nech sa stane čo sa má stať aj keď som dovtedy omielala že už v živote nikdy. Keď som otehotnela, najskôr výčitky čo som to spravila ale zrazu sa to otočilo a ja som sa začala tešiť, malá sa narodila a staršia ju od prvého dňa zbožňuje a ja som vďačná každý deň za to že ju mám, je neuveriteľné dobrá. Resp. som vďačná za obidve a že sa majú. Nám to prinieslo také svetlo do rodiny je to také iné všetko, inak pekné. To bol môj prípad ale je úplne ok keď ma niekto jedno ako aj viac detí. Nálepkuju tu jedinacikov že sú takí a takí. Ide o veľmi hlúpych ľudí. Mimochodom je to aj dávno vyvrátené. Mimochodom moja kamarátka je tiež extrémne milý a štedry citlivý človek - jedinacik. Už len podotknem že ja mám o 3 roky staršiu sestru a spravila by som čokoľvek za to aby som bola tiež jedinacikom. Vďaka nej je moje detstvo len jedna veľká trauma a môj život bude navždy plný bolesti. Mne do istej miery súrodenec pokazil celý život. Tak kto si tu dovolí vynášať súdy čo je lepšie.
@xenyja zaujalo ma ako píšeš, že vďaka tvojej o 3 roky staršej sestre bolo tvoje detstvo jedna veľká trauma.
Veď keď ty si mala 2, ona 5. Keď ty 5 ona 8 atď.
Také malé dieťa ti ublizovalo? Ci v akom zmysle to bolo?
Samozrejme napíš len ak uznáš za vhodné, hapem, že to je citlivá téma. Len si to neviem nejako prakticky predstaviť.

Tak ak druhé radšej teraz. Moja sestra mala prvé v 28 a druhé v 37 a vidieť že je to na ňu veľa. Už tak nestačí za krpcom. Ak uvazuješ niekedy nad druhým choď do toho teraz. A nikto nehovorí že musíš byť doma 2-3 roky. Môžeš dať dieťa do jaslí a ísť pracovať . Prípadne manžel ešte na pol roka na materskú. Jedna vec je pravda vo vyššom veku môžeš mať problém otehotnieť.