Manžel ma uráža, zmení sa to?
Mame 8mesacnu dcerku.Je to nase prve dieta.Manzel mi pomaha s nou,co poviem to spravi.Lenze boji sa o nu.A to uz ide do takych extremov,ze staci barsjaka malickost,priklad mala zakasle alebo jej zabehne.A on vykrikuje na mna ze som sprosta ze sa neviem o nu postarat.Alebo mala zaplace a manzel krici na mna,ze ty suka co si jej spravila.Nema problem sa takto spravat aj pred cudzimi ludmi.Za co sa ja hambim.Aj nadava na mna.Nikdy sa mi neospravedlni,len povie ze on sa boji o malu,preto sa tak chova.Neviem co s tym,mam sa zmiernit s tym a dufat ze casom sa to zmeni?Dost ma to trapi.Okrem toho je vsetko ok medzi nami.
Máme takýchto kamarátov. On dosť ponižuje a uráža manželku. Už nielen keď ma vypité. Dievčatá majú už 7 a 3 roky a tá staršia si teda servítku pred ústa nedáva. Neraz som bola pri tom keď mame povedala že je hlúpa krava,že nič nevie...
Tak ako mne sa stalo, že mi prvoredna vypadla z kocara (mala asi 9-10 mesiacov) Išli sme k doktorovi... Manželovi sa stalo, že ta istá prvoredna si rozbila hlavu o posteľ...(mala 3 roky) Šli sme na pohotovosť kde to zlepili dokopy... A ani jeden z nás tomu druhému NIČ nevycital... Inak mame aj druhé dieťa to je zatiaľ bez úrazov 🙈tým chcem len povedať, že v živote detí sa toho veľa udeje a všeličo sa stane(nie len kašeľ) a veľakrát je pri tom rodič... A keby mne muž preto nadával no taak neviem asi by som nakopala 🙉🙈naozaj to treba riešiť lebo to jeho chovanie vôbec nieje v pohode a to pritom ešte sa malej nič nestalo... Ani nechcem vedieť, čo by robil keby sa jej fakt niečo stalo (ako teraz nič zlé neprajem, ale pri deťoch sa úrazy stávajú)
Zbal sa a utekaj. Alebo to rieste co najskor so psychologom este predtym ako ta zacne otlkat. Takto nadavat zene (ako pises) JE problem. A zmeni sa to jedine ak by ho "osvietilo" - co zrejme nenastane... Zial, tvoj manzel bol taky vždy, a vždy aj bude, len si si to predtym nevsimla, kedze to spustil prichod vasej dcerky.
A ty, pri kazdom jednom probleme, budes ta najneschopnejsia, najhorsia matka, ktora si kvoli nejakemu chu.ovi bude cely zivot vsetko vycitat, napriek tomu, ze problemy, ako nakazit dieta, nadcha, odrete kolena ci modriny su uplne bezne vo vsetkych rodinach a nikto nema pravo toho druheho z niecoho vinit ci mu nieco vycitat, nie to este mu skaredo nadavat!!!
To, ze jeho spravanie ospravedlňuješ tym, ze sa stara o dcerku a pomaha ti s nou tak akurat znaci o tom, ze si obetou psychickeho tyrania. To, ze sa stara o dcerku neznamena, že je to aj dobry clovek. Je to jej otec, starat sa o nu je jeho povinnostou.
Nie som psycholog, ani iny odbornik na ludne vztahy. Vsetko co som napisala vyssie je len moj nazor, nicim nepodlozeny. Ale prosim, minimalne sa zamysli nad tym, ci chces s takym clovekom zit a tiez si poloz otazku ako sa budes citit o 6-10 rokov, ked ti tvoj muz bude pred tvojou dcerou nadavat do suk a inych... mne by to trhalo srdce.
@abdn16 Dakujem za nazor,zamyslim sa nad tym.Vlastne uz teraz nad tym rozmyslam.chceme si postavit domcek a mam obavy aky bude po case.Po roku,po 5rokov,ci sa zmeni alebo nie.Lebo dlhodobo ja nevydrzim zit v takomto vztahu.
Nemáš kam odísť?treba mu dať príučku,ak sa to nezmení,že odchádzaš,buď sa začne ovládať alebo je nutné sa rozísť,ak tebou to nepohne,bude trpieť dieťa, teraz i neskôr..vždy je lepší jeden normálny rodič ako dvaja bez vzájomnej úcty
zjavne ma panicky strach z toho, ze sa nieco s dietatom stane. Urcite to treba riesit, lebo on asi najviac trpi, ak s tym nevie co robit. Nie je to sranda, zit v takom neustalom strese.
Ak ma takyto problem s ovladanim,necakaj nic dobre a ze si to k tebe fovoli aj pred ludmi? Hrozne nieco. Co najskor ku psychologovi
Je to magor! Len raz, len jeden jediný raz by mi môj muž povedal čokoľvek z toho čo si napísala, viac by sa s tou nevymáchanou papuľou nenažral! Prisahám!
On ťa nemiluje, dokonca si myslím, že on ťa ani nemá rád. Si skrátka niekto, kto mu porodil vytúžené dieťa a teraz ťa musí strpieť pri ňom, lebo či chce či nie, si matka dieťaťa....
Že nema čas na pohladenie a pritúlenie, lebo sa musíte starať o dieťa??
To čo je za sprostosť??
On ťa nechce. Svoju úlohu si splnila a teraz už len počkať na to, kým dieťa trochu povyrastie a bude ju chcieť získať iba pre seba. Teba jednoducho už potrebovať nebude...
Budeš to mať ešte veselé☹️☹️☹️☹️
Držím palce
Dom je to posledné, čo by som teraz riešila. Ak manžel nezmení svoj postoj voči tebe, buď to psychicky nedáš a majetky ti budú ukradnuté alebo aj tak pôjdete od seba. V prvom rade treba teda riešiť hlavu manžela. A nielen kvôli prehnanému strachu o dcéru. Je fajn, že mu na nej záleží, ale... všetko má svoje hranice. To, čo robí, nemá s láskou nič spoločné.
Nezaslúži si Ťa. To, že ľúbi malú a vie sa o ňu bezchybne postarať je jedna vec. Veď je rodič ako Ty. Ale že Ťa slovne takto hnusne napáda, to je vec, ktorú treba hneď riešiť. Už to, že Ťa samú napadol rozvod je znakom že v takom vzťahu nechceš byť. Utekaj od neho, agresor sa nezmení. A bude to horšie.
Navstivte odbornika, psychologicka mu urcite za pravdu neda. Niekedy pomoze nazor niekoho ineho, a urcite dostane informacie ze deti bezne kaslu alebo sa buchnu.. Chodite niekde na navstevu kde su rovnako stare deti? Casto sa stava, ze muz zije v bubline vlastnych idealov, ktora praskne ked vidi spravanie inych deti - ze nekoordinovane behaju kedy sa casto udieraju, a placu. Stretnutia budu dobre aj pre vas, aspon manzel uvidi, ze jeho spravanie je mimo co sa tyka vztahu. Rozviest sa - alebo nie, to sa blbo radi. Pokial je muz zatazeny na dieta ako tvoj manzel tak by pravdpodobne po rozvode ziadal vyhradnu starostlivost - ktoru by samozrejme nedostal. Mohol by vsak dostat striedavu. Ten cas ktory by stravilo dieta vyhradne pri otcovi by nebol prospesny pre teba ani pre dieta.
tam ti poskytnu zadarmo odborne poradenstvo pokial zazivas fyzicke a psychicke nasilie staci si na nu kliknut a precitat si informacie
Kamoska mala takeho muza, jeho vystup som zazila..boli sme vsetci spolu na silvestra pozriet ohnostroj, vsetko v pohode, bavil sa az do chvile, ked jeho maly 4r anjelik nespadol a zacal plakat, vtedy vyletel na kamosku aka je pi.. ze nedava pozor, zacal vrieskat, s muzom sme na neho pozerali ako obareni, stal tam tak isto a mohol aj on zabranit padu, zacali sme mu hovorit, ze to sa detom stava, prakticky sa nic nestalo ale on zavelil odchod domov a museli vsetci sadnut do auta a ist prec..uz par rokov zije v stastnom manzelstve s inym, ktory ju neuraza, neponizuje
Strach je jedna vec ale teba urážať je druhá vec . Nech si aj on uvedomí že to nieje v poriadku . Každá jedna z nás sa bojí o dieťa a dokonca môj priateľ to je ako "Nemou otec". Až pri veľmi precitlivelý na deti . Predpokladám, že malá ešte nechodí a keď bude začínať a spadne tak čo bude potom ?Teba zbije ? A malú obloží vankúšmi aby náhodou nič ?
Buď je to agresívny idiot alebo je toto naozaj jeho prejav strachu. V prvom prípade, rozhovor, s tým že ak sa nezmení tak odchádzaš. V druhom, tak isto rozhovor, vysvetliť že jeho správanie nie je ok a mal by navštíviť psychológa.
Bože ja si pamätám, keď mi mala rozbila hlavu, stala som pol metra od nej, bolo to hrozne, plno krvi, muž na fuške, rýchlo som mu volala a valili sme na urgent! Sama som si nadávala aká som pi.. a krava, že som tomu nezabránila, bol to zlomok sekundy! Muz ma vtedy utesoval, že to bude v pohode, ze aj on si rozbil hlavu, keď bol malý a tu je! Keby mi ešte začal nadávať, asi by som sa zrútila, ten strach bol hrozný
A to, že sa nemôžete objať alebo pobozkať, lebo sa staráte o dieťa??? To je co za blbosť??? Podla mňa ta mal naozaj na to, aby si mu dieťa porodila a teraz sa k tebe správa ako k handre, prepáč
Tak mi to z toho vychádza
Dakujem vsetkym za odpovede,dufam ze sa to vyriesi s navstevou psychologa.
Nedivila by som sa,keby tam nakoniec nesiel. Ono teraz slubuje a nakoniec,ked pride den D,tak ta vysmeje.
Už ho vidím, ako ide k psychológovi.🤔
No,obavam sa ze on si to ani neuvedomuje ako sa sprava a este aj z tou poziadavkou na psychologa prilejes olej do ohna a byde horsie....zial.
*bude
@miriam1983
@koniarova
@77daniela77 Nema nic proti tomu aby sme navstivili psychologa.Aj som bola prekvapena ze suhlasi
Ano,pisem,ze teraz suhlasi. Ale ked pride do tuheho,cuvne.
To je dobre ze je ochotny tam ist,snad aj pojde a da sa to cele do poriadku.
Inak aj keby ti nenadával, tak smer psychológ, to je už na hrane tá jeho uzkosť a strach o dcéru. Ja poznám takých rodičov a rastie im pred očami uzkostné dieťa. Chodiť začal až v 18 mesiacoch, bojí sa všetkého, nesamostatný. A to ani nie sú takí úzkostní ako tvoj manžel.
No to musíš byt stále strehu,tak žiť tiež nie je výhra.Ked mala začne chodiť a koľko krát spadne na zem,potom čo bude.
Moj muz je teda dement hrubeho zrna ale kvoli malej by mi určite nenadaval
To vie ze by mu nepreslo. My sa skor pochytime ze ja do neho skocim lebo mne lezie na nervy 🤷😂 ale to uz je ina kapitola.. každopádne noe je správne v manželstve si nadávať. ked chýba úcta tak je to v prdeli..
Ja mám to isté. Už sme sa aj pobili.A nadávky každý deň ,nebudem písať aké by ste sa zhrozili. Roziest sa naj nápad,len nemám kam ísť. Rodina má ignoruje. O malú by sa súdil do krvy,akoby si povymyslal len aby dostal malú a mňa zničil. Nikdy nebudem dosť dobrá matka pre "JEHO" dcéru. Ako vždy vraví
@l1978 Hrozne to je uz len citat.....😕

@alchemilkazltozelena on jej povie suka ale inak je to ok medzi nimi... Neskutocneee toto!!!! Presne a výstižne si to napísala, niet k tomu co dodať👍