Manžel nás opúšťa 3 mesiace po pôrode
Dobrý deň,
v piatok mi manžel oznámil, že od nás odchádza. Dôvod - neľúbi ma. Pred 4 mesiacmi sme mali svadbu, dcéra sa narodila pred 3 mesiacmi. Po pôrode bol stále stále v práci a na mňa prišlo popôrodné blues. Cítila som sa osamelá a robila som scény. Sme spolu siedmy rok. Snažila som sa ho presvedčiť, ponúkala som alternatívy, ako to zachrániť. Odmieta. Finančne sa o nás chce postará, aj za dcérou chce chodiť. Pýtala som sa, či má inú. Vraj nie. Je z neho workoholik, rieši len svoju prácu a biznis.
@lubicaaaemmka Mňa vždy veľmi pobavia slová....viem to na isto....určite nikoho nemá....som presvedčená....a som si istá 😝 Ach jááááj 😀
@retatka vek mam v profile, mohla si si ho pozriet 🙂.
Mam 30, moj manzel 45.
Ake reci konkretne mas na mysli? Ze netusime ja ani ty, co nas v zivote caka? 🙂
Pozri, to, ze je to velky vekovy rozdiel ja viem 🙂. Nikde som nenapisala, ze nie je a ani si to dokonca nemyslim 😉.
Ale rozhodla som sa prezit zivot s clovekom najcharakternejsim akeho som kedy mala moznost spoznat 🙂.
A nech pride cokolvek, som naozaj odhodlana s tym vsetkym zit a zabojovat.
Rovnako tak verim, ze aj moj manzel 🙂.
Spominala si vek ja 60, moj muz 75. Odkial vieme, ze da tej 60tky vobec dozijem? Alebo ak sa dozijem, ze nebudem v stave, ze budem rada, ze mam pri sebe svojho 75 rocneho manzela, na ktoreho sa mozem spolahnut? Ale samozrejme, moze to byt aj opacne, a mozno to nepotrva dlho, mozno o rok-o dva sa dostane moj muz do situacie, ktora ma donuti sa o nho postarat.
Kto z nas vie, co nas caka? Vztah s rovesnikom ma urcite svoje vyhody, a clovek ma od toho aj urcite ocakavania, ale zarucene nie je nic.
Pred par rokmi zomrel kamarat mojich rodicov. Mal menej nez 45 rokov. Zenu starsiu o cca 3 roky. Do jeho poslednej minuty nu robila naozaj doslova opatrovatelku zo vsetkym, co k tomu patri. Myslis, ze ked sa brali si to takto predstavovali? Nikoho by to ani nenapadlo.
A predsa sa stalo.
Drzim palce kazdemu vztahu a fandim ludom, ktori idu do vztahu s odhodlanim a zbytocne si nic nemaluju na ruzovo. Ja si nemalujem. Ja proste zijem. A budem zit to, co mi zivot pripravi.
Len tie reci o opatrovatelkach vazne nemam rada. Moze to tak byt, ale nemusi. A dokonca to ani nemusi suvisiet s vekom.
@lubicaaaemmka láska nie je len o ľúbení ako takom, ale o tom, že sa chcem o toho druhého postarať a chcem, aby bol šťastný. Chlapec dačo nepochopil.
Scény v tvojom ponímaní sú asi normálne po pôrode - najmä ak si sama a trochu očakávaš od neho nielen pomoc fyzickú, ale i psychickú - objatie a podobne.
Ja neviem. Asi by som mu to povedala, nie je čas na rozchod a rozvod v takejto situácii a najmä bez vysvetlenia (ja ťa neľubim a nič k tebe necítim - by bol u mňa blud. )
Taká blbá otázka: prečo ste sa brali? Veď to bolo nedávno - a vtedy ťa ešte ľúbil?
Každopádne nezávidím tuto situáciu a prajem riešenie najvhodnejšie pre všetkých.
(O lásku treba bojovať - aj z jednej i druhej strany) ❤️.
Tu nie je dôležité či má alebo nemá nejakú milenku. Ide o to, ako dokáže cítiť a byť zodpovedný. Muž, ktory povie krátko po svadbe a po narodení dieťaťa svojej unavenej manželke že už ju neľúbi a o pár dní že nevie či ju neľúbi, je emocionálne zakrpatený. Laska je o niečom inom. Snáď ťa ešte len čaká, si taká mladá. Veľa šťastia.
Ako strasne komenty co tu dostavas ... 🙈🙈 niekto zrejme nevudi ani tvoju foto ale vie aky zivot zijes so svojim muzom. Skus sa s nim este porozpravat 7 rokov nie je malo na to aby si nepoznala co na neho zabera. Ale ked s nim uz nepohnes netrapit sa zbytocne a silit nieco. Je to smutne, ale taketo sa stava. Mozno teraz vnimas, ze je to zle ale urcite sa to deje z nejakeho dovodu aby si sa mala s babatkom este lepsie ❤ a to ci ta chce opustit kvoli praci alebo niecomu inemu, to vysvitne casom. Iste ked muz povie ze ju nelubi tak je to rana zvlast pre cerstvu maminu. Obklop sa ludmi co ta podporia, nie co budu nadavat na tvojho chlapa, ale co ti podaju pomocnu ruku, povedia ti mile slovo. Lebo to budes teraz potrebovat ak ten rozchod ozaj pride. Musis byt silna pre to malinke a ked od vas chce chlap odist , je to jeho rozhodnutie, ktoreho iste raz bude mrziet ... posielam vela energie ❤ vsetko zvladnes
...tvrde slova vyslovene asi v afekte...od partnera to zaboli viac, kamoske by si mozno casom odpustila nejake tvrde slova...ale v rodine sme akoby prisnejsi na seba - paci sa mi ked pises, ze ti tie slova k tvojmu muzovi nesedia - mohla to byt naozaj vybicovana situacia...asi to mrzi aj tvojho muza...
Mate prve babo...je to pecka co sa tyka zmien v zivote, v prvych mesiacoch sa muzi citia viac mimo...nekoja, zabavat zatial moc netreba...ale pomaly to prichadza, take 6 mesacne babo je krasne smejave, stale dava pozitivne reakcie...fakt na zozratie a rozpusti aj kamen...to je cas na budovanie vazby aj keby ste nechceli...dopraj to sebe dopraj aj muzovi...a tak ako bolo uz povedane daj mu citit aky je dobry a starostlivy otec...
Obavy o to ze vela pracuje....zda sa ze ti na nom zalezi, daj mu najavo ze si vazis jeho starostlivost a zodpovednost...ale ze nechces aby sa zmenil na strhaneho chlapa...obaja sa o seba musite starat...
Prepac ak je to moc mentorske....
@h_petra 🤔🤩😉
@maciatkolulu presne moj nazor. Jednoznacne ina. Po tom co pises je to na 100%....
dieta je velkou skuskou vztahu, a je jedno, ci vztah trva rok, dva, sedem alebo 10 a cim dlhsie to praveze je, tym "horsie", uz ma dvojica zabehane ritualy, cas na vsetko mozne a zrazu sek - nie je cas sa ani vyspat, ani normalne najest a vytoci ta kazda blbost. aj svadba je nieco ine, ako len spolocny vztah, a hned do toho babatko. jednoducho na to este nevyzrel.. nemusi to hned byt ina zena
@retatka ty si vobec nepochopila, ze ja ziadne ruzove okuliare nemam. Skoda, ze necitas s porozumenim to, co pisem. Ja viem kolko mam rokov, aj kolko ma rokov moj manzel, aj kolko rokov budeme mat o 20 rokov, aj o 30.
Ako som uz pisala, je to velky vekovy rozdiel a viem, ake uskalia z toho pramenia. Napriek tomu mi stoji za to, prezit zivot s tymto clovekom. A co nam bude dopriate, z toho sa budeme tesit. Co nam osud pripravi, s tym budeme bojovat.
Ale to sa uz opakujem a teba to vlastne aj tak nezaujima, hodila si si ma do akejsi skatule "ruzove okuliare" a absolutne uz nevnimas slova, ktore pisem.
Mrzi ma to.
Maj sa dobre, nech si v zivote stastna.
@retatka a uprimne, ak mi niekto napise "Bo ešte teraz nevieš ako to všetko dopadne ...No ja už viem ....☹", tak to vazne nemam o com. Ja nemam vestecku gulu, ani sa nekamosim s Bohom natolko, aby mi povedal, ako to vsetko v mojom zivote dopadne 🙂.
Presne o tom som totiz pisala.
Z tvojich slov citit akesi sklamanie zo vztahu so starsim partnerom, nuz mrzi ma to, ale nemusime naozaj vsetci zazit takuto horkost. Zivot sa nedeje podla nejakej schemy.
Tak toto je moc ☹ Ked zena najviac potrebuje muza... Ja osobne si myslim, ze sa tesil na svadbu aj dieta, ale pri tom pracovnom vytazeni toho nanho bolo moc. Nezvladol pracovne povinnosti a zaberak v rodine. Ked pride dieta, veci sa zmenia, clovek je unaveny z nocneho vstavania a vacsina pozornosti ide na dieta (co je samozrejme uplne normalne, kedze dieta vyzaduje vela casu a starostlivosti). Asi toto necakal, ze to bude take tazke. Mal by si utriedit svoje hodnoty a pochopit, ze na prvom mieste je rodina a biznis az za tym. Ty by si teraz asi potrebovala dobrych priatelov, nech ta povzbudia a ak mate nejakych spolocnych, mali by sa s nim oni porozpravat a vysvetlit mu, ze rodina je prvorada a ze aj toto tazke obdobie prejde. Ked deti o par rokov vyrastu, su samostatnejsie a nie je to taky zaberak. Od kamaratov to podla mna zoberie teraz viac, kedze maju neutralny postoj. Joj, drz sa, nevzdavaj to, on ked je rozumny a trochu sa upokoji a zamysli nad tym, co je v zivote priorita, vrati sa aj s ospravedlnenim.
Mne keby muz povedal ze ma nelubi a chce odist a zrazu po par dnoch otocka, tak by mal smolu.. Urcite by spal v inej izbe a isto by som sa neponizovala a nepchala sa sbin tulit.. Radsej mysli na zadne vratka a odkladaj si peniaze bokom... Lebo prinom nevies ako skoncis.. Ci mu zas neprepne a nebude chciet ist prec..
Myslim si, ze zazil sok narodenim dietata a nasledne tvojim prerodom..trpela som poporodnym blues, no moj muz ma podrzal. Mal to tazke, ale podrzal ma. On by nemal zutekat, ale drzat ta. Dieta preveri vztah
Neviem, či si na dobré miesto prišla hľadať radu, keďže tu ti 95 % povie, že ma určite bokovku, lebo v dnešnej dobe musí každý muž, ktorý dlho a často pracuje podvádzať...A tiež tu sú všetky hrdinky, ktoré takú situáciu nikdy nezažili, ale oni by s takým mužom, čo by také niečo urobil, neboli ani o sekundu dlhšie a sami by ho poslali kade ľahšie...hej, jasné :D Takto....podľa mňa to nezvláda psyhicky, veľa roboty, uplakaná a nervózna žena, ešte škola, dieťa...áno je mladý, možno to je jeho prvá životná kríza a rieši ju takto radikálne...Ja osobne by som tomu dala čas, skús na neho ešte viac netlačiť, najlepšie by bolo, keby si sa venovala viac sebe, daj mu dieťatko a choď ku kaderníčke, do fitka, na prechádzku a kávu, aby videl, že sa mu žena po narodení dieťata totálne nezmenila...Btw, môj muž má 26, sme 2 roky manželia, máme ročného syna a spolu sme vyše 9 rokov 🙂 A včera keď som mu vravela ako mi je ľúto, že malý rýchlo vyrástol a už nie je také miminko a že mi chýba to popôrodné obdobie, tak mi narovinu povedal, že on si to užíva až teraz, že pre neho to určite nebolo krásne obdobie, keďže malý nám celý rok zle spal a ja som bola kôpka nervov...a myslím, že tak to vidí veľa chlapov v takej situácii, teda pokiaľ nie je bábo ako med, že spí a ani o ňom nevedia a mama je spokojná a vyspatá 🙂
Trošku ma zarazili tie komentáre, že "detské" vzťahy nevydržia. Musím vás sklamať dievčatá, ale vôbec to nie je o veku, ale o povahe a charaktere. Ja som s mojim mužom od 17, on mal 18. Pred pár dňami sme oslávili 10 rokov spolu. A to podotýkam, že sa nám narodila dcéra keď mal on 19. Ale keďže má chrbtovu kosť a je to človek, ktorý zodpovedne pristupuje k životu, nikdy nepadla od neho veta, že by nás nechal a pod. A problémy boli už hocijaké.
K téme, podľa mňa tvoj muž má toho veľa a nezvláda to. Mal by trošku polavit. Pretože stres nikomu nepomáha a vyhorety človek nevie čo rozpráva (vidím sama na sebe). Nech trošku spomalí, aby neskôr nelutoval. Držím palce 🙂
@berta100 nemam 17, nie som mladucka 🙂)))
Ze je to vsetko uzasne a neviem ake, som nikde nenapisala.
Ci som vo faze zalubenia vazne nemozes vediet 🙂)))).
A ze nie je nad mladeho chlapa? Ani mlady chlap nebude vecne mlady 🙂)) ani Vy, damy, nebudete vecne mlade.
Co nas caka, nas neminie 🙂)).
Dolezite je prezit zivot tak, aby sme si nic raz nemuseli vycitat. Ci s mladsim, ci so starsim 🙂)).
P.S. Hadam to bolo dost strucne, aj ked, to sme kam dopracovali, aby si mi urcovala, kolko mam pisat 🙂)).
Uzivajte aj vy... nech ste spokojne a stastne... s kymkolvek a v akomkolvek veku 😉
Len si myslim, ze prezit plnohodne, stastne 10-20r je viac ako ktokolvek moze dufat. Ci s mladsim, ci starsim. Vidite same ake su dnes vztahy nestale..Co bude, bude.
@majkeel
@maciatkolulu Maj pravdu. Vsetko v poriadku asi nebolo, svatba bola najskor kvoli dietatu. Sceny to uz len dorazili. Kde je vsetko v poriadku sa neodchadza nahle, tam uz vrelo dhsie. Nic nie je pre muza vacsi zabijak vztahu, ako sceny. Uvedomil si, ze je mlady a takto zit nechce. Milenka tiez neni vylucena.
Cize jedine netlacit a pockat. Problem bol urcite dlhsie a nebol spojokny, len to nedal najavo.
@retatka ked budem vladat, ozvem sa 🙂
Skoda, ze si nenapisala, kolko mas rokov a kolko tvoj partner. Lebo sklamana zivotom mi prides dost, co je smutne. Tak aby som si to teda vedela lepsie predstavit... ze o akej vekovej rovine sa bavime... ale nemusis mi to pisat, je to na tebe.
Prajem ti pekny den a dovod usmev. Dnes, zajtra, o 10 ci o 30 rokov.

az ma zamrazilo ked som si precitala ten nadpis,..myslim ze je strasne tazko radit v takejto situacii.. hlavne sa obklop ludmi ktori ta povzbudia, potesia, pomozu s babom... a vela sil na spravne rozhodnutia!