Manžel nechce druhé dieťa
Och baby taká som z toho smutná… dá sa to vobec prijať? Od zaciatku mi hovoril že chce velku rodinu a teraz mame jednu 6m dcérku. Vždy keď navrhnem temu druhé dieta sa tomu proste úplne vyhýba mám pocit že druhé dieta nechce. Ja po deuhom veľmi túžim.. čo ďalej?
@ravehami starosti a výčitky ma len ten rodič, ktorý sa skutočne o svoje deti plne stará. Tebe ak materstvo pride ako gombicka, asi máš zástup ľudí na pomoc za zadkom... 🙂
@galadriel90 to nemusi byt nevyhnutne tak, niektore deti su jednak dobre ( napr nas syn nejak nereval, spala som 9 hodin vacsinou), potom to moze byt niekto ako ja, co mal 18 deti v jasliach od 6 mes do 2,5 roka veku. Cize mne jedno dieta prislo take na pohodu. Ako teraz ked je starsi je to horsie, to uz aj pohucim. Ale nezaprel sa tam ten profesional, vsetci, ze pockaj at zaplace. No tak so mnou to ani nehlo. Mne plakalo 18 deciek, led kolegyna isla iba na wc a hadzali sa o dvere 😂🙈
@lucia245 Zarazilo Ta odmietanie sexu z jeho strany?😁 Vies ze ludia sa mnozia sexom hej? Ocividne nanho ide jemne,ked sa uz aj sexovat zlakol. Pises,ze zena musi vynosit,porodit,starat sa prve roky...........muz je medzitym niekde v podnajme? Pride naspat ked deti nastupia do skoly?????
@martin96321 ešteže si tu, doteraz sme si všetky mysleli, že naše deti sú z nepoškvrneného počatia...
Na "chlapa" trochu veľa interpunkcnych znamienok😏
prvé bolo krasne spinkave tichučke, plakať začala až niekedy v 3m keď dostala koliky, vtedy sme boli cele noci hore..dovtedy sme sotva vedeli že máme dieťa.. druhé presný opak. koliky takmer od narodenia a uplakané také že až. a stále iba na rukách inak nepospi ani minútu.. ešte dobre ze máme väčší vekový rozdiel inak by som to nedala
@martin96321 ešteže si tu, doteraz sme si všetky mysleli, že naše deti sú z nepoškvrneného počatia...
Na "chlapa" trochu veľa interpunkcnych znamienok😏
@lucia245 To sa uz muzi delia aj podla interpunkcnych znamienok?
@ravehami starosti a výčitky ma len ten rodič, ktorý sa skutočne o svoje deti plne stará. Tebe ak materstvo pride ako gombicka, asi máš zástup ľudí na pomoc za zadkom... 🙂
@galadriel90 nikde som nenapisala, ze materstvo je gombicka..resp, ukaz mi kde ak ano 🙂..staci citat s porozumenim, napisala som, ze to neni ani zdaleka take zle ako sa to tu opisuje…kto neni na prasky musi mat zastup ludi na pomoc? Mozno si staci prestat brat veci od deti osobne a neutapat sa vo svojich depresiach z akoze deti, kazd amama ma tazsie dni a lepsie dni🙂..nemam ziadny zastup pomocnikov, bola som na rodicaku tak som mala cas sa o deti starat a muz chodil do prace a po praci sme sa starali spolu..svokrovci sa o nase deti nezaujimaju, videli ich parkrat na chvilu a moji rodicia su plne pracujuci ludia, s vlastnymi zaujmami (v com ich velmi podporujem), deti ci uz 1 alebo obe mali na pol/cely vikend za poslednych 5 rokov mozno tak 5x..surodencovia (moji alebo muzovi) nase deti nestrazili nikdy ani na 5 min…deti som so robila aby som sa o ne starala a o to viac na to mam cas ked som naozaj bola iba na rodicaku a nepracovala som (peniaze som si zarobila pred rodicakom presne aby som mohla byt doma) 🙂…ja sa nikde neopeknujem, nehram hrdinku ani matej roka, to zdaleka niesom a ani nehcem...ale jednoducho nebudem tu kydat na deti ako to je teraz moderne - kazde decko je hyperaktivne, to zle, to nezvladatelne, to narocne a neviem ake..ale vzdy to je len ake su deti a nikdy nie aki su rodicia..ak je pre teba v priemere 1 strazenie za rok zastup pomoci tak potom pre tvoje dobre svedomie si kludne mysli, ze som ho mala 🙂
@ravehami presne toto aj mňa napadlo.. polovica mamičiek sem príde nakydať, rozdať nevyžiadané rady a dovi-dopo.. popravde nechápem väčšinu komentárov, ktoré opisujú život s dvoma deťmi ako nejakú apokalypsu a že k malému vekovej ťrozdielu sa vyjadrujú ženy, ktoré nič také nikdy nezažili.. potom autorku zbytočne deptaju.. a komentare typu: počkaj veď prídu zuby, počkaj keď začne chodiť.. a úplný top je keď niekto tu kritizuje človeka za to, že ma pomoc.. to je absolútny strop.. kto sa nebojí popýtať o pomoc - zle je.. žena, ktorá je na všetko sama - zle je.. malý vekový rozdiel - zle je.. viac ako jedno dieťa - zle je.. zaujímalo by ma, kedy tu bude diskusia, v ktorej namiesto strašenia a nevyziadanych rad, bude konštruktívna debata.. MK ma často presviedča v tom, že polovica mamičiek tu čakala po pôrode modré z neba a pohodu s vylozenymi nohami.. pritom tie deti rastu, žiadne obdobie netrvá večne.. ani to babatkovske.. je to ťažké? Jasne, ale o dva-tri roky si s tým dieťaťom už uplne inde a poväčšine je to parťák na výlety, domáce prace, hry… ale to už nikto nespomína, lebo každý sa zacyklí na prvom roku a pol dieťaťa
@7lenka11 mna skor fascinuje, ze mamicky fnukaju ako ich vsetci strasia a maju nevyziadane nevhodne rady a same to potom posuvaju a robia dalej..pome vsetkych vydeptat!!..ja si stojim za tym, ze je 100x tazsie ist pri dietati z 0 na 1 ako z 1 na 2..k poctu 3 a viac sa nevyjadrujem, nemam skusenost…sak kazdej mame je jasne, ze su obdobia ked to je na prasky…ja vlastne neviem pre o tu na MK aj nieco citam, je to len jed jed jed..a zeny zenam, boze na zaplakanie
Vôbec nie je čudné, že túžiš po ďalšom dieťati a že si sklamaná z manželovho postoja, veď tvrdil niečo iné! Si normálna žena, je super, že túžiš po deťoch, tvoja túžba je úplne prirodzená. Drž sa 🙂
Niektore si to tu po sebe aj citate?..ci len ten hnij zo seba iba vyklopite a idete prec?..premyslam co je horsie - ci to, ze pri kazdom topiku sa k rovnakemu obsahu staviate inak, alebo urazanie autorky alebo to neustale skatulkovanie deti, ze urcite to dalsie bude zle alebo bude “zle” aj toto, ktore ma aktualne len co jej zacne rast zub..alebo ze dve deti su makacka, ktora je iba zahul a nic ine…nedivim, sa ze decka su take ako su ked sa na nich furt len kazdy druhy rodic stazuje..
Pre autorku - skus to navrhnut okolo toho roka malej ako by si chcela otehotniet a uvidis 🙂 podla toho ako zareaguje sa bud porozpravate co sa deje a ako veci vnimate obaja alebo pojdete pracovat na druhom. Teraz nad tym nepremyslaj a dopredu sa nestresuj.
ja som tiez otehotnela ked prva mala rok (a to sme sa s muzom nebranili aj skor len to proste nevyslo) a kludne by som brala aj mensi vekovy rozdiel, za mna to je okej..vzdy mi prislo ze mam menej roboty s jednym ako dvoma a aj s dvoma ovela viac stiham :D
@ravehami 👍
V prvom rade si upravte vztah. Preco sa vyhyba sexu? Stala si sa matkou,tak ho uz nepritahujes ako zena alebo v com je problem? Nesla by som do druheho dietata,ked takto zijete. Netlac nanho s dietatom,ale najskor si vydiskutujte,preco sa takto sprava.
Keby som nepochádzala z veľkej rodiny a sama nemala 3 deti (a netúžila po 4.), tak po týchto komentároch by som určite deti nechcela ...
Áno, nejde to samo, ale ŽENY, DETI PREDSA NIE SÚ TAKĚ STRAŠNÉ! A aj keď sú niekedy fakt dosť zlé, viete, čo je na nezaplatenie? Keď sa vrátim domov a úprimne sa tešia, že som prišla 🙂 Či ten pes, mačka alebo morské prasa dokáže prejaviť viac lásky (prepáčte tú iróniu)? ... V mojom okolí je dosť mladých rodín s 3 deťmi. Áno, rodičia sú aj unavení, ale je cítiť, že sú šťastní oni aj ich deti ...
@ravehami presne toto aj mňa napadlo.. polovica mamičiek sem príde nakydať, rozdať nevyžiadané rady a dovi-dopo.. popravde nechápem väčšinu komentárov, ktoré opisujú život s dvoma deťmi ako nejakú apokalypsu a že k malému vekovej ťrozdielu sa vyjadrujú ženy, ktoré nič také nikdy nezažili.. potom autorku zbytočne deptaju.. a komentare typu: počkaj veď prídu zuby, počkaj keď začne chodiť.. a úplný top je keď niekto tu kritizuje človeka za to, že ma pomoc.. to je absolútny strop.. kto sa nebojí popýtať o pomoc - zle je.. žena, ktorá je na všetko sama - zle je.. malý vekový rozdiel - zle je.. viac ako jedno dieťa - zle je.. zaujímalo by ma, kedy tu bude diskusia, v ktorej namiesto strašenia a nevyziadanych rad, bude konštruktívna debata.. MK ma často presviedča v tom, že polovica mamičiek tu čakala po pôrode modré z neba a pohodu s vylozenymi nohami.. pritom tie deti rastu, žiadne obdobie netrvá večne.. ani to babatkovske.. je to ťažké? Jasne, ale o dva-tri roky si s tým dieťaťom už uplne inde a poväčšine je to parťák na výlety, domáce prace, hry… ale to už nikto nespomína, lebo každý sa zacyklí na prvom roku a pol dieťaťa
@7lenka11 👍
On s tebou preberal deti, viaceré, predtým, teraz, pri 6 m.sa vyhýba sexu, ako odpoveď na ďalšie dieťa...... a celkovo téme. Najprv by som riešila teba. Potom vás a potom jeho. Úprimne, nespadas ku gru žien, ktoré chcú mať aspoň po 2 rokoch prvého veku dieťaťa to druhé. Aby mali to prvé odplienkovane, atď. Väčšina žien to rieši až ku tretiemu roku veku prvého dieťaťa, čakať do druhé, a sú aj mamičky, ktoré aby si užili to prvé dieťa, tak počkajú až 4 roky , kým ma prvé dieťa, a potom majú druhé, čo si ty vekové môžeš radostné dovoliť, a sú aj mamičky, ktoré si povedia, že keď prvé dieťa bude prvacka, aby sa mohli venovať so školskými potrebami , majú to druhé. Pre samotné dieťa je celkom fajn, keď si užije rodičov a ma len ich a rodičia jeho a môžu sa starať len oňho. Teraz prejdem k vám obom. To ste ako mali vykomunikovane, že keď prvé dieťa bude mať koľko rokov, sa dáte na druhé? Dohodnuté to bolo ako, že keď prvé dieťa bude čo, už sedieť, tak skúsite druhé? Alebo keď začne chodiť? Alebo keď pôjde do škôlky? Na com konkrétnom ste sa dohodli? A teraz prejdem priamo k manželovi, ak ste zobratí a je to manzel: vôbec sa mi nepáči!!! Je to strašne úbohé, primitívne, zákerné, falošné, podle jak hrom sa zobrať a odísť preč z miestnosti, byt ticho jak had, vyhýbať sa, téme, tebe a vašemu sex.zivotu, ignorovať ta, neakceptovat, absolútne ta a vás nechránit a doslova ísť proti tebe a konať ti zlo!!!! Keby bol normalny, čo on nie je, bol by ti len sprosto, a jednoducho odvetil: druhé chcem mať, keď prvé bude odplienkovane, / alebo: druhé chcem mať, keď prvé nastúpi do skolky; / alebo : druhé chcem mať, keď prvé bude už mať 2 roky. Stačila jedna sprostá odpoveď, ale primitiv nebol schopný ani tej, lež ujsť a ignor sú prednejsie a potom výhybka! Tu ti nezávidím, dievča, sama uvidis, že ty budeš mať jeden veľký problém, a to nie deti, ale jeho. Pokiaľ vôbec dospejete ku druhému. A pokiaľ nie, pán Tichá voda, nato bude mať tichý dôvod, prečo nie. Niekedy si musíš povedať, že všetko zlé je na niečo dobré a dôvody tam sú. Aj pokiaľ ti tvoj dobre falošný muž, umožní mať druhé dieťa, s ním, ty budeš len plakať, lebo už teraz je to na hovno s ním, chová sa iba tak, ako sa nemá a je tam to, čo tam vôbec teraz nepatrí, toto tam vôbec nemalo byť, to ste mali mať ešte také super, ze sem písať: 0, a on ti mal sám povedať, kedy druhé, ale radostne a minimálne mal odpovedať na tvoje otázky a nie zaujať falošný postoj, že sa schováva pred tebou. Ešte raz, fakt je úbohý, až sa smejem na ňom, a keď nebude druhé , ale bude aj konec bonec, tak si povedz, všetko zlé je na niečo dobré. Prajem mu, nech sa dobre schováva, a vyhýba, a to až tak, že ho ani nenájdeš viac už. Nech mu to vyjde a nech ho teda nájde , to, čo asi má, keď ty to nie si.
On s tebou preberal deti, viaceré, predtým, teraz, pri 6 m.sa vyhýba sexu, ako odpoveď na ďalšie dieťa...... a celkovo téme. Najprv by som riešila teba. Potom vás a potom jeho. Úprimne, nespadas ku gru žien, ktoré chcú mať aspoň po 2 rokoch prvého veku dieťaťa to druhé. Aby mali to prvé odplienkovane, atď. Väčšina žien to rieši až ku tretiemu roku veku prvého dieťaťa, čakať do druhé, a sú aj mamičky, ktoré aby si užili to prvé dieťa, tak počkajú až 4 roky , kým ma prvé dieťa, a potom majú druhé, čo si ty vekové môžeš radostné dovoliť, a sú aj mamičky, ktoré si povedia, že keď prvé dieťa bude prvacka, aby sa mohli venovať so školskými potrebami , majú to druhé. Pre samotné dieťa je celkom fajn, keď si užije rodičov a ma len ich a rodičia jeho a môžu sa starať len oňho. Teraz prejdem k vám obom. To ste ako mali vykomunikovane, že keď prvé dieťa bude mať koľko rokov, sa dáte na druhé? Dohodnuté to bolo ako, že keď prvé dieťa bude čo, už sedieť, tak skúsite druhé? Alebo keď začne chodiť? Alebo keď pôjde do škôlky? Na com konkrétnom ste sa dohodli? A teraz prejdem priamo k manželovi, ak ste zobratí a je to manzel: vôbec sa mi nepáči!!! Je to strašne úbohé, primitívne, zákerné, falošné, podle jak hrom sa zobrať a odísť preč z miestnosti, byt ticho jak had, vyhýbať sa, téme, tebe a vašemu sex.zivotu, ignorovať ta, neakceptovat, absolútne ta a vás nechránit a doslova ísť proti tebe a konať ti zlo!!!! Keby bol normalny, čo on nie je, bol by ti len sprosto, a jednoducho odvetil: druhé chcem mať, keď prvé bude odplienkovane, / alebo: druhé chcem mať, keď prvé nastúpi do skolky; / alebo : druhé chcem mať, keď prvé bude už mať 2 roky. Stačila jedna sprostá odpoveď, ale primitiv nebol schopný ani tej, lež ujsť a ignor sú prednejsie a potom výhybka! Tu ti nezávidím, dievča, sama uvidis, že ty budeš mať jeden veľký problém, a to nie deti, ale jeho. Pokiaľ vôbec dospejete ku druhému. A pokiaľ nie, pán Tichá voda, nato bude mať tichý dôvod, prečo nie. Niekedy si musíš povedať, že všetko zlé je na niečo dobré a dôvody tam sú. Aj pokiaľ ti tvoj dobre falošný muž, umožní mať druhé dieťa, s ním, ty budeš len plakať, lebo už teraz je to na hovno s ním, chová sa iba tak, ako sa nemá a je tam to, čo tam vôbec teraz nepatrí, toto tam vôbec nemalo byť, to ste mali mať ešte také super, ze sem písať: 0, a on ti mal sám povedať, kedy druhé, ale radostne a minimálne mal odpovedať na tvoje otázky a nie zaujať falošný postoj, že sa schováva pred tebou. Ešte raz, fakt je úbohý, až sa smejem na ňom, a keď nebude druhé , ale bude aj konec bonec, tak si povedz, všetko zlé je na niečo dobré. Prajem mu, nech sa dobre schováva, a vyhýba, a to až tak, že ho ani nenájdeš viac už. Nech mu to vyjde a nech ho teda nájde , to, čo asi má, keď ty to nie si.
@kassandra25 Prepac,ale na to vsetko si prisla z toho co napisala,bez toho aby si vedela opacny nazor?)))) Dva pohlady na to iste,nemusi byt to iste. Mne skor pride ta pani tak,ze nepozna inu temu a jedno nie nieje pre nu odpoved,lebo JA chcem a JA to mam tak vyskladane......A uz sme dvaja co mame rozny nazor na to iste....
Opýtaj sa ho na konkrétny dôvod, či je to čas, peniaze, vstávanie, prebaľovanie...
Lebo väčšinu vecí robí aj tak matka...
@frzeiovn možno nechce dieťa preto, lebo vidi, ako sa jeho zena zmenila po porode (psychicky a fyzicky), nie preto, lebo sa desi starostlivosti o dve male deti.
@kassandra25 Prepac,ale na to vsetko si prisla z toho co napisala,bez toho aby si vedela opacny nazor?)))) Dva pohlady na to iste,nemusi byt to iste. Mne skor pride ta pani tak,ze nepozna inu temu a jedno nie nieje pre nu odpoved,lebo JA chcem a JA to mam tak vyskladane......A uz sme dvaja co mame rozny nazor na to iste....
@martin96321 ved jeho názor nebolo odpoveď, ale ignoracie, výhybky, nekomunikuje a sprádanie v sexe. Ospravedlňujete nemluvna. A hádate jeho myšlienky a názory, ktoré zo seba nevysukal. U nej je badať teda pozitívny smer ku zväčšeniu rodiny, alebo pozitívny smer ku komunikovaniu, kdezto uňho to, čo by si vlastnej dcére neprial , tak čo sa ho tu zastavas
Netlačte počkajte 1,2 roky jeho to prejde😉
@martin96321 ved jeho názor nebolo odpoveď, ale ignoracie, výhybky, nekomunikuje a sprádanie v sexe. Ospravedlňujete nemluvna. A hádate jeho myšlienky a názory, ktoré zo seba nevysukal. U nej je badať teda pozitívny smer ku zväčšeniu rodiny, alebo pozitívny smer ku komunikovaniu, kdezto uňho to, čo by si vlastnej dcére neprial , tak čo sa ho tu zastavas
@kassandra25 Nechcela by si dalsie dieta,ale manzel by do Teba stale hustil a nedal by si povedat..........ako by si reagovala? S usmevom na perach by si ho cakala s rozkrocenou narucou,nech sa kludne posmykne hej?))))) A kazdy den by si pocuvala to iste dookola bez omrzenia.......no joooo mila pani
@kassandra25 Nechcela by si dalsie dieta,ale manzel by do Teba stale hustil a nedal by si povedat..........ako by si reagovala? S usmevom na perach by si ho cakala s rozkrocenou narucou,nech sa kludne posmykne hej?))))) A kazdy den by si pocuvala to iste dookola bez omrzenia.......no joooo mila pani
@martin96321 keby som ja nechcela druhé dieťa, otvorila by som ústa a odpovedala na otazky. Odpovedať nestojí ani korunu, čo ty nechápeš. Ak už by som manželovi sľúbila predtým, že deti budú viaceré, toto není zachovanie sa. Nechápeš vôbec nič, že odpovedať si zamieňas s ignoraciou a vyhybkou....., určite by som odpovedala, kedy je to reálne mať druhé dieťa. My sme tak aj s mužom boli dohodnutí, ze kedy cca. Je to korektne a ľudské. Hlavne nie falošné.
@martin96321 keby som ja nechcela druhé dieťa, otvorila by som ústa a odpovedala na otazky. Odpovedať nestojí ani korunu, čo ty nechápeš. Ak už by som manželovi sľúbila predtým, že deti budú viaceré, toto není zachovanie sa. Nechápeš vôbec nič, že odpovedať si zamieňas s ignoraciou a vyhybkou....., určite by som odpovedala, kedy je to reálne mať druhé dieťa. My sme tak aj s mužom boli dohodnutí, ze kedy cca. Je to korektne a ľudské. Hlavne nie falošné.
@kassandra25 kolkokrat by si bola ochotna a svhopna kludne odpovedat? 7 dni? 14,....365? A stale kludne?
@kassandra25 A neviem ci si citala,ale maju 6 mesacnu dceru........a pani by uz bola najradsej hned tehotna......
@kassandra25 A neviem ci si citala,ale maju 6 mesacnu dceru........a pani by uz bola najradsej hned tehotna......
@martin96321 keby si sa naučil čítať, tak by si si precital, že píše, že najskôr na konci roka by s tým začali a keby sa podarilo, tak prvé dieťa by malo tým pádom pred 2hym rokom veku. Vieš, koľko matiek poznám, kde deti majú medzi rozdiel kolom rok a pol až 2 roky? A? Sú vadne? Nie, ani zďaleka nie. Nepise o tom, že manžel musí počúvať niečo nonstop, to je tvoja replika. A mňa sa nepýtaj už vôbec, ved ja sem nepíšem tento problem
Treba tomu čas. My sme s manželom mali prvého keď som mala 23 r. Bol to cisársky a ja som povedala že jedno stačí. Od malička som však chcela 2 detičky. Prešlo 8 rokov a sám manžel mi navrhol že by sme mohli mať ďalšie dieťa. Do týždňa sme aj počali a narodil sa druhý synček. Medzi deťmi je 8rocny rozdiel a neľutujem. Starší má 10,5 a mladší 2,5, starsi je samostatnejsi a malý veľa obkuká od neho. Teraz mám 34 a manžel bude mať 38 rokov a už nám stačia dvaja krásni syncekovia 😉 aj druhý pôrod bola sekcia. Už by som do toho znovu nešla.
Chcem tým povedať, že máte veľa času a nič netreba uponáhľať. Musí si zvyknúť že je otcom.
@martin96321 keby si sa naučil čítať, tak by si si precital, že píše, že najskôr na konci roka by s tým začali a keby sa podarilo, tak prvé dieťa by malo tým pádom pred 2hym rokom veku. Vieš, koľko matiek poznám, kde deti majú medzi rozdiel kolom rok a pol až 2 roky? A? Sú vadne? Nie, ani zďaleka nie. Nepise o tom, že manžel musí počúvať niečo nonstop, to je tvoja replika. A mňa sa nepýtaj už vôbec, ved ja sem nepíšem tento problem
@kassandra25 Nie niesu vadne ,ze maju deti s dvojrocnym rozdielom. To som nepovedal. Čitat aj pisat ocividne viem. Tak skus citat aj Ty. ..mame 6 mesacnu dcerku a vzdy ked navrhnem temu o druhom.......takze pravdepodobne ta tema nepadla raz. Ale neodpovedala si,len si sa najezila.......Ako dlho si ochotna odpovedat na stale tu istu otazku?
Čítala som len prvú stranu, mňa pobavilo "nie sme najmladší, muž 35 a ja som chcela stihnúť druhé dieťa do 30" 😀 ako prepáč, ale toto ma úprimne rozosmialo. Ja som do 30 rokov stihla len jedno dieťa, nakoniec ich mám 4, medzi každým vždy veľký vekový rozdiel. Ak chcete veľkú rodinu, máte na ňu ešte tak 10-12 rokov určite a za 10 rokov stihnete naozaj dosť. Nechaj chlapa trocha, nech sa zorientuje, veď on ešte ani naplno neprecítil, že je otcom jedného dieťaťa a ty už chceš ďalšie.
Čítala som len prvú stranu, mňa pobavilo "nie sme najmladší, muž 35 a ja som chcela stihnúť druhé dieťa do 30" 😀 ako prepáč, ale toto ma úprimne rozosmialo. Ja som do 30 rokov stihla len jedno dieťa, nakoniec ich mám 4, medzi každým vždy veľký vekový rozdiel. Ak chcete veľkú rodinu, máte na ňu ešte tak 10-12 rokov určite a za 10 rokov stihnete naozaj dosť. Nechaj chlapa trocha, nech sa zorientuje, veď on ešte ani naplno neprecítil, že je otcom jedného dieťaťa a ty už chceš ďalšie.
@zitaje no lenže nie každý chce veľké vekové rozdiely a rodiť pred 40tkou, zase aj toto treba brať do úvahy.. nám keby sa druha dcera nepošťastila tak rýchlo po prvej, ja by som už teraz do druhého dieťaťa nešla.. a to budem mať v lete “iba” 35.. proste nie každý sa na to cíti a nie každý chce ako 45rocny ísť s prváčikom do školy.. a tiež nie každý muž po 40tke túži po bábätku.. 🤷🏻♀️
@zitaje no lenže nie každý chce veľké vekové rozdiely a rodiť pred 40tkou, zase aj toto treba brať do úvahy.. nám keby sa druha dcera nepošťastila tak rýchlo po prvej, ja by som už teraz do druhého dieťaťa nešla.. a to budem mať v lete “iba” 35.. proste nie každý sa na to cíti a nie každý chce ako 45rocny ísť s prváčikom do školy.. a tiež nie každý muž po 40tke túži po bábätku.. 🤷🏻♀️
@7lenka11 však to je v poriadku, ale keď napíše ani nie 30-ročná s 35-ročným mužom, že už nie sú najmladší, ako keby im už vek bránil mať ďalšie dieťa... to je pre mňa úsmevné. Lebo jedna vec je ich túžba, rozhodnutie, životný štýl, a druhá vec je realita. V 30-tich rokoch sa ani za socíku ženy nepovažovali za staré na dieťa, a to za tých niekoľko desaťročí sa aj starostlivosť o matky aj deti posunula, aj možnosti prenatálnej diagnostiky sú úplne niekde inde. Veď v dnešnej dobe veľmi veľa žien má prvé dieťa okolo 35 a nie, nie je to neskoro.

Z tvojho pisania sa snazim pochopit, ze velmi tuzis po druhom babatku. Skor sa vsak viem vzit do pocitov tvojho muza. S manzelom sme chceli mat dve deti. Ked mal nas syn 1,5r manzel uz velmi chcel druhe, ja vobec. Syn bol dost akcne dieta a miestami mi dal dost zabrat, takze o druhom som nechcela ani pocut. Parkrat to spomenul a uz po niekolkom raze som ho “vybavila”, ze teraz urcite NIE a ak to nebude respektovat, bude ma stale do toho “nepriamo tlacit”, spominat to a atd tak bude medzi nami problem. Po istom case to prislo aj na mna a dnes mame dve deti. Mat dieta/ deti je velka zodpovednost a az ked to dieta pride si vela ludi uvedomi ake to v skutocnosti je a co vsetko to obnasa. Je to ine ako ked o tom pocuvas a citas 🙂 Dovod preco som druhe vtedy nechcela ja moj manzel vedel, ty uvadzas, ze mate dokonale dieta, tak to asi dovod nebude. Asi by som sa na tvojom mieste zamerala na to vediet preco dalsie dieta s tebou nechce mat. Co sa tyka sexu- ten sa ma sice praktizovat nie sa o nom bavit, ale vo vasom pripade by som tiez asi chcela vediet preco ho moj muz odmieta so mnou mat. Dajte debatu.