icon

Manžel nechce druhé dieťa. Ako to zvládnuť?

tatiana234
Dnes o 09:30

Ahojte mame 2 a pol ročnú dcérku a osm znova tehotna obe tehotenstva boli plánované o druhe sme sa dokonca snažili 5 mesiacov. Vzdy sme 2 deti aj chceli taka bola dohoda. Dcéra je dost emotivna nemajú dobry vzťah tym ze muž ma slabé nervy a ona výrazne obdobie vzdoru a este aj je dost na mna naviazaná. Ked som ostala tehotna muž to zle znášal aj znášal dava ji to vyzrat kedze som v prvom trimestri býva ki zle jeho komentar je mas co si chcela stále mi hovorí veci ktorými mi dáva na javo ze to druhé dieťa nechce. Ja sa velmi teším bojim sa ako to celé prebehne kedze som psychicky z tejto situácie utrapena. Som z neho sklamaná poznám ho ako človeka co ma rad deti vzdy mal vzdy bol velmi kľudný do bodu kymxsa nam narodila dcéra s ktorou smecto nemali od narodenia najľahšie ale aj take deti su bohužiaľ. Beriem to z jeho strany ako podraz voči mne takéto správanie. Úprimne sa obávam ze taketo manželstvo neudrzime a pri takomto spravani by to ani s jedným dieťaťom aso jeho nastsven8e v hlave nemenilo ze by si časom problem našiel v niečom inom.

Strana
z2
amonet
Dnes o 09:34

nuz tvoj muz je debil a ty si pred tym zakryvas oci. urcite chcel druhe dieta alebo si tolko tlacila ze sa podvolil

minenkaa
Dnes o 09:40

@tatiana234 a bolo to druhé dieta potrebné?
Veď vadilo mu už to prvé
Kde sa vzalo ,že deti sú potrebné a nutnosť

anonym_f5f1da
Dnes o 09:40

Vzdy mal rad deti, kym sa vam nenarodila vasa prva dcera a napriek tomu ste sa snazili 5 mesiacov o druhe? To mi nejak nevychadza

tatiana234
autor
Dnes o 09:44
@anonym_f5f1da

Vzdy mal rad deti, kym sa vam nenarodila vasa prva dcera a napriek tomu ste sa snazili 5 mesiacov o druhe? To mi nejak nevychadza

@anonym_f5f1da mame synovcov netere mal s nimi velki pekný vzťah naša dcéra je celkom náročná qko píšem ma silné obdobie vzdoru ako Bábarkke bola tiez celkom náročná placliva

anonym_f5f1da
Dnes o 09:45
@tatiana234

@anonym_f5f1da mame synovcov netere mal s nimi velki pekný vzťah naša dcéra je celkom náročná qko píšem ma silné obdobie vzdoru ako Bábarkke bola tiez celkom náročná placliva

@tatiana234 tak oreco ste sa 5 mesiacov snazili o druhe? Ved len s prvym dietatom ma velky problem. Ci to si ho donutila alebo co 😃

tatiana234
autor
Dnes o 09:49
@anonym_f5f1da

@tatiana234 tak oreco ste sa 5 mesiacov snazili o druhe? Ved len s prvym dietatom ma velky problem. Ci to si ho donutila alebo co 😃

@anonym_f5f1da bavite sa ?

minenkaa
Dnes o 09:51
@tatiana234

@tatiana234 my ano ,ty asi nie

doriiis
Dnes o 09:52

Ak nie je dobrý otec jednému dieťaťu, nebude dobrý otec ani dvom deťom. Škoda, že ti to nedocvaklo skôr.

oceanahory
Dnes o 09:52

Autorka, ale komentare vyssie su naozaj relevantne, ci sa ti to paci alebo nie...ked manzel nesplnal tvoje ocakavania ako otec uz pri prvom dietati, preco si sa s nim dobrovolne rozhodla mat druhe? Mrzi ma to, ale teraz uz darmo nad rozliatym mliekom nariekas 😟.

tatiana234
autor
Dnes o 09:53
@minenkaa

@tatiana234 my ano ,ty asi nie

@minenkaa tak dufam ze potom ako budete posmeskovat tehotnu zenu co si pyta radu mate lepsi den

billy_jean
Dnes o 09:54
@tatiana234

@minenkaa tak dufam ze potom ako budete posmeskovat tehotnu zenu co si pyta radu mate lepsi den

@tatiana234 kto sa snazil o dieta? Ty alebo on? Povedal ti, ze chce druhe dieta?

tatiana234
autor
Dnes o 09:56
@billy_jean

@tatiana234 kto sa snazil o dieta? Ty alebo on? Povedal ti, ze chce druhe dieta?

@billy_jean snažili sme sa obaja mala som aj jeden potrat medzi tym nasledne u gynekológa vysetrenia kedze som mala problemy nejake. Teraz mi to pride ze to drihe dieta nechcel. Mal mi to teda povedat

billy_jean
Dnes o 09:57
@tatiana234

@billy_jean snažili sme sa obaja mala som aj jeden potrat medzi tym nasledne u gynekológa vysetrenia kedze som mala problemy nejake. Teraz mi to pride ze to drihe dieta nechcel. Mal mi to teda povedat

@tatiana234 on ti vyslovene povedal, ze chce druhe dieta? ze podme sa snazit o druhe dieta?

anonym_f5f1da
Dnes o 09:58
@tatiana234

@tatiana234 ved odpovedaj na otazku. Ked nebudes odpovedat, tazko ti poradime

anonym_27c29e
Dnes o 09:59

@tatiana234 Tvoj manžel má rád deti, kým ich má na chvíľu a vždy, keď začnú plakať, môže ich vrátiť rodičom.Inak je nezrelý a nie najvhodnejší adept na otcovstvo.Deti rastú s.problemami a neraz prvé tri roky ich života sa rodič riadne nevyspi.Moj manžel "zdupkal,, pred tým, že syn bol často chorý.Odisiel pracovať do zahraničia.Vedela som,ze takto sa už o druhé dieťa nebudem ani pokúšať.V tvojom prípade už ale druhé bábätko je na ceste,a tak sa priprav aj na to, že možno ostaneš sama na obe deti.Je však možné aj to, že druhé dieťa bude menej plačlivé a dáte to s manželom spoločne/myslím obdobie, kým deti podrastu/.V každom prípade, držím ti palce,aby si to zvládla

sara07
Dnes o 10:03
@tatiana234

@tatiana234 je iné mat synovcov čo sa pohraš , zabavíš a vratiš ako vlastne o ktore sa musiš starat
je možne aby ti aspon na pol dna postražila mamina, svokra kamoška dceru ,žeby ste mali volnejšie doma

tatiana234
autor
Dnes o 10:03
@anonym_f5f1da

@tatiana234 ved odpovedaj na otazku. Ked nebudes odpovedat, tazko ti poradime

@anonym_f5f1da na druhom dieťati sme sa dohodli obaja ako som pisala maal som jeden potrat po dcére to tehotenstvo bol otiez plánované rozhodnutie nepadlo za výstrelu ohňostroja. Keby ho dcéra neodmietala a bola menej nana naviazaná a chcela by ist aj k nemu mozmo by to bolo aj pre neho lepsie vela krat sa snazi s nou aj zahrať a ona nechce len mama mama

anonym_f5f1da
Dnes o 10:05
@tatiana234

@anonym_f5f1da na druhom dieťati sme sa dohodli obaja ako som pisala maal som jeden potrat po dcére to tehotenstvo bol otiez plánované rozhodnutie nepadlo za výstrelu ohňostroja. Keby ho dcéra neodmietala a bola menej nana naviazaná a chcela by ist aj k nemu mozmo by to bolo aj pre neho lepsie vela krat sa snazi s nou aj zahrať a ona nechce len mama mama

@tatiana234 no tak je potom debil. Ak ste boli dohodnuti, ako pises a teraz to babo nechce, tak tam nic ine nevychadza. Ale skor by ma zaujimal jeho pohlad na vec, myslim, ze by to bolo este zaujimave

sense
Dnes o 10:06

Príchod dieťaťa, zamáva každým vzťahom. A to že mal dobrý vzťah deťom. Áno mohol aj môže pokiaľ ich má chvíľu na pobavenie, vlastné dieťa už nie je len na pobavenie. A súbory ktoré to ustoja a páry ktoré nie. A čo máš robiť? Keďže sa na dieťa tešíš, tak len vydržať a podľa možnosti sa s mužom nehadat a neocakavat. Zrejme to druhé dieťa , až tak veľmi nechcel. Píšeš ,že ti to mal povedať. Odpovedz si úprimne, aká by bola tvoja reakcia? Neboli by tam z tvojej strany výčitky. Natlaky atď? (Samozrejme to ho neospravedlňuje, nechcel dieťa, mal sa chrániť). Ty sa musíš teraz len ukľudniť, stres škodí nielen tebe, ale aj to 2,5rocne vaše hádky všetko vnima

sara07
Dnes o 10:06
@tatiana234

myslim že nie , skušaju ti vysvetli že ked sa preješ napr torty alebo nejakého jedla že je ti zle tak si nedáš dalšiu porciu
pytaju sa ta či na rovinu povedal alebo si ho tlačila , chcela , my neviem ako to bolo , berieme čo pišeš , nebud hned vztahovačna
@tatiana234

letfenixa
Dnes o 10:07
@tatiana234

@tatiana234 synovcov a netere asi nemal od narodenia denne. To je nulový faktor.

anonym_c54f03
Dnes o 10:08
@tatiana234

@tatiana234 áno, má rád deti, ale evidentne len cudzie. To že je na teba 2ročné dieťa naviazané je normálne, to že je dieťa náročné je normálne, to že je dieťa emotívne je normálne, ale to že máš doba debila normálne nie je, dcéra sa naviazala na teba, lebo otec s ňou nemá vzťah, dieťa v jej veku to vníma, ona sa správa normálne, on nie.

tatiana234
autor
Dnes o 10:10
@anonym_f5f1da

@tatiana234 no tak je potom debil. Ak ste boli dohodnuti, ako pises a teraz to babo nechce, tak tam nic ine nevychadza. Ale skor by ma zaujimal jeho pohlad na vec, myslim, ze by to bolo este zaujimave

@anonym_f5f1da ja nerozumiem preco ho dcérka odmieta jasne ze aj skrikne po nej aj ja ved ju nemôžeme nechat robit si fo chce dokonca ju aj za toto hresim ako sa k tatovi sprava ked mu vybuchnú nervy ma nevhodné správanie nadá jej hovori jej nevhodné veci niekedy je situácia dost vyostrena hučí ako pavian lebo si k nej nesadne dozadu do auta a hučí aj hodinu ze ju potom od nervov napína viem ze je z nej znechutený a mozno z toho vini mna ze je taka uprimne neviem ako ju niekedy ukludnit su situácie kedy sa to hned nedá alebo sa tomu vzdy vyhnúť nedá. Na tata sa tesi pyta sa na neho pride z roboty s posli ho hneď prec

obrazkova

@tatiana234 nič "neutrapi" chlapa viac ako to, že príde o svoje pohodlie

anonym_0bde72

@tatiana234 deti veľmi veľmi preveria vzťah....niekedy bohužial aj ukončia...muzi maju radi deti ale take ktore napriklad vratia sestre ...pohrajú sa a vybavené....časom sa to utrasie a ty budeš rada že mate dve detičky...tie prve 3 az 4 roky su niekedy ozaj ťazke...

tatiana234
autor
Dnes o 10:11
@obrazkova

@tatiana234 nič "neutrapi" chlapa viac ako to, že príde o svoje pohodlie

@obrazkova hmm to je pravda ale ma voľnosti kilko chce nezakazujem mu na mna az často jiekedy chodi kade tade je vasnivi turista na viac daňových turach bol viac krat co mame dcérku mna to tak velmi mrzí tym ze som vyrastala v rodine kde moja matka bola povedzme nie vhodná adepttka tiez na rodicovstvo

makodob
Dnes o 10:13

Ja neviem, to ozaj dnes neexistujú zrelí muži, čo podržia svoje manželky v láske? To čo sú dnes muži zač, absolútne nefunkčná generácia mužov! To je výchova jeho rodičov, on je nezrelý muž, resp. chlapec v mužskom tele. Tu pomáha len tvoja tvrdá konfrontácia a tvoje nastavenie hraníc. On splodil to dieťa s tebou, nie, že máš čo si chcela. Kde bol on? Nech prevezme zodpovednosť a vzchopí sa! Problém je, že stráca komfort a už nemože toľko brať, lebo máte dieťa, ktoré tiež berie. Ozaj čím skor ho zapoj do celého chodu domácnosti, on je plnohodnotný rodič. Skús mu apelovať na zdravý rozum, že on má byť ten správny vzor muža pre svoju dcéru, či je hrdý na to čo teraz stvára?

tatiana234
autor
Dnes o 10:15
@makodob

Ja neviem, to ozaj dnes neexistujú zrelí muži, čo podržia svoje manželky v láske? To čo sú dnes muži zač, absolútne nefunkčná generácia mužov! To je výchova jeho rodičov, on je nezrelý muž, resp. chlapec v mužskom tele. Tu pomáha len tvoja tvrdá konfrontácia a tvoje nastavenie hraníc. On splodil to dieťa s tebou, nie, že máš čo si chcela. Kde bol on? Nech prevezme zodpovednosť a vzchopí sa! Problém je, že stráca komfort a už nemože toľko brať, lebo máte dieťa, ktoré tiež berie. Ozaj čím skor ho zapoj do celého chodu domácnosti, on je plnohodnotný rodič. Skús mu apelovať na zdravý rozum, že on má byť ten správny vzor muža pre svoju dcéru, či je hrdý na to čo teraz stvára?

@makodob ja chodím cely cas co som na materskej do prace 2x do týždňa cca o fungovať práveže vie aj s malou aj v domácnosti aj sam s nou problem je ked sme spolu všetci 3 doma ona vystraja a potom prichádza problem s tym ze aj druhé dieťa bude a asi aj strach ze bude to taketo iste k tomu pfpblen ze ked sa vytoci povie veci co su nevhodné a hádka he na svete kedze ja si aj davam pozor co mi ide z úst

anonym_f5f1da
Dnes o 10:19
@tatiana234

@anonym_f5f1da ja nerozumiem preco ho dcérka odmieta jasne ze aj skrikne po nej aj ja ved ju nemôžeme nechat robit si fo chce dokonca ju aj za toto hresim ako sa k tatovi sprava ked mu vybuchnú nervy ma nevhodné správanie nadá jej hovori jej nevhodné veci niekedy je situácia dost vyostrena hučí ako pavian lebo si k nej nesadne dozadu do auta a hučí aj hodinu ze ju potom od nervov napína viem ze je z nej znechutený a mozno z toho vini mna ze je taka uprimne neviem ako ju niekedy ukludnit su situácie kedy sa to hned nedá alebo sa tomu vzdy vyhnúť nedá. Na tata sa tesi pyta sa na neho pride z roboty s posli ho hneď prec

@tatiana234 detsky psycholog nic?

anonym_c54f03
Dnes o 10:19
@tatiana234

@makodob ja chodím cely cas co som na materskej do prace 2x do týždňa cca o fungovať práveže vie aj s malou aj v domácnosti aj sam s nou problem je ked sme spolu všetci 3 doma ona vystraja a potom prichádza problem s tym ze aj druhé dieťa bude a asi aj strach ze bude to taketo iste k tomu pfpblen ze ked sa vytoci povie veci co su nevhodné a hádka he na svete kedze ja si aj davam pozor co mi ide z úst

@tatiana234 prečo ho stále ospravedlňuješ?

Strana
z2