Máte 6-mesačné bábo a ste znovu tehotné?

12. feb 2023

Ahojte baby. Ako ste riešili to ak už máte polročne dieťatko doma a stw teda opäť tehotné? V hlave mi ide čo potom. Bude ma potrebovať. Bude chcieť prso keď ja budem v pôrodnici. Babatko je stále kojene. A druhé na ceste. Tešíme sa ale bojím sa čo potom?

zmrzlinka2021
12. feb 2023

Ak je babo kojene, logicky bude chciet sa najest aj ked budes v nemocnici.

iduska13
12. feb 2023

Neviem v ktorom týždni tehotenstva si, ale ak len na začiatku za 9 mesiacov sa toho ešte veľa zmení. Dieťatko bude už väčšie, bude mať cez rok a to už bude papať klasickú stravu. A možno sa od prsa aj samo odstaví. Treba myslieť pozitívne a nerobiť si dopredu stres 😉

svetlonos
12. feb 2023

Zalezi, ci chces kojit tandemovo, to by som ja nedavala. Casom mu das um a bude fajn, uvidis. Najlepsie naucit ho 1-2 mesiace pred terminom porodu a uz si aj tatzlo poradi lepsie ako keby mal abstak ako pri odkojeni. Hlad hlavne sama na seba! Ty sa musis citit konfortne a zdravo aj vyspata byt( ak sa ti bude dat. Pretoze sa budes starat o dve male deturence. A ked budes ty v pohode, budu aj deti, ci uz kojene alebo na um.
Tak by som jednala aj ja v tvojej situacii. Co z kojenia, pokial je zena unavena, nervozna- to z nej ani deti nic nemaju. To bude dobre, len ozaj dbaj na svoju pohodu v ramci moznosti 🙂 Drzim vam palce a prajem krasny cas aj porod.

mimi3008
12. feb 2023

Popravde, moj mladsi ma 16 mes. - cca tolko bude mat tvoje(alebo asi o 1-2mes.menej), ked prides z porodnice a neviem si predstavit, ako by to zvladol, keby sme mali teraz novorodenca vyzadujuceho tolko pozornosti. On je taka moja nalepka, velmi zamaminkovany, este viac, nez bol prvy syn. Ale samozrejme, musel by sa situacii prisposobit a zvladnut by sme to nejako zvladli. Ty uz si tehotna, takze otazka uz nestoji, ci to je alebo nie je dobry napad. Teraz musis vyuzit tych 9 mesiacov (resp. kolko ti ostava do konca tehotenstva) co najlepsie na to, aby si male nejako pripravila. Ucte ho trebars zaspavat s muzom, nech nie si len ty ta jedina osoba pre neho, od ktorej sa nevie odtrhnut a pod. Starsi mal 25 mesiacov, ked sa narodil mladsi a teeaz uz su z nich partaci, je to taky vekovy rozdiel, aky sme chceli, ale zaroven (a to vidim teraz spatne) dobre, ze rozdiel nebol mensi, lebo neviem, ako by to zvladol starsi, keby prisiel surodenec skor, chybala by mu moja pozornost a moj cas venovany len jemu, aj tak to bol pre neho zaberak...ale po svete chodi tolko mamiciek, ktore maju 2 deti aj do roka a zvladli to urcite na vybornu😊takze drzim palce😊

dominikamacakova
12. feb 2023

Vydrží pár do aj bez kojenia -nie je na výber. Ja som chcela skúsiť tandem, ale to bola hrôza. Nakoniec som po mesiaci prestala kojiť obe lebo som tú starostlivosť, kojenie a všetko okolo nezvládla. Švagriná je teraz tehotná, má ročné dieťa a prestala ju kojiť lebo akože je to hrôza aj byť tehotná a kojiť v tehotenstve 🙄 Ja nechápem prečo som sa tak "týrala" 😀

wwwwerunka
12. feb 2023

Mne sa syn sam odstavil, mal vtedy 7 mesiacov.
No co das UM a hotovo. Ved uz bude papat aj prikrmy, do porodnice neodchadzas dnes ani zajtra. Postupne najdete rezim a bude

kluska
12. feb 2023

neboj sa, nejako bude, treba len prezit prvy rok a potom bude stale lepsie a lepsie a jak bude mat to male 2-3 rocky, tak si uz vylozis nohy a budes happy, ze mas 2 male deti tak hned po sebe. Rob jak citis a budes urcite vediet co robit. Hlavne klud, ked budes ty v klude, tak aj vsetko pojde lahsie. Ja naopak by som to polrocne sem tam aj po porode nakojila, bude mat pocit, ze mamka je stale aj jeho a tak prijme aj malickeho surodenca. Apropo ber ich po porode rovnako, aj to male, aj to starsie, lebo to starsie bude stale este male babatko, potom je dost mozne, ze budu mat pekny vztah medzi sebou. ja mam 2 rocny rozdiel a 2 chlapcov, maju 9 a 7 a su najlepsi kamarati, tak cca asi od 3 rokov toho mladsieho. Aj sa biju, ale prevazne sa pekne hraju a pomahaju si. vela stastia.

nique
12. feb 2023

Dojčenia sa neboj. Ja som syna dojčila až do odchodu do pôrodnice. Tam som si žiaľ pobudla 2 týždne. Mlieko som nestratila, dcéra mala hneď po pôrode dosť. Ked som sa vrátila, dojčila som oboch ešte asi 1\2 roka.

kaktusik007
12. feb 2023

ja nerozumiem co riesis! Ved uz ma 6 mesiacov. Moj mal 4. 😜🤣🤣🤣

bude to zahul, des a hroza. A budes strasne unavena, znicena, flustrovana. Ale ten pocit, ked im zavries dvere vecer na izbe a oni budu spat a ty mas chvilu sama pre seba --- tak ten milujem doteraz, a to budu mat uz 13 a 12 ;)

cecilia29
13. feb 2023

Ja som dojcila obe tehotenstva, jedno som odstavili v 7. mesiaci, druhé asi v piatom .

aliaray1
14. feb 2023

Ahojky, v pohode. Od 6 mes zacina papat pevnu stravu, nasa 10 mes uz pije mliecka podstatne menej a od 12 mes a dalej bude asi mliecko ubudat a ubudat. Navyse je tu moznost vopred odstriekat, dat do teglikov a namrazit. Takto vydrzi mesiac a to budes davno doma.

mamkalentedkova
15. feb 2023

Presne ako baby píšu ..do pôrodu je ešte toľko času ,že si teraz ozaj s tým neláme vôbec hlavu Mnoho veci sa za ten čas vyrieši úplne samo.Švagtina už síce malá väčšieho chlapčeka ,tiež bol stále kojeny,mal skoro dva roky ,keď sa narodila menšia sestra ,doteraz koji tandemovo obidvoch a to bude mať starší v máji tri roky 😊.
Niektoré bábätká sa ale samoodstavia ,keď je mamka tehotná ,lebo mlieko sa samozrejme mení pre potreby nového bábätka.Ale dovtedy už budete mať zavedené prikrmy ,takže no stres a teš sa ,užívaj si tie krásne pocity