Máte aj vy pocit, že ste zlá matka?
Ahoj mamičky. Aj vy máte dakedy pocity že ste zlá matka napríklad keď zakričíte na drobca svojho pripadne ho capnete? Ja mám teda vždy pokazený cely deň a výčitky. Keď si spomeniem na tie kútiky úst ktorým bolo do placu 😟 Máte to aj vy tak? Či len ja som taká precitlivelá? A otázka čapli ste dieťatku aj takému menšiemu okolo 2rokov? (Samozrejme nie silno) ďakujem za reakcie
@suzie.h presne tak...bude posluchat lebo vie,ze jej maminka ju bude lubit len vtedy ak bude robit to,co ona povie a mysli ze je spravne...a ked vyboci kus z jej modelu vychovy tak ju bide asi nenavidiet..to dieta nema vybudavany prirodzenya zdravy respekt ale respekt zo strachu...mne je tak luto jej dietata...
Taka ďaľšia téma, v ktore sa vždy budú vyskytovať minimálne 2 prúdy názorov. Tak ako je to o dlhodobom dojčení, očkovaní, bezplienkovaní, nočníkovaní, nosení a pod....
Ženy, ktoré neuznávaju fyzické tresty , ti budú vyprávať, že aj ked si capla dieťa , tak aj tak si správna maminka, nakoľko ťa to trápi a bla bla...
Ženy, ktoré uznávajú fyzické tresty, ti napíšu to, že je to normálna súčasť výchovy, takže výčitky nie su na mieste.
o čom to teda je?
Záleží aj na dieťati. Na niektoré sa človek krivo pozrie a rozplače sa, na iné možno kričať a dokonca mu jednu šupnút, aj tak si z človeka robí dobrý deň....Mne sa najviac osvedčilo to (žiaľ málo to dodržiavam, skôr kričím), keď sa urazím a počas toho, ako sa mi dieťa zlostí, odídem do druhej izby, zapnemsi počítač a dieťa je o chviľu pri mne. Aj ja si veľakrát poviem - "Ty krava stará, čo tu vrieskaš, aj tak ťa neposluchne." Ale niekedy, ked ani poludnie nie je a má už piaty záchvat, tak fakt už mám toho dosť.
@fantaghiro21 je rozdiel fyzicky trest a fyzicky trest. Dat decku po zadku a po tvari je sakra rozdiel.
@misscelaneous a autorka tvrdila, že dieťa týrala?že ma klobasky po tvari?To je rozdiel...
@bielamacka3 tvoj syn sa bude tiež raz tak isto urážať a odchádzať do druhej izby
@fantaghiro21 nie. Ani nikde nepisem ze to autorka tvrdi. Hovorim len ze je rozdiel dat decku po rici a rozdiel mu davat facky, ako tu pise jedna uzivatelka, ze je to v pohode. Takze je tazko povedat, ci je niekto za alebo proti fyzickym trest, bo nie je trest ako trest.
@misscelaneous ja stále nechápem, prečo sa ma snažiš moralizovať..Asi si si pomýlila nick. Ja som sa nikdy nevyjadrila o tom, či som za alebo proti fyzickým trestom.
Mám na to svoj názor, ktorý som ani nevyjadrila. Akurát som sama napísala autorke, načo je táto diskusia, ked dostane pozitíva , tlapkanie po pleci z každej strany....
A v tejto diskusii by aj nejake vyjadrenie nazoru bolo len hádzaním hrachu o stenu...
@fantaghiro21 nemoralizujem ta. Odpovedam na tvoju otazku, ci autorka tvrdila, ze dieta tyrala a vysvetlujem ti moj pohlad, ze je tazko odsudit a povedat, kde je hranica medzi fyzickym trestom a tyranim a preco sa neda povedat vo vsebecnosti, ci si proti alebo nie kedze to nie je ciernobiele. To na margo toho, kde si pisala o zenach, ktore uznavaju fyzicke tresty a ktore nie.
@misscelaneous ja som písala autorke toto :
fantaghiro21
•
28. jún 2018
Taka ďaľšia téma, v ktore sa vždy budú vyskytovať minimálne 2 prúdy názorov. Tak ako je to o dlhodobom dojčení, očkovaní, bezplienkovaní, nočníkovaní, nosení a pod....
Ženy, ktoré neuznávaju fyzické tresty , ti budú vyprávať, že aj ked si capla dieťa , tak aj tak si správna maminka, nakoľko ťa to trápi a bla bla...
Ženy, ktoré uznávajú fyzické tresty, ti napíšu to, že je to normálna súčasť výchovy, takže výčitky nie su na mieste.
o čom to teda je?
A ty si mi napísala :
misscelaneous
•
Včera o 17:13
@fantaghiro21 je rozdiel fyzicky trest a fyzicky trest. Dat decku po zadku a po tvari je sakra rozdiel
Ja som spomínala aj jednu, aj druhu stranu názoru. A ty si mi napisala, ako keby som uznavala len jednu .... Asi si si ma pomýlila s niekým iným ,a ten komentar nemal patriť mne 🙂
@fantaghiro21 ak si čítala celú diskusiu, tak vieš prečo sa tu spomína aj fackovanie deti do troch rokov. Lebo aj to tu bolo obhajovane, hoci to isto nespada ani pod kategóriu matiek, ktoré fyzicke tresty uznávajú.
@fantaghiro21 v podstate by sa dalo spytat naco sa na modrom koniku ludia pytaju na cokolvek, ked v kazdej teme su rozne nazory.. defacto je tak kazda diskusia uplne zbytocna..
@marylynn tým padom, si odsudila všetkých rodicov, možno aj tvojich vlastných ( neviem, možno si výnimka, a teba rodicia nevylatali varechou, nedali facku, nedali do kuta klačať)
V dnešnej dobe sa ide stále do extrémov... ked sa spomenie fyzický trest , hned sa všetkým berie na vedomie, ako rodicia od mlatenia idu doslova skoro zavraždiť dieťa, utýrať na smrt.
A naopak , videla som na vlastnej koži, že rodicia, ktorí maju iné výchovne parametre, napr , ak dieťa spraví niečo zle, nevie sa vtrepať do kože - zmlati ine dieťa,hodi do neho strk, skaly, atd, tak ho rodič pride vyobjímať , potlapkat po pleci, pohladka a snaží sa nahuckať rozmazleným tonom , ako by to dieťa to a hento nemalo robiť...
ja neviem, ale spätna väzba bolo asi taká, že si to decko robilo z rodičov holu riť...
Myslím si, že by bola potrebná miera. Dieťa musí vedieť, že musí rešpektovať, poslúchať a za jeho zlé činy, musí niesť následky. ....
@fantaghiro21 facku som od mamy dostala raz, ked som mala asi 16. Myslím, že ani jedna z nás na tú situáciu hrdá nebola.
A za mňa je facka dieťaťu do troch rokov rozhodne cez čiaru
.
@kattullka Svoje dieta necapem a nikdy ani nebudem. Ani silno, ani slabo, ani symbolicky, ani nijako. Telesny trest je primitivna reakcia na problem, ktora nevedie k nicomu dobremu. V tvojom pripade minimalne k vycitkam svedomia. Navyse v krajine kde zijem su akekolvek telesne tresty zakazane uz od roku 1979. Vychovava sa bez nich. Ale stalo sa mi, ze som zvysila hlas a ano, bolo mi to luto.
@minttu a prečo, ked ste si napustili moslimov do krajiny, tak nechodiš v burke?
@fantaghiro21 Nerozumiem celkom tvojej reakcii na moj komentar.
@minttu ja tiez zijem v krajine, kde su fyzicke tresty zakazane, a tak to tu aj vyzera..drze nevychovane detiska, co skacu svojim rodicom po hlave, a ti im nic nemozu..lebo decko rodicovi povie, ze ho uda..ja nehovorim, ze treba deti mlatit, ale tapnut po riti niekedy treba..mne sa tiez sem tam usla aj vychovna facka od mamy, a som ziva a zdrava..
Mne sa raz páčila jedna matka na ihrisku. Jej dvaapol ročný syn s rovnako mladým dievčatko sa naháňali, vrieskali po sebe a on na nich" Presttaňte, správajte sa vzhľadom k svojmu veku!" 😀 Neviem, ako sa majú také deti správať.
nuz to co plati na jedno dieta, nemusi platit druhe... ja mam 2 chlapcov, uplne ine povahy.. jeden od malicka kludny, staci mu povedat max 3 krat a posluchne, upratuje od mala hracky sam staci raz povedat, ked robi to co nema staci dorazne upozornit ( nie kricat) a on prestane ...a ten druhy? ten je tvrdohlava osobnost od malicka, stale si ide svoje, 5x mu pekne poviem a nic, zvysim hlas nic, ked zacnem ziapat tak vtedy prvy krat zareaguje ze sa aspon pozrie na mna ale stale nic ide si svoje, rozne metody som skusala - kebyze praktizujem tu pokojnu vysvetlovaciu, tak je u nas cista anarchia a decko bez respektu, lebo on ma prijem vypnuty ked robi to co nema alebo si ma upratat atd..a keby mu stale davam po zadku, tak sa bude sice bat, aj na chvilu zacne pocuvat, ale za chvilu je este horsi a robi napriek..takze to tiez nefunguje u nas... a co na neho plati ?? nic, iba si trvat na svojom, zobrat do vreca oblubene hracky, ziadny vecernicek a podobne veci..inak ma na haku ..😈a tymto som chcela povedat, ze neodsudzujem mami ktore svojim deckam davaju po zadku a ani tie ktore nedavaju..lebo naozaj tie deti su rozne a neexistuje iba jeden vychovny system ktori by platil na vsetky deti na svete.
ja by som chcela vidieť ešte aspon jedno dieťa, ktoré pri umývaní vlasom tak hystericky vyvádza ako to moje. Ja neviem, čo mu na tom vadí. Do očí mu vodou nejdeme a hneď mu utrieme hlavu. Akceptuje iba tak, keď mu našamponujem vlasy a vytriem mokrými žinkami a potom uterákov, inak nie. Tak neviem, či ho mám dať uplne vykosiť a potom snáď to umyvanie bude ľahšie, alebo naopak mu umývať hlavu každý druhž deň, aby si zvykol. Ale už som mu povedala, že duck a youtube má iba za umyté vlasy. Počas hry vo vani neviem, či je to dobrý nápad, lebo akonáhle pocíti, že má mokrú hlavu, začne sa štverať von, aj keď tam bude mať aj sto hračiek.
@bielamacka3 Kazde druhe 😀
@bielamacka3 úplne bežné... Vlasy skoro vykosene,ale umývanie je boj.. ako-tak sa mi ho podarilo spacifikovať,aby si ľahol do vane a tak umývame.. už sa to lepší,ale akoby sme ho z kože drali...
@bielamacka3 kolko ma rokov,nada tiez istu dobu rucala ako keby ju z koze derem...ale odkedy moze sama do sprchoveho kuta tak jeto lepsie
@sense to sa mi veriť necche, že moj nie je jediný - má dva a 3/4 roka...a to ideme v pondelok na kontrolu k zubárke s ním, dúfam, že tam taký nebude, potom sa tam radšj rok neuážem

@kleopatra114 nebijem maleho vobec, nechcem aby nerobil veci preto, ze sa bude bat bitky, ale aby chápal, preco to nemá robit, je to na dlhe trate ale myslím si, ze spravne... A ani neznesiem pohlad na to, ze je smutny a boji sa, a ten pocit v ňom vyvolal clovek, ktory je pre neho všetko, vsak to musi byt aky zmätok a šok,...no ale pointa... Chapat preco to nerobiť, nie bat sa 🙂 tak?