Máte aj vy pocit, že ste zlá matka?
Ahoj mamičky. Aj vy máte dakedy pocity že ste zlá matka napríklad keď zakričíte na drobca svojho pripadne ho capnete? Ja mám teda vždy pokazený cely deň a výčitky. Keď si spomeniem na tie kútiky úst ktorým bolo do placu 😟 Máte to aj vy tak? Či len ja som taká precitlivelá? A otázka čapli ste dieťatku aj takému menšiemu okolo 2rokov? (Samozrejme nie silno) ďakujem za reakcie
tomu mojmu, ale tak vyvadza, že sa mu nikto nevyrovná...dá si iba žinkou, ale to nie je potom dobre oplachuty a minule som mu ja umyla vlasy pri sprchovani, ked som bola sama s nim v kupelni, ale teraz som po naročnej operacii, nesmiem mať fyzicku namahu, takže ho kupe muž a dne s dieťa počulo, ako hovorim mužovi, že idem na tie vlasy a už vtedyspustilo vreskot a driapalo sa z vaničky von
@bielamacka3 tak u zubara sme problem nemali ale chidime len na kontroly
@bielamacka3 môj je september 2015 narodený.. akoby si jeho opisovala.. a u zubára sme boli pár krát, vždy to bol boj vôbec ústa otvoriť.. posledné sa navela podarilo za úplatok.. a aj preto,že ho zúbok bolel.. mal tam niečo zaseknute...
Nie, necapla, nebolo treba, ale po 2 rokoch asi tak 3 krat a nemalo to ziadny efekt, akurat somsi citila horsie. Takzevyuzivame ine metody a tie funguju lepsie. Kazdopadne, jasom ako dieta tiez dostavala a vobec ale vobec to nezaberalo, akurat som bola este horsia.
sem tam zvysim hlas, ved mame len jedny nervy. Ale snazimsa hladat ine cesticky. je to narocnejsie, lebokricat a bitka je sice jednoduchy sposob ale podla mna absolutne neefektivny.
drzim palce a nie, nie si zla matka.
@bielamacka3 ale jasné, že je takých detí veľa. ja len čakám kedy príde socialka, že ju tyrame. ale vlasy proste občas treba umyť. bez diskusie. ja jej vždy oznámim, že tie vlasy umyť ideme, že viem, že to nemá rada, ale že treba. vlasy umyjem- ozaj je to boj, pomojkam si ju a keď sa ukľudni, tak vrátim naspäť do vane sa hrať.
A ešte vždy keď mňa, alebo muza vymakne v sprche jej vysvetľujeme, že aj my si umyvame vlasy. a pri umývaní, jej vravím, že by bolo lepšie pozerať sa na svetielko, aby jej nešla voda do ociek. to sú podľa mňa veci na dlhé trate kým pochopí, ale raz jej to isto dotukne.
ja som mu dnes išla dať ráno čipok, lebo niekolko dní nekalkal a hovorím mu predtým ... Ja viem, že som sviňa, aj mi kludne to možeš povedať, ale musí to byť...nakoniec sa podvolil aj bez hysakov, skusim to tak aj s vlasmi.
@bielamacka3 to si fakt povedala dietatu? No zbohom
no a nie som?
@bielamacka3 ty to všetko príliš prežívas! Je to dieťa ale ty chces aby sa správal ako dospelý. No zároveň sa ty správaš ako nevyrovnané, labilne a nevyzrete dieťa (prepac), ktorým zamáva uuuuuuplneeeeee každá jedna scéna. Tvoj syn to citi, žije s tým že tebe lietajú emócie ako na kolotoči tak ako sa ma naucit zvládať tie svoje? Veď on má za vzor teba! Skús to brať trošku športovejšie, nerieš každú blbosť, fakt keď vidíš niečo, čo ťa bežne vytočí, otoč hlavu inam a tvar sa že sa ta to netýka (myslím napr vyliaty pohár, pocarbany stôl a také kraviny), predychavaj, keď vrieska kvôli blbosti tak ho nechaj, rýchlo tie vlasy umy a potom mu to vysvetlí ale nerieš to zas pol dňa s ním ako najväčšiu tragédiu a udalosť storočia. On podľa mňa tie scény robí aj preto, že vidí aké sú pre teba dôležité svojim spôsobom.
@dadka_bb napadlo ti niekedy, že tvoje dokonalé dieťa ťa poslúcha len zo strachu a preto aby si vyzobralo trošku lásky, no bude staršie, začne mu to dochádzať a začne ťa neznášať? Táto tvoja rovnica: 'milujem svoje dieťa lebo poslucha' sa totiz dá aj otočiť z pohľadu tvojej malej: 'milujem svoju mamu lebo hmmmmm po mne vrieska a dáva mi po pysku?' aby si sa nedočkala obdobia, keď bude mala fyzicky rovnako silná ako ty a dostaneš po pysku, lebo veď jej sa potom taaaak uľaví (od jej problémov)
Btw teba veľmi bili keď si bola malá?
@bielamacka3 podľa mňa si na to nešla zas úplne zle. len miesto toho "ja viem, že som sviňa..." Si podľa mňa mala dať zapravdu jeho pocitom - "viem, že sa ti to nepáči, ale jee to potrebné. "
vieš, to, že občas musíš spraviť niečo nepríjemné je súčasť udelu rodiča. nie si pre to sviňa.
ja to dám sem, lebo neviem založiť novú tému - Poprosím bez hanobných komentárov a odpovedajte mi tak, ako keby to bola iná z vás, ďakujem. Moja svokra volá malého, muža a mňa na chalupu. Ide o to, že je nezodpovedná - hranie sa s liekmi, točenie za ruky, nebudem to znova rozpisovať. Malý je divoký, keď sa naštve, je schopný sa vytrhnúť z ruky a utekať aj cez 6prúdovú cestu. A na chalupe sú pre neho tri také nebezpečné veci. 1. Schody v dome, pri zídené krttorých musí dávať dobrý pozor aj dospelý, 2. strmý kopec za domom - ked bude mať vzdor a rozbehne sa hore, može sa cestou nadol dolámať a bazen, sice v tzv. sklenniku, ale ak niekto nechá otvorene dvere.... Ja tam v kľude nepojdem ani na WC. Proste ja som proti tomu, ale vy mi určite napíšete, že som taká a taká.
@bielamacka3 ešte raz, koľko rokov má malý?
@bielamacka3 chod a uzivaj si to. Nastrahy pre deti su vsade. Ak svokru vyslovene nemusis tak nechod...sed doma;)
dva a 3/4 a určite si to neužijem, budem stále v strehu
@bielamacka3 sama si rozhodnuta, zbytocne my ti tu budeme pisat ako by sme sa rozhodli my..
ja som napr. clovek, co nedokaze byt doma a milujem kazdu zmenu prostredia urcite by som sla aj za cenu ze tam su nebezpecne schody ci to, ze svokra nedava pozor na lieky, aj za cenu ze by som si nesadla..
mam tri deti, vsetky su neposedne, zive a najmladsi je aj okrem toho velmi urevany a narocny (to sa uz ale niekolky krat opakujem v tejto teme) ty aj tak vidis toho svojho ako najnarocnejsie dieta pod slnkom, takze fakt je zbytocne pisat, ze kazda druha mama byva v podobnej situacii ako ty a casto si cely den nesadne.. (toto pisem na margo vsetkych tvojich prospevkov v tejto teme)
niekedy mam dni ked by som plakala od unavy, niekedy mam dni kedy by som usla a vratila sa o tyzden.. ale stale aj ked som nahnevana, ci unavena si uvedomujem, ze s mojimi detmi, co sa vedia okrem peknej hry aj riadne pohadat, dokonca pobit a riadne vrieskat (ked jeden skonci, druhy zacne, ked skonci druhy, zacne treti) mam jednoducho stastny obycajny zivot - pretoze su vsetky tri zdrave (okrem alergii a podobne) nemaju ziadnu vaznu diagnozu, ani ja ani manzel.. proste viem, ze s detmi je to tazke ( a. s niektorymi velmi) ale treba si uvedomit, ze je to len ich detstvo, ich osobnost sa formuje a rastie a pokial ide len o takuto narocnost mame jednoducho stastie oproti inym zenam, co sa pasuju s existencnymi ci zdravotnymi problemami..
neviem ci tento komentar beries ako hanobenie, ja ho tak vobec nemyslim.. len ta vnimam v tejto teme ako sklamanu zenu, ze jej dieta nie je take dokonale ako mozno posobia ine deti v tvojom okoli.. tak ti chcem len povedat, ze sa ked clovek chce, moze sa na svoj zivot pozerat aj z lepsieho uhla a uzivat si zivot napriek tomu, ze ma narocne dieta..
takze ak na chatu ist nechces, nechod - ty vies preco a je to tvoja vec a tvoj zivot.. len sa skus opytat samej seba, okrem tych nebezpecnych veci co vas tam cakaju, neprinesie tvojmu dietatu nieco aj taky zazitok? napriklad radost a volnost? spoznavanie ineho prostredia, prirody, zvierat, teba v inej situacii, ako je bezne?
@bielamacka3 nechod. Zneprijemnis pobyt vsetkym
@jana_eyre mne ide o to, že svokra je nezodpovedná a bála by som sa naozaj aj isť na WC
@beky1813 dobre veci píšeš niekomu, kto má rakovinu 4. stupňa
@bielamacka3 ale veď bude tam aj muž tak dá pozor. A malý už zas nie je taký krpec že by neprežil keby sa zgulal z kopca 😉 po schodoch budete chodiť spolu aj do bazéna a bude po nebexpecenstvach.
@bielamacka3 aha, uz asi viem kto si z inych diskusii.. tak nechod ked vies, ze si to nebudes uzivat a svokra ti vadi..
@bielamacka3 Tak načo sa pýtaš ? Úzkostlivé stráženie a deptanie detí sa odzrkadlí veľmi rýchlo....A keď je malý ako z divých vajec, možno aj výchova zlyhala...A potom sa mamičky čudujú, že majú doma za muža "mamin cecek" a ony vychovávajú presne to isté 😝
@bielamacka3 chod a nechaj syna na strazenie muzovi a svokre. Ty oddychuj. Nech si ho uziju aj oni. Ale ak si ajtak davno rozhodnuta ze nejdes, tak naco sa tu pytas?
@bielamacka3 Čo to má spoločné s touto témou?
@bielamacka3 rakovina tu nehra ulohu. Budes nervna na muza, na dieta aj na svokru. V tomto pripade je lepsie neist
@bielamacka3 ked nechces ist nechod....nechaj syna muzovi a ty oddychuj...a neboj preziju...a keby aj maly spadol tak co rozbije si.kolena lakte....a ide dalej...dieta nemozes drzat ani v izolCii ani uchranit pred vsetkym...

@bielamacka3 a tak kolkym detom.si uz umyvala vlasy? 😉 vsetky moje decka neznasali v takomto veku umyvanie vlasov.. najmladsi v tomto obdobi prave je..