icon

Máte alebo chcete mať iba jedno dieťa?

11. apr 2024

Ahojte, len chcem vediet vase skusenosti. Mam 1 syna. Bojovali sme velmi, aby sa zadarilo. Je z umeleho oplodnenia. Rozmyslam, uvazujem, ci ist do toho zas, zacat vseto od znova, alebo nechat tak sameho.

So synom som mala stresujuce tehotenstvo, musela som s nim aj cvicit a aj ho operovali. Mozog mi explodoval a musela som uzivat antidepresiva. Nechceli sme dieta uz.

Potom som neplanovane otehotnela, a v 10tt potratila. 💔 Uz som sa do tej myslienky vzila, ale manzel ma tazko poskodeny spermiogram. Prirodzene to nepojde bohuzial.

Momentalne rozmyslam, ze ist opat do toho boja, alebo uzivat si tento slobodny zivot. Syn ma 3 roky a konecne si mozme vydychnut. Je so mnou doma, ja si matersku uzivam. Do skolky ho nezoberu, kedze nemaju miesto.

Ubija ma myslienka, ak myslim na to, ze by som mala zas prejst tym pre mna peklom, ale ubija ma aj myslienka, ze nebude mat surodenca.

Vy ste olutovali, ze mate iba 1 dieta?

Strana
z2
mimi3008
11. apr 2024

11 rokov som bola jedinacik, potom sa mi narodila sestra. Ked mala 15 rokov, zomrela. Uz je tomu takmer 7 rokov, cize zas som jedinacik, takze to viem porovnat...mat surodenca mi velmi chyba

226lenka
11. apr 2024

Ja som jedináčik a aj môj priateľ. Stále som túžila po tom mať súrodenca, ale rodičia už viac detí nechceli. Nemala som ani dobrú kamarátku a moji bratranci a sesternice sú o generáciu starší, takže ani s nimi som veľké kamarátstvo neudrziavala. Preto som nikdy nechcela mať jedinacika. Teraz mám 17 mesačného syna a cez veľkú noc som zistila že bude mať súrodenca.

buberova
11. apr 2024

Som jedináčik, neľutujem a je mi fajn 🙂

larena
11. apr 2024

Ja som bola jedináčik do 11 rokov a popravde mi do vtedy súrodenec vôbec nechýbal..síce som stále omielala že chcem bračeka alebo sestričku ale to bolo skôr kvôli tomu že som si myslela že bábätka sú zlaté a chcela som mať jedno také doma😂Keď sa mi narodil súrodenec tak som sa tešila..nikdy sme nemali žiadne hádky pretože som bola o dosť staršia.Ja mám teraz dcéru ktorá má 13m a viem že ďalšie už nechcem.Určite pre mňa nie je dôvod mať ďalšie dieta len to aby nebola sama.Viem že keby som mala deti dve tak život by vyzeral úplne inak a bojím sa že by som to ľutovala a spomínala na to aké to bolo super keď sme mali len jedno😂a tak sa teda cítiť nikdy nechcem

timi247
11. apr 2024

Ja som jedináčik a súrodenec mi vždy chýbal, aj stále chýba. Mám však našťastie úžasnú švagrinú,tu beriem ako sestru . A našťastie mám aj 4 deti

luccija
11. apr 2024

Som jedináčik a mám jedno.Ja som nikdy súrodenca nechcela mala som vekovo blízkeho bratranca s tým sme vystrájali a potom v škole vela kamarátok aj v dome, kde sme bývali.Nikdy som si nevedela predstaviť mať 2 malé deti, ale keď mala dcéra 8-9 r tak som vedela, že buď alebo kvôli veku ona vôbec nechcela súrodenca.Ale nešla som do toho a neľutujem.

sense
11. apr 2024

Nie som jedinacik, ale mam jedinacika

lylyjana
11. apr 2024

Pisem za seba ako jedinacika. Mam 35 a ANI RAZ som nemala pocit, ze mi chyba surodenec. Mala som kopu kamaratov. Raz mi akurat napadlo, ze ake by to bolo, kebyze mam surodenca a ako by sa hral s mojimi detmi. Rodinne vazby nezarucuju, ze si budu rozumiet.

rorino
11. apr 2024

Nie,bola to naša dohoda a ak vek hral rolu,ja som nechcela byť stará matka

stanulienkat
11. apr 2024

Nikdy mi surodenec nechybal. Dieta mam tiez len 1-nelutujem.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
maryetta
11. apr 2024

Nie vzdy je pocet deti len od toho aby mali koho do buducna….
Moj muz je jedinacik a vzdy hovoril ze nechce iba jedno dieta. Ze vie ake mal detstvo a surodenec mu vzdy chybal. Aj teraz. A mame 4 deti 🙂

zzuunnaa
11. apr 2024

ja som jedináčik - mne súrodenec nechýbal nejako keď som rástla ale teraz keď som starsia mi aj chyba.. muž má sestru, nie je to ideálny vzťah ale keď je “zle” vždy sa podrzia a mne toto tak nejako chyba.. že mám len mamku a muža a teraz už aj jedno dieťa.. a aktuálne sme v stave, že zvazujeme či ďalšie áno alebo nie.. aj by som chcela ďalšie, no aj sa bojím, ako to celé sama zvladnem, či nebudem ľutovať, že sa nevenujem dostatočne obom a sebe 🤷🏽‍♀️

Strana
z2