icon

Matka ľutuje svoje rozhodnutie: Ako prekonať depresiu?

31. máj 2024

Moje dieta ma viac ako rok a pol a odkedy sa narodilo, nepresiel jediny den bez toho, aby som lutovala, ze som ho splodila. Znicilo nam vztah, znicilo mi zivot. Chcem utiect alebo sa zabit, nenavidim toto peklo, v ktorom musim zit. Samovrazda mi pride ako krasny sen, za par minut by som sa zbavila vsetkych problemov a uz nikdy by odo mna nikto nic nechcel. Co by ste robili na mojom mieste?

rozculena
31. máj 2024

trol

mamutka
31. máj 2024

@rozculena tiež myslím, debilne narážky aj na dieťa aj na muža, zosmiešňovanie situácie, len aby sa ženy chytili

gribka1
31. máj 2024

@mamutka A potom už neodpovedá

heln
31. máj 2024

chod na upsvar, alebo do centra pre deti (detsky domov), kludne aj s dietatom, o dieta sa postaraju, povedz, ze ho nechces.... zbal si veci a odit od toho chlapa..... chod sa dat hospitalizovat na psychiatriu, lebo je otazne, ci predchadzajuce dva kroky zmenia tvoj nazor na samovrazdu.

sofia1979
31. máj 2024

Bože dúfam si robíš srandu. Chudák to malé ach revat sa mi chce daj ho radšej na adopciu. Nič lepšie lre neho nevieš spraviť.

thirstymonk
31. máj 2024

@fauko Alebo môžeme začať my... za autorku ...

sisska96
31. máj 2024

Len dúfať že to decko bude normálny dospelý človek, lebo z takých rodín vyrastajú psychicky choré, agresívne a podobné ľudia. Niekedy ani genetika nepustí

ptvw
31. máj 2024

@mamutka alebo volanie o pomoc, keby to nevyhrotila každá by jej písala ze to da, nech si trochu oddýchne bude dobre, toto už bude posledná kvapka možno aby niekto konecne zareagoval na jej stav a pomohol jej aby neurobila hlúposť

daniela2202
31. máj 2024

A ty budeš dobre mimo, radšej ho zver do ústavu, ty si ho nezaslúžiš ...👎👉👉👉

lavender94
1. jún 2024

Akože ty máš nejakú situáciu, ktorá ti nevyhovuje, trpíš ty, dieťa, vlastne všetci a odmietaš ju riešiť. Odmietaš sa liečiť (nie nie je to klamanie sa liekmi, je to rovnaká liecba ako keď máš vysoký tlak). Je dosť možné že máš poporodnu depresiu, ta je liečiteľná ale sama od seba neodíde. Odmietaš sa rozviesť a odovzdať dieťa do opatery otcovi. To sa ti asi nepáči, lebo by si musela pracovať a platiť výživné aha chápem. Čo vlastne chceš? Odmietaš svoj problém riešiť, nechceš sa dieťaťa vzdať, tváriš sa že to nie je možné alebo čo….tak to sa ti ani nedivím, že sa chceš zabiť. Prepáč ale príde mi, že ty si to dieťa chceš nechať aby si mu robila peklo zo života, a týmto sa uspokojovala.
A nie, dieťa vám vzťah nezničilo. Ako by mohlo. Vy ste ho splodili. Keď si dieťa nechcela mala si ísť na potrat, keď si ho chcela, tak sa k tomu postav ako dospela žena.

domkakvet
1. jún 2024

Daj dieta do jasli, od roka tam uz moze byt a chod do prace, budes mat ine myslienky, ked budes v kolektive a neandrtalca zapoj do domacich prac.

bora0123
1. jún 2024

Uplne jednoduche riesenie, daj sa zavriet do blazinca 🤷‍♀️ akoze fakt to je win win, ty sa "zbavis" dietata na niekolko mesiacov, dieta konecne bude v starostlivosti niekoho normalneho a ako bonus ta tam mozno aj daju dokopy, ber to ako taku dovolenku

michaela236
1. jún 2024

Smer seminár Otcovo srdce, Ty máš zranenia, ktoré klíčia z Tvojho detstva aj keď si ich možno neuvedomuješ

betulinka1
1. jún 2024

Na tvojom mieste by som sa objednala psychiatrovi. Povedala svoje pocity rodine a poprosila ich o pomoc. Ak to naozaj nie je dobre chod na kuratelu a povedz im, ze chces dat dieta na adopciu. Takto male dieta ma este sancu mat milujúcich rodicov. Vobec s tym nie je problem a nikto ta nebude sudit. Potom chod na gyndu a povedz, ze si chces dat podviazať vaječníky aby si uz nikdy nemala deti. Ty budes spokojna, dieta bude mat milujúcu novu rodinu. Akoze nic nie je lepsie ako ked su vsetci spokojni.

barborachors
1. jún 2024

a presne pre toto ja deti nemám, nebudem mat a ani nechcem mať. Nie je to pre každého ani zďaleka. Prečo si mala dieťa, nevedela si do čoho ides? Je tu iks tém podobných ako píšeš ty a zďaleka nie je tabu, ze dieta nie je pre každého.... keby to bolo také ideálne, nebolo by toľko slobodných matiek.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
estellas
1. jún 2024

@betulinka1 Neviem či môže dať len tak dieťa na adopciu, píše že vraj má manžela a ten by musel tiež súhlasiť. On by sa musel zriecť otcovstva ? Neviem presne ako to funguje... 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

nikol789
1. jún 2024

@esterr_ka áno ale tvoja Kamoska aspoň vie čo chce,nechce.
Keď niekto neni rodinný tip, spraví si dieťa a ešte to dieťa vlastne “všetko zničilo” a je na “obtiažnosť” to mi v poriadku nepripadá, aby nevinne dieťa trpelo lebo ona chce spat svoj vlastný život.
To dieťa sa nespravilo samo, ani sa nepýtalo samo na svet.

betulinka1
1. jún 2024

@estellas jasne ak su dvaja tak musi suhlasit aj on. Ale tak ich podrobnosti neviem ako to maju a tak. Kazdopadne autorka potrebuje pomoc a aj to dieta. Mozno by bolo dietatu dobre aj s iba otcom, mozno u rodiny. Ale nic nie je horsie ako ked ma dieta matku, ktora ho nemiluje a nechce. To je to najhorsie co sa moze stat.

dory11
2. jún 2024

Skús len predsa tie antidepresíva.uvidis či nezaberú .skúšku hľadať dáke terapie .
Ale ak svoje dieťa nechceš vzdajú sa ho ja by som si ho hneď zobrala .

zzuunnaa
2. jún 2024

škoda, že nie je na svk mozna priama adopcia, lebo ja by som si toho drobca hneď vzala a robila s radosťou otroka dvom, keďže mám podobne starú dcéru…. Ťažko radiť, ja som takéto stavy prežívala prvé dni po pôrode, keď mal muž covid a všetko ostalo na mne a dieťa plakalo a ja som bola total unavená ale u mna to bola laktačná depresia, keď som prestala kojiť, hneď sa zle myšlienky vytratili :/ Ak psycholog nepomohol, psychiatra odmietaš, tak neviem.. otec by nechcem ísť na materskú/ rodičovskú a Ty do prace?

loliki
2. jún 2024

@zzuunnaa
@dory11 Autorka sa už neozýva. Ani sa jej nečudujem. Veď jej tu naložili, ako keby nemala dosť. Vy by ste jej hneď brali dieťa. Iní ju posielajú preč od dieťaťa. Hrozné príspevky pre ženu, ktorá je na dne a prežíva ťažké obdobie.

zzuunnaa
3. jún 2024

@loliki ja som to nemyslela v zlom, len ako príklad, koľko žien by bolo šťastných. A myslím, že som sa snažila poradiť, napríklad tým nástupom do prace. Sama som prežívala ťažké chvíle po pôrode (našťastie len pár dni), autorku neodsudzujem, viem, že to musí byt ťažké pre ňu. A napríklad ja by som sa bala dať dieťa na adopciu lebo by som sa bala ku komu pôjde, no kebyže si viem teoreticky vybrať rodinu, je to lahsie (ale to už sú iné témy).. :/

miadi
5. jún 2024

Chces sa zabit samovrazdu mas ako krasny sen. Chod na pohotovost existuje pohotovostna psychologia. Nechaj sa hospitalizovat. Sebevrazedne myslienky su dost nebezpecne. Nemozes byt v takom stave zodpovedna za dieta . Nechaj ho zatial muzovi a casom uvidis. Ak k dietatu nevies mat vztah nemilujes ho mozes sa vzdat rodicovskych prav. Mozno to bude najlepsie riesenie pre vsetkych. Urcite lepsie ako sanca ze si ublizis alebo dietatu. Toto by si mala vyriesit kym je dieta male zabudne na teba a moze mat lasku od nahradnej mami. Alebo sa v tebe nieco zlomi a zmeni sa tvoj postoj k nemu . No Hlavne uz nieco ries. Drzim palce nech to dobre dopadne.

jaroslav81
Odpoveď bola odstránená
jaroslav81
Odpoveď bola odstránená
mircalla
5. jún 2024

@autor Urobila by som to, ze by som si dala nasadit velmi silne lieky na hlavu a prestala vytvarat fejkove temy. Lebo vies, trolik, je to dost priehladne. Niezeby bola tema neuveritelna, to nie, ale ten styl pisania je taky klasicky trollovsky
Ale zeny sa opat chytili a radia ostosest....

mircalla
5. jún 2024

@rozculena Presla som 4 strany a konecne sa nasiel niekto, kto na to prisiel🙂

medda_beda
5. jún 2024

@jaroslav81 Človek ktorý necháva celý deň psa doma tiež nie je úplne citovo v poriadku.
Možno keby mala najprv toho psa tak by zistila čo je to obetovať sa pre niekoho.

enmery
Autor odpoveď zmazal