Mladí rodičia troch detí
Ahojte mam 20 rokov s partnerom sme spolu od 15 stich 4 roky žijeme spolu pracuje a mame 2 deti 2 roky a druhy bude mať tento mesiac jeden rok .. dnes som si robila test a vyšiel mi asi pozitívny samozrejme v pondelok idem k lekárovi .. len by som chcela vedieť názor na to ze sme taky mladý a už 3 deti .. problém to nie je vychovať výchovame po prvom sa pristastilo aj druhé .. čiže obaja do roka a teraz to isté.. aké to bude? Teraz to je ešte fajn .. 2 chlapci menší je viac naučený na mňa starší zvláda všetko dobre akurát sú vymyselny starsi občas robi mladšiemu napriek a zvyknu plakať aj naraz co je tiež zahul aké to bude keď budu 3 .. neviem co robiť z jednej stránky nemám srdce ísť na prerušenie a z tej druhej si to moc neviem predstaviť.. neviem skúste poradiť alebo co by ste robili vy?
@katulienkax presne som čakala tento typ odpovedí bohužiaľ vás budem musíte zmiasť ale z východu mame ďaleko.. sme slušný ľudia ktorý bohužiaľ mali šťastie v láske skôr ako podaktorí .. a áno klape to medzi nami normálne žijeme v paneláku a priateľ zarába peniaze nie žiadny prizivnici na deťoch🙂 .. píšem tu o radu a nie aby mi gratulovali ale samozrejme typ ľudí ako ste vy ze hneď všetkých hadzete do jedného vreca keď majú mladší ľudia viac detí ako len jedno ..to už netreba takých ľudí ani riešiť majte pekny deň
No nič už, budeš mať 3 deti s priateľom v 20tke. Ak si s tým ok, tak prečo nie. A priateľ čo na to? Aj on má 20?
@vikiki29 priateľ má 25 je s tým ako tak v poriadku len si musíme všetko premyslieť financie aj to ako to budeme zvládať pripraviť sa na ďalšie malinke babo .. samozrejme už po tomto si dávam antiku a viac detí už nie 2 sú dosť a 3 už je extrém.. v pondelok idem k lekárovi ak to potvrdí určite si ho nechám nie som ten typ ze by som išla na prerušenie stalo sa tak ho s láskou prijmem ale už viac nie antiku a dovidenia:D
@bianka_ Snáď vám to vydrží. Aspoň sa vezmite. Ostať sama s tromi deťmi bez prac.skúseností a bez práce by bol problém. Predpokladám,že strednú školu si stihla dokončiť. To je všetko nádherné, že ste mali šťastie v láske a hneď ste sa vrhli na deti, no život je dlhý a kadečo sa pritrafí. A ak je priateľ jediný živiteľ takej veľkej rodiny, mal by na to myslieť a uzavrieť manželstvo. Predpokladám, že byt máte vo vlastníctve obaja.
@bianka_ Prepáč, ale ak žiješ od 16 rokov s priateľom, tak nie si z normálnej slušnej rodiny, dokonca ani nevieš, čo to slovné spojenie znamená, pretože normálni rodičia by neplnoletú dcéru takto žiť nenechali. V 16 rokoch si mala ešte chodiť do školy a nie bývať a spávať s defakto cudzím človekom. Máš aspoň maturitu, keď si už v 18. rodila? Máš nejaké pracovné plány, keď prestaneš rodiť a deti trochu odrastú? Výchova sa ešte len začne a potreby detí budú vekom narastať, teda, ak sa budete o ne chcieť aj poriadne postarať, nie vyhodiť ich v puberte z domu, nech sa prebíjajú životom sami.
A priateľ je prečo stále priateľ? Dve-tri deti nie sú pre neho dôvodom dospieť a prevziať zodpovednosť?Bývanie patrí komu? Má 25-ročný priateľ hypotéku a poriadne ju spláca alebo byt zdedil? Alebo tipujem, že je to len podnájom. Predpokladám, že ty nemáš nič, len tie deti a rodičovský príspevok s prídavkami od štátu. A samozrejme, poriadnu dávku naivity, čo patrí k tvojmu veku. Skús popremýšľať aj ďalej do budúcnosti - to myslim v dobrom, nielen, že o pár mesiacov zase porodíš a nejako bude, veď zatiaľ sa postará štát.
@heleninamama Presne tieto reakcie čakám od žien ktoré stále veria tomu ze všetci čo majú viac detí žijú len zo štátu ten smiešny rodičak za ktorý poriadne nekúpim ani to co treba si môže stať kľudne nechať.. moju rodinu nechápem z akého dôvodu si beriete do úst to ma poznáte akože s par riadkov na modrom koniku? Niektorý sa zaľúbil v 25 niekto v 15 to je také zlé? Ako viete ze som nechodila do školy? Do školy sa dá chodiť aj keď je žena tehotna ci o tom asi stará generácia nevie? Tiež to nemyslím v zlom ale už by ste sa konečne mohli prebrať a nerpzoberat celý život keď sa niekto pýta o názor co robiť a nie tu rozoberať ako som bola vychovana a neviem co .. akože pardon ale je moja vec ci sme zobrati alebo nie sme aj keby sa mame zobrat za 10 rokov nič to nezmení je to len na papieri .. my mame vzťah stále ako na začiatku ľúbime sa rovnako a aj naše deti .. nechápem vôbec vasu odpoveď ale v poriadku
@heleninamama Samozrejmé ze viem ze keď deti dorastu tak prídu ďalšie starosti škôlka škola proste výchova.. Samozrejmé ze ich budem viesť k tomu aby sá učili a hlavne aby robili to co ich baví.. viesť ich k správnemu životu.. a určite nie ich v puberte vyhodiť na ulicu ak to bolo myslene tak ze mňa moji rodicia vyhodili tak ste pekne na omyle .. s priateľom sa poznáme od detstva a zostali sme spolu .. Ale aj tak nerozumiem ja tu riešim niečo úplne iné co riešite vlastne vy?
@bianka_ Manželstvo nie je len papier. Nedávno sa robila zbierka pre matku s tromi deťmi (s tretím bola tehotná), ktorej priateľ v zahraničí zomrel. Neostalo jej nič, dediť po ňom nebude, vdovský nula bodov.
@bianka_ zbytočne sa tu pýtaš, predpokladám že poznáš modrého koníka, takze si mohla predpokladať, že ťa tu zhejtuju. Len ty poznáš podmienky a okolností v akých žijete, takže sama najlepšie vieš či a ako to zvládnete. Ste mladí, takže minimálne energie a síl musíte mať dostatok. Držím palce.😊
@bianka_
@heleninamama Ved do nej neryp! Nie su jedini, ktori maju deti skor ako je bežné. Laska je laska a ak deti s laskou prijali a riadne sa o ne staraju je to ich volba.
Aj my sme spolu chodili mladi,bja som mala šestnásť a manzel o dva roky viac. Deti sa nepritrafili, nespavali sme spolu, študovali sme, neriskovali sme nezelane tehotenstvo. Vzaki sme po piatich rokoch, boli sme pol roka zasnubeni a po zasnubach som na sex privolila.
Narodili sa dvojcata, o sedemnast mesiaciv tretie, zvladli sme to (hlavne ja, kedze manzel zarabal).
O tretie dieta som skoro prisla. Nebola som zdrava a tehotestvo a porod dvojciat som zvladla s nasledkami. Pri dalso tehotenstve lekari trvali na interupcii. Odkladala som ju do 12 tyzdna. Nevedela som ci mam riskovat, ze z mojich dvojciat sa stanu siroty, boli to tazke. Nakoniec som na zakrok sla. Sedela som v cakarni, vsetky zeny predomnou boli vybavene, sla som posledna. Lekarka ma vysetrila, spustila tiradu, ze som mala prísť skor, ze zákrok uz je zivotu nebezpecny. V tom momente som bola dolu za stola a zacalas om sa obliekať. Vtedy si lekarka vsimla, ze je to zo zdravotných dovodov a zacala ma presviedčať. Marne, podpisala som reverz a sla domov.
Ano, cast tehotenstva som stravila v nemocnci, ale prezili sme obe, dcera i ja.
Starostlvostbo tri take malé deti bola narocna, ake zvládla som to.
Verim, ze aj autorka to zvladne, s laskou sa da vsetko. Nebude to lahke, ale neskôr na to bude rada spominat. Drzim palce.
@bianka_ žena , klud. Zvladnes to. Ja mam dvojicky a dalsie k tomu. Dvojicky, mali 12a pol mesiaca ked sa narodil treti. Vlastne 14dni po narodeninach dvojiciek aby som bola konkretna a som tu, zvladnute bez rodiny, nakolko "najblizsia rodina" je cez 900km od nas.
@bianka_ v dobrom ti pisem, ak je pre vas manzelstvo len papier, vybavte si ho tak isto, ako si vybavis obciansky, preukazku na dopravu... tiez su to "len" papiere, ale maju svoj zmysel a tak isto pre teba hlavne v tejto situacii ma zmysel manzelstvo.
Mat 3 deti nie je extrem, ja mam 5 a stale to za extrem nepovazujem. Tri deti su v nasom okoli v podstate bezne a nezijeme v ziadnej osade ale v BA. Ked budete mat 40, deti uz dospele, budete si moct este dlho uzit zivot aj inak ako s malymi detmi. Za mna ak mas spravneho partnera tak najlepsia vec mat deti uz mlada. Drzim palce, aby vam to hlavne s partnerom vydrzalo a aby ste spolu stastne zostarli.
@bianka_ Rieš manželstvo, lebo sa môže stať, že o pár mesiacov budeš slobodná matka s 3 deťmi. Ten stres čo prinesie 3. dieťa môže/nemusí byť na toto vhodný..
Mám 3 deti (čakáme 4.), takže viem aké je to starať sa o 3ks. A to ich máme po 3 alebo 2,5r. odstupoch, čiže ty to budeš mať o to náročnejšie so všetkým.. Fakt, riešte čo najskôr uzatvorenie manželstva. Aj daňový bonus na manželku sa tvojmu partnerovi zíjde. Teraz vám bude treba doslova každé euro obracať, keď sa 3. narodí a budú deti rásť..
@bianka_ práveže super!! Budeš mať 40 budeš vitalna a deti už úplne dospelé a mat klud. Brala by dom to tak! Mat tri deti do 25! Dnešné matky aj tak väčšina nevladze a je to des ze 50 ročná a ma 5 ročne a ich deti z nich nič nemajú z tých 60 ročných rodičov. Však viem jak to je v realite poznám xx takých prípadov.mala 20 a matka už mŕtva a reči typu ze aj mladá môže umret sú blbosť. Ide o vyššie šance ze budeš vitalna a deti si ta budu pamätať tiež vitálnu
@bianka_ V styridsiatke budes stale mlada a mozes si uzivat zivot bez deti😉 Vsetko ma svoje pre aj proti,tak neber ohlad na to co si myslia ostatní
@okseen áno, ono by to bolo krásne mať 3 deti do 25. Ale žiaľ, nie každá žena má to šťastie nájsť si partnera tak skoro a mať tak skoro deti. Nie každý sme sa narodili pod šťastnou hviezdou. A potom sú tu diskusie, keď mladá 25 ročná napíše, že má pocit, že jej ušiel vlak. Deti treba mať vtedy, keď je na to človek pripravený...
A z autorky nemám pocit, že nie je pripravená alebo nemá zázemie, skôr sa obáva, či zvládne obriadoť tři malé detičky. Ja jej to prajem, dúfam, že si to malé nechá
@bianka_ ahoj, hlavu hore, zvládnete to. Veď niekedy to bolo normálne, v takom veku mať viac detí. Teraz je veľa žien, ktoré si našli neskoro toho pravého a majú prvé 40+. Čo by dali za tvoj prípad. Chceli by viac detičiek , no príroda a zdravie nepustí. Nám sa 10 rokov nedarilo a tak sme si zobrali dvojčatá z domova za rok nám pribudol ich brat. Takže 3 deti za 2roky a bum ostala som tehotná a mám 4 za 4 roky. Keď máš,, stará,, deti ľudia riešia, keď mladá riešia tiež. Furt nie je dobre. Ale vykašli sa na reči. Riadiť sa srdcom treba a keď máš milujúceho priateľa, rodina drží pri vás, má vám kto pomôcť, nie je o čom. Ale súhlasím s hore spomínaným: keď sa bude dať, vezmite sa. Nikdy nevieš čo sa stane. Nebudem klamať, budeš to mať ťažké, hlavne keď začne škôlka, škola. Ale zvládli iné, zvládneš aj ty. Držím palce ✊
Kamoska mala 3 deti do ani necelych 4 rokov,lebo to tak chcela. Osobne ju obdivujem ako perfektne to zvlada, no vidno,ze ju materstvo napĺňa. Deti maju uzasne, vazne za odmenu. Cele dni je na nich sama,muz vkuse v praci, rodicia daleko. Samozrejme po 3.porode riesili antikoncepciu -vazektomiu.
Ak mate podmienky,ani nad upt nerozmyslaj. Bolelo by ta to cely zivot. Drzim palce,zvladnete to,ak budete drzat pri sebe!
@bianka_ možno sa Vám to teraz zdá náročné, ale mať tri deti takto blízko seba a v takom veku je veľmi výhodné. Budete mať aj dosť síl oproti staršiemu veku, niekedy si to vyžaduje trpezlivosť a možno viac organizovania a vyclenňovania si dosť času na jednotlivé deti a výchovu ...ale všetko sa dá,to isto. Tri deti ešte nie je nejako neprimerane veľa, práveže pri treťom sa človek tak viac uvoľní 🙂 ak chcete, pozrite si nejakú knihu o Filialnej terapii,je to skvelý spôsob napojenia sa na dieťa alebo aj riešenia konfliktov a zvládania emócií. Škola alebo aj iné vzdelávanie sa dnes už dá pokojne riešiť kedykoľvek. Tam vlak úplne neutecie. Ak sa bojíte,aké to bude,skúste si premyslieť,čo by Vám to mohlo uľahčiť a začnite už teraz na tom pracovať. Aj maličkými krokmi,nech sa cítite Vy aj tatino dosť pripravení a silní. My sme si tiež ešte pred narodením vytvorili malé krátke zvyky do 5 minút,aby sme s manželom vedeli si aj pre seba zabezpečiť výživu vzťahu a naplánovali niečo,na čo sa vieme tešiť aj my dvaja. Dá sa to popri deťoch. Ak máte dokonca aj zázemie s nejakou pomocou časovou,tak úplne super. Ak nie, bolo by dobré možno nejaké stráženie sem-tam mať v zálohe...
Mať 3 deti je finančná záťaž. Tiež ti radím vydať sa. Kľudne o 2.svedkoch na úrade. Meno si nechaj keď sa ti chce. Ide o to, že takto si na teba manžel môže uplatniť na ročnom zúčtovaní úľavu. Môžte si zrátať príjmy aby vám vyšiel daňový bonus vyšší (časom, keď budeš pracovať). Ak nemáte spoločnú nehnuteľnost, tak po sobáši tiež dobré riešiť. Keby sa stala tomu druhému nehoda, máš nielen sirotské ale aj vdovské . Aspoň cosi
@bianka_ Ja ti teda neviem, ale si sakramentsky mlada na 3 deti. Kokos, v 20tke som bola na VS a zacinala realne zit. A este rok po roku, no ty brdo.
@bianka_ ste mladý, deti sú dar od boha. Ale keby si Ty ,alebo partner ostali sami (všeličo sa v živote prihodí), vedela by si v uživiť 4 deti? Lebo s Vašim prístupom ich bude 6.
Ja mám deti aj rodinu veľmi rada.
Ale uživila by som len 2. Preto mám 2. Keby som uživila viac, mám viac. Nie je to o robení a rodení. Ale či im mám dať čo jesť. Aby si mali čo obliecť a obuť. Ale malé deti, má ale výdavky.
Veľké deti, väčšie výdavky.
@bianka_ určite na prerušenie nechoď, lebo to nie je žiadne prerušenie ale koniec nenarodeného dieťatka. To je fajn že ste taký mladý, lebo máte veľa síl a energie na výchovu, a sama píšeš že ste to s ľahkosťou zvládli pri prvých dvoch a tam je len ročný odstup. A súrodenci budú lepší kamaráti a lepšie si budú rozumieť keď je malý vekový rozdiel. Držím palce ❤️
Akože ok. Ale čo potom ďalšie a ďalšie?? Tvoj chlap je tela( čítaj ťeľa).
Ešte si poriešte vzťah lebo tri deti s priateľom nie je sranda.

@bianka_ Zvládnete to, človek to nejako vymyslí, keď musím Mali sme dojčatá a keď mali tri roky, tak sme mali ešte dievčatko. Tri deti sú náročné aj na financie aj na logistiku a všetko o poznanie, ale ja myslím, že to zvládnete podľa toho, ako to zvládate teraz. Držím palce.