icon

Muž sa sťažuje, že sa málo venujem deťom – riešenie?

24. jún 2024

Muz stále do mňa rype že málo sa venujem deťom. Máme 8r dievčatko a 5r chlapčeka. Už 8r som nikde nebola sama, odkedy sa narodili deti venujem sa im. Robím len na rannú smenu zmenila som si odbor kde som sa zamestnala. Zarabam menej len aby som sa vedela venovať sa deťom po práci. Nosím ich do škôlky a školy síce staršia už chodí sama no nosila som aj ju. Skontrolujem ju či je naučená, hrám sa s deťmi. Zapajam ich do všetkeho. Chodím s nimi na výlety.
No stále ten istý kolotoč, potrebovala som si zmeniť myšlienky a nájsť si nejaký koníček. Bývame v rodinnom dome, za domom lúka spravila som si záhradu a prvý rok som sadila a starám sa teda o záhradu. Je to pre mňa relax. Lenže mužovi sa to nepáči keď som v záhrade lebo za ten čas on sa musí venovať deťom. Denne hodinu niekedy dve si niečo porobim pomaličky. Som začiatočník. Večer zas domácnosť umyť si riad popratat a uspať deti. Muž je ofucany a vykrikuje mi že málo sa venujem deťom, že musí aj on s nimi tráviť čas. Že to nezvlada nevie to s nimi. Je to preňho utrpenie zabávať ich a hrať sa s nimi.Chce sa rozviesť lebo sa malo venujem deťom. Že on potrebuje oddýchnuť si robí fyzicky ťažkú prácu a ja mu vôbec nepomáham keď mu nechávam deti aby ich strážil.

Strana
z3
gejb
25. jún 2024

Dúfam že vies, že sa deťom venuješ dostatočne.
Manžel manipuluje a vyhráža sa ti rozvodom lebo si mysli ze sa zlaknes a prestaneš pindat. Chce docieliť že budeš robiť všetko chodiť do roboty, robit upratovačku, gazdinu, kuchárku, starať sa o deti, dom záhradu aj o neho a on si v kľude po práci vyloži nohy.
Opak je pravdou. On potrebuje teba nie ty jeho. Bez teba by zhnil v špine a nemal co jest. Ešte by mu deti chodili na týždeň a bol by na ne sám. Takže na tvojom mieste to otočím a poviem tomu Pánovi tvorstva jeho velicenstu lenivcovi najväčšiemu, ze keď sa nezačne starať o SVOJE VLASTNE deti požiadam ja o rozvod a budem chcieť striedavu starostlivosť a alimenty.
Nenechaj sa vydierať...

autor
25. jún 2024

@marianarem Keď sa rozvedie tak bude byvat u rodičov a nebude mať žiadne povinnosti.

autor
25. jún 2024

@zuzanapjat Áno presne tak, dcéra už chce mať svoj kľud čítať si alebo kresliť a brat jej berie veci alebo pokresli jej do zošita potom sa len hádajú. No syn jeho bavia zatiaľ autíčka lego pri tom vydrží stavať nejakú chvíľu a robiť si pracovné zošity, pri tom sedím pri ňom a čítam mu čo má robiť aj kontrolujem.

autor
25. jún 2024

@marcellka32 Ja som tak robila minulé že som sa na všetko vykašľala nech sa spamäta a nič mu nedošlo. Mali sme malý svincik a jemu to nevadilo, že potom sa to uprace mi povedal.

autor
25. jún 2024

@mikadooo On by nedal striedavku. Som mu povedala nech si zmení teda prácu no je príliš lenivý hľadať si iné chodiť po pohovoroch a tak.

autor
25. jún 2024

@egonsk Ja ich zapajam príklad popolievaju mi kvetiny zasadia semienka a tak no to sú pár minútové záležitosti. Záhrada potrebuje viac času povenovať sa mu.

autor
25. jún 2024

@milanemila Áno trochu ma s tým zdeptal keď on hovorí že mala by som sa venovať len deťom keď už som mama. Ale ja tak rada sa hrabem v záhrade alebo rada čítam knihy len na seba nemám čas. Aj s kamoškami by som išla niekam von no väčšina nemá čas lebo deti a domácnosť sú prvoradé, tak potom asi má muž pravdu že keď má žena deti tak na seba už nemyslí. Postrážiť nemá nám kto, svokrovci sa nezaujímajú.

luu1122
25. jún 2024

ci sa budes o hodinu viac venovat detom aj tak ti bude stale vycitat to iste. chlap nikdy nepochopi co je starostlivost o dieta na dennej baze. mam nieco podobne doma… dobre, ze venujes cas sj sebe.

marianarem
25. jún 2024

Aha, tak.v tom pripade strati sebauctu. Bude moct hrat formu, aku bude chciet, vo vnutri bude dobre vediet, ze to nezvladol, zdrhol od rodiny, lebo sa mu nechcelo sa o nu starat a vratil sa do detskej izby. Bude to vediet aj okolie a najneskor v puberte si to uvedomia aj deti, nikdy pre ne nebude vzorom.

autor
25. jún 2024

@wolf_ Viem to sa tak hovorí že deti čo si z toho odnesú do budúcna, no nemusí to mať na nich vplyv. Keď budú dospelý ony si rozhodnú aký chcú byť. Mňa rodičia bili a ja svoje deti nebijem vôbec, teda hento čo píšeš neplatí.

autor
25. jún 2024

@petuska7792 Áno bolo to z ničoho nič keď som povedala že chcem mať čas aj pre seba príklad na tú záhradu. No není to každý deň, cca 2-3 dní do týždňa, teraz keď je teplo tak skoro vôbec lebo nebudem sa tam parit v teple radšej si užijem čas inak. Vytiahla som bazén na dvor deti sa hrajú vo vode a trávim čas s nimi.

milanemila
25. jún 2024

Vobec sa nenechaj zdeptat, on je rovnaky rodic ako ty. Ty chodis do prace, riesit vsetko s detmi a aj okolo domacnosti, este si aj “obetovala” svoju pracu a mas taku, aby si vsetko stihala aj ked zarobis menej. Ruky nohy by ti ten chlapmal bozkavat, ved on ani prstom nemusi pohnut a nie ta este deptat. Tie 2 hodinky v zahrade alebo nejaky cas na precitanie knizky je uplne minimum, co ti moze poskytnut. A nie vobec to nie je tak, ze zenam kt maju rodinu skoncil zivot a uz nemaju narok mysliet aj na seba. Deti mas uz vacsie zas muz sa pri nich nejako extra nenarobi a dat im jest, zahrat samejaku spolocensku hru alebo kopat s nimi do lopty, tak to by naozaj mohol zv´adnut.
Ja mam 4r a rocneho a muz je normalne s nimi ked idem cvicit, s kamoskami niekam alebo ked sa hrabkam v zahradke alebo prpste hocikedy, ved je ich oteca rano brava dceru do skolky on.

fantaghiro21
25. jún 2024

Niektori muzi nedokazu prehltnut ,ak ich polovicky zvladaju okrem deti -byt mamou,manzelkou,milenkou,upratovackou,ktora ma svoju pracu,mozno aj skolu,taha sa karierne,ma svoje konicky,vie si zariadit cas,ist na vylet,stretavat sa s priatelmi a rodinou
Ich nafuknute ego to nevie a nechce prijat.
Lebo sa "zoderu" manualne v praci,mozno svojou vlastnou vinou,ktora ich nebavi .
Unaveni su akurat tak z depresie a nie z tej prace.
Snazia sa najst vynnika.
A hodit vsetko na ineho.
Ma muz konicky? Stretava sa a priatelmi?
Co robi v domacnosti.
V podstate si za to aj autorka mozes.( aj ja som si takto kedysi naucila a kmitala som len ja pri vsetkom)
Pravidla si treba urcit.
Pri plodeni deti muz bol .Ale ak bol len inseminator,prosim.
Rozved sa a bojovala by som o co najvyssie alimenty (nemam skusenost,viem ze sa to odzrkadluje asi len z platu,poctu deti?)

breznica
25. jún 2024

Zvláštna doba toto, keď sa rodičia "musia" nonstop venovať deťom, ktoré už chodia do školy, škôlky, sú relatívne samostatné... autorka, deti sa majú učiť byť samostatné, nie si povinná im robiť animatorku celé dni. K manželovi sa radšej nevyjadrujem 🤦‍♀️

januska12323
25. jún 2024

Nechápem prečo si si tohto somára uviazala na krk. Aha jasné predtým po sebe upratoval a nepovedal na teba jediné zlé slovo, že? Už len kvôli deťom ho musíš upratať. Rozvodom len získaš keď nebudeš musieť trpieť jeho nálady a bordel.

zuzanapjat
25. jún 2024

A manžel akým spôsobom relaxuje po práci? Leží s telefónom, pri telke, alebo čo vlastne po práci robí? Prečo nemáš umývačku riadu? Ako budeš mať poriešené letné prázdniny, keď ti nemá kto ako postrážiť deti? Keď chlap vyťahuje kvôli takej somarine rozvod, tak sa nedá prakticky poradiť nič. Inak by človek poradil aktivitu ktorá baví muža a zároveň i syna. Aj keby to malo byť playko, telefón, alebo niečo podobné.

babulkomale
25. jún 2024

@minenkak zahrada je relax dusevny, nie fyzicky 😃 je to z pohladu autorkinho denneho zaprahu v podstate zasa praca, este aj uzitocna pre rodinu. Ked je to aj konicek, tym lepsie pre jej dusevno. Ale ona maka v zahrade a panko cuci doma s detmi a on pocas toho neuvari, neuprace...to je pointa. Ona ked je dnu s detmi, maka zas v domacnosti.

babulkomale
25. jún 2024

@breznica ale netrep, vsak citaj, deti treba aj strazit, lebo mladsi vymysla, robi zle sestre, carbe zosity, normal veci co deti bezne napadnu, vadia sa, skrecia, normalny zivot, ale proste musis tam byt a ucit ich riesit konflikty.

autor
25. jún 2024

@breznica Nerobím im animátora no niektoré situácie treba riešiť a ustrážiť ich čo robia.

autor
25. jún 2024

@zuzanapjat Letné prázdniny zapísala som deti do táborov, potom ja budem mať dva týždne dovolenku. Aj s opatrovateľkou budú týždeň a s manželom tiež týždeň. Hádam to všetci prežijú bez ujmy.

aurora33
25. jún 2024

Pises, že teba rodičia bili- no a pozri sa čo si si z toho odniesla: síce svoje deti nebijes, ale našla si si lenivého magora, ktorý absolútne nechce byt s deťmi. Takže nemáš pravdu: detstvo veľmi ovplyvňuje dospelosť.

autor
25. jún 2024

@babulkomale Presne tak

milanemila
25. jún 2024

@aurora33 tiez mi to tak pripada, ze si autorka nevazi samu seba a to moze byt presne pozostatok z jej detstva, kedy si ju nevazili rodicia 🤷🏼‍♀️

minenkak
25. jún 2024

@babulkomale a ja som napísala niečo iné?

majulino
25. jún 2024

Vieš čo, rozviedla by som sa a žiadala o striedavu starostlivosť

Strana
z3