icon

Muž sa sťažuje, že sa málo venujem deťom – riešenie?

24. jún 2024

Muz stále do mňa rype že málo sa venujem deťom. Máme 8r dievčatko a 5r chlapčeka. Už 8r som nikde nebola sama, odkedy sa narodili deti venujem sa im. Robím len na rannú smenu zmenila som si odbor kde som sa zamestnala. Zarabam menej len aby som sa vedela venovať sa deťom po práci. Nosím ich do škôlky a školy síce staršia už chodí sama no nosila som aj ju. Skontrolujem ju či je naučená, hrám sa s deťmi. Zapajam ich do všetkeho. Chodím s nimi na výlety.
No stále ten istý kolotoč, potrebovala som si zmeniť myšlienky a nájsť si nejaký koníček. Bývame v rodinnom dome, za domom lúka spravila som si záhradu a prvý rok som sadila a starám sa teda o záhradu. Je to pre mňa relax. Lenže mužovi sa to nepáči keď som v záhrade lebo za ten čas on sa musí venovať deťom. Denne hodinu niekedy dve si niečo porobim pomaličky. Som začiatočník. Večer zas domácnosť umyť si riad popratat a uspať deti. Muž je ofucany a vykrikuje mi že málo sa venujem deťom, že musí aj on s nimi tráviť čas. Že to nezvlada nevie to s nimi. Je to preňho utrpenie zabávať ich a hrať sa s nimi.Chce sa rozviesť lebo sa malo venujem deťom. Že on potrebuje oddýchnuť si robí fyzicky ťažkú prácu a ja mu vôbec nepomáham keď mu nechávam deti aby ich strážil.

autor
24. jún 2024

@gemerka17 To by mal výhovorky že on pracuje zarába ťažkú prácu robí a potrebuje si aj oddýchnuť nie stále len deťom sa venovať.

zuzanapjat
24. jún 2024

Sú deti naučené sa spolu pohrať? Bez dozoru? Ako sa im venuješ v dome keď ste vnútri? Ako trávia deti samé čas na dvore? Sú to už veľké deti... Moje sa vedia pohrať samé aj pol dňa, aj na dvore aj v dome. Keď potrebujem niečo robiť, tak proste pozerajú aj rozprávky v telke apd. Muž ti vraví, že nevedel, že to bude náročné... keby ste mali ročné detičky tak pochopím... ale 5 a 8 ? Oni musia byť v dome, keď si na záhrade?

autor
24. jún 2024

@natall113 Nechala som skúšala, nič sa neudialo. Riad sa kopil aj týždeň pokiaľ nebolo všetko špinavé. Povysávať umyť podlahu prach utrieť nič. Všetko mu musím hovoriť aby utrel po sebe stôl alebo aby išiel vyhodiť smeti von. Sám od seba nič nespraví.

autor
24. jún 2024

@jarnajar Presne aj on stále ich posiela za mnou len aby sa ich zbavil. Aj keď som v kúpeľke že sa aprchujem alebo na záchode vždy ich pošle že choďte pozrieť čo robí mama alebo otravujte mamu nie mňa.

minenkak
24. jún 2024

Mu odkaz , že nie je jediný čo má ťažkú prácu

autor
24. jún 2024

@zuzanapjat Spolu sa dlho nezahrajú lebo dcéra už je školáčka a rada číta alebo skladá puzzle a syn škôlkar on jej všetko berie a kazí. Často musím robiť policajta a striehnuť kedy čo robia. Samozrejme nechám ich aj bez dozoru že ja si robím niečo v kuchyni a ony v detskej, no dcéra stále mami brat mi robí zle. Na dvore majú trampolínu bazén smykalku hojdačky, no treba ešte dávať si pozor hlavne na menšieho, on je taký vymyselnik. Telka ich moc nebaví.

marianarem
24. jún 2024

No vsak mu rovno vysvetli, co ho caka, ked sa rozvedie. Bude mat svoju domacnost a v nej si bude musiet vsetko zabezpecit sam. Tebe roboty ubudne, kedze odpadnu jeho veci. Deti si bud bravat bude, alebo nebude. Ak bude, tak ich bude mavat na cele dni sam. Ak nebude, tak nebude mat s nimi ziadny vztah. Tak nech si zvazi moznosti.

zuzanapjat
24. jún 2024

No tomu rozumiem, ja mám 9 a 5r a tiež sú tam niekedy naťahovačky, škreky, vresky, keď ten mladší sa nudí a starší chce mať od neho pokoj. Predpokladám, že práve toto musí tvojmu mužovi liezť na nervy. Čiže hlavne ten mladší potrebuje pozornosť a venovanie sa. Čo baví toho mladšieho? Pri čom vydrží?

marcellka32
24. jún 2024

Nerobila by som v dome nič, a prestala aj so záhradou....Riad by som umyla len po sebe a deťoch, smeti nevyniesla, podlahu neutrela, prala len veci deťom a sebe....nech sa pánko spamätá, že v dome býva aj on, ty makas celé dni popri deťoch, ale toto správanie podľa mňa sa už nezmení

betulinka1
24. jún 2024

Odisla by som na par dni prec. Deti to zvladnu a jemu by som iba pri odchode povedala, pridem vtedy a vtedy.

mikadooo
24. jún 2024

Fíha. To sa nedá čítať. Nemôže zmeniť prácu? Čiže ty z roboty do roboty, lebo on po 8 hodinách fyzickej práce je už unavený a potrebuje 16 hodín oddychovať... Nemáte to dobre nastavené. Sadla by som si s ním a povedala by som mu, že rodinu sme zakladali dvaja a potrebujem nejakú pomoc aj pri výchove detí. Alebo v domácnosti... Ak on potrebuje oddychovať a ináč to vidí na rozvod, tak potom ako by zvládol starostlivosť o deti pri striedavke? Len tak čisto teoreticky?

floki1994
24. jún 2024

Z toho co pises vyplyva len jedno...doma mas tri deti a nie dve...rozvod? Nech sa paci ale striedava starostlivost a potom uvidi ake to je ked nebude mat uvarene, upratane a este k tomu sa bude starat o deti...dakujem bohu ze som si nasla muza akeho mam ktory sa malemu venuje rad ...miluje ho najviac a chce s nim byt sam od seba

egonsk
24. jún 2024

no mas to doma vesele, ale prakticka jednoducha otazka, ked uz si spomenula tu zahradu, tak preco deti nezapajas tiez? Deti radi pomahaju a v zahrade sa tiez radi vysantia, dokazu aj pomoct, nielen ponicit. Prospeje im to, ked sa naucia si vazit veci a pracu a aj toho, ze bez prace niesu kolace...

minenkak
24. jún 2024

@egonsk iná asi chce mať aj trochu kľud,písala, že záhradka je relax

egonsk
24. jún 2024

@minenkak no muklovat sam na zahrade a doma sa mi budu hadat deti a zurit muz, to uz je len vyhra. Zapojit deti nemusi hned znamenat, ze prekazia relax. A deti by sa tiez inak chovali casom, cize ani muz by nemal dovody na vycitky. Minimalne dievcatko v tom veku uz by malo vediet s kadecim a chlapec by mohol nabrat bud vzor v tatkovi, ak bude technicky nadany (tatko aj syn), alebo v prirodnych oblastiach, ak ho zaujme zahrada, alebo cerviky, chrobaky, atd ...

minenkak
24. jún 2024

@egonsk tak potom, by mali ale byť všetci spolu a to asi ani neskúsili

ajajaj00
24. jún 2024

sorry ale je to pekny chuj jediny kto tu je sebecky je on

hankab
24. jún 2024

@michaela329 toto je presne ten typ “otca”, co by po rozvode zabudol, ze nejake deti ma. Skor by si vydychol, ze uz autorke s nimi viac nemusi “pomahat”. Otec roka, fakt.

egonsk
24. jún 2024

@minenkak tazkompovedat, do hrnca im nevidime. Mozno chodi z prace vystaveny ako citron a potrebuje chvilku zregenerovat v klude - to nemam na mysli dojst, najest, vyvalit sa ku tv a az do noci cumet, potom osulozit zenu, zaspat a rano do prace ist... Niekedy postaci hodinka - dve oddych v klude a baterky su dobite a chlap vie sa s pokojom venovat rodine.

minenkak
24. jún 2024

@egonsk len in si asi podľa opisu predstavuje ten relax ,že príde domov porelaxuje dve hodinky a je sedem hodín,to treba ešte deti umyť uložiť a máme pol deviatej a on ma zas relax a žena ide ďalej makať ,ja osobne by som mu to nedovolila

minenkak
24. jún 2024

Môj muž len krúti hlavou,veď tie deti máte spolu

milanemila
24. jún 2024

Tvoj muz je debil 🤷🏼‍♀️ by som mu povedala, ze ok rozvod a striedava starostlivost. Ja neverim, ze takyto otec existuje (co nechce ani blbu 1-2 hod stravit s detmi) a ty si si taka neista sama sebou ako ta zdeptal, ze sa este pytas, ci ty nerobis chybu 🤦🏼‍♀️ nie je normalne, ze si 8 rokov nikde nebola. Ja akonahle budem mat obidve deti v skolke (nech muz nemusi brat volno z prace), tak vyrazam s kamoskami aspon na 3 dni na vylet.
Niekedy mam pocit, ze tu admini vymyslaju temu za temou, cele prehrotene, nech to tu nezakape. Lebo sa mi az nechce verit tym absurdnym zivotnym situaciam, vid svokra, kt chodi skladat pradlo ked su mladi na dovolenke a vadi jej, ze nevesta zatvara dvere na svojej spalni :D

andrejka1974
24. jún 2024

No nie je to normálne a máte vôbec čas na to aby ste si sadli spolu a porozprávali sa bez deti skúste si nájsť cestu aj takto sami vyhraďte si hodinku keď príde z prace sadnete si dáte si kávičku a deťom vysvetlite že je tu vás čas časom sa naučia že aj rodičia chcú byt aj sami môj muž fyzicky tiež pracuje a vermi mame a vždy sme mali aspoň hodinku len pre seba aj keď boli deti malé možno by potom zmenil prístup aj k deťom alebo sa im venujte spolu hoc aj na záhrade sa vyblbnite spolu s nimi vymyslíte hocijaké súťaže proste buďte všetci spolu záhrada počká nemusíš tam byt každý den robiť

jankajanka13
24. jún 2024

Ja verim ze si dobra zena, kamoska, mamina a tak a dufam ze ta ja/ine baby tu, motivujeme odist aj ked sa to zda tazke/nemozne ale naozaj to zvladnes lebo nie si handra a musis si vazit aj seba a svoje nervy ale s takymto ... to sa neda...vlastne mas doma jeho- dalsie decko ako keby...a uvidis ze stastna mama- stastne deti ked budete sami...a henten si uvedomi o aku zenu prisiel🩷🫶

wolf_
Autor odpoveď zmazal
petuska7792
24. jún 2024

Ako casto chodis do tej zahrady respektive od kedy si si povedala ze chces mat cas na seba od tej 17 do 18-19 alebo aj 20tej? Ak si to urobila zrazu z nicoho nic a predtym si to nerobila, nemozes ocakavat spokojnost manzela. Ja nosim taktiez denne deti (chlapci 6-8) do skoly, skolky, potom praca, ja sa im venujem poobede, ja varim, pratam, periem proste vsetko. Muz odchadza z domu casto krat ked my este spime, vracia sa podla prace niekedy 17 niekedy 19. Nemozem od neho cakat ze pride domov hned z prace a dam mu deti na staraj sa ak to do teraz nerobil len ked musel. Treba ist na to postupne. Taktiez a domacimi pracami ak ich doteraz nerobil tak to nemozes od neho cakat kedze vie ze to je tvoja praca tak si ho to naucila - ja tiez 😂 … vsetko pomaly treba zaradovat. Ak varim jemne zapajam, jemne vyzadujem pomoc, moj muz este chodi cvicit kazdy druhy den na 3-4 hodiny, ja som zacala tiez v tie dni kedy on nie zo zaciatku som deti uspala a isla cvicit teraz odchadzam a on da deti spat aj okupe 😅 vsetko je o zvyku treba to vsetko postupne naucit ked to doteraz nerobil….

ktochytavzite
25. jún 2024

a tie deti sa nevedia samé zahrať?Myslim tak kus sú úlohy skontrolovanie,dovezieme,nie sú samostatné v hre?

letfenixa
25. jún 2024

Mne by sa preňho hodil rozvod a následne striedava starostlivosť.
Ak to tak nechceš, tak pokračuj v tom, ako to máš teraz, je to dobré, ešte by som pridala neodkladat po ňom veci.

jaskolka
25. jún 2024

Nadpis je nesprávny, má tam byť, ze muž sa malo venuje deťom.

rorino
25. jún 2024

Prepáč,ale in je riadny mantinel🤦,nech si ich pekne užije,a ak má byť rozvod ,tak z dôvodu jeho nefungovania v rodine.Si viem predstaviť tie usklabky,keď by argumentoval,že sa "musí" venovať vlastným deťom.🤦