icon

Mužove názory na druhé dieťatko

2. jan 2022

Ahojte, pisem ako anonym lebo citim ze je to hanba....ide o to ze s muzom sme temu deti nikdy extremne neriesili...sme typ ludj ktorym vsetko trva dlho, zasnuby po 8 rokoch, svadba po10....vo vztahu nie sme vasnivi, taky normalny (?) Vztah....podporujeme sa ale sex je na 4_5 mieste v rebricku od zaciatku!!
....a teraz k veci:
Ked bol cas otehotnela som a mame vytuzeneho syna okolo 5 rokov....je to pre oboch celkom ...prace okolo neho, je to hyperko....cca 1 rok co sme sa nastahovali do domu, kt.sme roboli svojpomocne, dost makacka....ja som chcela dieta do 2 rokov muz ani pocut , teraz ja mam uz 33rokov a uz by som brala druhe, len muz ma v praci kolegu co maju dve male deti a strasi ho ze je to hrozne....rozprava mu prihody ake su zle a biju sa....jasne ze to berie s nadhladom ake vystrasilo ho to okrem toho ked som mu vcera povedala ze je cas a chcem ist do toho, tak jeho odpoved ma zarazila ....ze poriadne ani nespime, ze ci ho chcem len ako oplodnitela....ale vzdy sme boli taki ze sme spali max raz za tyzden aj pred dietatom...teraz je to mozno raz za mesiac, fakt sa posledne mesiace toho nakopilo....ja sama som nie na 100pro za druhe dieta, kvoli tomu kolotocu a ze bude menej penaxi, ale v srdci po tom tuzim, citim ze nie sme kompletmi....vas naxor kludne aj tvrdsi....vdaka

Strana
z2
ivik4
2. jan 2022

Ved si si sama odpovedala, nieste zosuladeny a robit si druhe dieta by bolo zle rozhodnutie. Ja Ti inak napisem tiez ako clovek co druhe dieta nechce ze len kvoli druhej osobe by som tiez do toho nesla. Dieta musi on chciet hlavne kvoli sebe kedze je to tak velky záväzok . Inak ten sex mate fakt katastrofalny ked tak malo a este ste aj tak mlady. Aby si si nevydupala druhe dieta a neostala sama potom s dvomi

marcellka32
2. jan 2022

Mám 2 deti s 2 ročným rozdielom a poviem ti takto: prvý rok bol náročný, áno, trebalo riadny režim, ale...potom sa to už len stále zlepšovalo a teraz sa spolu zabavia

desore
2. jan 2022

Predstav si, ze mas jeden par topanok, ktore mozes nosit cely rok? Ako sa k nim spravas? bojis sa, davas velky pozor, aby sa neznicili a zostanes zufala, ked o ne prides a si bosa. Ine mat nebudes.
Dva pary topanok ti davaju sancu byt kludnejsia, vyrovnanejsia. Sice ta stali viacej penazi, namahy, kym si ich ziskala, ale vies, ze v pripade, ze ked sa jedny premocia, obujes druhe.
Presne takto je to s detmi. Je vela parov, ktori su vdacni za jedno dieta, kvoli zdravotnym problemom, veku. Vy ste zdravi, mladi, nebudte pohodlni. O 30, 40, 50 rokov budu vase potesenie a zaruka, ze budete sa mat o koho opriet na sklonku svojho zivota.

nikpa
2. jan 2022

@ivik4 ak srdce túži tak je to dôvod nad všetky ostatné ako že to bude ťažké s 2 deťmi a bude menej peňazí a podobe. Čo sa muža týka, toho musíš spracovať ty ale vo všeobecnosti sú takí asi viacerí, aj môj sa trasol, že ďalšie dieťa čo ak hento, čo ak toto a všetko s prehľadom zvládame. A čo sa týka toho vekového rozdielu tak je výborný, najvyšší čas, taky 5-6 ročný ti už aj pomôže, zabaví bábätko, podá plienku, fľašu... A predpokladam, že chodí do škôlky, takže pol dňa budeš sama s bábätkom.

ivik4
2. jan 2022

@nikpa ale ona zalozila diskusiu s tym ze jej muz druhe momentalne nechce . Ked jej srdce tuzi, to je pekne 🙄 ale je tu aj chlap, on musi dieta chciet hlavne aj kvoli sebe,nie len skrz zenu

librarian
2. jan 2022

veď ti jasne povedal, že druhé nechce. očividne nie prvý raz - "ja som chcela dieta do 2 rokov muz ani pocut". tu ti asi budú ženy vypisovať, aké je fantastické mať dve a viac detí, lebo dieťa potrebuje súrodenca, čo viac mu môžeš dať - to je hlúpe, neuveriteľne naivné zovšeobecnenie - najviac, čo mu môžeš dať, sú vyrovnaní, milujúci sa rodičia, vytvárajúci harmonickú domácnosť. áno, kopec súrodencov sa má rado, stretávajú sa v dospelosti. ďalšia obrovská kopa sa neznáša od detstva a háda sa o majetky v dospelosti. čiže matra "dať dieťaťu súrodenca", nad tým ani netreba uvažovať. ak muž dieťa naozaj nechce - a na to má nárok (!), tak sa budeš musieť rozhodnúť, či ti je prednejšie to druhé, zatiaľ hypotetické dieťa, alebo zachovanie manželstva a rodiny pre to dieťa, ktoré je už na svete.

librarian
2. jan 2022

@desore "...zaruka, ze budete sa mat o koho opriet na sklonku svojho zivota" - hej, hej, preto je toľko prípadov starčekov a stareniek, ktoré síce mali viac detí (často aj 5) a skončili v starobinci a rodina - tá záruka - za nimi nepríde ani na Vianoce (nemusí ísť o problémového rodiča, ktorí si to teoreticky zaslúži, ale aj úplne normálni rodičia). kvôli nejakej hmlistej záruke tlačiť partnera do ďalšieho dieťaťa, to určite vyčarí pravú domácu pohodu...

stanulienkat
2. jan 2022

A kvoli comu chces druhe dieta? Len aby bolo, alebo kvoli bio hodinam? Preco su zeny posadnute detmi? Chapem tvojho muza. Deti su zaberak aj pre vztah.

ivik4
2. jan 2022

@librarian presne,ja toto iste tu pisem neustale a uz by som sa len opakovala 🙄 dieta maju chciet obaja rodicia kvoli sebe a nie skrz prve dieta

librarian
2. jan 2022

@ivik4 na mk predsa platí, že nad ženskú túžbu niet. čo tam po chlapskom názore. je hlúpy (z pohľadu ženy), treba ho zmeniť.

nikpa
2. jan 2022

@ivik4 napísala som aj to, že muža musí spracovať už ona. Nie že ho má nútiť alebo obísť a vysadiť za jeho chrbtom antikoncepciu alebo niečo podobne zúfalé. Samozrejme, že sú na takéto rozhodnutia v manželstve dvaja ale chlapom treba občas v rozhodnutí trošku pomôcť, postrčiť ich. Ja keby som čakala kým sa môj muž rozhýbe tak bývame slobodní a bezdetni v 1 izbaku ešte 5 rokov navyše. A dnes keď sa ho na to opýtam tak mi povie, že je rád, že som to nenechala len tak keď zo začiatku namietal. Ale keď muž naozaj nechce a dlhodobo odmieta, tam je na mieste zmieriť sa s tým.

sissy27
2. jan 2022

Nechcela by som dieťa s niekým, kto ho nechce.
@nikpa ak žena túži, tak je to nad všetko ostatné a potom vyplakávajú kade chodia, že muž nepomáha, žije si svoj život, odíde od nich, neplatí výživné a podobne… takže ak je “túžba nad všetko ostatné”, aj nad zdravý rozum, tak treba byť pripravená aj na všetko ostatné

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
h2
2. jan 2022

@desore Veľmi, veľmi zlý príklad s tými topánkami! Vôbec to nie je tak isto s deťmi. Neviem, ako Ti to vôbec napadlo. 🤦🏻‍♀️

desore
2. jan 2022

@librarian Hovorim aj o poteseni o 30 a viac rokov. U nas sa slovo starobinec povazuje za dehonestujuce miesto, kam su nevladni, stari ludia "odlozeni." Su domovy pre seniorov nadstandartne, kde cena za mesacny pobyt je 1500E a vyssie, 5*. Su domovy, kde ludia dostanu zakladne ludske potreby. Vsetko je o financiach. To, ze su niektori stari ludia opusteni, je nasledok vela faktorov. Deti sa odstahuju do zahranicia, rodicov chcu mat pri sebe, ti odmietnu a chcu dozit zivot na SK. Ich zivot, ich rozhodnutie. Ja by som zariadenia pre seniorov nevidela hrozostrasne, urcite tam maju kvalitnejsi spolocensky zivot ako doma v dome, kde lisky davaju dobru noc.
Vychova, ucta, zodpovednost tiez zohravaju svoju rolu. Ako si vychovas, tak mas.

desore
2. jan 2022

@h2 V poriadku, to je tvoj nazor. Kedze si skritizovala, daj tvoj priklad, moze byt lepsi. Nezabudaj, ze su tu jedinci na roznej mentalnej a spolocenskej urovni. Priklad, ktory pochopi jadrovy fyzik i zberac odpadkov. 😉

liljana
2. jan 2022

Muz este nie je "zrely" na dalsi dieta. Jedno dieta mas, mas 33r, nic neriskujes. Mas cas tomu nechat cas. Ked zacnes nasilu pretlacat tvoje rozhodnutie, skoncis nakoniec este s dietatom sama. Daj tomu 1-2 roky a medzitym oklukou obcas povies, ake krasne babo,.... a zacnes ho pomaly nenasilne spracovavat, az dostane pocit, ze ma prist s tym napadom sam.

liljana
2. jan 2022

Pises, ze mas 5 rokov. Chodis do prace, alebo si este doma s dietatom? Lebo ak si doma, mozno chlap nema momentalne chut na to, aby si bola dalsich 5 rokov doma a on ma zase tahat vsetko sam, pride domov pomahat s 2 detmi,...

h2
2. jan 2022

@desore Prečo by som mala dávať príklad? Neprirovnávala by som dieťa k ničomu. A už vôbec nie k topánkam, ktoré výnosím a zahodím, keď už z nich nemám úžitok.

autor
2. jan 2022

Ďakujem za rozumné názory, vďaka nim mi je jasné že muž má same argumenty proti...to som ešte nepísala tie ďalšie, ktoré hovorí konzistentne a dlhodobo, dúfam že nikoho neurazím ale jeho proti je že sa veľmi bojí čo ak to bude postihnuté dieťa. V našom blízkom okolí sa tak narodil Downik ale zistilo sa to po pôrode, muža to k smrti vydesilo....takisto ľúbime nášho čerta no on hovorí že už by druhé také akčné dieťa nezvládol a hlavne by nechcel dvoch chlapcov že keď tak dievčatko, vo ako vieme sa nedá zariadiť.....okrem toho finančné si nežijeme nad pomery máme spolu príjem 1600€ na Strednom Slovensku, 200€ hypo a aj náš odrádza zdražovanie čo má prísť, aj to že korona doba nekončí, hroziaci konflikt s Ruskom......sme smutní aj z toho že keby bola situácia ako pred 5-10 rokmi dozadu bolo by to rozhodnutie ľahšie.....ja sa už ani nevyznam vo svojich pocitoch, my nie sme takí že príde aj štvrté a sa zasmejeme že haha vychovame veď dalo bude....pravda je že mi príde smutno keď malý bude mať 15 rokov a bude sám....ale možno bude rád bude mať svoje záujmy a nebude mu chýbať súrodenec no čo ak áno....že o 30 rokov nás príde kuknúť iba on žiadna veľká rodina....čo ja viem

desore
2. jan 2022

@h2 Ved neporovnavaj a tym padom nekritizuj. Jedine kritika s vlastnym obhajenim pre a proti ma vseobecne platny vyznam. Si ako male dieta, ktoremu nalozia jedlo, ktore nikdy v zivote neochutnalo. Povie fuj a preco to povedala, nevie.

librarian
2. jan 2022

@desore ty sa už hráš so slovíčkami, filozofuješ, zovšeobecňuješ. tvoj príspevok sa mi proste zdal prudko naivný - to spoliehanie sa na nejaké záruky. taká záruka neexistuje, ale kľudne sa tým utešuj. 🙂

h2
2. jan 2022

@desore 🤦🏻‍♀️ Ja viem, prečo som to napísala a aj som to napísala: pripadá mi úplne nevhodné prirovnávať dieťa k topánkam. Ako som písala, tak hlavne preto, že topánky vynosím a zahodím. Majú mi slúžiť pre moje potreby. Ale Ty už nie si ochotná ani schopná to chápať, lebo si zaslepená tým, že som si dovolila skritizovať Tvoje prirovnanie detí k topánkam.
(A to sa radšej vyhnem posudzovaniu Tvojho ďalšieho prirovnania s tým jedlom, ktoré hodnotím, hoci som ho neochutnala.)

weronika171717
2. jan 2022

@ivik4 presne ako píšeš. Aj ja mam jedného synčeka a po druhom dieťati vôbec, ale vôbec netúžim a každý len ze dopraj mu súrodenca, koho bude mať v dospelosti.....

Akože je toľko rozhadanych súrodencov, súrodencov, ktorých delí niekoľko štátov, atď.. A robiť si viac detí, aby som mala akože istotu, že sa o mňa niekto postará??? To kde sme? Alebo, aby sa súrodenci vyhrali? Veľmi veľa súrodencov sa len bije, rodiča musia robiť rozhodcov... No ďakujem, neprosím. Ja som šťastná s jedným, doprajeme syncekovi aj sebe co chceme, mame kľud, už ma viac ako 3 roky a teda nechcela by som sa vrátiť do toho kolotoča, keď bol bábätko (aj keď bolo to krásne obdobie, ale som rada, že skončilo).

janette2021
2. jan 2022

Píšeš ze cítiš že nie ste kompletní...na toto pozor. Toto iste som cítila aj ja po prvom dieťati, tiež akcny chlapec. Ale ja som to neanalyzovala ako ty, myslela som ze 2.dieta ten pocit vyrieši, no nestalo sa, dokonca ani keď prišlo tretie, ktore sme neplanovali. Teraz viem, že ten pocit som mala kvôli nášmu vzťahu s manželom, a žiadne dieťa toto nenapravi, ver mi. Naopak, problémy vo vzťahu to len zhorší. Ja napríklad som to už medzi nami uzavrela a chystám sa na rozvod. V tvojom prípade by som sa teraz sústredila na vzťah s manželom, budovať porozumenie (aj pre jeho obavy), úprimnosť, radosť z rodiny a dieťaťa, ktoré máte, a neriešila by som otazku ďalšieho dieťaťa. Každý psychológ ti povie, že čo tvoje dieta k šťastiu potrebuje, je harmonicka rodina, a nie surodenec za cenu manželskych konfliktov príp. rozbitia rodiny.

elizabet173
2. jan 2022

ste v období, keď priviesť druhé dieťa do rodiny by nebolo rozumné. Trochu si oddýchnite, syn podrastie, utužte svoje manželstvo spoločnými aktivitami, aj bez dieťaťa a potom sa uvidí.

ivik4
2. jan 2022

@weronika171717 ja sama som jedinacik a mala som vzdy kamaratov ,surodenec mi nechybal a moj syn ho vobec nechce. Chvalabohu, kedze sme sa s muzom rozhodli mat len jeho.
A veru kolko surodencov sa potom hada skrz dedicstvo

nikpa
2. jan 2022

@sissy27 trošku prehnané, nič takéto som ja nenapisala. Myslela som to nad dôvody ktoré konkrétne ona uviedla ako sú peniaze, že sa budú deti spolu biť a že sa nevyspia a podobne. Ale asi som sa zle vyjadrila

janette2021
2. jan 2022

A ešte dodám že vôbec nie si stará na druhé dieťa, nemusíš sa preto ponáhľať. Ani o pár rokov nebudeš, ak by ste sa s manzelom dohodli neskôr, že chcete. A vekový rozdiel medzi deťmi je super aj 8 - 10 rokov.

slovakboy
2. jan 2022

Je to o hodnotách. On sa ešte buduje makáte na tom aby ste sa mali lepšie možno chce ešte cestovať a nechce venovať svoj život deťom. My sme chceli 2 deti a viac nie. Ale teraz ľutujem že sme nemali viac deti. Hodnoty sa mi zmenili už sa aj na tie bijúce sa deti pozerám inak. Skutocne by som bol už trpezlivejší otec. Ale hoci som chcel druhé dieťa bol som možno podobný v zmýšľaní ako tvoj muž. Zmenilo ma trápenie a uvedomenie si že skutocne hodnoty sú rodina a deti a priatelia láskavosť prijatie príroda domov pokoj realizácia v práci a dobrý vzťah so sebou aj s blízkymi. Možno celkove prehodnotenie hodnôt by mu pomohlo.

Strana
z2