icon

Napĺňa vás rodičovstvo?

lbica
19. dec 2025

Ak máte chuť podeliť sa o názor, či je dnes rodičovstvo ťažké, ako ho zvládate a či Vás napĺňa, zaoberám sa touto témou..., tak neváhajte a zapojte sa, s odmenou. Budem vďačná za každý názor.

Strana
z2
anonym_02a100
19. dec 2025

Nieeee, vobec :/

minenkaa
19. dec 2025

Najkrajsie obdobie keď bolo moje decko malé,asi najveselšie v mojom živote

laskonkaa1
19. dec 2025

Napĺňa ma mnoho vecí, rodičovstvo je jednou z nich.

anonym_68da8e
19. dec 2025

Ano, naplna ma to. Taku lasku aku dokaze dat dieta matke nedokaze nikto. Ta hrdost na dieta za kazdy pokrok, ci uz prvy krok, prve slovo, prva veta co rodicov rozosmeje atd. to je nieco co dava cloveku pocit krasy zivota. Cesta k nasmu dietatku bola tazka, a iba vdaka IVF sme sa stali rodicia. Cele tehotenstvo som si musela pichat clexane. Ale nastastie sa podarilo, a mame dietatko.

jesenzima
19. dec 2025

@lbica rodičovstvo zvládam, ale že by ma to nejako napĺňalo 🤷 .. je to súčasť môjho života, žiaden splnený sen, alebo niečo také ...

leuska0910
19. dec 2025

Prezivam to nejak.. co ti poviem..

majlo1234
19. dec 2025

Tazko povedat. Som rada, ze som mama. Ale 75 percent rodicovstva ma proste nebavi. A tych 25 ma zas bavi neskutocne. Tsk neviem🤣 ja som stale na rodicaku, chyba mi socialny rozmer zivota, chyba mi spanok, konicky, kamarati, cas osamote

anonym_868cfb
19. dec 2025

@lbica keby mám 8h spánok kvalitný každý deň , tak je všetko úplne inak. Takto len prežívam.
Ale hej , baví ma to , cítim že som tam kde mám byť

jaass
19. dec 2025

@lbica mňa áno a veľmi. Milujem byť maminou 🙂 synček sa narodil o dva mesiace skôr a ja som si vlastne vtedy uvedomila, aké je silne puto medzi mamou a dieťaťom. Prvý rok bol veľmi náročný. Spanok max 5hodin z 24. Len aby aspoň gram pribral. Kŕmili sme ho aj hodinu len aby vypil mliečka koľko ma. Takto sme fungovali ROK. Všetko sme zvládli. Teraz keď už synček rozpráva tak mame pekne a zábavne debaty o hocičom a som veľmi prekvapená, že na 3 roky je veľmi vyspelý. Niekedy povie takú vec, že sa nad tým doma zamýšľame ako ho to mohlo napadnúť. 😅 Neviem si predstaviť bez neho život. A vlastne mám pocit, že môj Oli je môj celoživotný parťák 🙏💙 s manželom ho milujeme najviac na svete a je to náš poklad 🥰

abbey1
19. dec 2025

Áno, pre mňa je základ. K tomu potom spokojnosť v práci a dobrí priatelia to životné šťastie a spokojnosť zväčšujú.

anonym_9b44da
19. dec 2025

Mám už veľké deti ale áno, stále ma to napĺňa a som im stále na blízku, niekedy možno aj viac ako by si priali 😂. Vždy ma napĺňalo, aj keď boli malí, nikdy som si nepovedala že to nedávam, alebo že to nechcem, neuvažovala som nad tým, čo by bolo keby neboli. To ale neznamená, že to tak musia mať všetci a je to v poriadku.

anonym_4439d1
19. dec 2025

@lbica jediná vec, ktoru viem s istotou povedať, že ma napĺňala a napĺňa už 15 r.Ale moje dieťa bolo veľmi dobre nezažila som veľmi ťažké chvíle okrem chorôb.Tak ako mám dobrý vzťah s mamou, taký mám teraz do synom.Je dosť možné, že je tomu tak, lebo mám jedno dieťa😆

lenka.25
19. dec 2025

Nikdy by som to na seba nepovedala , ale ja som s v úlohe matky úplne našla . Je veľa vecí , čo mi dáva zmysel života , ale moje dve baby sú pre mna stred vesmíru a to jedna je už dospela

anonym_d0feb4
19. dec 2025

Ak mám byť úplne úprimná, mna napĺňa rodičovstvo, keď mám možnosť byť so svojimi deťmi jeden na jedného. Akonáhle sú moji dvaja synovia spolu a ja som na nich sama, upadam do rodičovskej depresie... Lebo sa cítim nech sa roztrhám akokoľvek, niektorý z nich nie je spokojný. Alebo ani jeden. Plus oni si navzájom robia zle a mňa absolútne nebaví byť rozhodcom a policajtom. Toto je niečo, s čím som dostatočne nerátala a mala som rátať...

kiki68
19. dec 2025

@lbica urcite ano, je to krasne poslanie, nakolko tie deti vyrastu a tvarujem dalsieho cloveka.

kavasaki370
19. dec 2025

@lbica Nikdy ma to nebavilo či tak. Už ako malý chlapec som vnímal, že s malými detmi sa nič nedá robiť. Resp. Činnosti, ktoré nemajú moc hodnotu.
Na vysšich planetárných systémoch napriklad, po styku dochadza hneď k narodeniu a takzvané dieťa je hneď dospelé a odchádza v podstate preč. A tí nebeštania, respektíve my, pokial sme v tých daných telách, pokračujeme v radovánkach.
Možno to znie bizarne, či akokolvek, ale tak to proste funguje.
Samozrejme Ony prevádzkuju v podstate tantrický druh sexu, kedy nedochadza k úniku semena a teda k oplodneniu. Vedia sa skvele ovladať, respektive celá tá nalada okolia, ich oblecenia, ich krása je predchnutá sexualným nabojom, ale na bznesenejsej urovni, ako tu na strednom planetárnom systéme.
Tu funguje druh iluzie, teda druh chtíču takého, žr sme silno putaní k tym " našim " deťom. Ktoré vskutocnosti sa rodia prave takým párom, ktoré zodpovedá vysledkom ich jednania.

merymaja10
Autor odpoveď zmazal
pr85
19. dec 2025

Áno, napĺňa. Preto sa stanem už za pár dní druhýkrát otcom.

titla
19. dec 2025

Naplna, ale aj vycerpava. Napriek tomu syn je moje navacsie stastie.

anonym_089300
19. dec 2025

Absolutne nie. Pre mna je to velke skomplikovanie zivota. Lubim ich najviac na svete, ale kebyze sa da vratit cas…

anonym_316ac4
19. dec 2025

@lbica nie ale za dieta som vdacna
Po narodeni vztah nevydrzal a partner odisiel z dna na den
Verim, ze moje dieta mi bolo sudene v case v akom prislo , bojujem ako jednorodic kazdy bozi den avsak s podporou mojej rodiny
Viem, ze mam toho vela , skvelu pracu, dobrych ludi v mojom okoli, skvele dieta, krasne byvanie a je vela mamiciek, ktore by so mnou menili a maju sa ovela horsie..
Som vdacna za to co mam ale naplnenie to nieje , hlavne z toho dovodu, ze som sama s dietatom a nemame plnohodnotnu rodinu

anonym_54d3dd
19. dec 2025
@kavasaki370

@lbica Nikdy ma to nebavilo či tak. Už ako malý chlapec som vnímal, že s malými detmi sa nič nedá robiť. Resp. Činnosti, ktoré nemajú moc hodnotu.
Na vysšich planetárných systémoch napriklad, po styku dochadza hneď k narodeniu a takzvané dieťa je hneď dospelé a odchádza v podstate preč. A tí nebeštania, respektíve my, pokial sme v tých daných telách, pokračujeme v radovánkach.
Samozrejme Ony prevádzkuju v podstate tantrický druh sexu, kedy nedochadza k úniku semena a teda k oplodneniu. Vedia sa skvele ovladať, respektive celá tá nalada okolia, ich oblecenia, ich krása je predchnutá sexualným nabojom, ale na bznesenejsej urovni, ako tu na strednom planetárnom systéme.
Tu funguje druh iluzie, teda druh chtíču takého, žr sme silno putaní k tym " našim " deťom. Ktoré vskutocnosti sa rodia prave takým párom, ktoré zodpovedá vysledkom ich jednania.

@kavasaki370 kamo ty na com ficis?

kavasaki370
19. dec 2025
@anonym_54d3dd

@kavasaki370 kamo ty na com ficis?

@anonym_54d3dd A ty si kto? Som triezvy zo 25r. Nepijem ani kávu. Striktný vegetarian. Čo máš za problem?

euka210
19. dec 2025

@lbica ked boli deti male, tak ma to vnutorne viac naplnalo, hoci to bolo aj fyzicky, aj psychicky casto narocne. Deti podrastli, psychicky je to narocne stale hoci inak ako ked boli male, uz su samostatnejsie, takze ten pocit rodicovstva sa meni. Ale stale je to o tom, ze si neviem predstavit zivot bez deti. Pre nas s manzelom je mat deti takou samozrejmostou ako ze clovek dycha, je, pracuje...

anonym_ab80cd
19. dec 2025

Nie. A úprimne nezaživam tie pocity, čo niektore matky opisujú, ako Ti deti dávajú nekonečnú lásku a podobne. Ja niečo také necítim. Tak asi aj preto.

kiki68
19. dec 2025
@kavasaki370

@kavasaki370 preco, ja som pracovala aj s cudzimi detmi a bolo to rovnako zaujimave, ta detska fantazia, vnimanie je velmi zaujimave a to som dokonca naschval isla ucit na najmensich od tych 6 mes veku. Tiez detska hra a vyvin motoriky, reci je velmi zaujimavy. Toto casto pocujem, ze s malymi detmi sa nic neda. Male dieta je tiez clovek a narodilo sa s plnou inteligenciou.

anonym_5770c6
19. dec 2025

Nie vôbec. Už sa dopredu teším ak budú väčšie a osamostatnia sa

maryetta
19. dec 2025

Absolutne ano 🤩🤩🤩🤩
Zaroven aj vycerpava. Je to ozaj naročne.
Zn.počet 4 😂

anonym_c3f1f3
19. dec 2025

Samozrejme ze napĺňa. Môže jedna matka povedať ze nie?? Tak to je veľký problém.

pr85
19. dec 2025
@kiki68

@kavasaki370 preco, ja som pracovala aj s cudzimi detmi a bolo to rovnako zaujimave, ta detska fantazia, vnimanie je velmi zaujimave a to som dokonca naschval isla ucit na najmensich od tych 6 mes veku. Tiez detska hra a vyvin motoriky, reci je velmi zaujimavy. Toto casto pocujem, ze s malymi detmi sa nic neda. Male dieta je tiez clovek a narodilo sa s plnou inteligenciou.

@kiki68 Aj ja som pracoval vo svojom úplne prvom zamestnaní s deťmi (ako učiteľ cudzích jazykov na ZŠ), ale vtedy ma to nenaplnilo. Ale moje vlastné dieťa (za chvíľu deti) ma napĺňa(ju).

Strana
z2