icon

Nechcela som druhé dieťa, no podarilo sa

15. apr 2022

Potrebujem sa asi pen vyrozprávať.
Mám jednu dcéru, super manzela a ... som tehotná. Nikdy som nechcela viac detí, no minulý týždeň som zistila že som tehotná. Viem, že je x žien ktoré by dali všetko za to aby otehotneli ale ja ... Môžem si za to sama že sme si s mužom nedali pozor, doteraz to fungovalo a zrazu toto 😔 nedokážem sa tešiť z toho že som znova tehotná, muž vie o tom že som rozmýšľala aj nad potratom, no neviem akým "zázrakom" sa o mojom tehotenstve dozvedela švagriná a prvá vec ktorú mi povedala bolo že ak pôjdem tak potvrdím tým len to že dieťa nie je jeho. Neviem, či dokážem to malé milovať 😔

Strana
z4
domireb
17. apr 2022

@autorka prosím ťa, pre svoje vlastné psychické zdravie nerieš túto tému na koňovi. Nechaj si to usadiť v hlave a jediný, s kým to rieš, nech je manžel. Na švagrinú sa vybodni... Ja to mám takisto, druhé dieťa nechcem, rozhodujeme sa s mužom, kto z nás dvoch si pôjde dať zaviazať uzlík, aby sme druhé neurobili. Ak by som otehotnela, bola by som veľmi,veľmi nešťastná a naozaj reálne by som premýšľala nad UPT. To, že postav sa zodpovedne - poroď a vychovaj, akože wtf? Je zodpovedné nechať si dieťa, ktoré nechcem? Koľko je takých detí - chudákov, len si treba kuknúť tému, čo najhoršie vám rodičia povedali ( mne tiež mama povedala, že ma nikdy nechcela). Dieťa má právo na to, aby prišlo milované už od zárodku. Držím ti prsty, aby si to zvládla

lentak1223
17. apr 2022

Ja mám toto isté, ale tretie som nechcela. Šok hrozný, tiež som uvažovala o potrate. Manžel nechcel, ale povedal, že už ako rozhodnem. Keď som bola prvýkrát na gyn, tak som sa aj pýtala na potrat, ale ako o tom hovoril, prišlo mi to strašné. Veľakrát som si poplakala, nechcelo sa mi o tom ani rozprávať, úplne som to bruško vygumovala z mozgu. Nebola som hotova z UTZ, nemala som meno, neriešila výbavičku. Do pôrodnice som sa balila v 39 tt., asi aj vtedy som precitla a uvedomila si, že je to naozaj😀Bála som sa, čo budem cítiť, no mám 3 týždňového krpca a pohoda. Nehovorím, že lietam v oblakoch zase z kojenia a kolík a nespania, ale krpca milujem. Teším sa, čo nové a iné nám dá do života. A inak ja som bola dohodnutá z MM, že v 6 mesiacoch ide na materskú, ale už teraz viem, že to nedám, že by mi bolo ľúto🙂Takže neboj sa, nemusíš skákať od radosti, ale ak ľúbiš prvé, tak s týmto druhým to bude úplne rovnako, či si ho chcela alebo nie alebo či sa na to tešíš alebo nie.

autor
17. apr 2022

@domireb no vieš, podľa mňa je zodpovedné či nechať či ísť na UTP. Ja som len chcela "rady"? Resp či niekto toto zažil a ako pozerám, tak áno ale niektoré sa to otočilo proti mne kde zo mňa spravili strašného človeka a zodpovedné no neviem. Padlo tu aj že na adopciu, mám 5 ročnú dcéru ktorá tomu rozumie už takže čo by sme jej povedali. Že som tehotná ale bábätko dám na adopciu? Ona deti zbožňuje neraz hovorila o súrodencovi

baleaa
17. apr 2022

Podla mna tomu nechaj este cas 🙂 ja som prvy mesiac bola v hroznom soku. Jedno rano som bola rozhodnuta ze to je zle nechat si ho, druhe rano ze omg to by som nedokazala. Musel prejst cas, musela som byt viac krat do dna sama a utriedit si myslienky co vlastne chcem a coho sa tak velmi bojim. Uprimne - neprisla som na to, odkial ten strach prameni. Bojim sa doteraz 🙂 ale na druhej strane sa uz viac tesim kedze som v 26tt. Pravdepodobne sa bojim len toho ze pridem o svoj komfort, a ze znova ma caka ten kolobeh placu a prebdenych noci (EGO). Rovnako ako u teba, strach neprameni z nedostatku penazi, ale z niecoho bohvie coho. Mas ale velke plus a to je 5 rocna dcerka, ktora bude cela bez seba ze ti bude moct pomoct so starostlivostou o babatko. Urcite ti to doda kazdy den vacsiu chut do zivota a s laskou sa budes o babatko starat. Moj syncek ma len 15m, takze mas to ozaj skvele, aj ked ja ti velmi dobre rozumiem co prezivas, aj ze sa bojis, aj ze si babatko nechcela a nevies, ani ci chces. Ale mas este cas sa rozhodnut, preto som si ista ze o tyzden dva budes mat znova iny pohlad, aj ked mozno s rovnakym strachom 🙂

samkolea
17. apr 2022

Amen, zase tieto “motivacne komenty”… 🙄😵‍💫. Riad sa srdcom a hlavou a nikdy nelutuj ;), drzim Ti prsty. Usmej sa a urob co citis.

baleaa
17. apr 2022

@samkolea zazila si ty nieco podobne? Nechapem, naco sa zapajas do debaty ked najskor toto nie je tvoja situacia a nemas potuch, aky je to pocit. Ako sa mozes vobec vyjadrit k teme, o ktorej nic nevies? Motivacne komenty? Tvoj sa teda nesie v akom duchu?😁 Zrejme si chcela byt zaujimava svojim ,,nemotivacnym” komentom k teme, ktoru si si z nudy prescrollovala pomedzi bezne povinnosti dna 😁 najdi si taku, ktora sa ta tyka a tam komentuj ;)

chances
17. apr 2022

Ak tomu dobre rozumiem, citis sa nerozhodne. Na zaklade svojich zmiesanych pocitov sa ti rozhoduje tazko a nevies, co by bolo pre teba spravne. Manzel by si rad babatko nechal, ale nutit ta nechce. No a potom je tu dcerka, ktoru lubis a pre ktoru chces iste to najlepsie. Urobila by som to, co povazujem za spravne a dobre nielen pre seba, ale pre celu svoju najblizsiu rodinu, teda aj manzela a dcerku: babatko by som si nechala.

chances
17. apr 2022

Este dopisujem: ked sa rozhodnes aj podla manzela a dcerky, aj podla toho, co bude dobre pre nich a pre celu rodinu, tak aj keby ta v budúcnosti prepadli nejake pochybnosti, mas vzdy oporu v tom vedomi, ze babatko si si nechala z opodstatnenych, silnych dovodov, ze si chcela urobiť spravnu vec pre dcerku a brala ohlad aj na manzelov nazor. To ti potom doda silu v slabsich chvíľach.

autor
17. apr 2022

@baleaa vieš že mi práve pomáhajú tie komentáre kde je že hoc bolo druhé či trefie dieťa prekvapenie, tak si ho nechali a zvládli to.
@chances zasa nechcem aby oni resp manžel rozhodol za mňa že on povie že druhé chce a ja kvôli tomu že ho ľúbim poviem že dobre.

chances
17. apr 2022

Ano, chapem a je spravne, ze sa nerozhodnes len podla manzela. Myslela som to skor tak, ze ak ty si na vazkach a on je za a bola by to zrejme správna vec pre dcerku, ktoru uz mate, moze to byt aj pre teba povzbudenim. Inac myslim, ze vacsina mamiciek, aj take, ktore si dalsie babatko priali, preziva v tehotenstve taku obavu, ci budu lubit aj dalsie dietatko. Sama som to tak mala. Akosi som si nevedela predstavit, ze rovnako budem lubit aj to dalsie. Prva dcerka bola aj dost narocna a este mala, ked som bola tehotna so synom, tak som si to tehotenstvo ani poriadne nemala cas uvedomit. No a po porode to bola laska na prvy pohlad 🙂

makakova
17. apr 2022

Autorke.len toľko... Myslím si ze si.rozcarovana a musíš to len spravovať. Za tuto diskusiu a myšlienky sa raz budes mozno veľmi hanbiť

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ailiba
17. apr 2022

Co teraz urobis je na tebe a na dohode s tvojim muzom. Na svagrinu sa vykasli... Ona to prip. dieta nemusi ani vynosit, porodit, ani vychovat. Vobec to nie je jej vec, rovno jej povedz nech sa nestara.
Je to vazne rozhodnutie, urob tak, aby ste boli s muzom v pohode... Ostatnych neries, nech povedia cokolvek.

mattkapd
17. apr 2022

Rozhodnutie je na vas.. Na reci svagrinej sa uplne vyprdni.. Ale lubila by si aj druhe aj desiate.. Mam dve ale zistila som ze laska sa nedelí ale násobí.. A keby sme este lepsie financne na tom a nemala vy som uz po 30tke tak idem aj do tretieho

miskaska
17. apr 2022

Mam dve deti...konecne su vo veku, kedy zacinaju byt samostatnejsie. Dalsie neplanujeme. Aj som premyslala, ze keby sa 3. zadarilo, ako by som to brala...asi by som najskor bola smutna a nahnevana, ze ten babatkovsky kolotoc zacne odznova. Ale, babatko by som prijala a urcite by som sa nan po case tesila...mas 9 mesiacov to to, aby si to spracovala. Drzim palce. Na potrat by som urcite nesla..tak to radim aj tebe 🙂 .

autor
17. apr 2022

@mattkapd muž mi furt hovorí, že kde by som ja mala problém s deťmi. Aj keď niekedy strážime tak malá aj ha sme hlavne z menších detí hotové 😀

janickacrazy
18. apr 2022

Podľa mňa máš úplne ideálne podmienky na ďalšie bábo. Len ty to zatiaľ nevidíš. Dcérka je už väčšia, deti má rada, bude sa tešiť, bude ti pomáhať. Chápem, že je to šok teraz pre tebe, hormóny mávajú s tebou. Ja som mala neplánované prvé, mala som 22 rokov, partner má opustil a posielal na potrat. Rodičia zúrili, hlavne mama. Nemala som peniaze, nič. Bábo som si nechala. Bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Je to jeden úžasný chlapec, veľmi veľa mi pomohol a bolo to dieťa za odmenu. Dobrucke, pohodové. Držím ti palce.

lucia147852
18. apr 2022

Keď máš sex, musíš rátať aj s tehotenstvom. Dokonca aj keď sa chranis. A nechápem o čo je toto druhé dieťa horsie ako prvé, že by si ho neľúbila. Sorry, ale toto mi hlava neberie. A čo sa týka kresťanstva, tak pre kresťana je potrat vražda, takze áno, znamená to, že kresťanka na potrat ísť nemôže a už vôbec nie z takéhoto trapného dôvodu. Automaticky je totižto tymto činom exkomunikovany. Ja aj dokážem pochopiť niektoré ženy, ktoré uvažujú nás potratom z rôznych dôvodov, ale tvoj je ozaj primitívny a to aj pre nekresťanov.

autor
18. apr 2022

@lucia147852 nemôže? Pokiaľ viem je to sloboda rozhodnutia.

lucia147852
18. apr 2022

Potom nie si kresťanka ako píšeš 🤷🏽‍♀️

autor
18. apr 2022

@lucia147852 prečo by som nemala byť kresťanka? Preto že uvažujem nad tým, že moje dieťa nebude milované. Že ho budem nenávidieť, a bude trpieť. Stačí mi čítať tu v jednej diskusii čo museli zažívať nechcene deti

zuzliq
18. apr 2022

Ahoj, ja som zostala neplánovane tehotná so štvrtým dieťaťom. Keď som to zistila, bola som v šoku. Neurobila dom si test a nikomu som to nepovedala, pretože som to chcela najskôr spracovať sama. Trvalo mi to zhruba tri týždne, potom som si urobila test a povedala som to manželovi. Bol totálne v šoku, ale dohodli sme sa, že sa budeme tešiť. Odohnali sme nepríjemné myšlienky a radosť prišla. Máme krásne manželstvo, sme zabezpečení, prečo by sme neprijali ďalšie dieťa? Už má dva roky a je to naše zlatíčko. Držím palce, všetko je to len o uhle pohľadu.

lucmirka124
18. apr 2022

Moja pozri neviem kolko rokov ma tvoje 1 dieta, ale moja ma 5 r, v kuse rozprava o imaginarnych bratoch🤦‍♀️🤦‍♀️ Ja uz deti zrejme mat nebudem zmieruje sa s tym tazko velmi.boli to, najma ked ona v kuse rozprava o surodencovi😢😢 Preco by si druhe dieta nelubila? Mam brata o 10 r mladsieho, ver mi ten pocit mat surodenca si dodnes pamatam,,, ze ma to ako dieta obohatilo,,, a zas neviem preco rozmyslas nad tym dietatko si dat prec?? Muza mas dobreho,, neviem zamyslela si sa aj nad tym ze sice rozhodnutie nechal na tebe o 6-7 rokov ti to moze povedat inym stylom?? Ze preco si nechcela viac deti ked on chce? Ste manzelia,, neviem nechapem preco mas pocity ze by bolo nechcene? Ale tak rozhodni sa najlepsie,,, ja by som to nikdy nedokazala, raz je to tvoje dieta, je to tvoje dieta,, vies si predstavit ze to raz budes vysvetlovat svojmu prvemu dietatu?

cecilia29
18. apr 2022

Autorka. Ak je človek kresťan a sobáši sa v kostole PRISAHA že je ochotný prijať deti do manželstva. Čiže je to porusenie prísahy. Samozrejme že sa z toho môžeš vyspovedať ak by si to urobila, lenže v prípade ak to človek skutočne neľutuje spoveď je neplatná.

zuzu11166
9. máj 2022

Ty kokso!! Prepac,ale mne keby toto povedala švagrina,tak by si za klobuk nedala moju odpoved.a teda taketo rozhodnutie je len a len na tebe a tvojom muzovi,ci si nechat ci nie,ale švagrina? To ako myslis vazne?
Nikto iny nema pravo za teba rozhodovat,nech uz sa rozhodnes akokolvek
Ani ta súdiť

Strana
z4