icon

Necítim žiaden cit k deťom

16. jan 2022

Ahojte. Aj keď viem ze tu sú prevažne mamičky na tomto fóre ktoré milujú deti nadovšetko. Musím sa priznať. Už dlhší čas na seba pozorujem ze deti nie sú pre mňa. Ni ze by som ich nenávidela alebo im ublížila. To nikdy.Jednoducho nevzbudzuju vo mne žiaden cit. Deti a dospelý ľudia sú u mňa na jednej úrovni. Kamarátky mi stále ukazujú fotky detí a so mnou to nič nerobí. Neroztapam sa nad nimi. Je tu ešte nejaká žena ako ja? Prečo som taká? Som zlá?

snowflake07
16. jan 2022

Ja napr.ani nechápem načo tu ženy čapy fotky svojich detí.No kto je na ne zvedavý 😬

0silvia0
16. jan 2022

@snowflake07 🤭🤭

karinss
19. jan 2022

@elementissa napísala si mi to z duše. 😁

sidicek
19. jan 2022

@snowflake07 keby len detí, tie sú aspoň zlaté, ale aj svojich bruch alebo napichanych tvárí 🙂

pssssst007
19. jan 2022

Ja som to mala tak isto kým som nezistila, že som tehotná 😁

sidicek
19. jan 2022

@annm81 úplne presne si to vystihla, mam to rovnako. Niekto obdivuje dieťa v peknom outfitiku, mňa fascinuje ich myslenie nezatazene naučenými stereotypmi.

ankare
19. jan 2022

To nevadí. Vlastné budeš ľúbiť nadovšetko.

senta_sofia
19. jan 2022

Myslis si, ze to predvadzanie sa detmi je prejav naklonnosti k nim? Ten hon na lajky, chvalenie sa za kazdu cenu, vykreslovanie idealneho zivota, ze je to tak aj naozaj? Ak si tu pre deti, ked ta potrebuju, pomozes, netyras ich, maju co jest a co na seba, si v pohode. Nemusis sa z nich rozliat na kolomaz. A z cudzich duplom.

euka210
19. jan 2022

@h2 ja takisto manzelstvo a deti nikdy! 😁 ...ale s manzelom prisla prirodzene tuzba po detoch.
Ale aj ine deti su pre mna roztomile, ja sa tesim aj z babatiek a deti kamaratok ci spoluziacok, ked vidim ako rastu...

euka210
19. jan 2022

Kym som nebola tehu a nemala vlastne deti, ani so mnou to nic nerobilo...ani svadby. Ale po vlastnej svadbe ci detoch ovela viac prezivam oboje aj pri cudzich.....mozno mi to pripomina vlastnu svadbu a moje deti ked boli este male...

deginko
19. jan 2022

Úplne ale úplne dom bola taká istá ako ty,nikdy pre mňa deti neboli nič špeciálne,nezaujímali má,nedokázala som sa deťmi rozprávať alebo jasiť a ani sa mi nepáčili,nikdy som sa z nich nešla pototo..vždy som s nimi komunikovala ako so seberovnym človekom...teraz mám už svoje dve deti a milujem ich nadovšetko...obetovala by som im všetko .sú môj život...rozplyvam sa nad nimi.. Avšak moje city k ostatným deťom sa nezmenili ..neroztapam sa nad nimi..ani nič podobné,sú mi úplne sumafuk..nemám k žiadnym deťom nejaký vzťah...a nemyslím si,že som zlá...ale ja som sa nad deťmi nikdy nerozplyvala...teraz sú v mojich očiach iba moje deti...milujem iba svoje deti a nejak sa i druhé deti nezaujímam aj tak...samozrejme deti mojich kamoskek považujem za kamošov..ale nejaké rozčarovanie a tutuli mutuli nedokážem mať k inému deťom okrem svojich

jackie_1992
19. jan 2022

Moja segra je rovnaka od mala. Na naopak. AJ som sa prihlasjla na pedagogiku ms. Kazdy je iny a treba to resoektovat. Mame teraz prve babatko, segra je tetou, tiez nema potrebu sa s nim maznat alebo co, ale viem, ze ho ma rada a vazi si noveho clena rodiny. Ja to chapem. Je to normalne ze nie len kazdy clovek ale aj kazda zena je rozdielna. Mozno mas viac logickeho myslenia alebo priestorovej orientacie. Ja som napr. Co sa tyka logiky a praktickosti na bode mrazu 🤔

banderaska29
19. jan 2022

napríklad ani ja sa nejdem po toto z iných detí.. bábatká ok, tie sa mi páčia všetky 😀 ale také už staršie, čo chodia atď. absolútne nič. nehovorím že nechuť, ale je to neutrálne, nemám potrebu sa s nimi silene maznať a prihovárať lebo sú mi jedno. moje deti sú moje všetko a milujem ich - doslova sa v nich vidím.. ale toto mám iba voči svojim deťom. a ešte voči deťom mojich súrodencov samozrejme. tam to cítim podobne ako u svojich. ostatné ma netrápia 😀

takže buď ok, si normálna 🙂 nie si kvoli tomu zlá a ani nič zlé nerobíš.. ak nechceš mať deti nemaj, ak budeš chcieť príde to samo. ver mi kedže to mám rovnako ako ty, láska k svojim deťom je neporovnateľná. teda - ak to raz príde že budeš chcieť mať mimi tak len aby si sa nebála že to budeš mať tak aj so svojim 🙂

uradnikova
19. jan 2022

su take ženy. mam kolegyňu, ktorá doslova deti neznášala. liezli jej na nervy. ani sa tým netajila a ani deti nema. aka skoda, mozno by ju to zmenilo. asi ešte nemáš svoje, myslím, že ťa to zmeni

stanulienkat
19. jan 2022

@snowflake07 presne😁, ani ja nechápem ženy, čo sem každý deň vycapia 10 fotiek svojich detí, pretože si myslia, že sú rozkošné (častokrát sú iba pre ich mamičky rozkošne). Ja som sa nikdy nadchýnala nad cudzími deťmi (až keď som sa stala ja sama mamou), vždy som trpezlivo vypočula kamarátky, ktoré mali silnú potrebu mi zdieľať všetky veci z ich detského života. Maximálne otravné považujem to, keď sa posielajú pohľadnice na Vianoce s fotkami ich detí, to je mega otravné. Takže, keď som mala bábätko ja snažila som sa neotravovať okolie svojimi infantilnými historkami z materstva.

bukajka_mata
19. jan 2022

Poznám žienky, ktoré mali takéto isté pocity, no až pokiaľ nemali svoje vlastné deti. Potom sa to celé proste zmenilo. No je ťažko povedať ako to bude u teba

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
19. jan 2022

Svojho syna milujem a je pre mňa najkrajšie, najrozkosnejsie a najsikovnejsie dieťa na svete. A to isté bude aj ďalšie bábätko.
Ale cudzie deti ma nijako zvlášť neberú, nerozplyvam sa ani nikdy to som nerobila. A úprimne vravím, že boli aj deti, nad ktorými som si pomyslela, že bože odpusť, ale po kom je to dieťa také nepekné...
Samozrejme, že pre matku je jej dieťa to najkrajšie, to je úplne normálne. Ale viem, že to tak nie je vždy naozaj, ani môj syn nemusí byť "krásny" pre všetkých naokolo,ani sa nebudú z neho rozplývat.

nikayla
19. jan 2022

Ja sa tiež neroztapam nad cudzími, iba nad vlastnými a z rodiny 😁 Jedna z mojich naj kamošiek, tesne pred 40-kou, deti nemá ani nechce. Nemá v sebe ten materinský cit, neviem, možno keby to dieťa mala, tak by ho objavila. Ale boji sa, že nie a nechce byť matkou len preto, že je žena. Neodsudzujem, stále je to jedna z naj kamošiek ☺️

mandzula
19. jan 2022

@elementissa klobúk dole pred takou úprimnosťou, za mnohé si to krásne zhrnula.

alex1212
19. jan 2022

Čo si.. normálna.. kým to nie sú tvoje.. potom uvidíš.. určite to bude iné. Tiež som viac inklinovala k psom, kým som svoje deti nemala🙂

mandzula
19. jan 2022

Kamarátka mi povedala, že keby bola vedela, čo všetko dieťa obnáša, bola by si radšej kúpila mačku, takže si úplne v pohode. Akurát sa nenechaj (ak to na teba samo nepríde) do detí dotlačiť, to je potom utrpenie pre všetky strany.

luizina
19. jan 2022

@sisaka ja som presne taka ista.. cudzie deti mi vobec nic nehovoria, skor mi lezu na nervy (ako pises, hlavne tie vrieskajuce a rozmaznane).. Dokonaca sestra ma este dve mladšie baby, jedna druhacka, jedna este v skolke a teda vydrzat s nimi jedno poobedie je nad moje sily. Su proste príliš (všetko prilis) 🙈. Svoju dceru milujem nadovsetko, je pre mna prvoradá, ale ďalšie dieta ma nikdy nenapadlo a aj dcera bola "nahoda", stastna samozrejme, ale tuzbu po dietati som sama nikdy nepocitila. Nie kazda zena musi byt aj matka, alrbo staci jedno dieta. Ved preco nie. Kazda sme nejaka a pre to nie sme horsie. Ja si dokonca ani neviem predstavit, ze dcera bude mat raz male dieta, vôbec ma to neberie, ked mam pravdu povedat 🤔🙈. Mozno budem potom cela z neho hotova, ale teraz si to vôbec neviem predstavit.

kimivox
19. jan 2022

kym som nemala vlastne tak som to nejak neriesila, ako vzdy som mala rada deti ale odkedy sa mi narodila dcerka mi pridu vsetky deti uzasne a dokonale🙂 toto sa vo mne prebudilo po narodeni 🙂

katakata18
19. jan 2022

Ahoj, mne dedi doslova až vadili, kým sa mi nenarodil syn. Hormóny a materinsky cit spravia svoje. Príroda to vie zariadiť. Myslím si, že som svojmu synovi tá najlepšia matka akú môže mať 🙂

tinkav
19. jan 2022

Bola som na tom uplne rovnako…iba zvieratka a zvieratka. Az kym sa mi nenarodili moje deti, sa to zmenilo. Zrazu sa mi pacili videa s babatkami. Mas deti? Moze, nemusi sa to zmenit

stokkeexpolertroj
Autor odpoveď zmazal
halci
19. jan 2022

Tiez mi cudzie deti nic nehovorili, kym som nemala vlastne. Je to podla mna normalne. Horsie by bolo nemat cit k vlastnym.

bikarbona
19. jan 2022

Odkedy som mama, dojima ma aj spiaca Maggie zo Simpsonovcov.

bikarbona
19. jan 2022

Inak tie odpovede typu ostatne deti su mi ukradnute... To budujeme pre deti ozaj peknu spolocnost.