Nemám vysnívaného syna
Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.
@anonym_autor je mi uprimne ľúto tvojich oboch dievcat. A vieš prečo? Lebo vždy, keď dosiahnu nejaký úspech, tak ty a tvoja trafená rodina budete vzdychat, ze teraz mohol vyhrať ich vnucik Miško napr.
Ako naozaj s týmto rýchlo prestaň, lebo ostatnes sama v živote.
@lienka.7 takto to vobec neni. Ja sa z nich tesim, aj z ich uspechov. Mne nevadi, ze mam dve dcery. Len ze mi nebolo dopriate to druhe pohlavie.
@anonym_autor možno by si sa mohla pozrieť na pár profilov, aj tu na mk alebo FB , kde maminy prišli o svoje deti , aby si vedela čo je nespravodlivosť a ako si v skutočnosti bohatá a nevďačná , keď riešiš že tvoje deti nemajú medzi nohami to čo si si priala. Ja si skôr myslím že je nespravodlivé že niekto ako ty ma zdravé deti a niekto komu by bolo jedno aj pohlavie len aby dieťa mali alebo mali zdravé a a zive ich nemajú. Vieš ako to býva, zdravie a rodinu si poniektorí nevážia kým ju majú, tak buď opatrná , vzchop sa a pozri si napríklad profil betkoviny, celý modrý koník vrátane mňa týždeň plačeme za bábätkom ktoré nedostalo šancu ako majú tvoje dievčatá , a tá mamina je presne tá, čo musí znášať nespravodlivosť, rozhodne nie ty.
Nechapem tuto obsesiu chlapcami. V com by mali byt nieco viac? Dcery (ak si vybudujete pekny vztah) budu tvoje partacky do konca zivota, vzdy budes u nich na specialnom mieste…syn sa casom ozeni a uz bude ina zena pre neho najdolezitejsia v zivote - a vztah “nevesta-svokra” byva casto komplikovany. Tak v com je akoze lepsie mat chlapcov?
@anonym_06f5ee ja ale nikde nepisem, ze su nieco viac. Len, ze som mala tuzbu a ta sa nenaplnila.
To mas ako niekto tuzi zit v Norsku a asi ho to neprejde ked mu ja poviem, ze je tam tma a zima. Ked raz po tom srdce tuzi tak racionalne si to nevies vymazat z hlavy.
@anonym_autor možno by si sa mohla pozrieť na pár profilov, aj tu na mk alebo FB , kde maminy prišli o svoje deti , aby si vedela čo je nespravodlivosť a ako si v skutočnosti bohatá a nevďačná , keď riešiš že tvoje deti nemajú medzi nohami to čo si si priala. Ja si skôr myslím že je nespravodlivé že niekto ako ty ma zdravé deti a niekto komu by bolo jedno aj pohlavie len aby dieťa mali alebo mali zdravé a a zive ich nemajú. Vieš ako to býva, zdravie a rodinu si poniektorí nevážia kým ju majú, tak buď opatrná , vzchop sa a pozri si napríklad profil betkoviny, celý modrý koník vrátane mňa týždeň plačeme za bábätkom ktoré nedostalo šancu ako majú tvoje dievčatá , a tá mamina je presne tá, čo musí znášať nespravodlivosť, rozhodne nie ty.
@anonym_01e691 ale ja toto vobec nepopieram. Ved som pisala uz x krat, ze tie myslienky mat nechcem. Obtazuju ma. Ja chcem byt stastna za moje dve princezny. A ver tomu, ze dakujem a modlim sa za ich zdravie. To sa ale vobec nevylucuje s tuzbov mat syna
@anonym_autor momentalne ma zaujima co na to hovori tvoj muz?
@anonym_autor no ked sa na to divas takto, ze niekto ma aj svoje, aj zdrave, aj vysnivane pohlavie tak vzdy sa na to mozes pozriet z tej druhej perspektivy. Niekto nema svoje ani nikdy nebude mat, niekto moze mat len jedno dieta a nebolo to jeho vysnivane pohlavie a su ludia, ktori maju viac deti a vsetky su chore. Ako sa na to potom maju divat ludia, ktori su v pozicii tych, ktori maju chore deti? Toto je nespravodlive, ze niekomu sa narodi chore dieta, niekto ma skvely priebeh celeho tehotenstva a porodi mrtve dieta.
Ja ta chapem, aj vsetkych co maju preferovane pohlavie, ale v konecnom dosledku, ty si v tej dobrej pozicii.
A este jedna vec, tie decka to citia. Mozno sa k nim nespravas vedome zle, ale podvedome tam nieco mas, co vysielas k dceram a bude sa to podpisovat na ich zivote. Uvediem ti priklad. Kamaratka strasne tuzila po dievcatu, mala chlapca, od narodenia mu hovori, ze je satan, ze je zly, bije ho, ale aj sa s nim pokojka, ano lubi ho, ale ma tam stale cosi.
Ked jej gynekologicka oznamila pohlavie, plakala. Kazdy mame nejake ocakavania, ale vacsinou nas tie ocakavania dovedu k tomu, ze sme sklamani.
@anonym_34f264 ja toto berem. Moze sa to preniest aj nevedome. Ale co s tym spravit? Ako sa toho zbavit? Ved to neni tak, ze som sa vedome rozhodla ublizovat svojim detom. K psychologicke chodim uz 2 roky. Ja to chcem vyriesit....len neviem ako. Preto pisem sem. Ze to mozno uz niekto riesil a vyriesil. A poradi....
@anonym_d48bb1 on o tom nevie. Ja by som mu to nedokazala priznat.
@anonym_d48bb1 on o tom nevie. Ja by som mu to nedokazala priznat.
@anonym_autor vadi mu ze ne.a syna? Povedal ti to niekedy?
@anonym_autor Možno by si inak zvládala materstvo s chlapcom, všetko by bolo inak a tak ti život dal toľko a tak, aby si bola ok. Všetko sa deje pre niečo....
@magdalienka11 aj mňa to napadlo že máme deti podľa toho čo nás majú naučiť a čo v živote potrebujeme spoznať a stretnúť ...
@anonym_autor vadi mu ze ne.a syna? Povedal ti to niekedy?
@anonym_d48bb1 urcite syna chcel kedysik. To hovoril kym sme nemali deti. A raz ked sa znamemu narodil syn tak povedal, ze to vsetci budu mat okrem nas. A to je cele. Inokedy vzdy hovori, ze je stastny za dievcata. Ale boh vie, kde je pravda. Ja to hovorim tiez...
@anonym_d48bb1 urcite syna chcel kedysik. To hovoril kym sme nemali deti. A raz ked sa znamemu narodil syn tak povedal, ze to vsetci budu mat okrem nas. A to je cele. Inokedy vzdy hovori, ze je stastny za dievcata. Ale boh vie, kde je pravda. Ja to hovorim tiez...
@anonym_autor ka by som si s nim sadla a porozpravala sa o tom. Pokial s tym bude on v poriadku zvysok rodiny ta vobec trapit nemusi. Az by bol problem treba navstivit spolocnu terapiu. Hlavne si to vyrieste.
Prosim ta skôr ako niečo napíšeš ci povies, 2x si rozmysli ci to chces vazne pustit do sveta. Mas dve zdrave deti, co viac si mozes priat? Tak si chlapca adoptujte. 🤷
My mame nastastie jedno zdrave dieta po dlhych pokusoch umeleho oplodnenia a každý den som nesmierne vdacna vede a lekarom ze sme vobec mali to stastie a pomohli nam k tomuto krasnemu dietatu. Vzdy myslim na tie zeny ktorym zial nebolo dopriate ani to jedno. 😢
Tiež sme sa pokusali o druhe dieta ale umelé oplodnenia zlyhali. Stale v kutiku duse verim v prirodzeny zazrak, no som zmierená s tym ze dalsie dieta uz nebude. Namiesto lutovania ze nemame 2 dieta som fakt stastna ze nam vobec bolo dopriate stat sa rodicmi. 🥰
Prosim ta zmen svoje nastavenie a uvedom si ake mate neuveriteľné stastie ze vam boli dopriate 2 zdravé deti! Vaz si to! 🙏❤️
Z určitého hľadiska ťa chápem. Tiež mám dve dcéry, veľmi som túžila po synovi. Druhé dieťa sa mi narodilo dievčatko a po pôrode prekvapko - vyvinova vada. Riešime teraz stále lekárov, dve operácie v priebehu prvého roka. Vieš čo by som dala za to, aby to moje dieťa nemuselo absolvovať? Aj keby mám 4 zdravé dievčatá. Naozaj, uprimne, nemôžeš mať v živote všetko, čo chceš. Niekto má syna aj dcéru ale vôbec netušíš, aké môžu mať problémy. Každý máme niečo nadelené. Tak naozaj buď vďacná, že jediné bremeno, ktoré nosíš, je toto.
@anonym_34f264 ja toto berem. Moze sa to preniest aj nevedome. Ale co s tym spravit? Ako sa toho zbavit? Ved to neni tak, ze som sa vedome rozhodla ublizovat svojim detom. K psychologicke chodim uz 2 roky. Ja to chcem vyriesit....len neviem ako. Preto pisem sem. Ze to mozno uz niekto riesil a vyriesil. A poradi....
@anonym_autor povedz to terapeutovi na sedeni alebo terapeuta zmen. Ze nevies co s tym mas robit, ale u vas v rodine to funguje tak, ze su vsetci upati na chlapcov, synov, povazuju ich za ziadanejsie pohlavie…ved uz len to, ze vsetci ich chcu a tvoja svokra povie, ze niekto nema dieta ale narodil sa im SYN, to o niecom vypoveda, ze vsetci lipnu na chlapcoch a preniesli to mozno aj nevedome na teba. A ty si si nesplnila ulohu a bicujes asa za to
@vevesh problém mame aj my. Je tu generacia ľudí čo nechcú sex ani zakladať rodiny. Husakove deti pôjdu do dôchodku. Čína priznáva, že majú veľký demografický problém. Číňan muž nemá šancu sa oženiť. Podmienkou je minimálne byt a to je vysoká cena. Na druhu stranu deti jedináčikovia sú veľmi podporovaní rodičmi. Dajú im všetko, šetria im peniaze. My si nevážime že mozeme mat aj tri deti. Tri deti je ideál. Mám kamoša čo majú všetci v rodine už viac generácii po tri deti. Tá rodina keď sa stretne je poriadne veľká čo sa chváli na fotkách z rodinných stretnutí. Vždy niekto oslavuje, vždy sa má na koho obrátiť.
@slovakboy ja to chapem, z sk strany su obe rodiny na vymretie, z muzovej strany kazdy ma po 4 deti, byvala generacia po 6-8 deti, a presne tak, z nasej strany problem pomoct, lebo nema kto, stretneme sa a v pohode sa zmestime do jednej obyvky a u nich...no, minule sme ratali len 50ludi su surodenci s detmi.😛
@anonym_be470c a niekto má aj syna aj dcéru - a on chcel 2 dcéry - aká nespravodlivosť! alebo tak nejak ...
@anonym_42fd0d ale ja si to nemyslim. Pisem, ze mi to mame v rodine. Moja svokra vzdy ked sa niekomu narodi dieta tak mi hned oznamuje - ale oni maju SYNA. Moja babicka mi pri kazdom dietati, no len nech je to ten chlapcek. Moja mama aj otec chceli len chlapca. Svokor tiez len po vnukovi tuzi aj ked uz ma dvoch...
@anonym_autor 😅😅😅 po tomto mam fakt dost. Jeblejsiu rodinu som este asi nevidela
@anonym_autor povedz to terapeutovi na sedeni alebo terapeuta zmen. Ze nevies co s tym mas robit, ale u vas v rodine to funguje tak, ze su vsetci upati na chlapcov, synov, povazuju ich za ziadanejsie pohlavie…ved uz len to, ze vsetci ich chcu a tvoja svokra povie, ze niekto nema dieta ale narodil sa im SYN, to o niecom vypoveda, ze vsetci lipnu na chlapcoch a preniesli to mozno aj nevedome na teba. A ty si si nesplnila ulohu a bicujes asa za to
@anonym_34f264 to uz sme preberali...
... že prízemné myšlienky 😀 Veď má pravdu.
@anonym_1f4476 prosím ťa v čom má pravdu? Netrieskaj tu aj ty dve na tri 😒
@anonym_34f264 to uz sme preberali...
@anonym_autor tak uz potom smola no, asi ti niet pomoci, alebo neviem…ale terapia je z velkej casti praca cloveka sameho na sebe a on musi trosku chciet. Terapeut ta neprerobi bez toho, ze by si chcela alebo nevrati opravenu.
Baby, mozete mi nakladat. Ja si to vsetko uvedomujem. Sama sebe nadavam za to vzdy ked to pride!! Ja tie myslienky mat nechcem. Chcem byt len vdacna za to co mi bolo nadelene 😢 Mna skor zaraza, ze to nikto iny nezazil. Chapem, ze to asi neni obvykle. Ale nikto iny take myslienky nema/nemal? Popripade ak mal ako sa z nich dostal. To ma zaujima... Ved nemozem byt jedina na svete...
@anonym_autor Nie si v tom sama, tiez som bola sama zo seba sklamana, ked som sa rozplakala pri oznameni, ze cakam dalsie dievca. Svoje deti milujem nadovsetko, ale mozno je to fakt nejaky nasledok predpotopnej vychovy - aj v nasej rodine boli vzdy viac ceneni chlapci a tak som mala podvedome pocit, ze som nenaplnila ocakavania...
@evcagabi Zreli na terapiu vsetci, nielen autorka. Aj ked, tu uz asi nic nepomoze. Ludom je prilis dobre, tam je cely problem.
@evcagabi
@luccys
Ja viem, ze mate z toho srandu aki sme jebnuti. Ale podla mna naozaj aj ta svokra, aj moja mama a babicka si nesu traumy z detstva a preto reaguju tak ako reaguju. Kedysik sa zeny brali za menej ako muzi a kludne sa to moze tahat v tej rodine po gerenarcie aj ked teraz je uz doba ina.
@evcagabi
@luccys
Ja viem, ze mate z toho srandu aki sme jebnuti. Ale podla mna naozaj aj ta svokra, aj moja mama a babicka si nesu traumy z detstva a preto reaguju tak ako reaguju. Kedysik sa zeny brali za menej ako muzi a kludne sa to moze tahat v tej rodine po gerenarcie aj ked teraz je uz doba ina.
@anonym_autor tak im vysvetli ze je ina doba. Ty si nechas skakat po hlave. Ved sa obran pred nimi.
@evcagabi
@luccys
@anonym_autor gratulujem, posunies to tym svojim chudiatkam dievcatkam. Lebo mozes pisat bludy ako im to nedavas najavo ale skoncia rovnako frustrovane ako ty. Podakuj sa babkam, meteri, svokre a kazdemu debilovi v rodine, ktory je zmyslanim v stedoveku
@anonym_autor tak uz potom smola no, asi ti niet pomoci, alebo neviem…ale terapia je z velkej casti praca cloveka sameho na sebe a on musi trosku chciet. Terapeut ta neprerobi bez toho, ze by si chcela alebo nevrati opravenu.
@anonym_34f264 ja neviem, asi nie. Ale neverim, ze som jedina na svete co si toto preziva. Ale podla tejto diskusie si vsak pripadam ako jedina svihnuta. Vsetci ostatni su na 100% spokojni s tym co sa im narodilo a ani na sekundu im to neprislo luto.
@evcagabi robim vsetko preto aby to tak nebolo. Neviem co viac este spravit.
Ale poviem ti, ze kolko krat vidim v okoli rodiny kde maju starsie dievca a mladsi chlapec a ten chlapec byva velmi uprednosnovany. A to aspon dakujem bohu, ze u nas nebude. Pretoze z tohto skor vznikne trauma ako z toho, ze ja si v sebe nieco potichu nesem.

@anonym_autor Možno by si inak zvládala materstvo s chlapcom, všetko by bolo inak a tak ti život dal toľko a tak, aby si bola ok. Všetko sa deje pre niečo....