Nemáme čas na sex
Ja sa chcem opýtať, že po tom, ako sa narodilo dieťa, ako často
máte čas na manželské povinnosti - ja s mužom tak raz za dva
týždne a to som ešte rada - je to normálne, alebo ešte menej niektoré to robíte?
Malý má veľa energie a nechce večer, keď je muž doma, spať ani tých desať minút.
Tak to nerib,ked zaspi a ty ho tym vzdy zobudis...tak to urob skor.ved pije asi aj v noci,tak si ich aj tak zaspini
v noci nepije
Ešte som zistila, že doobeda zaspí takmer bez problémov - ráno siedmej až ôsmej mu dám mlieko, potom o také dve tri hodiny na desiatu takisto mlieko, po ňom ovocie alebo kašu alebo jogurt, trochu si zase polozí, pobúcha a zaspí skôr, ako stihnem nachystať kočík, alebo zaspí do piatich minút v kočíku. A večer funguje aj niekoľko hodín v kuse a keď ho konešne po 21:00 dám do postieľky, tak plače aj si s ním ľahnem do postele, aby som ho učičíkala, vydrží chviľu, zase chce loziť. Doobeda nemusím sa vôbec snažiť, no večer sa môžme s mužom aj rozthnúť, ak po 22 ide spať, sme radi.
@anjika42 comu nechapes?doobeda je unaveny, lebo chodi vecer neskoro spavat, tak rano dobre zaspi.Treba ho unavit poobede ist von, chodit za ruku, kupel a dobre mu dat jest.Pre Boha zuby mu umy a potom daj mlieko nic sa nestane ved ho netrap budenim a gazickou v puse!Nikdy som gazu nepouzivala umyvas kefkou zuby a nie dasna co ho ma boliet? a ano, skus mu ten ranny spanok ci poobedny skratit zobudit ho bude mrzuty je to mozne, ale mne sa zda, ze chodi neskoro spavat na to, ze poobede nespi dlho.ved sama pises, zse ziva pretiera si oci, evidentne mu ten spanok chyba.
Veď poobede idem von, ale ešte nechodí, takže za ruku ho asi ťažko budem vodiť - okrem toho popoludní ani veľa nespí - predvčerom spal pol hodiny, včera 3/4 hodiny a ako som už písala, dokáže fungovať aj sedem - osem hodín. Vonku je väčšinou v kočíku, občas ho vyberiem, ideme na hojdačky - ale liezť ho po chodníku, kde je špina, ho teda nenechám, keďže si ešte stále dáva ruky do pusy. A určite si ich tam dá skôr, ako mu ich ja stihnem umyť.
@anjika42 ono je normalne ze deti funguju 7-8hpdin si cakala co ze bude spat 20 hodin z 24?
Moj maly ma teraz 4roky od 1.5nevieme co je poobedny spanok. Rano vstane o 7 a je hore do 20 cize 13hodin bez problemov, chodime po vonku, na tury atd.
Podla mna tvoje dieta nema rytmus je vecer velmi unaveny a cez den sa prespi a oddychne si cize nechce vecer spat.
Neviem kedy ti vstava ale ja by som ho dano normalne o 7zobudila isla s nim von ok nechodi tak doma by som ho nechala lozit a dala spat az okolo obeda 11-13 znova zobudila a nechala do 19hore a tak dala spat.
No veď on sám sa zobudí o takej siedmej, pol ôsmej a spáva od desiatej do dvanástej alebo od jedenástej do jednej - doma alebo vonku v kočíku, popoludní spáva približne od tretej do štvrtej a potom je do desiatej, do pol jedenástej hore - asi si musím zvyknúť
@anjika42 ak ti vstava po 7ej, tak ho skor ani nedostanes do psotele....moje deti vstaveju okolo 6tej , naobed od 11.30-13.30 a o 20tej uz obaja spia (mladsi ma 2, starsi 7) a takto som ich naucila od malicka....hoci su to fakt narocne deti a ked su hore, voebc nesedia.....ale neexist, aby som ich dala do postele po 20tej......skus posunut cas, zobudit rano skor a vecer dat do 20tej do psotele....ano, o 6tej je skoro vstavat,a le potom sa necuduj....tak si vyber, ci si chces pospat dlhsie na ukro vecerneho casu alebo naopak, ja radsej teda vsanem skor (aj tak, ked sa chodi do skoly/skolky treba vstavat skor)......a po 20tej uz chcem mat vecer pre seba s manzelom....a mozno by som uz vynechala ten druhy spanok......
o týždeň bude mať ukončený jedenásty mesiac - a keď zaspí poobede v kočíku, mám ho budiť? to je blbé dosť
@anjika42 nie nebud ho, ked bude trosku vacsi tak bude pekne spinkavat a potom si mozte vynahradzat tieto chvile kedy nemate na seba cas
@sorciera24 my vstavame od mala 7:30 amala vždy spí o 8mej v zime aj o 7mej. Čiže to je individuálne. Problém podľa mna je ten panok do 16tej.. je jasné že nezaspi potom načas večer...
Treba posunúť ten spánok alebo vydržať... Veď podľa mňa nemá až taký hrozný rezim postupne sa to posunie a bude spať iba raz. To že rodičia nemajú na seba čas treba riešiť inak, prispôsobenie sa času, vikendmi, starou mamou, atď.
@simca06022011 tazko povedat, ako pises, kadze dieta je individni....nas ekby vsatl o pol 8ej, tak vecer nespi o 20tej......a to, ekd mal 11mes. ma tiez 2 spanky, cize doobeda a poobede cca. do 15-15.30 a zaspal o 20tej....ale vzdy vstaval o 5.30-6.00....
byt nou vyskusam najprv jedno, ak nie, potom druhe......ale urcite aspon 1 z toho......
ona musi chciet....a sama vidi, ze je to nanic....
a mozno nebude fungovat nic...tazko povedat...to je ako ekd mi niekto povedal, ze ved novorodenec stale spi.....no tak moje dieta do roka plakalo takmer nonstop....takze treba len skusat a najst nejaky sytem, co by vyhovoval obom...
viem, že píšem od veci ale...
už som sa chcela rozčúliť ako niektoré mamičky poúčajú iné matky, že sú na vine ony, a že dieťa nespí, lebo si to ony tak nastavia a pod. ... až kým som si neprečítala posledný komentár sorciera24... ja mám 2 deti a môžem povedať, že sú ako nebo a peklo, čierna a biela atď... pri prvej som tak strašne už pochybovala, že som naozaj zlá neschopná matka a presne takéto komentáre mi nepomáhali.... malá od narodenia revala...nie neplakala ale revala a jačala a vrieskala, či ruky, či postieľka, či hladná, smädná, napapaná....vkuse, vyskúšali sme všetko....masáže, homeopatiká, po doktoroch či jej niečo nie je, vyplakanie, aj spomínané uspávanie podľa knihy, prechádzky,spanie vonku...čokoľvek by ste sa ma spýtali...vážne všetko...malá má 3,5roka a prvý raz spala celú noc keď mala 3 a 2 mesiace, a teraz mám druhú a to je slnko napapá naspí pohrá, usmieva sa proste nádhera...milujem obe rovnako.... a to druhá už nebola v pláne lebo som myslela že to už psychicky nezvládnem...ale som šťastná lebo teraz vidím že to nebola moja vina proste ona bola taká aká bola...
a ak to môžem niečom prisúdiť tak tehotenstvo a pôrod...od začiatku tehotenstva som mala problémy od 6tt do 20tt som schudla 20kg, nevládala som,keď som začala priberať konečne prišla preeklampsia, to som bola už úplne mimo,a pôrod ktorý mal ísť cisárskym zmenili na normálny, ktorý trval 3 dni(ja počítam od začiatku kontrakcií, ktoré ma boleli, nie tie čo oni videli) a výsledok? počas pôrodu ma kriesili3x len čo manžel videl ja som od bolestí už ani nevidela, malá mala obrovské 2 hematómy na oboch stranách hlavičky, celá modrá, nedýchala...ani som ju nevidela, skončila na detskom lebo celá opuchla a nedýchala ... nemala uzavretú chlopňu na srdiečku...ˇ2.x som ju videla keď mala skoro 6 dní...
tým som chcela len povedať, že nie vždy sa matky podriaďujú deťom, ale proste čo urobíte s dieťaťom ktoré na nič nereaguje?ani rady starých mám, doktorov, iných mamičiek...??? prosím mamičky ak chcete poradiť inej matke tak dajte radu a stop bez ďalších komentárov lebo nikdy neviete čo všetko sa okolo ešte udialo, preto nemáme ani jedna právo hodnotiť druhú...prepáčte my všetky, čakám vlnu kritiky a odsudzujúcich komentárov ale musela som reagovať čo na 95% nerobím...
Tak ja som mala našťastie celkom ľahký pôrod, síce s epi a s nástrihom, ale bolelo ma to menej ako pokazený zub múdrosti - inak keď mi zaspí v kočiari, tak si myslím, že je blbosť ho budiť, niekdy tam spí, inokedy nie, dnes napríklad spal doobeda 20 minút a poobede tiež asi toľko...
@sonicka223 Moja rec, ja mam 3 deti a okrem nejakych vizualnych crt 3 rozdielni ludia. A na kazde plati nieco ine. Tiez mam take skusenosti ze kto nezazije nepochopi...
Neexistuje nejaký detský ukľudňujúci čaj, po ktorom by večer ľahšie zaspal? Inak niekdy keď spí, tak miesto sexu radšej upratujem, lebo naozaj občas nie je kedy - a upratať treba.
Práve sme dovečerali - asi si vezme malého a ja idem upratovať....
@anjika42 Prosím ťa, ty čo stále riešiš, my máme 3 deti a na sex máme čas, ty máš jedno a nemáš raz kedy, ved je to smiešne. My máme kludne sex aj ked je najmladší hore, pekne sa hrá v detskej izbe s hračkami a my v pohode stíhame nejakú tú rýchlovku v spálni. Mimochodom je v rovnakom veku ako tvoj malý.
@anjika42 Moja, ani caj ani nic. Keby existovalo tak to ma vykupene moja segra 🙂 Jej pediatricka povedala ze nic len vydrzat, nebude to trvat vecne. No a potom mali 2. dieta a este horsie, s laskou spominali na 1. 😀
On ti spi doobeda aj poobede a nemas upratane? Vidis? Uprac, ked spi,vecer mozes sexovat 🙂
@sorciera24 tak tak... Každý si musí systém nájsť 🙂 pokus- omyl funguje a myslím že každé dieťa sa vie dostať do normálneho režimu🙂
Natalyn, ale to mi aj moja mama radí, že dať ho do postieľky, zhasnúť a odísť - ale on keď nechce spať, tak spustí taký vresk, ako keby ho cirkulárkou rezali...Mysga - to mám upratovať v noci? Dnes mi spal doobeda vonku 15 minút, poobede spal takisto pár minút, ale bol s prepáčením tak dosratý, že sme ho museli osprchovať, tým pádom sme ho zobudili...to sme ho takého pokakaného mali nechať spať aj dve hodiny? Muž s ním išiel pred chvíľou von, lebo už som sa rozplakala zo zúfalstva.

@anjika42 tak buď mu cisti zuby po predposlednom jedle pred spaním,alebo proste nesúložte. Veď máš samé "ale", už mám pocit, že sama ten sex nechceš. 🙂