icon

Nenapĺňajú ma rodičovské povinnosti: hľadám porozumenie

13. dec 2024

Ani neviem, kde zacat a ako to opisat...zboznujem svojho syna a je to najvacsia laska na svete, som stastna, ak je stastny aj on, tesia ma vsetky jeho milniky a uspechy, som tu vzdy pre neho...ale vsetko ostatne okolo rodicovstva ma jednoducho nenaplna. Hranie sa s dietatom a vymyslanie roznych aktivit, uspavanie, obliekanie...pripadam si ako otrasna matka. Poznam zeny, ktore si vsetko okolo materskej, rodicovskej a staroslivosti okolo dietata uzivaju a potom som tu ja, ktora iba tak preziva. Neznasam vsetky hernicky, skusala som kurzy pre male deti, ale vobec ma nebavia tieto skupinove aktivity, kde treba stale spievat, tancovat, tlieskat a podobne...nemam ani zaujem nejako nadobudat "mamickovske" kontakty napr. na ihriskach, lebo sa mi vobec nechce bavit o tom, kolko dieta je, co je, kolko kaka, ake bolo moje tehotenstvo a kde som rodila...Mam pocit, ze som sa ocitla vo svete, kde som uplny outsider.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mon29
14. dec 2024

Vies co, kasli na to.. Dieta potrebuje dobru mamu nie dokonalu, nie animatorku, staci aby mal strechu nad hlavou nejake to jedlo, oblecko, ale hlavne spokojnu, milu a laskavu mamu. Ja materstvo z duse nenavidim. Ja by som ti vedla popisat, ala asi by ma tu zozrali🫢. Nalriek tomu mam dve deti ktore ma maju strasne radi mame perfektny vztah, aj nalriek tomu ze v materstve som sa stracala jedna radost.., 🤣

lavender94
14. dec 2024

Prosím ťa… určite je viacej takých, ktoré to nebavi než tých čo sa v tom našli. Je úplne prirodzené, že dospelého človeka nebude baviť robiť ťap ťap ťapušky a spievať si tie dementne detské pesničky. Keď už počujem ten pripečený hlas tých spevákov tak sa mi nožík vo vrecku otvára 😂 Tak isto ako ťa teraz nebavi toto tak ťa nebude baviť ani počítať príklady z matematiky alebo vyvážať dieťa po krúžkoch. Jednoducho to robime pre tie deti, nie pre nás. Matka ktorá sa v tomto našla vyhrala lotériu 🤣

olimuc
14. dec 2024

Urcite nie si sama, niektore zeny sa v rom vyzivaju a su radi za 3 roky doma a ine nie, ale odsedia si to ako basu len aby na nich nepozerali ako na krkavcie matky, ze dali dieta v nizsom veku do jasli. No a samozrejme k tomu prispieva osprostievanie z krasnych a motivacnych video a fotiek na IG, FB a neviem kde. Nic nie je dokonale … ani nemusi byt ani mama, nemusi byt 100% vyplnacka casu … dieta sa moze aj “nudit” …

earlgrey
14. dec 2024

Hlásim sa do klubu 😁 Ja som deti nikdy nechcela, ale tak po 10tich rokoch vzťahu ma partner nejako presvedčil, aby sme konečne splodili dieťa. Zadarilo sa na prvýkrát 😁 a rok po narodení dcéry som s ňou ostala sama...nevadí...zvládam to, ale vážne ma to nejako nenapĺňa...teda skoro vôbec...ale dcéru milujem najviac na svete, to je jasné...len proste mi to nič nedáva...a teraz aj kebyže mám nového partnera, mohol by sa aj na mihalnice postaviť, ale ďalšie dieťa nehrozí ...

lenkakravcova
14. dec 2024

Tak tieto aktivity nie sú o tom, že si to má užívať mamička. Ale dieťa. 😀😀😀 Neviem prečo si toto vôbec očakávala, že ťa to bude baviť. Proste je to tvoja práca (tak ako v práci pracuješ aby sa mal šéf dobre a máš za to nejakú finančnú odmenu, tak toto je práca na svojom potomkovi, aby sa mal dobre a odmenou ti bude že sa dobre má). 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
rorino
14. dec 2024

Ja patrím medzi tie,ktoré si to vedia užiť,veď všetko je len raz,aj keby si mala 5 deti nikdy to nebude rovnaké.Napriek tomu som nechodila do herniciek,nehľadala som ako vyplniť dieťaťa každú minútu aby sa nebodaj nenudilo.Malo obyčajne detstvo s behaním po kaluziach ,hrabanim sa v piesku😂 a úplne bežnými aktivitami.Hlavne sa neporovnavaj s nikým,rob tak aby ste boli spokojní všetci,lebo pre dieťa je určite horšie nespokojná mamina,ako tá,čo ho vláci po možných a nemožných aktivitách.Tvoj syn vie,že si tam pre neho a že ho máš rada,modré z neba nepotrebuje😉

lenkakravcova
14. dec 2024

@lonely66 tak dá sa to nazvať aj poslanie 😀😀😀 keď už máš viac než 3deti tak je to práca na celý úväzok. Len zadarmo 🤣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
14. dec 2024

@lonely66 Ja som opustila jeho 😃

lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
14. dec 2024

@lonely66 Aaale 😁 jeho moriak sa pravidelne piekol v inej rúre 😃🤣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
14. dec 2024

@lonely66 Vidíš, ja sprostá na toto som nepomyslela, to by bolo OK, veď to sa za neveru nepovažuje 😃 opýtam sa ho najbližšie, či sa moriak len obtieral alebo sa v nej aj piekol 🤣

sticker
lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
14. dec 2024

@lonely66 Vieš čo? Netuším a nešpárala som sa v tom..možno aj predtým, len som bola slepá...alebo ani nie slepá, len on aj vyštudoval herectvo, takže herec ako lusk 🤣 on sa priznal sám, ináč by som asi dodnes nevedela...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
14. dec 2024

@lonely66 Je cudzinec, len v divadle, určite nebudeš poznať, nie je slávny 🤣 možno moriakom slávny, ináč nie 😉 ale vieš, on sa zaľúbil do toho dievčaťa...tak nebudem ich láske brániť...len keď sa to dievča dozvedelo o mne a dietati, tak s ním tiež prerušila kontakt...takže ostal sám 😃

zoja1234
14. dec 2024

@autorka ahoj, som otrasná matka. 😁
Je nas straaaasne veľa, ale hanbíme sa o tom hovoriť nahlas. Hanbíme, bojíme, nechceme vyzerať slabo ci neschopne... Tak sa tvárime ze sme hrdinky. Co aj sme samozrejme, ale ideme proti prídu spoločenskej 5000rokov nastavenej stygme, ze žena má len rodiť, byt šťastná so 4detmi na krku, a nič v živote ju nenaplní viac ako nekonečné utieranie zadkov a ogrcanych úst...
Niesi sama 😊

autor
14. dec 2024

@basulaak Jaaj hovoris mi z duse, mne je uz teraz zle z myslienky, ze na sviatky bude cela rodina riesit "Kedy bude druhe?"...no NIKDY! Nemam vobec zaujem si to zopakovat a tiez sa tesim uz na obdobie, ked bude syn vacsi a konecne budeme vediet viest aj zmysluplne rozhovory, ako si pisala aj ty, bez trucu, priekov a vzdoru. Jedine, co mi bude z tohto obdia chybat je jednoznacne to, aky je syn rozkosny, ked povie nejake skomoleniny a ako ho zboznujem pozorovat, ked v klude spinka 😀 alebo si len tak prilahne ku mne a ja zboznujem tu jeho este "babatkovsku" vonu. A potom je tu napr. taka moja mama, ktora zase zboznuje presne toto obdobie malych deti, ma nekonecnu trpezlivost, vie sa s nimi hrat hodiny bez toho, aby ju to omrzelo lebo vsak to je take zlate, krasne, vonave...a akonahle dieta troska viacej podrastie, tak ten zaujem klesa. Ja som zjavne presny opak, vzdy som mala problem aj s cudzimi malymi detickami, vobec som nemala zaujem s nimi travit cas, ale s vacsimi rozumnejsimi detmi som sa vzdy velmi rada porozpravala a riesila rozne uz zmysluplnejsie aktivity.

@anjelicek26 A mozem sa prosim spytat, vidim ze MAS 5 DETI 😨 . Teba by som presne odhadovala, ako typ zeny/matky, ktora si uziva cas na materskej/rodicovskej a byt matkou je pre nu alfou a omegou, je to vlastne zmysel jej existencie, lebo vsak pri piatich detoch si to inak ani neviem predstavit. To je pre mna ako zly sen...co ta k tomu vlastne motivovalo, vazne ma to velmi zaujima? Tak velmi si nasledne uzivas obdobie, ked su uz tie deti vacsie? Nie je to velmi obmedzujuce? A prosim vobec to neber, ze by som utocila alebo odsudzovala to ABSOLUTNE NIE! Len ma naozaj zaujima, co vedie zenu k takemuto "vykonu" 🙂, hlavne ked pises, ze sa stotoznujes s tym co pisem vyssie. Dakujem.

@amima Ja praveze mam naozaj priestor aj pre samu seba, to sa vobec nemozem stazovat. Mam naozaj skeveleho manzela, ktory sa podiela na vychove syna tiez vo velmi velkej miere a aj stari rodicia sami ponukaju postrazenie. Ja chodim napr. 3x do tyzdna cvicit...co je vec, ktoru si mnohe matky vobec nemozu dovolit. Ja som si vedoma toho, ze nie som oproti inym zenam vobec "pretazena". Tu mi ani nejde o kvantitu, ze mi je zle z toho, ako velmi vela sa tymto veciam venujem a nemam cas venovat sa sebe. Sice ano, samozrejme travi najviac casu so mnou, co je uplne normalne, ved som jeho matka...Tu ide skor o to, ze ma vo vseobecnosti nenaplnaju tieto aktivity s malym dietatom.

@lenkakravcova Co som ocakavala? Uprimne netusim...No ocakavala som asi to, co kazda prvorodicka, ze sa budem rozplyvat nad svojim dietatom a bude to vsetko velmi karsne a bude to najkarjsie obdobie mojho zivota 😂 Absolutne som nevedela, do coho idem. Ja som do prace chodila rada a so zaujmom. Uprimne, aspon keby bola materska a rodicovska z polovice taka jednoducha a zaujimava, ako praca, tak by som bola spokojnejsia 😕😅

lujza123
14. dec 2024

Niesi žiadny outsider, je nás dosť veľa co sa neroztapali blahom tie prve babatkovske roky na rodicaku a začali si to užívať neskôr… či matky alebo otcovia

Ja mám pubertacku, je to úplne skvele obdobie a naopak kamosky co si extrémne užívali bábätka sú teraz uzlíky nervov pri starších deťoch.
Každe obdobie ma svoje čaro, no niekto je taká povaha ze ho bavi viac kojiť a starať sa o bábätko a niekto je zas ovela šťastnejší v obdobi ked chodí so svojimi detmi po výletoch a múzeách …

Tak isto nieje dieťa ako dieťa, niektore bábätka sú náročné. Kedysi ľudia verili na démona Kikimoru ktorá ti vymenila dieťatko za to svoje a to len vrieskalo a nespalo kým nemalo 4 roky Takže očividne existovali matky ktoré sa v tomto obdobi trápili už odjakživa 😂😀

f333
14. dec 2024

Pani autorka, to je uplne bezna situacia havne u zien,ktore casto nie su zrele na materstvo.. Cize ako si napisla aj v jednom prispevku,ako prvorodicka si mala nezrele ockavanie materstva...A mala si dojem,ze si zlyhala akomatka,pretoze ta matestvo a povinnosit okolotoho nebavia.... Ci aj obtazuju...
Ale drviva väcsina zien co ja z praxe viem,to ma podobne...Ocakavania ,co nemaju s realitou nic spolocne...A su frustrovane z toho,ze to nie je to,co ocakavali a casto sa im manzelsatva a rodiny preto rozpadaju....alebo su strhane a labilne a tuzia sa dostat z toho kruhu povinnosti ,hoci rodili za sebou viac deti.......Narazili na trvrdu realitu zivota..

Casto sa podivujem na tom,ze uz aj zeny skoro stredneho veku ci dokonca stredneho veku,co sa stali matkami maju taketo nezrele ci naivne ocakavania materstva a potom nedokazu realite celit..Chceli byt matkami ale ,bez tych povinnosti materskych...
A ono to bez toho nejde.....
A mnohe ani nie su natoko zrele,aby celili tlaku robit to podla sablony,ktotra sa roz mohla posledne desatrocie... byt animatorkou svojho dietata..
Co je to nahhorsie,co mozu pre svoje dieta urobit..Dieta potre podnety v rodine a to pozitivne.. ano,aj sa mu venovat ale aj sa musi same naucit hrat,co je predpriprava na jeho samostatny zivot.... Nudit sa je dolezity faktor pre rozvoij mozgu.....Alenie.,mohe zeny vymyslaju aktivity uz batolatu....
Takze napriklad ja som vedle uz pre splodenim,ze bez pestunky sa nezaobideme..Takze som spojila pracu a starostlivost o dieta....Hoci som formalne na ziadnej rodicovskej nebola, mala som dost casu sa venovat dietatu.....
Ale zaroven som jej nechala aj priestor a to,aby sa zabavila sama....A to bolo to najlepsie,co som pre nu mohla urobit...
Nie,nekdy sme nehodili do herni..naco aj?Hernu mala doma... priatelky si pozyvala naopak, a v o veku,ked uz mala zrelost na rozvyjanie soc. kontaktov..... Chodili sme na plaz, kde bolo aj detske ihrisko... zabavila sa. isli do cukrarne ,na prechadzku do parku naucila sa hrat tenis, ciplavat. hrt na klaviri apod ale nie vo veku batolata na nejakom baby plavani..,a nie tak,zeby mal nejake aktivity navrsene .....a vtedy,ked na to bola mentalne zrela.....
A ano,ja mozem povedat,ze som si materstvo uzila.....Pretoze som vedela,do coho idem a tak som si nastavila aj podmienky fungovania,ae chcem a zvladnem ,aby som bola v pohode ja aj dieta...
A stretavala som sa len s priatelkami,ktore nemali hoci boli matkami reci o kakani ci papani Viedli sme uplne bezne rozhovory.aj o praci ci zabave .. ci dobrom jedle v restike...... A bolo mi jasne,ze ano, statostilovst o deti je narocna cinnost. Trba im navarit, trba viets domacnost, treba ich v chorobe osetrovat.Akanovinka tomoze byt pr buducu matku?

Ale predovsetkym ich teba lubit apriprvit im pokojny domov ,plny pohody a nie fustovanu matku,ze musi varit ci sastarat o to dieta.Co kazda cakala ze bude? ze si to dieta navari same ci sa o seba postara,ked sa narodi? .... pre oboch.otca aj matku je to narocne......

...Takze co sa mna tyka, ja aj mm sme si to uzili obaja,pretoze sme si to nastavili tak,aby sme nemali stres ale potesenie,ze sme rodicmi........ ved sme dieta chceli a vedeli,do coho ideme...
Ale to,ze ta nebavi s dietatom hrat je prirodzene. Si dospela osoba.. Ale na druhej strane, ak to dieta vnimas ako tvoju prioritu,tak ta nemoze stresovat nejaka hra.. .ved to nerobis 24 hodin denne.
.Takze treba aj tu nastavit hranice a vediet povedat dietatu,nie teraz sa budes hrat same. a dieta pochopi....nauci sa hrat aj same isty cas..... pod dozorom samozrejme este..A ano,aj otec by mal presne tieto muzske ´detske aktivity zastresovat.. Cize vecer sa s dietom hrat A pocas vikendov...... .. Takze na to by mal aj otec pamätat, ze je tiez rodicom....... Ale to znamna tiez primeranu vychovu od batolata.a tiez zreleho muza na otcovstvo..... ...
A mnohe premotivovane matky si neuvedomuju,ze tie deti casto z tych kruzkov /hlavne v utlom veku / nic nemaju. Je to skor o naplneni tuzob ich matiek.....Kto zatazuje deti, tak si skor naplna svoje tuzby a frustracie ...... Dieta ma mat nejaky uzauke m o nieco .ale taky,aby mal cas aj na svoju kreativitu ´nudenia sa´´.
nie chodit z kruzkov na kruzky a robit mu taxikara s upachtenou a znudenou a frustovanou tvarou matky...Ktora si zela byt niekde inde....
Tie matky mohe,co chcu vela deti casto prave su v hbke duse nestastne ,ze ich to nenaplna... Pretoze su upachtene,nie ze si to uzivaju.....A rodi by boli casto nied ...Proste to nezvladaju.Ale na soc.siete pridavaju usmevne fota stastnej rodiny....
Takze nie,nie si sama,co ma taketo pocity ako matka.....
Ide len o to,ci to chces zmenit a realisticky sa pozriet na danu situaciu.....

tana85
14. dec 2024

Robila by som s dietatom to, co mam rada. Nasich beriem na plavaren, na bicykel, na turu, na prechadzky, do galerie a muzea. Mas este male dieta, hernicky nie su povinne, pokojne chodievajte na miesta ktore mas aj ty rada, je ich vela. Mna zase ottavuju tie obsluhujuce cinnosti okolo deti - stale varit, prat, chystat, spratavat, odpratavat, cistit,….

zazka666
17. dec 2024

Netráp sa. Veď ľudia nemôžu byť rovnakí
Podľa mňa je normalnejsie, keď ťa v dospelosti nebavia infantilne detské hry. Ja som to tiež brala ako povinnosť. Hlavne , že dieťa ľúbiš a vieš sa oň postarať.

zazka666
17. dec 2024

Ja som mala to isté. Museli sme chodiť pozerať hodinu na traktor ako pracuje, k susedovi chodil obdivovať bager. 🙂. Teraz si sám opravuje motorku, rozoberá a skladá.
@f333 ja sa tak trošku zamýšľam, či tento koncept materstva ktorý posledných 50 60 rokov prevláda je normálny a či sme prekonalý neprešli do nejakého iného levelu levelu, ktorý je vo svojej podstate zaťažkávajúci. Vysvetlím
Voľakedy sa rodili deti ako na páse , ale v dome boli jedny starí rodičia druhý starí rodičia nevydaté tety, rodina si pomáhali si navzájom Heď vedľa boli susedia ochotní postrážiť deti , starší ľudia čo už nevládali ísť na pole taktiež každý v dedine chcel A rodičia mu to dovolili vychovávať spolu vychovávať vaše dieťa. Títo všetci vplývali na dieťa a nebola taká záťaž len na matku a na otca neboli v takej izolácií od ostatných ľudí.

f333
18. dec 2024

@zazka666 Ano, suhlasim ,v minulosti boli inak usporadane rodine vztahy a bola inak aj rozvrstvena spolocnost.... A tym bola aj ina vychva dievcat k materstvu..A inak rozlozena starostlivost o deti.....ale platilo,ze dievcata vedeli,co obnasa starostlivost o deti.Videli to u matky ,ked ta rodila vela jej surodencov a bola ja vtahovana zvycajne do tej starostlivosti o maldsich surodencov. Takze uz vedela a vidla,co je to starostlivost to deti....
.Teda ked piseme o tej najväcsej casti spolocnosti .. ta majetnejsia to mala inak. Presne ako teraz.. a iste sluzby.ako pestunky, upratovanie apod..........
....Ale rozvojom splocnostö do inej formy a inych rodinych vztahov a foriem rodiny sa zacalo ukazovat,ze emancipacia zerny sa sustredila zväcsa len na sex.volnost...... ale nie na to,aby vychvavala zeny k samostatnosti a zrelosti .... .Vela zien zije na kopke s muzmi a to postupne aj s viacerymi,ma s nimi deti a.ale zodpovednost za seba aj za deti jej chyba.Ani ta prcovbna emancipacia im casto nic nehovori.....Je stale viac metalne nezrelych zien a le aj muzov...... v tomto to celej je....

Aj vmanzestve ta zena je velaskrtat nezrela na to,aby pochopila, ze matesrstvo je zodpovednost ale aj ista forma vzdania sa istej casti svojho predosleho zivota.. Teda,pokil aema financie na sluzby,co jej to ulahcia ci nema moznost tej minulej formy suzitia.cize pomoc starych rodicov ..Tak su potom tie zeny frustovane ,hoci prinajmensom casto 3 roky doma pri dietatio ktore sa ale same nevedia postarat, ale fnukaju,ze ,ze nemaju tu volnost,co mali pred plodenim deti.

...Ani ich nenapadne skumat,ake maju vlastne podmienky na vychovu deti.A ci su zrozumene s tym,ze na prinajmenoskm na isty cas/kedze financie na sluzby starostlivosit o deti absentuju/ budu mat nepohodlie vlastnej volnosti....
Ato,ze pri boju ak maju stastimaju otca deti neznamena,ze aj on je zrely na otcovstvo.. zeny koja pomaly do skolkarskeho veku, spia same sdetmi amanzel sam..... ten nejde vnoci nakrmit,prebalit...ale potom s astazuju,ze otec im´nepomaha´.....co ma pomahat? ma s apodielat na starostlivosti o svoje dieta...... ........casto pracuje len sam niekolko rokov a ziju zjedneho platiu a RD... soc.,davky rodicovskej.... Takze je jasne,ze na dane sluzby finacne nie su..ale nerozmyslaju predtym,ze to bud evelka zataz,takto zit a ano,aj obepriniest v podbe t vzdania sa istej volnosti.....
Ale ani organizovat tu startostlivost neviedia..cize vychovavat deti k samostatnosti aj pri hre......ale plaoia deti v kratkych casovych usekoch casto za sebou.... Apotom s cuduju,ze to nezvladaju..... ak aj idu pracovat,taknezvadnu obaja rodicia tu starostlivos t o deti.hlavne ,ked ich je viac....
Takze ono to je zlu vychvouv povodnej aj v rodine a mentalnou nezrelostou ,ze nedokazu predvidat a poznat, aka je realita po plodeni potomka ....
Nechapem,co naoztaj dospela zena caka,ze aku bud emat volnost a cas na seba ,ked s amusi sam apostarat o deti doma.Ved ma to tam tu davku a a priestor 3 roky dostava od statu.....aby sa starala o malolete dieta.....davka nie je danana to,aby ona mala vono ci kavicky s kamoskami .... tu davku dava stat,aby ulahcil rodine vo vypadku prijmu zeny,ked sa celodenne stara o dieta....ato,akym podielom sabudeotec ci matka podielat na priamej starostlivosti o deti si ma vydebatovat par pred plodenim.....
Tam by saukazalo,ci tie deti obaja naozaj chcu za danych podmienkok a su uzrozumeni s tym,ze im to zmeni zivot v istej casti volneho casu.....

autor
20. dec 2024

@f333 V prvom rade sa mi velmi zle citali tvoje prispevky, mas v nich plno preklepov...clovek to musi normalne lustit, aby pochopil. ☹️
Ale teda co sa obsahu tyka...neviem sa s nim stotoznit. Ja osobne som si bola plne vedoma, do coho idem (manzel dokonca asi aj viacej, ako ja..), aj ked ano, priznavam, z casti som mala aj ruzove okuliare a dufala som, ze to moje dieta bude snad dobre spat, spolupracovat, nebude narocne a pod. NEVERIM, ze si nejaka prvorodicka predstavuje svoje vytuzene dieta, tak ako pises ty... Jasne, ze vidis v rodine a okoli babatka a starostlivot o nich, ale ako bezdetna som v minulosti nikdy nevidela vsetku tu negativnu stranku, co to obnasa. Jednoducho som to nikdy nevidela a necitila ako rodic. A teda presne o tomto je aj moj prispevok a moje pocity...dovolim si tvrdit, ze NIKTO nemoze vediet, ake pocity, v nom vyvola starostlivost o vlastne dieta. Ty si mozes mysliet, ze si pripraveny a zrely na rodicovstvo, na nocne vstavania, ze mas neskutocne mnozstvo trpezlivoti, ze obetovanie svojho volneho casu na 3 roky s tebou nic nespravi lebo to budes robit pre svoje dieta a podobne, ale realita je ale uplne, ale ze uplne ina!
Takze dakujem za zdielanie tvojej skusenosti a tvojich nazorov, osobne si vsak myslim, ze celu tuto problematiku vnimas velmi "cierno-bielo"...ale ludia su zlozitejzie tvory.

autor
20. dec 2024

@f333 Jaaj a este na margo toho, ze si si matersku uzila...tak pokial by som mala od narodenia dietata opatrovatelku, pracovala a bola v koletive, ako ty, tak tu matersku by som si uzila asi aj ja a tento moj prispevok by ani neexistoval 😁. Tymto samozrejme nesudim, bolo to tvoje rozhodnutie, ale ja by som svoje male dieta v prvych mesiacoch zase nezverila cudzej osobe ani na par hodin...to je ale moj osobny nazor.
Co ma ale fascinuje je, ze sa vlastne vyjadrujes k niecomu, cim si si ty ani v takej miere nepresla. Nehovoriac o tom, ze sa tu vyjadrujes o inych matkach, ktore uvazuju ako ja, ako o nezrelych na materstvo...tak napr. zial nie kazda matka ma priestor na opatrovatelku, aj keby chcelo 🤷...Vlastne pri tvojich skusenostiach sa lahko sudi a chvali, ako si si ty vsetko uzasne spravila a uzila. Som rada, ze to tebe a manzelovi takto vyhovovalo, no odszudovat ine matky preto, ze sa rozhodli plne oddat matarestvu a neskor zistili, ze to nie je presne to, co ocakavali je trapne.
A velmi ma pobavilo este to, ako pises, ze dieta treba naucit a viest k tomu aby sa zahralo a zabavilo samo...hmmm...ano, toto urcite ziadnu matku este nikdy nenapadlo a vsetky mame zaujem robit dietatu animatora stale 😱, zjavne nepripustas ani fakt, ze kazde dieta je ine. Moje dieta vediem k tomuto od narodenia a predsa je to nas kamen urazu a myslim, ze nie som jedina 🥴.