Neskonalá láska k dieťaťu nikdy neprišla
Je to len vylev.
Moje dieta ma skoro rok a pol a ja stale necitim tu neskutocnu lasku, ktora mala prist hned po porode. Viete, to co hovoria - laska na prvy pohlad, neskutocny prilev lasky a bla bla...
Uz som tu raz pisala par mesiacov po porode, vela komentarov bolo, ze este to je cerstve, ze to pride... ja si myslim, ze to uz nikdy nepride a aj ked sa snazim malej davat vsetko co potrebuje, neviem si zvyknut na to, ze som mama a vyuzivam kazdu prilezitost ked s nou nemusim byt.
Ubija ma to. Mozno ak by som pocitila tu neskutocnu lasku voci mojej dcere tak by to materstvo bolo jednoduchsie. Pripadam si ako stroj. Nakrmit, prezliect, prebalit, pomojkat, uspat, pohrat sa, vziat vonku. Ked je umraucana musim vela predychavat a vzdialit sa od nej, pripomenut si, ze je to len dieta a nerobi to naschval, ze je to jej sposob komunikacie. Ale ked mam den ako dnes, ze vsetko co sa mohlo pokaslat sa pokaslalo a k tomu ma mala hroznu naladu a za vsetko je rev a ani jest a ani spat nechcela (aby som aspon trocha nacerpala energiu) mam chut to vzdat, zbalit jeden batoh a zmiznut ...
Niekde som čítala, že je ľahké ľúbiť dobre poddajne dieťa, ktoré pekne spí, jedáva je tulive a rodičia sú z neho namäkko.Ako dieťa s ktorým bojujes, denne mu varíš a nič nechce, v noci nespí vonku robí presný opak ako chces a ani ešte nerozpráva ako susedovie Emmka🙂a muž Ta denne vytáča a nepomôže.
A veľa záleží od empatie a lásky aku ma mama nie každá žena má takú citovú výbavu.Niekto je mamou hneď druhá sa učí a tretia polubi, vychova, ale žije si svoj život.Kazdy má svoju linku po ktorej ide.
To je toľko premenných na ktorých záleží či si dieťa uzivas či len "pretrpis", alebo máš výčitky aká by si mala byť, lebo tak sa to píše, že by si do rána čítala.Podla mňa sa nad tým veľa špekuluje.Teraz je x možnosti ženy si často myslia, že niečo zmeškaju, že na RD musia študovať, učiť sa jazyk, lebo nastúpia do práce "vymlete",ako citavam, že musia dieťa sperkovat do dokonalosti, že musia robiť, lebo hypo...už sa stratilo také, že teraz som doma užijem si dieťa stále sa máme potrebu niekam posúvať a vlastne si nič poriadne neuzit.
Ja som bola pripútaná a šialená hneď🙂tým , že sme dlhšie čakali, hrozili zdr.problemy bola menšia, tak som mala silný ochranarsky pocit.
Možno iba nevieš čo čakať...aké by to malo byť?
Možno Ti srdce pukne, keď pôjde do školy v prírode sú ženy čo si deti užívajú až, keď sú väčšie.
Vôbec nad tým nepremyslaj, ale ak Ti nie je doma dobre zvaz prácu aspoň pol uvazok
@andreatytler alebo ci dieta prezije. Tlacila som dve hodiny stale ze vidime hlavicku a nic. Bola zaseknuta. Nastastie midwife bola taka ze v pohode to dame nie ze ideme hnet nejake klieste hladat. Aj ked chapem niekedy sa to inak neda. Ja som sa po prvom porode citila ako hlavny hrdina filmu umučenie Krista. 🤣az na to ze realita mala happy end. Tak som sa nevladala tesit z malej Ved som bola hore dve noci a dva dni nic som nejedla cely cas lebo kontrakcie Cize som bola na konci svojej energie vydrze. Maleho som rodila 4.5h od podania oxytocinu bolest skoro ziadna a za 9minut bol vonku . Takze tam az som citila tu euforiu po porodnu. Ale ked si predstavym ze dieta by nedychalo a vidim ho az druhy den v inkubatore. Ved to je hrozne. Tam sa mohlo vselico pokaslat v psychike. Ved takmer zomrela. A neboli spolu tak tam je taky skok medzi tym pocitom som teho ta zmena ze a uz mam novorodenca v naruci. Niekedy zeny ked nemaju ten bonding Tak maju pocit ze to dieta ani nie je ich. Proste psychika hormony .,
@luccija Ja mam dve take deti jedno tazky pripad druhe anjelik ale lubim ich rovnako. Len jedno mi viac robi nervy stres 😅Ja som zas citala v jednom diely Anny zo zeleneho domu - kde vychovali adoptovane dvojicky uz si nepamatam mena chlapec bol divoky neposlusny dievca dokonale ani nevedeli ze je .. ze clovek praveze lubi viac to dieta s ktorym sa viac natrapil . Lebo sa mu musel extra venovat. Tak ako maly Princ miloval svoju pyšnu ružu ako žiadnu inu Lebo o nu sa staral. Ona to nemusi ani mat tym dietatom ze si neuziva MD su ludia co ked nemaju oficialne job a vyplatu sa necitia plnohodnotne. Niektore zeny maju depku ze menia plienky a musia ist do parku ked by mohli niekde v kancli robit nieco “ lepsie” ohodnotene. Niektore matky a otcovia nemaju vztah k babatkam nevedia snimi komunikovat reagovat su z nich nesvoji . Vedia sa lepsie venovat uz vypiplanym detom 4+r ktore uz vsetko vedia same. Nema kazdy trpezlivost .

@miadi Urcite je to obrovsky natlak na psychiku a ktomu este hormony, bolest, strach z toho ci ja prezijem porod ak je komplikovany.